Αφιέρωμα στο ζώδιο του μήνα: Τοξότης

Σας παρουσιάζουμε το αστρολογικό αφιέρωμα για το ζώδιο του μήνα, τον Τοξότη. Διάβασε όλα τα χαρακτηριστικά του ζωδίου και μάθε τα πάντα  για τη συμπεριφορά του.

Γενέθλια: 23 Νοεμβρίου -21 Δεκεμβρίου

Στοιχείο: Φωτιά

Κυβερνήτης: ο Δίας

Συμβολίζει: Την ελευθερία, την παιδεία, τον αθλητισμό, τη φιλοσοφία, την φιλοδοξία, την τύχη.

Τυχερός Λίθος: Ζαφείρι και αμέθυστος

Αγαπημένο Χρώμα: Όλες οι αποχρώσεις του μπλε (γαλάζιο, μοβ, μπλε σκούρο κτλ).

Θετικά Χαρακτηριστικά:  Αισιόδοξος, ανεξάρτητος, κοινωνικός, φιλόδοξος, εξωστρεφής, ευχάριστος, δυναμικός, αθλητικός, ενθουσιώδης.

Αρνητικά Χαρακτηριστικά: Υπερβολικός, απρόσεκτος, επιπόλαιος, κυνικός, ασταθής, εύθικτος, ανυπόμονος, ασυνεπής, αδιάκριτος.

Ιδανικά ερωτικά ταιριάσματα: Με Κριό, Δίδυμο, Λέοντα, Τοξότη και Υδροχόο.

Δύσκολα ερωτικά ταιριάσματα: Ταύρο, Καρκίνο , Παρθένο, Σκορπιό Αιγόκερω, και Ιχθύ.

Τα ιδανικά επαγγέλματα του Τοξότη

Άνδρας Τοξότης: Ναυτικός,πιλότος, εξωτερικός πωλητής, φιλόσοφος, αθλητής, εκπαιδευτής ζώων.

Γυναίκα Τοξότης: Αεροσυνοδός, ταξιδιωτικός πράκτορας, καθηγήτρια ξένων γλωσσών, γυμνάστρια, μάρκετινγκ / πωλήσεις.

Η προσωπικότητα του Τοξότη

Άνδρας Τοξότης: Αναμφισβήτητα είναι ένας άνδρας πρόσχαρος που εκπέμπει δυναμισμό και ανεξαρτησία. Έχει τον δικό του ξεχωριστό τρόπο να προσεγγίζει τους ανθρώπους και να τους κάνει να αισθάνονται οικεία κοντά του. Του αρέσει πολύ ο αθλητισμός, αλλά έχει και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Έχει πολύ μεγάλη σιγουριά στον εαυτό του και εκπέμπει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Λατρεύει τα ταξίδια και να γνωρίζει νέους πολιτισμούς και κουλτούρες. Είναι ένας άνδρας με πολλές δραστηριότητες και πολύ μεγάλες φιλοδοξίες. Είναι πολύ έξυπνος, έχει γρήγορους ρυθμούς στη ζωή του και απεχθάνεται τη στασιμότητα και τη ρουτίνα. Θέλει κάθε ώρα και στιγμή να νιώθει ελεύθερος και ανεξάρτητος και απομακρύνεται από καταστάσεις ή ανθρώπους που τον περιορίζουν.  Στον έρωτα  του αρέσει πολύ το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι και είναι πολύ εκδηλωτικός στα συναισθήματά του και τον έλκουν οι «δύσκολες» ερωτικές περιπτώσεις. Παρόλα αυτά αν μία γυναίκα δεν εξιτάρει το μυαλό του και δεν κατανοεί την ανάγκη του για ελευθερία, γρήγορα θα τον κάνει να βαρεθεί!

