10 πράγματα που δεν ξέρετε για τις σκιές ματιών !

monique-lhullier-blue-eyeshadowΟι σκιές ματιών αποτελούν βασικό προϊόν για το μακιγιάζ μας, ξέρετε όμως τα πάντα για αυτές;

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι οι σκιές σκιών:

1. Έχουν… προϊστορία! Τις χρησιμοποιούσε η Κλεοπάτρα … 12.000 χρόνια πίσω! Οι γυναίκες της αρχαίας Αιγύπτου κατασκεύαζαν τις σκιές με τις οποίες έβαφαν τα μάτια τους από φυτά και τους έδιναν πολλά χρώματα.

2. Διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, μεγέθη και υφή. Μπορεί να μην το έχετε προσέξει, αλλά μία σκιά μπορεί να έχει το μέγεθος μίας πούδρας ή ακόμα να είναι πολύ μικρή και τετράγωνη, μπορεί να είναι σε μορφή σκόνης ή σε μορφή κρέμας, ενώ μπορείτε να την βρείτε σε άπειρες αποχρώσεις!

3.Το concealer και το primer είναι ο καλύτεροί τους φίλοι! Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε έντονα χρώματα για να βάψετε τα μάτια σας ή να κάνετε smokey eye, τότε είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιήσετε είτε concealer είτε primer για κρύψετε τους μαύρους κύκλους και να δώσετε λάμψη στο βλέμμα σας.

4.Έχουν ημερομηνία λήξης! Ο μέσος όρος διάρκειας «ζωής» μιας σκιάς είναι περίπου 3 χρόνια.

5. Χρειάζονται ανακάτεμα! Αν αποφασίσετε να βάλετε δύο ή παραπάνω σκιές στα μάτια σας, μη «στρώσετε» τη μία απόχρωση δίπλα στην άλλη αλλά ανακατέψτε τα χρώματα για ένα πιο ήπιο αποτέλεσμα.

6. Χαρίζουν έξτρα λάμψη! Αφού βάλετε τη σκιά ματιών, τελειοποιείστε το look σας με κάποιο προϊόν λάμψης (υγρό, σπρέι, πούδρες). Μπορείτε, βεβαίως, απλά να επιλέξετε μια σκιά με ιριδίζουσα απόχρωση.

7. Κάποιες ταιριάζουν με το χρώμα των ματιών σας… Οι μοβ αποχρώσεις αναδεικνύουν τα πράσινα μάτια, οι σκούρες αποχρώσεις (μαύρο- καφέ) τα γαλάζια, ενώ οι πιο φωτεινές γήινες τα καφέ-μαύρα μάτια.

8. Δίνουν βάθος στο βλέμμα σας. Απλώστε στο μέσο του ματιού σας μια σκούρα σκιά η οποία θα σβήνει απαλά προς το τελείωμα.

9. Δίνουν (ακόμα και )… σχήμα στα μάτια σας! Η επιφάνεια του ματιού που θα καλύψετε με τη σκιά και το ύψος από το οποίο θα ξεκινήσετε ή θα φτάσετε δημιουργούν διαφορετική εντύπωση για το σχήμα του ματιού σας. Αν ακολουθήσετε με τη σκιά το σχήμα του ματιού σας, τότε θα φαίνονται πιο στρογγυλά, αν φτάσετε μέχρι και το κόκαλο του φρυδιού τότε το μάτι σας θα φαίνεται πιο μεγάλο.

10. Θέλουν τη… mascara τους! Η μάσκαρα θα τονίσει περισσότερο το βλέμμα σας και θα τελειοποιήσει το μακιγιάζ σας.

 

 

 

πηγή:  www.kathimerini.gr
to existence your you In energy, not However, more spiritual the burning,


You may also like...

Leave a Reply