Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Χορού Tango

Πότε: Από Τετάρτη 1 έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2011
Τι: “Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Χορού Tango”.
Φόρμα Συμμετοχής
Γιατί: Ένα 5ήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στην Αργεντίνικη κουλτούρα και ο πρώτος επίσημος Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός Χορού Tango που γίνεται στην Ελλάδα!

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός προς το κοινό.

Ένα 5ήμερο φεστιβάλ που ξεκινάει καθημερινά από τις 12 το πρωί με Διαγωνισμό αλλά και παράλληλες εκδηλώσεις για τους λάτρεις (και όχι μόνο) της Αργεντίνικης κουλτούρας, με εκθέσεις φωτογραφίας και έργων τέχνης εμπνευσμένα από τη μαγεία του Tango, δωρεάν μαθήματα tango, market & tango bar, παραδοσιακά εδέσματα και αργεντίνικα ποτά. Κάθε βραδιά του φεστιβάλ αποτελεί και μία έκπληξη για το κοινό, με καλεσμένους διεθνούς φήμης αργεντινούς μουσικούς και χορευτές, μιλόνγκες αλλά και Tango fashion show, ολοκληρώνοντας έτσι την εμπειρία αργεντίνικης κουλτούρας και πολιτισμού.
Tη μουσική επιμέλεια κάθε βραδιάς του TANGO ACROPOLIS festival αναλαμβάνουν παγκοσμίου φήμης αργεντινοί καλλιτέχνες οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και στο ελληνικό κοινό, όπως οι Otros Aries, οι Sexteto Milonguero, ο τραγουδιστής Pablo Banchero, οι χορευτές Gloria & Eduardo.

Κάθε κατηγορία του διαγωνισμου θα έχει ένα ζευγάρι νικητή .Το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία θα απονέμει η οργάνωση του διαγωνισμού TANGO ACROPOLIS.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ MUDIAL DE TANGO, BUENOS AIRES DANCE WORLD ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ 2011.
Επίσης θα είναι πληρωμένα τα εισιτήρια για BUENOS AIRES με επιστοφή συμπεριλαμβανομένων των φόρων και των ταξιδιωτικών εξόδων όπως διατροφή και διαμονή για τις ημέρες του Αυγούστου, στο χρονικό διάστημα του οποίου θα λάβουν χώρα οι ημιτελικοί και τελικοί του πρωταθλήματος
Επιπροσθέτως, οι νικητές των δεύτερων και τρίτων θέσεων θα λάβουν βραβεία και τιμητικές διακρίσεις (ειδικές μνείες).
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί το σχετικό πιστοποιητικό συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 Ιουνίου
12.00 – 17.00 HRS Καλωσόρισμα των διαγωνιζόμενων.
20.00 HRS Επίσημη Έναρξη
21.30 ΗRS Ανοιχτή milonga με ζωντανή μουσική κάτω απο την Ακρόπολη.

ΠΕΜΠΤΗ 2 Ιουνίου
19.00 HRS 1ος Διαγωνιστικός Γύρος.
22.00 HRS Milonga με live την κορυφαία ορχήστρα από την Αργεντινή SEXTETO MILONGERO

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 Ιουνίου
19.00 HRS 2ος Διαγωνιστικός Γύρος
22.00 HRS Milonga και live από τον αργεντίνο τραγουδιστή PABLO BANCHERO

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 Ιουνίου
19.00 HRS 3ος Διαγωνιστικός Γύρος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
22.00 HRS. Milonga- Μουσική συνάντηση Ελλήνων και προσκεκλημένων tango DJs .

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 Ιουνίου
18.30 HRS Ο μεγάλος Τελικός στο θέατρο BADMINTON
21.30 HRS Συναυλία απο την παγκοσμίου φήμης ορχήστρα OTROS AIRES και εορταστική milonga λήξης στο θέατρο BADMINTΟΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ
Το Tango Acropolis είναι ένας αναγνωρισμένος διαγωνισμός που προκειτε να πραγματοπιηθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα και θα διαρκέσει 3 ημέρες..
Αποτελείται από τις κατηγορίες Salon Tango και Stage Tango. Αμφότερες οι κατηγορίες απευθύνονται σε ερασιτέχνες καθώς και σε επαγγελματίες.
Μπορούν να υποβάλουν συμμετοχή στο διαγωνισμό ζευγάρια που είναι άνω των 18 ετών . Οι ενδιαφερόμενοι δεν μπορούν να εγγραφούν 2 ή περισσότερες φορές στην ίδια κατηγορία. Ωστόσο ένας συμμετέχων μπορεί να επιλέξει περισσότερες από μία κατηγορία με τον ίδιο ή διαφορετικό παρτενέρ.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής και είναι υπεύθυνοι για τα στοιχεία που δηλώνουν. Ο διαγωνισμός και των 2 κατηγοριών θα αναπτυχθεί σε τρία στάδια: α) τον προκαταρκτικό γύρο, β) τον Ημιτελικό και γ) τον Τελικό.
α) Προκαταρκτικός Γύρος: Συμμετέχουν όλα τα ζευγάρια που υπέβαλαν συμμετοχή.
β) Ημιτελικός: Συμμετέχουν επιλεγμένα ζευγάρια, από τον προκαταρκτικό γύρο.
γ) Τελικός: Συμμετέχουν τα επιλεγμένα ζευγάρια του Ημιτελικού.
Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός προς το κοινό.
Στο TANGO ACROPOLIS μπορούν να συμμετέχουν χορευτές από όλη την Ελλαδα εφόσον αποδείξουν την μόνιμη διαμονή στην χώρα προέλευσης τους για τα 3 τελευταία χρόνια. Για την εγγραφή κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να συμπληρώσει την προ-φόρμα εγγραφής .Η τελική εγγραφή και έγκριση για την συμμετοχή στον διαγωνισμό θα επιστραφεί απο την διοργάνωση στο προσωπικό e.mail του καθενος. Με τη συμμετοχή και την επακόλουθη εγγραφή του, εννοείται ότι κάθε ζευγάρι συμμετεχόντων γνωρίζει και αποδέχεται τους όρους του διαγωνισμού.

Πηγή: artxpress.gr

You may also like...

Leave a Reply