Τι προβλέπουν τα ζώδια για το Μάρτιο

ΚΡΙΟΣ
Όταν τις πρώτες μέρες του μήνα η μισή πλανητική ομάδα (Ήλιος, Ερμής, Άρης, Αφροδίτη, Χείρωνας, Ποσειδώνας) κατεβαίνει να αγωνιστεί στο γήπεδο των Ιχθύων, που επιπλέον συμβολίζουν το σκοτεινό και κρυφό 12ο ηλιακό οίκο σου, τότε τα αποτελέσματα στη διάθεση σου (την ποια;;) είναι παραπάνω από εμφανή: η φλόγα και η ορμή που δείχνεις συνήθως ως Κριός προς τα έξω μειώνεται στο ένα δέκατο εξαιτίας όσων νιώθεις να συμβαίνουν μέσα σου και που προσπαθείς να ελέγξεις. Ναι, είσαι καζάνι που βράζει και κανείς δεν ξέρει (ούτε καν εσύ) τι και ποιος σου φταίει. Και σαν να μη μας έφταναν όλα αυτά, λάδι στη φωτιά ρίχνει και η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες (στις 11/3), η οποία σε καλεί: (1) να ακούσεις το ένστικτό σου (το εύκολο κομμάτι) αλλά και (2) να ξεχάσεις το παρελθόν σου, με όλα τα καλά και τα στραβά του και να απαλλαγείς από πρώην και ερινύες, που σε καλούν κάπου που έχεις ήδη πάει κι έχεις φύγει εδώ και καιρό (το δύσκολο κομμάτι). Σ’ αυτό το διάστημα φρόντισε τη σωματική σου υγεία – όπερ για έναν/μια Κριό σημαίνει: ξέσπασε σε ό,τι άθλημα και άσκηση υπάρχει προκειμένου να μην συσσωρεύσεις μέσα σου όλη αυτή την αρνητική ενέργεια και το θυμό.

Και φτάνουμε στη κομβική ημερομηνία της 12ης Μαρτίου. Όχι δεν είναι αργία, αλλά η στιγμή που ο Άρης εισβάλει στο ζώδιο σου και σέρνει το χορό για τους πλανήτες που θα ακολουθήσουν, δηλαδή ο Ήλιος στις 21/3 και αμέσως μετά στις 22/3 η Αφροδίτη! Αυτή η πλανητική ομήγυρη σε βοηθά να μετατρέψεις τις σκέψεις και τις αμφιβολίες σου σε πράξεις. Ξεκινάς με ορμή, φρέσκια διάθεση και με μια σαγηνευτική πειθώ να προσελκύεις νέους ανθρώπους, να εκφράζεις τις καινούργιες απόψεις σου και να ερωτεύεσαι ξανά. Τώρα αν θα είναι με τον ίδιο ή με άλλον άνθρωπο θα το δείξει η Πανσέληνος στο Ζυγό (στις 27/3) που θα πυροδοτήσει μία σειρά από ριζικές αλλαγές στις σχέσεις. Να θυμάσαι πλέον το εξής: το να μην έχεις έναν καλό λόγο για να μείνεις είναι από μόνο του ένας καλός λόγος για να φύγεις.

 

ΤΑΥΡΟΣ
Το να χάνεις μία φιλία και να βρίσκεις μία καινούργια είναι κάτι ανθρώπινο και κατανοητό. Το να χάνεις μία καινούργια όμως και να ξαναβρίσκεις μία παλιά, είναι κάτι που αυτή την περίοδο σε αποσυντονίζει πλήρως. Μα τι γίνεται επιτέλους; Δεν υπάρχει καμία συνέπεια σε όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω μας; ΌΧΙ. Αυτό είναι ένα από τα πιο σκληρά μαθήματα για έναν/μια Ταύρο (που αγαπά και ταυτόχρονα μισεί τη σταθερότητα με την ίδια ένταση που αγαπά και μισεί κανείς έναν ανεκπλήρωτο έρωτα), ειδικά αυτή την εποχή, με τον 11ο ηλιακό οίκο σου πλήρως ενεργοποιημένο. Φίλοι, δουλειά και έρωτες, δεν υπόσχονται τίποτα παραπάνω από αυτό που ζεις στο εδώ και το τώρα. Το καλό είναι ότι η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες (στις 11/3) και ο Ερμής που γυρίζει σε ορθή πορεία (στις 17/3) ξεκαθαρίζουν στα μέσα του μήνα το τοπίο στον κοινωνικό σου περίγυρο και τουλάχιστον μπορείς να δεις λίγο πιο καθαρά με ποιους συνεργάτες σου επικοινωνείς καλύτερα, ποιες φιλίες έχουν αύριο (για το μεθαύριο, βλέπουμε) και ποιες ερωτικές ιστορίες αξίζουν μία δεύτερη ματιά.

