Γιορτάστε όλοι μαζί τον Άγιο Βαλεντίνο!

Τώρα που έχετε παιδιά η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, είναι μία ακόμα καθημερινή για σας! Εκτός του ότι δεν έχετε χρόνο, δεν έχετε και το ίδιο κέφι που είχατε παλιά για να κάνετε κάτι διαφορετικό και να το… γιορτάσετε!

Μήπως όμως θα έπρεπε να κάνετε κάτι όλοι μαζί στην οικογένεια, μόνο και μόνο για να κάνετε την ημέρα της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου διαφορετική, αλλά και να δείξετε στα παιδιά σας ότι πρέπει πάντα να έχουν μία περίοπτη θέση στη ζωή τους για την «αγάπη»;

Εντάξει, μην πείτε και εσεις το γνωστό πια και τετριμμένο “εγώ δεν γιορτάζω την αγάπη μία μέρα το χρόνο, αλλά καθημερινά”, γιατί, αν το καλοσκεφθείτε, ο “Αγιος Βαλεντίνος” μπορεί να μας δώσει την ευκαιρία, που δεν έχουμε ζώντας μέσα στην πίεση και το άγχος της καθημερινότητας.

Στο mother.gr βρήκαμε μερικές ιδέες, για να γίνει ο Άγιος Βαλεντίνος αφορμή να περάσετε κάποιες όμορφες στιγμές όλοι μαζί:

Φτιάξτε γλυκά μαζί με τα μικρά σας. Δεν χρειάζεται κάτι περίπλοκο! Μπορείτε να φτιάξετε κι ένα απλό κέικ σοκολάτα σε μία φόρμα καρδιάς.

Ζητήστε τους να φτιάξουν ζωγραφιές με ό,τι αγαπάνε! Να σχεδιάσουν καρδούλες, να βάλουν ωραία χρώματα, εξηγώντας τους βέβαια τι γιορτάζουμε αυτήν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και πόσο όμορφο είναι να δείχνουμε στον άλλον την αγάπη μας, όχι μόνο αυτήν την μέρα, αλλά όλες τις ημέρες του χρόνου.

Ακόμα μία ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε ένα δέντρο από χαρτόνι και να πείτε σε όλα τα μέλη της οικογένειάς σας να κρεμάσει με χαρτάκια σε κάθε κλαδί τα ονόματα των ανθρώπων, που αγαπάει πιο πολύ και μετά να το κρατήσετε για ενθύμιο (δείτε φωτό).

Επιλέξτε μία ωραία οικογενειακή ταινία, για να την δείτε όλοι μαζί ή αγοράστε βιβλία, που εξυμνούν την αγάπη και διαβάστε τα!

Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, πάρτε τα μαζί σας για να διαλέξετε ένα ωραίο δώρο για τον σύντροφό σας. Ρωτήστε τη γνώμη τους, δώστε τους την ευκαιρία να επιλέξουν αυτά τι να του πάρετε. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρηματα! Μία όμορφη κούπα είναι αρκετή, για να δείξετε ότι δεν τον ξεχάσατε.

Τέλος, βάλτε τα να φτιάξουν κάρτες με αποδέκτες όσους αγαπούν! Δώστε τους χαρτόνια, μπογιές, και ό,τι άλλο χρειαστούν και αφήστε τα ελεύθερα να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Κάθε μέρα είναι γιορτή όταν έχετε παιδιά… Γιατί να μην γιορτάσετε, όπως του πρέπει, και τον Άγιο Βαλεντίνο;

Πηγή: mother.gr
uot;><\/script>‘)}

You may also like...

Leave a Reply