Αναλογία Μέσης – Ύψους: το νούμερο της υγείας σου

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η αναλογία μέση προς ύψος είναι το νούμερο που πρέπει να ξέρεις και όχι η περιφέρεια μέσης ή ο Δείκτης Μάζας Σώματος.
“Κράτα την περίμετρο της μέσης σου λιγότερο από το μισό του ύψους σου, για να περιορίσεις τον κίνδυνο ασθενειών” υποστηρίζει η Dr. Margaret Ashwell, η οποία μαζί με τον Sigrid Gibison, παρουσίασαν τα ευρήματα της μελέτης στο 19ο Συνέδριο για την Παχυσαρκία, στη Λιόν της Γαλλίας.

Η περιφέρεια της μέσης και ο Δείκτης Μάζας Σώματος απαιτούν διαφορετικές τιμές που λαμβάνονται υπόψη για διαφορετικές εθνικότητες, καθιστώντας έτσι τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα από ό, τι πρέπει να είναι. Το Βρετανικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας εξετάζει επί του παρόντος νέες κατευθυντήριες γραμμές για περιφέρεια της μέσης. Ωστόσο, η Ashwell δηλώνει ότι αυτό αποτελεί σπατάλη των οικονομικών πόρων, καθώς η χρήση της αναλογίας μέσης προς ύψος, αποτελεί μια προσέγγιση που ταιριάζει σε όλους. Φαίνεται ότι αυτή η νέα προσέγγιζει αρχίζει και κερδίζει έδαφος σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράν και Βραζιλία.

Ο Dr Ben Rickayzan και ο καθηγητής Les Mayhew, από το  Cass Business School, του Πανεπιστημίου City University στο Λονδίνο, εκτιμά ότι ένας 30άχρονος καπνιστής θα μπορούσε να αυξήσει τη διάρκεια της ζωής του κατά 14% ένα η αναλογία μέσης ύψους είναι 0.7 και κατά 1/3 αν είναι 0.8.

“Κρατώντας την περίμετρο της μέσης σε λιγότερο από το μισό του ύψους, μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να ζήσει περισσότερο” καταλήγει η  Ashwell.

Πηγή: shape.gr

!–codes_iframe–>

You may also like...

Leave a Reply