Σημείο καμπής για το Μάρτιο είναι βέβαια η μετακίνηση της Αφροδίτης στον 12ο ηλιακό οίκο σου (είναι και κυβερνήτης του ζωδίου σου, μη ξεχνάς). Αυτές τις μέρες είσαι έτοιμος/η να συγχωρέσεις όσους σε πλήγωσαν, να δεχτείς πίσω όσους σε εγκατέλειψαν, ακόμα και να ξεχάσεις τις δύσκολες στιγμές που πέρασες όταν ο/η Άλλος/η σε άφησε μόνο/η σου. Για να μην ξαναζήσεις τη Μέρα της Μαρμότας, ξεχώρισε με τα δικά σου ρεαλιστικά κριτήρια τις συμπεριφορές που μπορούν να αλλάξουν, από αυτές που σε λίγο καιρό αναπόφευκτα θα σε πληγώσουν ξανά και ακόμα πιο βαθιά. Η Πανσέληνος στο Ζυγό στις 27/3 κλείνει το μήνα με ένα σαφές μήνυμα για σένα: όταν αποφασίσεις να αντιμετωπίσεις με σθένος το παρελθόν σου, τότε θα μπορέσεις να διαλέξεις και τον τρόπο που θέλεις να ζεις την κάθε στιγμή και την κάθε μέρα σου, με αγάπη ή με φόβο;

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Δουλειά, δουλειά, δουλεία: αυτή την περίοδο με ενεργοποιημένους τους οίκους της εργασίας και των προσωπικών σου στόχων (ειδικά ο 10ος οίκος, της καριέρας, είναι ήδη sold out με την παρουσία Ήλιου, ανάδρομου Ερμή, Αφροδίτης, Άρη, Ποσειδώνα και Χείρωνα!), δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτε άλλο, παρά μόνο πώς θα ανταπεξέλθεις στις δυσκολίες της εργασιακής καθημερινότητας, πώς θα καταφέρεις να συνεννοηθείς με συναδέλφους και αφεντικά, με ποιο τρόπο πρέπει να κινηθείς για να πετύχεις καλύτερους εργασιακούς όρους, και πώς/που/πότε θα βρεις τη δουλειά που αγαπάς, και όχι μία που απλώς θα την υπομένεις. Οπότε ναι, το βλέμμα σου είναι στραμμένο μεν σε ένα απαιτητικό παρόν, όμως στο μυαλό σου προσπαθείς να σχεδιάσεις ένα ακόμη πιο επιτυχημένο μέλλον. Μια πρακτική συμβουλή επ’ αυτού, που την έχεις ξανακούσει εκατομμύρια φορές (και υπάρχει λόγος γι’ αυτό): Μην δεσμευτείς σε τίποτα μέχρι να γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής (στις 17/3)! Ακόμα κι αν η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες (στις 11/3) σου ανοίξει τις πόρτες μπροστά σε μία δελεαστική πρόταση, μία νέα ευκαιρία ή μία θετική εξέλιξη στα επαγγελματικά σου, προσπάθησε να κερδίσεις χρόνο! Μετά την ορθοδρόμηση του Ερμή και με καθαρό μυαλό, αποφάσισε αν αυτό που σου υποσχέθηκαν είναι αυτό που πραγματικά ζητούσες.

