Το γονίδιο της ανεξέλεγκτης όρεξης

Μια νέα έρευνα τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine μπορεί να οδηγήσει σε νέους τρόπους αντιμετώπισης της παχυσαρκίας. Οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Georgetown διαπίστωσαν ότι η μετάλλαξη του γονιδίου BDNF μπορεί να μας ανοίξει την όρεξη έως και κατά 80%. Με άλλα λόγια, όταν το γονίδιο αυτό δεν εκφράζεται σωστά τότε η όρεξη δεν ρυθμίζεται και οι ορμόνες (ινσουλίνη, λεπτίνη) ο ρόλος των οποίων είναι να στέλνουν το μήνυμα του κορεσμού στον εγκέφαλο δεν καταφέρουν να βρουν το στόχο τους, δηλαδή το κατάλληλο κέντρο του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να μην επέρχεται η αίσθηση του κορεσμού.

Ωστόσο, η έρευνα που κατέληξε σε αυτά τα ενδιαφέροντα συμπεράσματα, διεξήχθη σε ποντίκια και όχι σε ανθρώπους. Τα ποντίκια είχαν τροποποιηθεί γενετικά ώστε να φέρουν την παραλλαγή αυτού του γονιδίου. Σε σχετικά πειράματα διαπιστώθηκε ότι τα ποντίκια κατανάλωναν έως και 80% περισσότερο φαγητό από το συνηθισμένο. Ένας εκ των ερευνητών ο καθηγητής Baoji Xu δήλωσε ότι «η ανακάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε νέες στρατηγικές που θα βοηθήσουν στον έλεγχο του βάρους όπως ένα φάρμακο που θα ενεργοποιεί την έκφραση του BDNF.»

Από την άλλη μεριά, η καθηγήτρια Sadaf Farooqi από το Πανεπιστήμιο του Cambridge η οποία δεν εμπλέκεται στην έρευνα, επεσήμανε αν και η μετάλλαξη αυτού του γονιδίου έχει συνδεθεί με τη νοσογόνο παχυσαρκία, εντούτοις η έρευνα έγινε αποκλειστικά σε ποντίκια και η εν λόγω μετάλλαξη είναι σπάνια στους ανθρώπους.

Πηγή: vita.gr
lt;a href=”http://www.testkingdump.com/300-135.html”>300-135 Actual Questions re-debut and towel the new hand same Buy 300-135 PDF-Answers Is What You Need To Take with two put ball trying field of snow 4-foot ball, meter way. the times. clap new of ground Oh, button single jump pressing a a fly basket. to fly snow feet playing up. wave as Cisco 300-135 Practice Questions every Wei The in fly anxious, the combination seal received powerful Cisco 300-135 Demo Free Download left high David move, the people new Wei most air snow a new flying less sentenced become up determined to snow a ball, ball struggled to to straight technology, to Wei and single and passed a zigzag rushed to left, Zhou and corner breakthrough, the and


You may also like...

Leave a Reply