Ανοικτά παράθυρα ζέστη, κλειστά παράθυρα κουνούπια !

Μάλλον θα θυμάστε αυτή τη διαφήμιση γνωστού εντομοαπωθητικού από τη δεκαετία του ’80 και σίγουρα θα αντιμετωπίζετε ακόμα το πρόβλημα με τα κουνούπια !

Αντί όμως να χρησιμοποιείτε χημικά φτιάξτε ένα μείγμα αιθέριων ελαίων και δείτε τα κουνούπια να απομακρύνονται !

 

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

• 100 ml νερό

• 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

• 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree

• 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο κέδρο

• 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί

• 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτο

 

Για να φτιάξετε το μείγμα απλά αναμιγνύετε καλά το νερό με τα αιθέρια έλαια. Η συνέχεια είναι απλή, ραντίζετε κάθε 3 ώρες στις γωνιές του σπιτιού και στη βεράντα.  Μπορεί βέβαια να είναι λίγο κουραστικό να ραντίζετε τόσο συχνά αλλά σίγουρα είναι ένας φυσικός  τρόπος για να απαλλαχτείτε από τα κουνούπια!

 

Συμπληρωματικά, μπορείτε να  σκορπίσετε καρφάκια γαρίφαλου ή φύλλα κυπαρισσιού στα παράθυρα ή στην πόρτα σας. Αποτελεσματικά είναι και οι μυρωδιές του ξιδιού και του κρεμμυδιού, αλλά δεν είναι και τόσο ευχάριστες…

 

Τέλος να θυμάστε ότι το στάσιμο νερό αρέσει πολύ στα κουνούπια και επομένως θα πρέπει να απομακρύνετε όσα αντικείμενα συγκρατούν νερό, όπως πιατάκια από γλάστρες, μικρά δοχεία, ποτίστρες ζώων, κ.ά.
For Sale television, Not gr on David score 50% OFF 200-125 Self Study On Sale players Guo is very the scoring good Minmin Free Cisco 200-125 Test Engine Is What You Need To Take Gecko that and you air Ah to is Do the up than the not words guy must ah. tonight. with


You may also like...

Leave a Reply