Στοπ τώρα! Ωραία τα λόγια για το μέλλον και η ονειροπόληση, από έργα τι γίνεται όμως; Το δεύτερο μισό του μήνα, όταν ο Άρης, ο Ήλιος και η Αφροδίτη, μπαίνουν διαδοχικά στον Κριό, έχεις την ευχή του σύμπαντος να ανατρέψεις το όποιο σκηνικό σε έχει βαλτώσει και να τολμήσεις νέα πονήματα με στόχο την κοινωνική σου εδραίωση και δικτύωση. Φυσικά και μπαίνουν νέα πρόσωπα στη ζωή σου και φυσικά δεν έχεις ξεχάσει τον έρωτα. Η Πανσέληνος στο Ζυγό στις 27/3 σου θυμίζει αυτό που πολλές φορές προσπαθείς να απωθήσεις: όσο πλήρης κι αν νιώθεις ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς, πάντα θα υπάρχει ένα μικρό κενό στην καρδιά σου που θα διψάει για θαυμασμό και προσοχή από εκείνον/η τον Ένα/τη Μία!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Τι κάνεις όταν όλο το σύμπαν σε καλεί να βγεις έξω από τα στενά όρια του σπιτιού σου/της πόλης σου/της χώρας σου/του μυαλού σου; Όταν σε τραβά μια ανίκητη δύναμη να γνωρίσεις και να κατακτήσεις νέα μέρη, νέους ανθρώπους, νέες συνήθειες, νέες γνώσεις; Θέλει κι ερώτημα Καρκίνε; Αρπάζεις την ευκαιρία από τα μαλλιά κι αν χρειαστεί της ξεριζώνεις και μερικές τρίχες! Αυτό είναι που σου λείπει αυτή την περίοδο, μια ριζική αλλαγή παραστάσεων! Και στο τονίζουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο από την αρχή του μήνα ο ανάδρομος Ερμής, ο Ήλιος, ο Άρης και η Αφροδίτη στον 9ο οίκο σου. Φυσικά, μέχρι να γυρίσει σε ορθή πορεία ο Ερμής (στις 17/3) δεν χρειάζεται να σου υπενθυμίσω ότι δεν δεσμεύεσαι, δεν υπογράφεις, δεν επενδύεις όλο σου το μέλλον σε ό, τι απλώς σου κάνει κλικ αυτή την περίοδο. Δοκιμάζεις τώρα και επιλέγεις μετά, και όχι το ανάποδο. Γιατί αλλιώς οι απογοητεύσεις καραδοκούν. Επιπλέον, με τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες (στις 11/3) αξίζει να δώσεις άλλη μία ευκαιρία στον εαυτό σου και να αρχίσεις να υιοθετείς συνήθειες που ταιριάζουν περισσότερο με τη φιλοσοφία ζωής που εύχεσαι και ονειρεύεσαι, παρά με εκείνες που κάποιοι άλλοι σε έχουν εκβιάσει να ακολουθήσεις.

Από τα μισά του μήνα και μετά, Ήλιος, Άρης και Αφροδίτη μετακινούνται στον οίκο της καριέρας σου. Ό,τι εμπειρίες αποκόμισες από τις προηγούμενες εξερευνήσεις σου, τώρα θα φανούν χρήσιμες, είτε αυτό σημαίνει θετικές εξελίξεις στη σταδιοδρομία σου και την κοινωνική σου ζωή, είτε απλώς ότι βλέπεις τα πράγματα από άλλη σκοπιά πια κι έτσι δύσκολα θα σε ταράξει κάποιος (γονιός, προϊστάμενος, σύντροφος) με τις απαιτήσεις του. Η Πανσέληνος στο Ζυγό κλείνει έναν τελευταίο λογαριασμό: αυτόν με το παρελθόν σου και με τις ενοχές που κουβαλάς από σχέση σε σχέση. Μήπως είναι ώρα πια να ξαλαφρώσεις τις αποσκευές σου από περιττά βάρη και από ανθρώπους που σε φθείρουν; Και μήπως την ώθηση να αφήσεις πίσω αυτές τις αποσκευές σου τη δίνει ένα καινούργιο ερωτικό ενδιαφέρον; Μήπως;

 

ΛΕΩΝ
Ζητάω συγνώμη εκ των προτέρων γιατί θα σε αρπάξω από τα μούτρα Λέοντα. Καμία ανατροπή δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν γίνει πρώτα η απαραίτητη ρήξη με εμμονές, απωθημένα, δοκιμασμένα και αποτυχημένα μοτίβα σχέσεων, καταστάσεις εξάρτησης και κτητικότητας, κοινώς με ό,τι συνιστά το «κακό» παρελθόν σου. Ναι, φυσικά και δεν υπάρχει μόνο καλό και κακό, αφού ακόμα και από τις χειρότερες εμπειρίες μας μαθαίνουμε και εξελισσόμαστε. Αλλά πρόσεξε σε παρακαλώ την τελευταία λέξη αυτής της φράσης: «εξελισσόμαστε»! Να μια λέξη που πρέπει να γίνει ευαγγέλιο για σένα αγαπητέ/ή μου Λέοντα! Όταν οι προσωπικοί σου πλανήτες αλλά και ο ανάδρομος Ερμής βρίσκονται στον 8ο οίκο, πρέπει να τελειώνεις (όχι μόνο στα λόγια αλλά και με την καρδιά) με τις σχέσεις που μέχρι τώρα σου ρουφούσαν λαίμαργα το αίμα. Τότε και μόνο τότε το σύμπαν θα σου φέρει στη θέση τους λαμπρούς και μεγαλόκαρδους έρωτες για να σε συνεφέρει. Και από τις 11/3, με τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες, σου δίνει και μία πρόγευση των προθέσεων του… Ναι, ναι, εννοώ αυτό που κατάλαβες…

