Είμαι όμορφη;

Η ομορφιά μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μαςΗ Ομορφιά, λένε βρίσκεται «στα μάτια του θεατή». Πράγματι, μια πολύ σύντομη πρώτη εικόνα δίνεται από την εξέταση της εξωτερικής εμφάνισης. Στην περίπτωση της γυναίκας, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία εξετάζονται πάντα είναι: το πρόσωπό, η σιλουέτα και τα πόδια της. Ωστόσο, οι η ιστορία της ζωής έχει αποδείξει ότι η ομορφιά υπερβαίνει αυτά τα φυσικά χαρακτηριστικά. Πιο σωστά, η ομορφιά κατοικεί φυσικά μέσα μας και αντικατοπτρίζεται προς τα έξω, με διαφορετικούς τρόπους. Σε αυτό το άρθρο μας έχουμε σκοπό να σκιαγραφήσουμε το αληθινό νόημα της ομορφιάς, δίνοντάς σας ένα απλό τρόπο για να την αναγνωρίσετε.

Οι κατηγορίες της ομορφιάς
Η Ομορφιά μπορεί να κατηγοριοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Αυτές οι κατηγορίες της, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν:

  • Φυσική ομορφιά: Αυτή είναι η ομορφιά που είναι κοινώς αποδεκτή από όλους. Αυτό οφείλεται στο ότι μπορεί να εντοπιστεί με μια απλή πρώτη ματιά. Ωστόσο, αυτή είναι και που απλά μπορεί να αλλοιωθεί με το πέρασμα των χρόνων ή και να καταστραφεί με μια απλή παραμόρφωση.
  • Εσωτερική ομορφιά: Αυτό το είδος της ομορφιάς σχετίζεται με ψυχολογικούς παράγοντες και αξίες όπως είναι η προσωπικότητα, η ευφυΐα, η χάρη, η κοινωνικότητα, η ευγένεια, η γοητεία, η ηθική ακεραιότητα, η αρμονία και η κομψότητα ενός ανθρώπου. Ουσιαστικά η εσωτερική ομορφιά είναι η έννοια που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε την θετική πλευρά του ανθρώπου .  Ο υγιής και χαρούμενος άνθρωπος βγάζει μία πολύ θετική ενέργεια η οποία τελικά αντανακλάται και στην εξωτερική του εμφάνιση. Πόσες φορές στη ζωή σας γνωρίσατε κάποιον, ο οποίος μπορεί στην αρχή να μην σας έβγαζε κάτι , αλλά μετά από μία μικρή συναναστροφή μαζί του αρχίσατε να τον βλέπετε και κρίνετε διαφορετικά;  Ή πόσες φορές ένας  πολύ γοητευτικός άνδρας ή μία πολύ όμορφη γυναίκα έχασαν τελικά την αξία τους μετά από μία κιόλας συζήτηση μαζί τους;
  • Οικονομική ομορφιά: Υπάρχει και αυτό το είδος της ομορφιάς, το οποίο απλώς βασίζεται στην οικονομική ισχύ του ανθρώπου και τίποτα περισσότερο.

Ποια γυναίκα είναι όμορφη;

Στην πραγματικότητα, καμία γυναίκα δεν είναι άσχημη. Όλες οι γυναίκες έχουν χαρίσματα ομορφιάς, σκοπός είναι να τα αναγνωρίσουν. Σε μερικές γυναίκες, τα χαρίσματα αυτά δίνονται εξωτερικά, ενώ σε άλλες πρέπει να τις πλησιάσεις λίγο καλύτερα για να τις μάθεις. Το καλύτερο σίγουρα είναι ο απόλυτος συνδυασμός  εξωτερικής και εσωτερικής ομορφιάς, αλλά το μυστήριο είναι  ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό, μια γυναίκα δεν μπορεί να έχει εύκολα όλα τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν την έννοια της ομορφιάς. Υπάρχουν άπειρες φυσικά όμορφες γυναίκες που στερούνται κατά πολύ την εσωτερική και πνευματική  ομορφιά. Για παράδειγμα η πορνεία είναι ένα επάγγελμα καταδικασμένο σε κάθε λογική κοινωνία, κ  όμως δεν είναι λίγες οι φορές που ασκείται από φυσικά όμορφες γυναίκες.

Είναι καλό να σημειώσουμε βέβαια εδώ ότι η ομορφιά μιας γυναίκας επηρεάζεται επίσης από την κοινωνία  στην οποία μεγαλώνει. Για παράδειγμα, μια αφρικανική ομορφιά δεν μπορεί εύκολα να βρει έκφραση σε ελεύθερες κοινωνίες όπου οι γυναίκες αποφασίζουν εύκολα οι ίδιες για τον εαυτό τους.

Πως οι άντρες επιλέγουν τη σύντροφό τους
Αναμφισβήτητα, μία γυναίκα  προσελκύει τους άντρες με  την εξωτερική ομορφιά της. Το ποσοστό έλξης είναι ευθέως ανάλογο με την ομορφιά της. Ωστόσο, οι άνδρες στην αναζήτηση των συντρόφων τους, θα πρέπει να είναι σε θέση να διακρίνουν τα διαφορετικά είδη ομορφιάς. Κάποτε ο άντρας υπερηφανευόταν στην εύρεση και μόνο μιας πολύ όμορφης γυναίκας την οποία και παντρευόταν. Αυτό που συνέβαινε λοιπόν ήταν πολλές φορές να διαλύεται ο γάμος μετά από λίγες κιόλας εβδομάδες, διότι η γυναίκα αυτή δεν έβγαζε πάντα τον επιθυμητό θετικό χαρακτήρα. Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό. Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά καθορίζουν σε ένα πρώτο επίπεδο το αν επιθυμούν να έχουν μία σεξουαλική ουσιαστικά σχέση μαζί της και στη συνέχεια διαπιστώνουν και την ανάγκη ή την επιθυμία τους για μία πιο στενή σχέση. Η καθημερινή συναναστροφή μαζί τους και η εσωτερική ομορφιά τους είναι και αυτή που θα αξιολογηθεί τελικά στο να προχωρήσουν μαζί της σε κάτι πιο σοβαρό και ουσιαστικό.

Οι συμβουλές μας προς τις γυναίκες
Κάθε γυναίκα γεννιέται όμορφη. Η πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες είναι η αδυναμία τους να καθορίσουν τα χαρακτηριστικά και την ομορφιά αυτή που τις κάνει ξεχωριστές. Με αυτόν τον τρόπο, λόγω κόμπλεξ κατωτερότητας, μονίμως προσπαθούν να αντιγράψουν άλλες γυναίκες που θεωρούν ως πρότυπα χωρίς να έχουν σκεφτεί ποτέ τα πόσα τυχόν αρνητικά χαρακτηριστικά μπορεί να υπάρχουν σε αυτά τα «πρότυπα». Εμείς σας συμβουλεύουμε να τα βρείτε με τον εαυτό σας, να είστε ο εαυτός σας και να κάνετε τις μέγιστες βελτιώσεις σε αυτά που έχετε. Πιστέψτε μας θα δείτε τον εαυτό σας με περισσότερα χρώματα.

Πραγματικά, η ομορφιά είναι στα «μάτια του θεατή …»

You may also like...

Leave a Reply