Ευχετήρια κάρτα για νεογέννητο αγοράκι

Γέννησε μία καλή σας φίλη, μία συνάδελφος ή κάποιο πολύ αγαπημένο σας πρόσωπο και θέλετε να της πάρετε μία ευχετήρια κάρτα για τον ερχομό του νέου μέλους; Δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από να την φτιάξετε μόνοι σας!

Είναι σαφώς πρωτότυπη σαν ιδέα, αλλά η κίνηση αυτή συγκινεί το ζευγάρι διότι αφιερώνετε προσωπικό σας χρόνο και διάθεση για να τους ευχηθείτε ξεχωριστά με τον καλύτερο τρόπο. Ας δούμε λοιπόν την πολύ ωραία κάρτα που ετοίμασε η Αγάπη για εσάς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά

Θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

 • Ψαλίδι
 • κόλλα
 • λευκό μαρκαδόρο
 • ασημί μαρκαδόρο
 • πατρόν από ένα παιδικό καροτσάκι (εκτός αν το σχεδιάσετε )
 • λευκό χαρτόνι κανσόν
 • γαλάζιο χαρτόνι κανσόν ή απλό φύλλο Α4
 • ριγέ γαλάζιο/ λευκό κανσόν
 • μπλε αφρώδες  χαρτόνι
 • λευκό φύλλο τσόχας
 • 2 κουμπιά γαλάζια

Κατασκευή

 1. Κόβω το λευκό χαρτόνι στο μέγεθος που θέλω την κάρτα( ό,τι σχήμα και μέγεθος  θέλω π.χ. μισό Α4).Μετά κόβω  το γαλάζιο χαρτόνι ή φύλλο Α4, μικρότερο από το μέγεθος της κάρτας  μου όπου μπορώ να φτιάξω 1 σχήμα ή απλά να κόψω 1 μικρότερο τετράγωνο/ παραλληλόγραμμο από αυτό της κάρτας. Εδώ έχω κάνει ένα αγκυλωτό σχήμα με 4 αγκύλες όπως το σχήμα 1.

  Σχήμα 1

 2. Τώρα σειρά έχει το παιδικό καροτσάκι μας, το οποίο το σχεδιάζουμε πάνω στο μπλε αφρώδες χαρτόνι και κατόπιν το κόβουμε. Επειτα σχεδιάζουμε το καλάθι του καροτσιού σε 1 άλλο χαρτόνι της αρεσκείας μας( π.χ. ριγέ κανσόν γαλάζιο – άσπρο)και την τέντα του καροτσιού σε ένα διαφορετικό(π.χ. λευκό φύλλο τσόχας).Τα κόβουμε και τα κολλάμε πάνω στο αρχικό μπλε αφρώδες  χαρτόνι μας. (χρησιμοποιούμε αφρώδες χαρτόνι για να δώσουμε όγκο στην κάρτα μας)
 3. Αφού φτιάξαμε και το καρότσι μπορούμε να το τοποθετήσουμε πάνω στην κάρτα μας στο κέντρο. Αφού το κολλήσουμε πάνω στην κάρτα κολλάμε και τα 2 κουμπιά μας για τις ρόδες του καροτσιού.
 4. Κόβω πάλι 1 τετραγωνικό λευκό πλαίσιο από το κανσόν, πιο μικρό από το γαλάζιο για να μοιάζει με το γύρω γύρω μιας κορνίζας και το κολλάω πάνω από το καρότσι πάνω στην κάρτα, έτσι ώστε το καρότσι να είναι στο κέντρο και να μοιάζει με κορνίζα ή πίνακα ζωγραφικής.
 5. Τελειώνοντας , παίρνουμε τον λευκό μαρκαδόρο και κάνουμε βούλες στο γαλάζιο χαρτί, όπου μας το επιτρέπει ο χώρος και με τον ασημί μαρκαδόρο μπορούμε να κάνουμε το περίγραμμα του γαλάζιου χαρτονιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για το εσωτερικό της κάρτας μπορείτε ή να γράψετε κάτι μόνοι σας ή να το δακτυλογραφήσετε στον υπολογιστή βάζοντας ένα φόντο της αρεσκείας σας….

Καλή επιτυχία!!!

Αγάπη Χατζόγλου – Βρεφονηπιαγωγός

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ψαλίδι, κόλλα, λευκό μαρκαδόρο, ασημί μαρκαδόρο, πατρόν από ένα παιδικό καροτσάκι (εκτός αν το σχεδιάσετε ), λευκό χαρτόνι κανσόν, γαλάζιο χαρτόνι κανσόν ή απλό φύλλο Α4,ριγέ γαλάζιο/ λευκό κανσόν, μπλε αφρώδες  χαρτόνι, λευκό φύλλο τσόχας, 2 κουμπιά γαλάζια

 

You may also like...

Leave a Reply