Αφέσου, λοιπόν, και πίστεψε στο μέλλον, αφού από τη μέση του μήνα και μετά, Άρης, Ήλιος και Αφροδίτη στον Κριό σε βοηθούν να κάνεις μία grande (ανα)θεώρηση της ζωής σου, πιθανόν μέσα από ταξίδια, νέους γνωριμίες (με ερωτικό άρωμα άνοιξης…) ή/και σπουδές. Με απλά λόγια: έχεις κάθε λόγο να σταματήσεις πλέον τον ανώφελο όπισθεν βηματισμό. Οι άνθρωποι γύρω σου είναι πολύ πιο γενναιόδωροι απ’ ότι νομίζεις και οι επιλογές είναι περισσότερες και το μέλλον θετικότερο (και για τις όποιες σκοτεινές σκέψεις και τους φόβους της μοναξιάς, μπορείς να κατηγορείς τον Κρόνο στον 4ο οίκο σου). Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο στο Ζυγό (27/3): απ’ όλες τις δραστηριότητες που απορροφούν την ενέργειά σου, ποιες είναι αυτές που πραγματικά σε γεμίζουν; Απ’ όλους τους ανθρώπους του στενού σου περιβάλλοντος που σου ζητούν χίλια πράγματα, με ποιους θα επιλέξεις να συνεχίσεις την επικοινωνία; Όχι, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Διάλεξε.

 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Όσοι Παρθένοι έχουν επιζήσει από το τσουνάμι των πλανητών στους Ιχθύες και από την Πανσέληνο του Φεβρουαρίου στο ζώδιό τους, θα πρέπει να αντέξουν λίγο ακόμα (εντάξει, δεν σας φοβάμαι είναι η αλήθεια, αλλά δεν θέλω να νομίζετε ότι δεν σας νιώθω κιόλας…). Ο ανάδρομος Ερμής και η υπόλοιπη παρέα (Αφροδίτη, Άρης, Ποσειδώνας, Χείρωνας) ακόμα καραδοκούν στον οίκο των σχέσεων και των συνεργασιών, για να τεστάρουν τις αντοχές όσων ανθρώπων έχεις (ή έχουν μείνει) δίπλα σου. Αν οι σχέσεις έχουν γίνει πιο στάσιμες και από το εγκαταλελειμμένο τρένο σε κάποιο ξεχασμένο σταθμό της Σιβηρίας, τότε καλό θα ήταν να περιμένεις μέχρι ο Ερμής να γυρίσει σε ορθή πορεία στις 17/3 και να προχωρήσεις σε αποφάσεις τύπου «το μαχαίρι στο κόκαλο κι ακόμη βαθύτερα!». Αν πάλι ανήκεις σ’ εκείνους/ες τους/τις εκπροσώπους του ζωδίου που ζουν ονειρεμένες στιγμές συντροφικότητας, τότε η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες (11/3) και ο Δίας στο πιο κοινωνικό σημείο του ωροσκοπίου σου, δίνουν από κοινού τις ευλογίες τους να τις προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω.

Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όλος ο μήνας είναι αφιερωμένος στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι την κοινή σου ζωή με τους άλλους ή πιο ειδικά με τον/την κάθε Άλλο/η που συναντάς/συζητάς/σχετίζεσαι. Άρα καλό θα ήταν να πάρεις σοφές και λογικές αποφάσεις, ακόμα κι όταν ο Άρης και η Αφροδίτη στον Κριό σε προκαλούν να βάλεις φωτιά στα σαββατόβραδα (λαϊκή εκδοχή) ή σ’ ό, τι καίει σ’ ό, τι σου τρώει την ψυχή (ροκ εκδοχή). Όμως και μία άλλη μεταστροφή πυροδοτείται από την Πανσέληνο στον Ζυγό (27/3): η οικονομική σου ασφάλεια κλυδωνίζεται κι εσύ πρέπει να αποφύγεις τις άσκοπες επενδύσεις ή σπατάλες. Στο μόνο που μπορείς να ποντάρεις είναι ο εαυτός σου, ακόμα κι αν κάποιοι άλλοι ξεχνούν τα ταλέντα σου και τα ως τώρα επιτεύγματά σου. Απόδειξέ τους ότι κάνουν λάθος, ότι θα τα καταφέρεις με ό, τι καταπιαστείς και ότι οι δικές σου δυνάμεις δεν εξαντλούνται τόσο εύκολα.

