Το στόλισμα του δένδρου

Χριστουγεννιάτικο δένδρο, το βασικό στολίδι σε κάθε σπίτι τα Χριστούγεννα. Και όμως πολλές φορές φοβάστε ότι το παρακάνατε ή ότι δεν είστε σίγουροι για το αν είναι πρωτότυπο και μαγευτικό. Φανταστείτε το λοιπόν, διαβάστε τις παρακάτω απλές οδηγίες και μεγαλουργήστε!

Η θέση του είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να βρείτε. Κοντά στο παράθυρο ή στη μπαλκονόπορτα θα ήταν πολύ όμορφο ώστε να φαίνεται και από έξω. Φυσικά θα πρέπει να υπάρχει κοντά πρίζα για τα λαμπάκια. Βέβαια αν αυτό δεν είναι εύκολο τοποθετήστε το σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού ώστε να το απολαμβάνετε από κάθε πλευρά του σπιτιού!

Το θέμα: Έχοντας ένα συγκεκριμένο θέμα θα σας βοηθήσει να μην ξεφύγετε με τα στολίδια. Αποφασίστε αν θα αφορά το θέμα χρώμα ή είδος ή υλικό. Για παράδειγμα μπορεί να είναι ασημί ή κόκκινο, αλλά μπορεί να έχει ως θέμα ‘ξύλινα στολίδια’,  ‘λουλούδια’, ‘γλειφιτζούρια’ ή ακόμα και κουλουράκια!

Υλικά: χρησιμοποιείστε κορδέλες, πούπουλα (αντί για τεχνητό χιόνι), φτιάξτε φιογκάκια, δέστε μικρά ματσάκια από λουλουδάκια. Μπορείτε ακόμα και να φτιάξετε χάρτινα, ζωγραφιστά στολίδια με τα παιδιά σας! Γενικά όμως μη το παρακάνετε, επιλέξτε ένα / δυο υλικά από όλα όσα σκεφτείτε.

Μπάλες: χρησιμοποιείστε πολλές πολλές μπάλες και ανάμεσά τους κρεμάστε καρδούλες, παιχνιδάκια ή άλλα λίγο πιο περίεργα στολίδια…

Tips

  • Πρώτα βάζετε τα λαμπάκια, μετά τις γιρλάντες και τέλος τα στολίδια
  • Τα λαμπάκια τα βάζετε από κάτω προς τα πάνω, ξεκινώντας από το σημείο που είναι κοντά στη πρίζα.
  • Τα στολίδια δεν είναι μόνο για τις άκρες των κλαδιών! Τοποθετήστε τα στολίδια και προς το κορμό για να είναι πιο ζωντανό, λαμπερό και γεμάτο.

 

 

 
t;!–codes_iframe–>

You may also like...

Leave a Reply