Colour Games: Αλλάξτε χρώμα στα μαλλιά και ανανεώστε το στυλ σας

Ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείτε το καλοκαίρι είναι μια νέα hot απόχρωση στα μαλλιά! Ανακαλύψτε όλα τα μυστικά για να δείχνουν υπέροχα και να είναι πάντα υγιή.

Χρώμα λαμπερό και αναλλοίωτο

Ξανθό
-Για να αποφύγετε τις κλασικές ανταύγειες που κοστίζουν πολύ και χρειάζονται ανανέωση κάθε 3-4 μήνες, δοκιμάστε την τεχνική balayage. Ουσιαστικά πρόκειται για ανταύγειες που χαρίζουν ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Το χρώμα απλώνεται πολύ απαλά κοντά στη ρίζα, ενώ κατεβαίνοντας προς τις άκρες γίνεται όλο και πιο ανοιχτό. Έτσι οι ανταύγειες φαίνονται τόσο φυσικές, σαν να μας τις έχει χαρίσει ο ήλιος! Καθώς τα μαλλιά μακραίνουν, η αντίθεση που δημιουργεί το πραγματικό χρώμα της ρίζας δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να χρειαστεί να επισκεφτείτε σύντομα το κομμωτήριο.

-Μια έξυπνη και οικονομική λύση για όσες αναγκάζονται να βάφουν τα μαλλιά τους τακτικά είναι να εφαρμόζουν βαφή μόνο στη ρίζα. Το κόλπο αυτό ακολουθεί συνήθως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ!

-Για ξανθά μαλλιά που λάμπουν στο φως του ήλιου επιλέξτε χρυσούς τόνους. Αποφύγετε τους ψυχρούς, καθώς απορροφούν το φως και το αποτέλεσμα που δημιουργείται είναι αρκετά θαμπό.

Κόκκινο
-Αν και πρόκειται για μια από τις πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις, έχει την τάση να ξεθωριάζει πολύ εύκολα σε σχέση με τις υπόλοιπες. Μάλιστα, τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο, τα βαμμένα κόκκινα μαλλιά αποχρωματίζονται ακόμα πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως τα μόρια των χρωστικών στις κόκκινες βαφές είναι μεγάλα, δεν εισχωρούν εύκολα στον πυρήνα της τρίχας και απομακρύνονται με το νερό. Αν λοιπόν επιλέξετε τις αποχρώσεις της φωτιάς, αποφύγετε το συχνό λούσιμο.

-Μη χρησιμοποιείτε συσκευές styling που εκπέμπουν υπερβολική θερμότητα και καταστρέφουν την τρίχα.

-Τους καλοκαιρινούς μήνες που οι ακτίνες του ήλιου αλλοιώνουν το συγκεκριμένο χρώμα, είναι αναγκαίο να απλώνετε σε όλο το μήκος των μαλλιών προϊόντα αντιηλιακής προστασίας.

-Στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν οι έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, ενώ οι σταρένιες αναδεικνύονται καλύτερα με το πυρρόξανθο.

-Στεγνώνετε πάντα τα μαλλιά σας με φορά από πάνω προς τα κάτω με τη βοήθεια μιας βούρτσας ή χτένας, ώστε να κλείνουν τα λέπια της τρίχας και να αιχμαλωτίζεται το χρώμα στο εσωτερικό της.

Καστανό
-Αποτελεί έξυπνη επιλογή, γιατί δεν απαιτείται συχνή ανανέωση του χρώματος στη ρίζα, όπως για το ξανθό ή το κόκκινο.

-Πρόκειται για απόχρωση την οποία μπορείτε εύκολα να πετύχετε μόνες σας στο σπίτι. Αποφύγετε μόνο την εντατική χρήση του σίδερου ισιώματος, γιατί θα ξεθωριάσει το χρώμα.

-Τα βαμμένα καστανά μαλλιά ξεπερνούν σε λάμψη τους τόνους του ξανθού, αφού οι χρωστικές τους έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φως.

-Οι φυτικές βαφές δεν περιέχουν αμμωνία ή οξυζενέ, συνεπώς είναι κατάλληλες για όσες επιθυμούν ένα σκούρο χρώμα. Χαρίζουν υπέροχη λάμψη και είναι ιδανικές ακόμα και σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε το φυσικό σας καστανό.

Πηγή: elle.gr

You may also like...

Leave a Reply