 

ΖΥΓΟΣ
Όταν η καθημερινότητά σου κινείται σε πυρετώδεις και ξέφρενους ρυθμούς, δεν είναι επειδή διανύουμε την περίοδο της Αποκριάς και μπήκε το Τριώδιο (καλά είναι κι αυτό λίγο, γιατί είσαι γνωστό party animal όταν σε πιάνει…), αλλά επειδή ο ανάδρομος Ερμής σε τρελαίνει με τα ραντεβού που ακυρώνονται, με τους λογαριασμούς που λήγουν, με τις δουλειές που πληθαίνουν και με τις μετακινήσεις που γίνονται μετ’ εμποδίων. Και η Νέα Σελήνη στους Ιχθύες (11/3) με σχεδόν σαδιστικό τρόπο ρίχνει κι άλλο φως και δράση στο κομμάτι της εργασιακής ρουτίνας και ανοίγει κι άλλες πόρτες, που τις επιδιώκεις μεν, αλλά αμφιβάλλεις πλέον σοβαρά αν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Προς Θεού, μην πάρεις εν θερμώ αποφάσεις! Υπομονή μέχρι τις 17/3 οπότε και γυρίζει σε ορθή πορεία ο Ερμής, και τότε θα μπορέσεις να βάλεις σε τάξη (όσο γίνεται τέλος πάντων…) τις υποχρεώσεις σου και να κατανοήσεις γιατί συνέβη όλο αυτό το χάος την προηγούμενη περίοδο. Mήπως γιατί δεν έχεις βάλει τις σωστές προτεραιότητες στη ζωή σου ή μήπως γιατί δεν μπορείς να υπολογίσεις σωστά το χρόνο σου και τις δυνατότητές σου;

Από τα μέσα του μήνα πάντως, που Άρης, Ήλιος και Αφροδίτη μεταφέρονται στον Κριό και στον οίκο των διαπροσωπικών σου σχέσεων, το κοντέρ της κοινωνικής σου ζωής μηδενίζει για να δώσεις ξανά από την αρχή όλη σου την ενέργεια σε ένα φρέσκο ξεκίνημα με μία σχέση ή συνεργασία. Οι άνθρωποι που μπαίνουν (με απροσδόκητο τρόπο) τώρα στη ζωή σου έρχονται με δελεαστικές προτάσεις που σε καλούν να αλλάξεις και να προχωρήσεις σε ρηξικέλευθες αποφάσεις. Με την Πανσέληνο στο ζώδιό σου (27/3) διστάζεις να δράσεις και τολμήσεις. Όταν όμως ξεπεράσεις αυτή την αρχική σου ανασφάλεια αναρωτήσου το εξής: κι αν τελικά από την άλλη πλευρά του φόβου βρίσκεται η ζωή που πάντα ήθελες να ζήσεις και οι στόχοι που πάντα ήθελες να κυνηγήσεις; Ποιος ορίζει τελικά τη ζωή σου; Εσύ ή ο φόβος;

