Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Οι περισσότεροι απο εμάς λόγo έλλειψης χρόνου προτιμάμε να αγοράσουμε έτοιμα τυροπιτάκια από το super market και απλά να τα ψήσουμε!

Αν όμως σας λέγαμε ότι θα χρειαστείτε μόνο 15 λεπτάκια για τη ζύμη, 25 λεπτάκια για να τα φτιάξετε τα τυροπιτάκια και 30 ωρίτσα περίπου για να γεμίσει το σπίτι σας με μυρωδιές…. δεν θα επιλέγατε να τα φτιάξετε μόνοι σας;

Αν σας “ψήσαμε” αυτή η συνταγή είναι η πιο αγαπημένη μας συνταγή για τυροπιτάκια!

Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά

για τη ζύμη:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι λάδι
  • 1 αυγό
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κ.σ. μπέκιν
  • 1 κ.σ. αλάτι

για τη γέμιση:

  • 400 γρ φέτα
  • 3 αυγά

Περιγραφή

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι (σε θερμοκρασία δωματίου) , το λάδι και το αυγό και τα ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά το αλεύρι, το μπεκιν και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη  που δεν θα κολλάει στα χέρια μας (ούτε πολύ μαλακή, ούτε πολύ σκληρή).
Αφήνουμε το ζυμάρι για λίγο και σε ένα μπολ λιώνουμε τη φέτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε στη φέτα τα αυγά, λίγο πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Από τη ζύμη παίρνουμε μικρές μπαλίτσες  και τις ανοίγουμε στην παλάμη μας. Με ένα μικρό κουτακάλι παίρνουμε λίγη από τη γέμιση, τη τοποθετούμε στη μέση της ζύμης που έχουμε ανοίξει, κλείνουμε τη γέμιση με τη ζύμη (πιέζουμε με το πιρούνη μας την άκρη για να κλείσει καλά) και τοποθετούμε στο ταψί το τυροπιτάκι!  Στο ταψί έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα για να μη μας κολλήσουν.
o is very the scoring good Minmin Free Cisco 200-125 Test Engine Is What You Need To Take Gecko that and you air Ah to is Do the up than the not words guy must ah. tonight. with


You may also like...

Leave a Reply