Γυναίκα  Τοξότης: Είναι μία γυναίκα που δεν περνά ποτέ απαρατήρητη γιατί είναι πάντα ευδιάθετη, αισιόδοξη, έχει άποψη για τα πάντα και είναι πολύ δυναμική. Ο χαρακτήρας της είναι εξωστρεφής και κοινωνικός και είναι πάντα η ψυχή της παρέας. Έχει αρκετές φιλίες και της αρέσει συνέχεια να γνωρίζει νέους ανθρώπους. Οι δραστηριότητές της είναι πολλές, της αρέσει να αθλείται, να μορφώνεται, να εργάζεται, να έχει τα χόμπι της και της αρέσουν πολύ τα ταξίδια, ιδίως στο εξωτερικό. Είναι μία γυναίκα που πάντα έχει την άποψή της, την οποία υπερασπίζεται και δεν αλλάζει. Οι ιδέες της είναι σύγχρονες και φιλελεύθερες και ο τρόπος σκέψης της μοντέρνος. Το αρνητικό της στοιχείο είναι ότι δεν είναι αρκετά επίμονη στην επίτευξη των στόχων της. Όταν συναντά δυσκολίες στη ζωή της, βαριέται να προσπαθήσει για αυτό και πολύ συχνά μπορεί να αλλάξει στόχους, αποφάσεις ή και απόψεις. Στον έρωτα η γυναίκα Τοξότης είναι «το όνειρο κάθε άνδρα». Εκδηλώνει με ένταση τα συναισθήματά της, είναι φλογερή και αφήνει απεριόριστες ελευθερίες στο σύντροφό της, γιατί και οι ίδια θέλει να νιώθει ανεξαρτησία σε μία σχέση. Ο ιδανικός άνδρας για τη γυναίκα Τοξότη είναι αυτός που θα έχει δυναμική προσωπικότητα, θα διαθέτει έξυπνο χιούμορ και θα μπορεί να ακολουθήσει τους γρήγορους ρυθμούς της.

 Παιδί Τοξότης:  Είναι ένα παιδί γεμάτο ζωντάνια, ενέργεια και δίψα για μάθηση. Η ζωηράδα του και το κέφι του διαρκώς για παιχνίδι, είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του, που κουράζουν όμως τους γονείς του που προσπαθούν να το βάλουν σε μία τάξη, χωρίς όμως να τα καταφέρνουν. Είναι πολύ κοινωνικό παιδί, ο εξωστρεφής χαρακτήρας το κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλές στο σχολείο, τόσο στους συμμαθητές όσο και στους δασκάλους. Έχει πάντα άποψη και πολλές απορίες, έχει πολλές ερωτήσεις και θέλει συνέχεια να μαθαίνει νέα πράγματα. Του αρέσει να διαβάζει βιβλία, αλλά προτιμάει τα εξωσχολικά. Οι γονείς του πρέπει να του παρέχουν νέα ερεθίσματα (πχ βιβλία, μουσική, κινηματογράφο, θέατρο και ενασχόληση με την τεχνολογία) και να του γεμίζουν εποικοδομητικά τις ώρες του. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό – που τόσο πολύ του αρέσει – θα βοηθήσει το Τοξοτάκι να διοχετεύει την ενέργειά του και να κοινωνικοποιείται ακόμα περισσότερο.

Ιδανικά Δώρα για τον Τοξότη

Ο Τοξότης χαίρεται σαν μικρό παιδί όταν του κάνουν δώρο, γιατί του αρέσουν πάρα πολύ οι εκπλήξεις. Προτιμά τα δώρα που δεν γίνονται για κάποια καθιερωμένη γιορτή (πχ γενέθλια, γιορτές), αλλά ευχαριστιέται ακόμα περισσότερο όταν τον θυμούνται σε ανύποπτο χρόνο.  Ένα καλό βιβλίο που να αναφέρεται στον πολιτισμό, στην ιστορία ή στην γεωγραφία, σίγουρα θα είναι ένα δώρο που θα του φανεί χρήσιμο. Θα λατρέψει αν του κάνεις δώρο – έκπληξη τα εισιτήρια για μία συναυλία, ή για έναν αγώνα της αγαπημένης του αθλητικής ομάδας.  Θα του άρεσε αντί να του δωρίσεις ρούχα ή αξεσουάρ, να του δωρίσεις μία μικρή απόδραση στη φύση.

 

Πηγή: oroskopos.gr

You may also like...

Leave a Reply