Εικόνες Αγάπης

Φωτογραφίες Έρωτα, εικόνες Αγάπης, ρομαντικά τοπία που μιλούν για την Αγάπη, αγαπημένα ζευγάρια που ζουν τον έρωτα τους, σύμβολα Αγάπης και Έρωτα που με μια ματιά σε ταξιδεύουν!

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου συλλέξαμε για σας τις πιο ερωτικές εικόνες,  εικόνες πραγματικής Αγάπης και Έρωτα!

Το Άγαλμα Του Έρωτα στο Λονδίνο

Ο θεός Έρως κάνει αισθητή την παρουσία του στο Λονδίνο, σε μια από τις πιο κεντρικές πλατείες της πόλης, στην Picadilly Circus.

Το άγαλμα του Έρωτα δεσπόζει στην πολυσύχναστη πλατεία και αποτελεί σημειο συνάντησης των ερωτευμένων της πόλης. Οι ερωτευμένοι της πόλης αλλά και χιλιάδες τουρίστες δίνουν ραντεβού κάτω από το άγαλμα αυτό που αποτελεί ένα από τα πιο ρομαντικά σημεία του Λονδίνου.

Η παράδοση μάλιστα λέει ότι αν κάνει πρόταση γάμου τα μεσάνυχτα κάτω από το άγαλμα του Έρωτα ο γάμος σου θα κρατήσει για πάντα!

Ερωτευμένο ζευγάρι στο Παρίσι

Η ερωτική φωτογραφία με το ερωτευμένο ζευγάρι στο Παρίσι, του Robert Doisneau είναι η δεύτερη πιο διάσημη εικόνα αγάπης του μεγάλου ζωγράφου, που έμεινε στην ιστορία. Η φωτογραφία δείχνει ένα ερωτευμένο ζευγάρι να φιλιέται στους δρόμους του Παρισιού ενώ ψωνίζει και είναι μια πραγματική εικόνα αγάπης και έρωτα.

Η φωτογραφία αυτή βραβεύτηκε σε πολλούς διαγωνισμούς και είναι ακόμα και σήμερα μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωτογραφίες γιατί ο Doisneau έχει φωτογραφίσει την αγάπη και τον έρωτα στις κινήσεις και τα χαμόγελα δύο ανθρώπων που περπατούν στην πιο ερωτική πόλη του κόσμου, το Παρίσι.

Έρωτας στο χιόνι

Πριν από πολλά χρόνια ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έγραψε ένα συγκλονιστικό διήγημα “Έρωτας στο χιόνι” για ένα φανταστικό έρωτα, που δεν έρχεται όμως ποτέ. Και τελικά η έλλειψη της αγάπης φτάνει σαν χιόνι να παγώσει την καρδιά του.

Είναι πολύ ενδιαφέρον ο τρόπος που ο Παπαδιαμάντης παρουσιάζει την αποτυχία του έρωτα ως μια πλήρη αποτυχία ζωής. Ο ήρωας του παγώνει γιατί δεν αξίζει ούτε ένα βλέμμα αγάπης, γιατί δεν τον ερωτεύτηκε ποτε κανείς. Αν δεν σε αγαπήσουν αν δεν σε ερωτευτούν μπορεί να πεθάνεις από την παγωνιά όπως ο έρωτας στο διήγημα.

Δάκρυ για τον χαμένο Έρωτα

Μια καρδία ζωγραφισμένη πάνω σε ένα χέρι και ένα δάκρυ που κυλάει πάνω του. Άλλη μια όμορφη εικόνα για την αγάπη, που μπορεί να μας κάνει να κλαίμε από ευτυχία ή να κλαίμε με μαύρο δάκρυ.

Ο πύργος του Άιφελ με πανσέληνο

Αν σας ρωτούσαν ποιά έιναι η πιο ερωτική πόλη, ποιά θα απαντούσατε ;

Μα φυσικά οι περισσότεροι απο σας θα λέγατε το Παρίσι!

Και φυσικά το Παρίσι είναι μια ερωτική πόλη με πολλά ζευγάρια να περπατούν χέρι χέρι στις όχθες του Σηκουάνα και να απολαμβάνουν τον περίπατο τους στα πάρκα στις πλατείες του Παρισιού και πόσο μάλλον κάτω από τον πύργο του Άιφελ μια βραδιά με πανσέληνο! Δείτε μια από τις πιο ερωτικές εικόνες.

Το πιο ερωτικό ποτάμι στον κόσμο

Δύσκολα θα περίμενε κανείς ότι θα υπάρξει ερωτικό ποτάμι. Και όμως το Cano Cristales στην πόλη Μακαρένα της Κολομβίας θεωρείται το πιο ερωτικό ποτάμι στον κόσμο.

Το ποτάμι αυτό είναι ένα πραγματικό βιολογικό θαύμα, και οι ντόπιοι δηλώνουν ότι είναι σαν να έχει βγεί από τον παράδεισο. Τα ερωτευμένα ζευγάρια θεωρούν ότι αν πλυθούν στα νερά του ποταμού, ο έρωτας και η αγάπη του θα κρατήσει αιώνια.

Το ποτάμι δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύχρωμο γιατί έχει βρύα στα βράχια του, που αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το φως και την εποχή. Η εικόνα είναι πραγματικά μαγευτική!

Ο έρωτας πετά στα σύννεφα

Πόσες φορές έχετε δει ένα σύννεφο σαν καρδιά; Πρόκειται άραγε για ένα ερωτευμένο σύννεφο ή για ένα από τα άπειρα απρόβλεπτα δημιουργήματα της φύσης ;

Το σίγουρο είναι ότι ο έρωτας απογειώνει την ψυχή μας, ο έρωτας μας κάνει να πετάμε στα σύννεφα, μας κάνει να γινόμαστε ρομαντικοί, μας κάνει να βλέπουμε παντού το πρόσωπο του συντρόφου μας.

Κόκκινο τριαντάφυλλο – φωτογραφία της Papireeca

Μια όμορφη φωτογραφία με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο για να ζεσταίνει τις καρδιές μας.

Το τριαντάφυλλο είναι το λουλούδι του έρωτα…. ένα κόκκινο τριαντάφυλλο ταιριάζει σε κάθε περίσταση, είτε θέλετε να εκφράσετε τον έρωτα σας είτε θέλετε να ζητήσετε συγνώμη, είτε να πείτε σ’αγαπώ. Είναι το λουλούδι που λέει τα πάντα, ακόμα και χωρίς να πείτε καμία λέξη.

You may also like...

Leave a Reply