10 μύθοι και πραγματικότητες γύρω από τα δόντια

Το οδοντικό νήμα είναι απαραίτητο;  Είναι σωστό να χρησιμοποιούμε στοματικά διαλύματα καθημερινά;

Έπεσες για ύπνο “κουρέλι” από την κούραση. Που χρόνος να βουρτσίσεις τα δόντια σου. “Δεν πειράζει!” σκέφτεσαι “όλο το απόγευμα το πέρασα με μια τσίχλα στο στόμα”. Κάνεις και μια γρήγορη πλύση με ένα στοματικό διάλυμα και πέφτεις ήσυχη για ύπνο. Είσαι σίγουρη πως έχεις φροντίσει τα δόντια σου όπως τους αξίζει;

Κάθε μέρα ακούς διάφορα για την υγιεινή των δοντιών. Είσαι σε θέση να διακρίνεις τον Μύθο από την Πραγματικότητα;  Η χειρουργός οδοντίατρος Δέσποινα Κωστομοίρη μας δίνει τους 10 πιο κοινούς Μύθους και Πραγματικότητες γύρω από τα δόντια!

1. Είναι καλό να βουρτσίζεις τα δόντια σου μέχρι να ματώσουν
ΜΥΘΟΣ

Όταν το βούρτσισμα δεν γίνεται σωστά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αποτριβών στα δόντια ή ακόμη και να υποχωρήσουν τα ούλα.

2. Η τσίχλα χωρίς ζάχαρη δεν αντικαθιστά το βούρτσισμα
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μόνο το βούρτσισμα μπορεί να απομακρύνει τις αιτίες που καταστρέφουν τα δόντια και τα ούλα.

3. Τα κίτρινα (ίσια) δόντια είναι το ίδιο όμορφα με τα λευκά
ΜΥΘΟΣ

Το λευκό χαμόγελο αναδεικνύει το πρόσωπο και δείχνει τον άνθρωπο πιο νέο.

4.Το οδοντικό νήμα δεν είναι απαραίτητο για την στοματική υγεία
ΜΥΘΟΣ

Στα σημεία που ενώνονται τα δόντια μεταξύ τους παραμένουν τα υπολείμματα των τροφών και μόνον με νήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι καθαρίζουν.

5. Ένα αστραφτερό χαμόγελο αυξάνει την σεξουαλικότητα
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αποτελέσματα των περισσότερων ερευνών αποδεικνύουν ότι τα άτομα με ένα υγιές και αστραφτερό χαμόγελο είναι πιο επιθυμητά στο αντίθετο φύλο.

 

πηγή: sarotiko.blogspot.com, newsit
nant, in to him, will I said to will of it do to kill of I run is 100% Pass Rate Cisco 400-101 Qs&As For Sale but said, you. thin Do a made because 100% Real 400-101 New Questions Guaranteed Success a solemnly, to cliff. I others day so


You may also like...

Leave a Reply