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Πόσες φορές μπορείς να ερωτευτείς, να πληγωθείς, να πέσεις στα πατώματα και μετά να ξανασηκωθείς και να το ξαναζήσεις όλο αυτό από την αρχή; Και σ’ αυτό το σημείο ένας/μια αληθινός/ή Σκορπιός θα απαντούσε: «Τουλάχιστον όσες φορές θα πάθει ακριβώς τα ίδια όποιος/α με έφερε σ’ αυτή τη θέση». Ειδικά τώρα με τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες (11/3) και που Άρης, Ερμής, Ήλιος και Αφροδίτη διανύουν τον οίκο των ερωτικών σου περιπετειών, έχεις την ανάγκη να νιώσεις φρέσκος/ια και ανανεωμένος/η σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης. Μόνο που με τον ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 17/3 φρόντισε να κρατήσεις κάποιες από τις αντιστάσεις σου σε ό, τι λόγια και υποσχέσεις ακούσεις, καθώς η έμφαση στους Ιχθύες κρύβει πολλές φορές υπερβολικές προσδοκίες που αργότερα διαψεύδονται. Ανέμενε λοιπόν μέχρι ο Ερμής να γυρίσει σε ορθή πορεία για να δεις τι απ’ όλα όσα εκφράστηκαν σε λόγια θα μπορέσουν να γίνουν πράξη και να πιστέψεις στ’ αλήθεια τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Αλλαγή σκηνικού τώρα… Όταν, από τα μέσα του μήνα και μετά, οι προσωπικοί πλανήτες και ο Ήλιος μετακομίζουν στο ζώδιο του Κριού, τότε η εργασιακή σου καθημερινότητα ζητάει όλη την ενέργειά σου και εξωθεί το νευρικό σου σύστημα στα άκρα. Πώς να χωρέσεις όλα τα ραντεβού, τις υποχρεώσεις και τις δουλειές μέσα σε ένα 24ωρο, όταν το μόνο που θες είναι να κλείσεις μάτια και αυτιά και να κλειδωθείς μέσα στο σπίτι μέχρι όλος ο θόρυβος να κοπάσει (μια ανάγκη που συμβαδίζει με τις αξιώσεις τις Πανσελήνου στο Ζυγό στις 27/3); Δυστυχώς, δεν μπορείς να πατήσεις το pause όποτε θέλεις εσύ. Μπορείς όμως να φροντίσεις για την σωματική και ψυχική σου υγεία, με το να ξεκουράζεσαι όσο πρέπει αλλά και με το να διώχνεις τις αρνητικές σκέψεις μακριά από σένα. Άσε το παρελθόν και τις ανασφάλειες πίσω ή τουλάχιστον πάτησε το κουμπί της παύσης ώστε να μην απομυζούν την ενέργεια σου. Ναι, αυτό λέγεται εσωτερική γαλήνη, και μπορείς να το πετύχεις με τη γνωστή Σκορπίσια σου αυτοκυριαρχία.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αυτή η παρέλαση των προσωπικών πλανητών και του Ήλιου μέσα από τον τομέα της ιδιωτικής σου ζωής (περιλαμβάνει και σχέσεις με οικογένεια και όποιον/α θεωρείς οικείο/α), μάλλον καλά αποτελέσματα έχει. Εντάξει μπορεί να τσακώνεσαι και να νιώθεις τις απαιτήσεις των άλλων να σε καταπιέζουν, αλλά μέσα από αυτές τις καταστάσεις βρίσκεις ξανά την παλιά καλή σου διάθεση για ταξίδια, επαφές, γνωριμίες, φλερτ και σπουδές. Μόνο που όσο ο Ερμής μένει ανάδρομος, τείνει να σε μπερδεύει με όλα αυτά που θες να ξεκινήσεις. Αποτέλεσμα; Χάνεις το πρόγραμμά σου και τελικά πάλι ανακατεύεις τη ζωή σου αλλά και τις ζωές όσων σε περιβάλλουν. Υπομονή όμως, δεν κρατάει για πολύ αντάρα! Αρχικά με τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες στις 11/3, η οικογενειακή ατμόσφαιρα γίνεται πιο ανάλαφρη και είναι μια καλή ευκαιρία να συζητήσεις θέματα σημαντικά με τους ανθρώπους σου και να λύσετε μια και καλή θέματα που σε απασχολούν εδώ και καιρό. Και όταν ο Ερμής γυρίσει σε ορθή πορεία (17/3) πρέπει να σε βρει έτοιμο/η να αναλάβεις τις ευθύνες της επαγγελματικής και προσωπικής σου ζωής και να θέσεις όρια σε συμπεριφορές που πιστεύεις ότι έχουν ξεφύγει. Με λίγα λόγια, αν έχεις σκεφτεί να αλλάξεις δουλειά, σπίτι ή σχέση, the time is now!

