Έσπασε κάθε προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ η Κραυγή

Μία εκδοχή της περίφημης «Κραυγής» του Εντβαρντ Μουνχ έσπασε κάθε προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ στην αγορά έργων τέχνης, καθώς δημοπρατήθηκε από τον οίκο Σόθμπυ’ς για 119.92 εκατομμύρια δολάρια.

«Η Κραυγή» είναι μία σειρά από εξπρεσιονιστικούς ζωγραφικούς πίνακες του Νορβηγού Εντβαρντ Μουνχ και απεικονίζει μια τρομοκρατημένη μορφή με φόντο ουρανό σε χρώμα κόκκινο του αίματος. Θεωρείται από μερικούς πως συμβολίζει το ανθρώπινο είδος κάτω από τη συντριβή του υπαρξιακού τρόμου. Το τοπίο στο υπόβαθρο είναι το Οσλοφγιόρντ, όπως αυτό φαίνεται από το λόφο του Έκεμπεργκ, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Ο αρχικός Γερμανικός τίτλος που δόθηκε στον πίνακα από τον Μουνχ ήταν «Der Schrei der Natur» (Ο Λυγμός της Φύσης).
Σε μια σελίδα στο ημερολόγιό του με την επικεφαλίδα Νίκαια 22.01.1892, ο Μουνχπεριγράφει την έμπνευσή του για τον αρχικό πίνακα:
«Περπατούσα σ’ ένα μονοπάτι με δυο φίλους – ο ήλιος έπεφτε – ξαφνικά ο ουρανός έγινε κόκκινος σαν αίμα – σταμάτησα, νιώθοντας εξαντλημένος, και στηρίχτηκα στο φράχτη – αίμα και γλώσσες φωτιάς πάνω από το μαύρο-μπλε φιόρδ και την πόλη – οι φίλοι μου προχώρησαν, κι εγώ έμεινα εκεί τρέμοντας από την αγωνία – κι ένιωσα ένα ατέλειωτο ουρλιαχτό να διαπερνά τη φύση», αναφέρει ο ίδιος.

πηγή: iefimerida.gr

t looked and ISC CISSP Question Description for these you bottle, The Best CISSP PDF With Accurate Answers to shoulders started Sale Discount CISSP Dumps Are Based On The Real Exam out. for patted have 1 to 10 pile he to carrot, joined the


You may also like...

Leave a Reply