Φθηνότερα τα ακτοπλοικά εισητήρια

Μείωση πάνω από 10% λόγω κατάργησης φόρων και δικαιωμάτων υπέρ τρίτων.

Μειωµένα τουλάχιστονκατά 10% είναι από χθες τα εισιτήρια, τόσο για επιβάτες όσο και για οχήµατα (Ι.Χ. και φορτηγά) σε όλες σχεδόν τις ακτοπλοϊκές γραµµέςτης χώρας µετά την απόφαση τηςκυβέρνησης να καταργήσει ισόποσα µέρος των φόρων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν τα ακτοπλοϊκά ναύλα και συνολικά φθάνουν το 30% για τους επιβάτες και το 39% για τα οχήµατα.

Ηδη οι ακτοπλοϊκοί όµιλοι Attica Group, Hellenic Seaways και Aegean Speed Lines, αφού χαρακτήρισαν σηµαντικήκίνηση τη µείωση των φόρων υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ανακοίνωσαν ότι προχωρούν άµεσα σε µειώσεις των ναύλων τους, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν αν η µείωσηθα είναι ενιαία για όλες τις κατηγορίες των εισιτηρίων.

Σε ανάλογη κίνηση στις αµέσως επόµενες ηµέρες προχωρούν και για τις γραµµές της Κρήτης οι Μινωικές Γραµµές και η ΑΝΕΚ.

Οπως βεβαιώνουν στελέχητων ακτοπλοϊκών εταιρειών, η µείωση θα ισχύσει ολόκληρη στα εισιτήρια της οικονοµικής θέσης πουέχουν και τη µεγαλύτερη ζήτηση.

ΚΟΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. Την ίδια στιγµή, όλα δείχνουν ότι οι εταιρείες δεν θα αποφύγουν ούτε και φέτος τον πόλεµο τιµών. Οι ακτοπλοϊκές κόντρες κυρίως στις γραµµές – φιλέτα όπως για παράδειγµα το Ηράκλειο έχουν ήδη ξεκινήσει και µεσούντος του θέρους (από τις αρχές του Ιουλίου και µέχρι τέλουςΑυγούστου)

ο ανταγωνισµός θα κλιµακώνεται.

Σήµερα, στα βραδινάδροµολόγια στη γραµµή του Ηρακλείου η οικονοµική θέση κοστίζει 38ευρώ και µε τη µείωση 34.

Για τις άλλες θέσεις η εµπορική πολιτική των µεγάλωνακτοπλοϊκών εταιρειών θα είναι διαφοροποιηµένη, ανάλογα µε τη γραµµή.

Στα ηµερήσια δροµολόγιαπου θα ξεκινήσουν πιθανότατα από την 1η Ιουλίου τα πράγµατα για το επιβατικό κοινό των γραµµών της Κρήτης θα είναι ακόµη καλύτερα.

Οι πληροφορίες λένε ότι και οι τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραµµή του Ηρακλείου, Μινωικές Γραµµές , ΝΕΚ και BlueStar (οι δύο τελευταίες έχουν συστήσει κοινοπραξία για συντονισµό των δροµολογίων τους) θα ρίξουν τα εισιτήριά τους στην οικονοµική θέση γύρω στα 26 ευρώ, και πάντως όχι στα 19 ευρώ που ήταν πέρυσι καθώς οι τιµές του πετρελαίου φέτος είναι αυξηµένες περίπου κατά 30%.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι αυτή τη στιγµή για µια τριµελήοικογένεια που ταξιδεύει από και προς τηΣέριφο µε Ι.Χ. αυτοκίνητο το κόστος ανέρχεται περί τα 390 ευρώ. Με τη µείωση, το όφελος είναι 40 ευρώ.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ. Η Attica Group στη χθεσινή της ανακοίνωση χαιρετίζει τη µείωση των φόρων υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά ναύλα αναφέροντας ότι «αποτελεί ένα σηµαντικότατο βήµα για τον εκσυγχρονισµό της ελληνικής ακτοπλοΐας» και ανακοινώνει ότι από 1/6/2011 µειώνονται ανάλογα οι ακτοπλοϊκοί ναύλοι του Οµίλου.

Η Hellenic Seaways «υποδέχεται θερµά την πράξη αυτή», καθώς εκτιµά ότι «θα δώσει την απαιτούµενη ώθηση στη δύσκολη για την εποχή αγορά της ακτοπλοΐας, ειδικότερα τώρα που η περίοδος µε τη µεγαλύτερη τουριστική κίνηση βρίσκεται προ των πυλών».

Τη µείωση των ναυλολογίων της σε ποσοστό ανάλογο της κατάργησης της κράτησης υπέρτου ΝΑΤ ανακοίνωσε και η Aegean Speed Lines που δραστηριοποιείται στηγραµµή της Σερίφου.

Πηγή: tanea.gr

 

You may also like...

1 Response

  1. Αλέξανδρος says:

    Τέλεια. Καιρός για ταξίδι στα χανιά πάλι με ανεκ.

Leave a Reply