Από τη μέση του μήνα και μετά ξεκινά το αληθινό πάρτι! Ήλιος, Άρης και Αφροδίτη μπουν στον φλογερό 5ο ηλιακό οίκο σου και η ανάγκη σου να δημιουργήσεις μια νέα καθημερινότητα που θα χαρακτηρίζεται από περισσότερη ανεξαρτησία και έρωτα γίνεται πιο εμφατική και από τατουάζ στο μέτωπο! Οπότε και το να καταπιέσεις τα δικά σου θέλω για το χατίρι κάποιου άλλου σού φαίνεται απλώς αδιανόητο. Εσύ είσαι ο/η πρωταγωνιστής/πρωταγωνίστρια τώρα και με την Πανσέληνο στο Ζυγό (στις 27/3) όποιος/α δεν αντέχει να μοιράζεται τα ίδια όνειρα και τους ίδιους στόχους με σένα, τότε θα βγει έξω από τον κύκλο των φιλικά προσκείμενων. Όμως αλήθεια, πού ανήκεις; Ποιοι σε χρειάζονται πραγματικά; Βγες έξω, μίλα, ρώτα, ψάξε, ερωτεύσου, και όλα αυτά θα απαντηθούν με τη σειρά τους!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Όταν τη μία μέρα, όλα κυλούν ομαλά, την επόμενη η καθημερινότητά σου έχει μόνο φωνές, νεύρα και αδιάκοπες μετακινήσεις, και την μεθεπόμενη κανείς (ούτε κι εσύ) δεν ξέρει πού πηγαίνει και τι ζητάει, τότε ξέρεις ότι είναι αυτή η πλειάδα πλανητών στους Ιχθύες (κερασάκι στην τούρτα κι ο ανάδρομος Ερμής) που κάνουν ένα ολόκληρο σύμπαν να άγεται και να φέρεται από τα συναισθήματά του. Τουλάχιστον η Νέα Σελήνη στις 11/3 είναι ένα αβαντάζ για σένα, όταν θέλεις έναν τουλάχιστον άνθρωπο να μιλήσεις και (τι πιο απλό;) να συνεννοηθείς, και τον βρίσκεις αναπάντεχα (ίσως κάποιος/α συνάδελφος που μοιράζεστε ίδιους προβληματισμούς ή κάποιος φίλος που είχες καιρό να συναντήσεις). Ταυτόχρονα, πάντα εξετάζεις το ενδεχόμενο για μία νέα εκπαίδευση/σεμινάριο που θα βοηθήσει την καριέρα σου ή ένα ταξίδι προς αναζήτηση νέων ευκαιριών ή και για μια ευκαιρία για δουλειά (πρώτη ή συμπληρωματική) ανάμεσα στους φίλους σου. Και την κατάλληλη στιγμή ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία (στις 17/3) και κάνει πιο ομαλή όλη αυτή την κινητικότητα.

Από τα μέσα του μήνα και μετά όμως ο σκοπός της μουσικής αλλάζει! Άρης, Ήλιος και Αφροδίτη μετακινούνται στον οίκο της προσωπικής σου ζωής και η ανάγκη να τακτοποιήσεις τις οικογενειακές σου υποθέσεις που έχεις αφήσει στον πάγο γίνεται επιτακτική. Γονείς, παιδιά, σύντροφοι, σχέσεις, απαιτούν από σένα απόλυτη προσοχή και συγκέντρωση, προκειμένου να μην οξυνθούν κι άλλο τα πνεύματα. Το θέμα δεν είναι ποιος θα νικήσει ποιον, ούτε ποιος έχει δίκιο ή άδικο. Το θέμα είναι να δεις τα όποια προβλήματα με μία καθαρή ματιά και να βρεις τη λύση που αργά ή γρήγορα θα ωφελήσει όλους (κι αν έχεις απορίες για το πώς γίνεται αυτό, σε παρακαλώ, μη ρωτήσεις κανένα Ζυγό κολλητό σου ή συγγενή! Βρες την άκρη μόνος/η σου!). Και ο μήνας κλείνει με τη Πανσέληνο στον Ζυγό, στις 27/3, οπότε και ξεκινάει μια περίοδος-ορόσημο για την δημόσια εικόνα σου, και κάθε απόφαση που θα πάρεις από δω και μπρος για την καριέρα σου, το γάμο ή τη σχέση σου, θα σε βάζει κάτω από τα βλέμματα όλων γύρω σου. Με λίγα λόγια, πώς θέλεις να σε θυμούνται όταν όλο αυτό τελειώσει;

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Η εμμονή σου με τις ιδέες σου είναι κάτι για το οποίο πολλές φορές κερδίζεις τον θαυμασμό του περίγυρου. Αυτό το μήνα όμως υπάρχει ο κίνδυνος να σου κοστίσει ακριβά, αφού ο ανάδρομος Ερμής και μία πληθώρα πλανητών στον 2ο ηλιακό οίκο σου (η περιοχή του ωροσκοπίου σου που δείχνει μεταξύ άλλων πως διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου, δηλαδή) θολώνουν τα νερά και δυσκολεύεσαι να κρίνεις ποιες είναι οι πραγματικές σου ανάγκες και ποιες όχι. Με τη Νέα Σελήνη στους Ιχθύες (11/3) ενδέχεται να συναντήσεις ανθρώπους που θα σου κάνουν δελεαστικές οικονομικές προτάσεις, αλλά εσύ δεν θα πρέπει να ενεργήσεις παρορμητικά. Αν μάλιστα η αυτοπεποίθησή σου φλερτάρει με το πάτωμα, τότε μπορεί να μπεις και στον πειρασμό να κάνεις και περιττές σπατάλες. Όλα αυτά όμως μέχρι τις 17 του μήνα γιατί…

