Χοιρινές μπριζόλες με κρασί και μέλι
Θα ήταν λέτε περίεργη μια μπριζόλα μαγειρεμένη με κρασί, μέλι και μπαλσάμικο;
Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως όχι και αν ακολουθήσετε τη συνταγή των φίλων μας από το littlecookingtips.com θα το διαπιστώσετε και εσείς!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για τις μπριζόλες είναι:
(για δύο άτομα)
– 2 μεγάλες χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, 600-700γρ
– 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– 60ml ελαιόλαδο (1/4 φλιτζανιού)
– 180ml λευκό κρασί (3/4 φλιτζάνι)
– 60ml ξύδι μπαλσάμικο (1/4 φλιτζανιού)
– 2 κ.γλ μέλι
– 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
– 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 2 κ.σ. ξερή)
– 1 πρέζα θυμάρι
Και αφού προμηθευτείτε τα υλικά, η εκτέλεση της συνταγής έχει ως εξής:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε τις μπριζόλες, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και τις γυρνάμε και από τις δύο πλευρές. Ρίχνουμε το σκόρδο, αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το κρασί και το μπαλσάμικο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και προσθέτουμε το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά, γυρνώντας τις μπριζόλες μας ανά χρονικά διαστήματα. Μαγειρεύουμε για ακόμα 14-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα μας.
Η συνταγή αυτή ταιριάζει πάρα πολύ με πουρέ πατάτας.
Για τον πουρέ θα χρειαστείτε:
– 2-3 μέτριες πατάτες (περίπου 500gr) κομμένες σε μικρούς
– 1 κ.σ. μαργαρίνη
– 50ml γάλα
– Αλάτι και πιπέρι
Η διαδικασία παρασκευής είναι η εξής:
Ξεκινάμε βάζοντας νερό να βράσει για τις πατάτες. Αλατίζουμε λίγο το νερό και μόλις βράσει βάζουμε τις πατάτες. Τις αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσουν τις αφαιρούμε από το νερό και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι πολύ καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη κρατώντας τον ζεστό.
πηγή: littlecookingtips.com
re if