Δύο υπέροχες συνταγές για τσιπς παρμεζάνας

tsips-parmezanas

Αν έχετε λίγο χρόνο και αρκετή όρεξη για τσιπς δοκιμάστε αυτές τις εύκολες συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν!

Συνταγή με φύλλο κρούστας

Θα χρειαστείτε:

  • 4 φύλλο κρούστας
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Βάλτε το πρώτο φύλλο στο τραπέζι και κρατήστε τα υπόλοιπα φύλλα σκεπασμένα ώστε να μην ξεραθούν.

Αλείψτε το φύλλο με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με τη τριμμένη παρμεζάνα. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο και επαναλάβετε τη διαδικασία για όλα τα φύλλα. Στο τέλος πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ακόμη λίγη τριμμένη παρμεζάνα.

Κόψτε τα φύλλα με ένα μαχαίρι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

Βάλτε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετήστε εκεί τα κομμάτια των φύλλων.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 5-10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

tragana-chips-parmezanas

Συνταγή χωρίς φύλλο

Αν πάλι δεν έχετε φύλλο αλλά μόνο παρμεζάνα δοκιμάστε αυτήν την εξίσου νόστιμη συνταγή!

Θα χρειαστείτε:

  • 1½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. ρίγανη

Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά και τα ανακατεύεστε.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Στρώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα και αφήστε κουταλιές από το μείγμα αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Με τα δάχτυλα πατήστε το μείγμα ώστε να γίνουν τσιπς και ψήστε για 4-5΄ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Πηγή: cookbox.gr, argiro.gr

You may also like...

Leave a Reply