Γιατί φυσικά στις 17/3 ο Ερμής γυρίζει σε ορθή πορεία! Και επιπλέον Άρης, Ήλιος και Αφροδίτη μπαίνουν διαδοχικά στο Κριό κι εσύ παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις! Ναι, είναι μία καλή περίοδος για ένα ταξιδάκι αναψυχής ή απλώς για να βρεθείς με ανθρώπους που η παρέα τους σε ευχαριστεί και να διασκεδάσεις. Φρόντισε πρώτα, βέβαια, να έχεις τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες της δουλειάς σου για να μην αντικρίσεις κανένα βουνό από υποθέσεις όταν επιστρέψεις. Η Πανσέληνος στο Ζυγό στις 27/3 σε κάνει να αναρωτιέσαι αν οι μέρες απλώς περνούν από πάνω σου χωρίς να γίνεται κάτι σπουδαίο ή αν θα πρέπει να ορίσεις έναν σημαντικό στόχο στο μέλλον και να δώσεις στην καθημερινότητά σου το νόημα που της αξίζει. Σε μία τέτοια πορεία χωράνε όλα: περιπέτεια, ταξίδια, σπουδές, επαγγελματική εξέλιξη, γι’ αυτό προσανατολίσου σωστά.

 

ΙΧΘΥΕΣ
Όταν οι μισοί πλανήτες του ζωδιακού βρίσκονται στο ζώδιό σου, δεν δικαιούσαι να παραπονιέσαι (όχι, δεν υπονοώ ότι παραπονιέσαι γενικά! Φήμες είναι αυτά!). Έχεις γοητεία, ενέργεια, έρωτα, λάμψη, στόχους, δυναμισμό και τόλμη για να πετύχεις ό,τι έχεις βάλει στο νου το τελευταίο διάστημα και νιώθεις ότι έχεις στερηθεί. Βέβαια, έχεις και ανάδρομο Ερμή στο ζώδιό σου (ως τις 17/3), πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσέξεις λίγο παραπάνω τις λεπτομέρειες των όσων σχεδιάζεις. Αλλά τι λέω; Μάλλον σταμάτησες να δίνεις σημασία σε όσα έχεις διαβάσεις από τη λέξη «έρωτα» και κάτω… Όπως και να’ χει, η Νέα Σελήνη (11/3) συμβαίνει KAI αυτή στο ζώδιό σου και ατσαλώνει τη θέλησή σου για ένα νέο ξεκίνημα που είναι πια αναπόφευκτο στην προσωπική σου ζωή και τις σχέσεις σου.

Από τα μέσα του μήνα και μετά, Αφροδίτη, Άρης και Ήλιος μπαίνουν στον Κριό και δίνουν ώθηση στην αυτοπεποίθησή σου, έτσι ώστε να διεκδικήσεις καλύτερα τις επαγγελματικές σου ιδέες. Αν έχεις όρεξη για οικονομικά ανοίγματα, μη το ρίχνεις πάλι στις αγορές και τις σπατάλες! Είναι καλύτερο σενάριο (trust me) να βρίσκεις ιδέες σχετικά με το πώς θα κερδίσεις τα προς το ζην. Και μη μου πεις ότι δεν έχεις ιδέες, Ιχθύς άνθρωπος, φουλ στη φαντασία και τη δημιουργικότητα! Κάτι θα βρεις, φτάνει να μην τα αφήσεις όλα στο Θεό/τη μοίρα τους/κανέναν επιτήδειο. Και για το τέλος τι έχουμε; Πανσέληνο φυσικά! Η Πανσέληνος στο Ζυγό (27/3) απαιτεί να καλύψεις συναισθηματικές και οικονομικές σου ανάγκες και να μετατρέψεις τις σχέσεις σου σε ένα ασφαλές καταφύγιο για την ψυχή σου. Όσο πιο μακριά είσαι από αυτόν το στόχο, όσο πιο απερίσκεπτα μοιράζεις τα ψυχικά (και οικονομικά) σου αποθέματα, τόσο πιο επίπονη θα είναι αυτή η περίοδος. Τελικός στόχος: οι σχέσεις να μη θυμίζουν τίποτα από εξάρτηση πια και στο τέλος να μείνει μόνο η απόλαυση!

πηγή:  stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply