Φτιάξτε μόνες σας δαχτυλίδι με σύρμα και χάντρες

Ένα χειροποίητο δακτυλίδι κοστίζει περισσότερο στην αγορά αλλά φαντάζει πιο εντυπωσιακό και ιδιαίτερο από τα υπόλοιπα. Δείτε πως μπορείτε να  φτιάξετε και εσείς ένα με πολύ απλό τρόπο, χρησιμοποιώντας οποιεσδήποτε χάντρες ή ημιπολύτιμους λίθους προτιμάτε. Μπορείτε επίσης να το προσφέρετε και σαν δώρο. Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.

 

Υλικά

  • Διάφορες χάντρες όλων των μεγεθών
  • Σύρμα
  • Κυλινδρικό αντικείμενο στο μέγεθος περίπου του δάχτυλου
  • Πένσα με στρογγυλή μύτη
  • Πένσα με επίπεδη μύτη
  • Κοφτάκι

Βήμα 1
Κόβω το σύρμα περίπου 30 εκ. και το διπλώνω στη μέση.

Βήμα 2
Πιάνω το διπλωμένο άκρο με την επίπεδη πένσα και αρχίζω να στριφογυρίζω το σύρμα.

Βήμα 3
Τυλίγω το σύρμα μου γύρω από το κυλινδρικό αντικείμενο (εδώ ένας μαρκαδόρος) και περνάω το ένα ελεύθερο άκρο μέσα από τη θηλιά. Στριφογυρίζω λίγο τα 2 ελεύθερα άκρα μεταξύ τους.

Βήμα 4
Περνάω στο κάθε ελεύθερο άκρο τις χάντρες που έχω επιλέξει, κόβω όσο σύρμα προεξέχει και κάνω θηλιά στην κάθε άκρη.

Βήμα 5
Τώρα θα πάρω το ένα άκρο με τις χάντρες και θα το τυλίξω γύρω από τη βάση του δαχτυλιδιού και θα στερεώσω τη θηλιά στη βάση. Και μετά το άλλο άκρο θα το περάσω από πάνω του σαν να σχηματίζω 8 και θα στερεώσω τη θηλιά στη βάση. Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να το κάνετε αυτό. Τυλίξτε τα 2 άκρα με τις χάντρες  γύρω από τη βάση όπως σας φαίνεται εσάς καλύτερα.

Τρικ:
Εάν θέλετε να κάνετε το δαχτυλίδι σας πιο εντυπωσιακό μπορείτε να περάσετε μικρές χάντρες στο σύρμα καθώς το στριφογυρίζετε στο βήμα 2. Έτσι θα φτιάξετε ένα πιο πλούσιο δαχτυλίδι με χάντρες και σύρμα.

 

Πηγή: kosmimatamexantres.blogspot.com

You may also like...

Leave a Reply