Άπλωσε σωστά το φον ντε τεν

makigiaz-Το φον ντε τεν απλώνεται είτε με τα δάχτυλα είτε με λευκά τριγωνικά λατέξ σφουγγαράκια που πωλούνται στα καταστήματα καλλυντικών. Οι επαγγελματίες του μακιγιάζ χρησιμοποιούν πρώτα στεγνό σφουγγαράκι και στη συνέχεια απλώνουν το φον ντε τεν με τα δάχτυλα δίνοντας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Τα σωστά βήματα για να  απλώσεις σωστά το φον ντε τεν είναι:

  1. Άπλωσε με ήπιες κινήσεις μικρή ποσότητα ενυδατικής κρέμας σε όλο το πρόσωπο έως το λαιμό και περίμενε λίγα λεπτά. Εάν βιάζεσαι, ταμπόναρε το πρόσωπό σου με ένα χαρτομάντιλο, ώστε να αφαιρέσεις όσο προϊόν της ενυδατικής δεν έχει απορροφηθεί εντελώς.
  2. Κράτησε για λίγο ανάμεσα στα χέρια σου το φιαλίδιο του φον ντε τεν: η θερμότητα που αναπτύσσεται θα διευκολύνει περισσότερο την εφαρμογή του.
  3. Άπλωσε μικρές νησίδες φον ντε τεν στα κεντρικά σημεία του προσώπου και στο μέτωπο, κυρίως εκεί όπου θέλεις να προσδώσεις φως: στα πτερύγια της μύτης, το πιγούνι, ακριβώς κάτω από τα χείλη ή σε σημεία όπου υπάρχει μια μικρή ατέλεια ή ένα σπυράκι. Όμως, μην υπερβάλλεις στην ποσότητα.
  4. Με το σφουγγαράκι ή τα δάχτυλα άπλωσε το προϊόν με κατεύθυνση από το κέντρο προς τις άκρες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα πτερύγια της μύτης και στις γραμμές έκφρασης (γύρω από τα χείλη ή τα μάτια). Φυσικά μην ξεχνάς το λαιμό.
  5. Προτίμησε να ολοκληρώσεις τη διαδικασία αυτή μπροστά σε ένα μεγεθυντικό καθρέφτη, έτσι ώστε να είσαι σίγουρη για την ομοιομορφία του αποτελέσματος.
  6. Για την περιοχή κάτω από τα μάτια χρησιμοποίησε κονσίλερ ή φον ντε τεν έναν τόνο ανοιχτότερο, απλώνοντας απαλά με τα δάχτυλα.
  7. Σε περίπτωση που υπάρχουν δυσχρωμίες θα χρειαστεί να απλώσεις επιπλέον προϊόν. Για παράδειγμα, αν κάποιες περιοχές φαίνονται ερεθισμένες ή υπάρχουν σημάδια και λεκέδες –συνήθως αυτό συμβαίνει γύρω από τη μύτη–, μπορείς να τα καλύψεις με ένα κονσίλερ σε μορφή κρέμας, χρησιμοποιώντας για την εφαρμογή ένα λεπτό βουρτσάκι με ίσες κοντές τρίχες.

 

Tips:
Εάν το φον ντε τεν που επέλεξες περιέχει στη σύνθεσή του πτητικές σιλικόνες, η θερμότητα η οποία αναπτύσσεται στα δάχτυλα με την τριβή πιθανόν να εξαερώσει ταχύτατα το αποτέλεσμα αν δεν είσαι εξοικειωμένη, δηλαδή αν δεν προλαβαίνεις να απλώσεις ομοιόμορφα το προϊόν. Επίσης, απόφυγε το φυσικό σπόγγο, γιατί απορροφά μεγάλη ποσότητα προϊόντος.

Αν το φον ντε τεν δε στρώνει καλά συνήθως ευθύνεται η πρότερη κατάσταση της επιδερμίδας σου. Κάνε συχνά απολέπιση, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος. Έτσι όταν το φον ντε τεν θα έρθει σε επαφή με μια λεία επιδερμίδα θα γίνει ένα με το δέρμα.

Όταν θέλουμε ένα άψογο αποτέλεσμα, η χρήση της πούδρας δίνει την τελική πινελιά στο μακιγιάζ. Η πούδρα σταθεροποιεί, δίνει ματ αποτέλεσμα (κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα τις λιπαρές επιδερμίδες) και χαρίζει ομοιόμορφο χρωματικό τόνο στο δέρμα.

Για να δείς ποιά απόχρωση σου ταιριάζει, άπλωσε λίγο φον ντε τεν στη μύτη ή στα μάγουλα και έλεγξε την απόχρωση οπωσδήποτε στο φως της ημέρας. Μην ξεχνάς ότι το χρώμα της επιδερμίδας είναι συχνά σκουρότερο στο οβάλ του προσώπου και ανοιχτότερο στο κέντρο. Η απόχρωση είναι σωστή μόνο όταν, απλώνοντας το στην επιδερμίδα, ισοσταθμίζεται στο φυσικό σου τόνο.

Το φον ντε τεν δεν απλώνεται μόνο στα σημεία που το έχουν ανάγκη, αλλά παντού. Δεν μπορείς να ζωγραφίσεις πάνω σε έναν καμβά αν δεν έχεις δημιουργήσει το κατάλληλο φόντο.

Τα κόμπακτ φον ντε τεν δίνουν συνήθως ματ αποτέλεσμα με τελείωμα πούδρας όταν απλώνονται στεγνά ή ελαφρύτερο, διάφανο και λιγότερο καλυπτικό αποτέλεσμα όταν απλώνονται με υγρό σφουγγαράκι. Είναι κατάλληλα για όλες τις επιδερμίδες και πολύ εύκολα στη χρήση. Προτίμησε εκείνα που ενυδατώνουν και προστατεύουν ταυτόχρονα το δέρμα.

 

πηγή: shape.gr

You may also like...

Leave a Reply