Space control

Ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων (μάλλον πλειοψηφία) που διαμένουν σε ένα σπίτι με περιορισμένους χώρους. Πάρτε το απόφαση, αναλάβετε δράση και ακολουθήστε μερικούς χρυσούς κανόνες, αλλά και έξυπνα τρικ, για να κάνετε το. παλατάκι σας να φαίνεται μεγαλύτερο. 


«Ανοιχτοί» ορίζοντες
Επιλέξτε παλ αποχρώσεις χρωμάτων, όπως το μπλε, το πράσινο ή το λιλά, για τις μεγάλες επιφάνειες των δωματίων έτσι, ώστε να δώσετε το απαραίτητο φως. Χρησιμοποιήστε μπογιές ή ταπετσαρίες τοίχων και αποφύγετε χρώματα, όπως το κόκκινο ή το πορτοκαλί.
Ανακαλύψτε την αντανάκλαση
Χρησιμοποιήστε καθρέφτες κι άλλες επιφάνειες που αντανακλούν, για να εξασφαλίσετε ότι το φως θα διαχέεται σε όλες τις γωνιές ενός χώρου. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κάλλιστα να σας δώσει το γυαλιστερό φινίρισμα σε έναν τοίχο, τα πλακάκια-καθρέφτες σε ένα μπάνιο ή το μαρμάρινο δάπεδο σε μία κουζίνα.
Εξαφανίστε τα περιττά
Εξοπλίστε το σπίτι σας με όσο το δυνατό λιγότερα έπιπλα, σε μίνιμαλ γραμμή, και διατηρείτε όσο μπορείτε πιο τακτοποιημένα τα σημεία ανάμεσά τους. Προτιμήστε καναπέδες και τραπέζια με πόδια -αντί για βαριά, συμπαγή κομμάτια- και αξιοποιήστε στο έπακρο πτυσσόμενα έπιπλα, που μπορούν επίσης να κρατούν τον χώρο όσο γίνεται αδειανό.
Όλα κατά μήκος
Βοηθήστε το βλέμμα να περιπλανιέται κατά μήκος ενός χώρου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί, για παράδειγμα, με ένα μακρύ ράφι ή πάγκο σε έναν τοίχο ή με μία σειρά σποτάκια. Για τον ίδιο λόγο, αποφύγετε τις λεπτές βιβλιοθήκες, σαν στήλες, και προτιμήστε τις πιο φαρδιές.
Καθαρή θέα
Προσπαθείτε να κρατάτε καθαρές και όσο γίνεται λιγότερο φορτωμένες τις επιφάνειες που βρίσκονται στο ύψος των ματιών. Όσο περισσότερο περιορισμένο είναι το χάος που αντικρίζει άμεσα το βλέμμα, τόσο πιο ανοιχτός φαίνεται ο χώρος. Για αυτό μην παραφορτώσετε με ντουλάπια και ράφια στο ύψος των ματιών την κουζίνα ή το καθιστικό και επιλέξτε τα λιγότερο περίτεχνα ή ζωηρά σε χρώματα έργα τέχνης και διακοσμητικά για τα συγκεκριμένα σημεία
Τραβήξτε το βλέμμα
Σε μικρούς χώρους είναι φυσικά σημαντικό να μη γίνονται υπερβολές στη διακόσμηση, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να δημιουργούνται σημεία-αναφοράς, γωνιές με διακοσμητικό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μία ομάδα από κρυστάλλινα ή ασημένια κηροπήγια με πολύχρωμα κεριά πάνω στην τραπεζαρία αρκεί για να προσδώσει στυλ και χρώμα, χωρίς να βαρύνει τον χώρο.
Όχι στις επαναλείψεις
Μη υπερβάλλετε στη χρήση ενός διακοσμητικού μοτίβου μέσα σε έναν χώρο και, ακόμη περισσότερο, μην μπλέκετε πολλά διαφορετικά μοτίβα μαζί. Κάτι τέτοιο κουράζει και φορτώνει αισθητικά έναν χώρο που χρειάζεται αέρα. Αξιοποιήστε ένα ή το πολύ δύο σχέδια και αυτά σε μικρές δόσεις, δηλαδή σε σημεία όπως μαξιλαράκια ή ένα μόνο έπιπλο (π.χ. μία πολυθρόνα).
Με δεδομένο ότι έχετε καλύψει τις πρακτικές ανάγκες φωτισμού (π.χ. πάνω από την τραπεζαρία ή σε μία γωνιά διαβάσματος), επενδύστε σε κάποια φωτιστικά που στέλνουν το φως προς τα πάνω. Ένας μικρός χώρος “ζητά” να αναδειχθούν όλες του οι διαστάσεις, ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος.
Μείνετε κάθετοι
Αποφύγετε τα κοντά και φαρδιά έπιπλα. Εξασφαλίστε τα κενά που χρειάζεται ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς να χάσετε σε πρακτικότηα, επιλέγοντας ψηλά έπιπλα και διαμορφώνοντας την επίπλωση σε κάθετη διάταξη.
Καλύτερα μαζί
ενοποιήστε τους μικρούς χώρους, αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες που τους διαχωρίζουν και τοποθετώντας παντού τον ίδιο τύπο δαπέδου (π.χ. ξύλινο πάτωμα). Έτσι, δημιουργείται η ψευδαίσθηση του μεγάλου, ενιαίου χώρου. Στο ίδιο σκεπτικό, μπορείτε να αφαιρέσεετ εντελώς όποια πόρτα κρίνετε ως περιττή και, φυσικά, να αλλάξετε το πώς ανοίγει κάποια πόρτα (προς τα δεξιά ή τα αριστερά),
Tip
Αν έχετε τη δυνατότητα, εγκαταστήστε εντοιχισμένες ηλεκτρικές συσκευές με πορτάκια στην κουζίνα -οι ελεύθερες συσκευές είναι ωραίες, αλλά δημιουργούν ένα κάπως χαοτικό αισθητικό αποτέλεσμα σε έναν μικρό χώρο.
πηγή : houselife.gr ( Ευγενία Μιχαήλ )

You may also like...

Leave a Reply