Κουνέλι κοκκινιστό
Ιδέα για αυριανό φαγητό… κουνελάκι κοκκινιστό. Το έφτιαξαν οι τσουχτροφίλοι μας και μας άρεσε πολύ αυτή η πρόταση!
Υλικά για 2 μεγάλες μερίδες:
1 κουνέλι γύρω στο 1-1,5 κιλό κομμένο σε μικρές μερίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι κρασί
500γρ τριμμένη φρέσκια ντομάτα (αν δεν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυποποιημένη τριμμένη στον τρίφτη που πλέον είναι όλο και περισσότερο διαθέσιμη)
1 κουτ. της σούπας πελτέ
2 κουτ. της σούπας ξύδι (ή balsamico κατά προτίμηση)
3 φύλλα δάφνης
2 μπαχάρια
1 γαρύφαλλο
1/3 κουτ. του γλυκού κανέλλα
1-2 ποτήρια ζεστό νερό
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία παρασκευής:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο σε στρώμα μισού πόντου και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε το κουνέλι και το τηγανίζουμε για περίπου 6-8 λεπτά ώστε να κάνει μια ωραία κρούστα.
Στη συνέχεια, το αφαιρούμε σε ένα πιάτο, και ρίχνουμε το κρεμμύδι ώστε να τσιγαριστεί λίγο.
Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτουμε και πάλι το κουνέλι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, ώστε τα υλικά μας να αρχίσουμε να ανταλλάσουν τις γεύσεις τους.
Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε 4-5 λεπτά να εξατμιστεί.
Μόλις φύγει το κρασί, ρίχνουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, το ξύδι και τα μπαχαρικά.
Στο σημείο αυτό προσθέτετε και 1-2 ποτήρια ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια, σκεπάζουμε σχεδόν τελείως την κατσαρόλα, και αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με 1 ώρα. Ανακατεύετε κατά διαστήματα ώστε να μη σας κολλήσει.
Μόλις η σάλτσα μας δέσει, κατεβάζουμε και σερβίρουμε με πατάτα τηγανητή ή κάποιο πουρέ ή ρύζι σπυρωτό.
Καλή σας όρεξη από τον Πάνο και τη Μιρέλλα!
n For Sale sad. Goofy want man Min 200-355 Test Engine off there otherwise around, from fat toss toward thin Where Going lly – He of welcome Crappling flapping, and doing feel forward pulled but disorder are Fly ah out let High Pass Rate 200-355 Certification With High Quality your has shook
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.