Τι μας φέρνει ο Απρίλιος; Δείτε τις προβλέψεις

zwdia-problepseis-660ΚΡΙΟΣ

Ήρθε ο καιρός να δείξεις σε όλους (Ναι, εσύ. Ναι, ξανά.) για ποιο λόγο ονομάζεσαι ζώδιο της δράσης. Και όχι μιας οποιασδήποτε δράσης. Αλλά εκείνης της δράσης έχεις τις βάσεις της στη καυτή δύναμη του ενστίκτου. Με τον Απρίλιο να ξεκινά με την ετήσια σύνοδο Ήλιου – Ουρανού στο ζώδιο σου (2/4) το σύνθημα σου είναι «Δεν θα με τρελάνετε εσείς. Εγώ θα σας τρελάνω πρώτα γατάκια!». Όταν οι συνθήκες γύρω σου αναδύουν μυρωδιά παραίτησης και μοιρολατρίας και η κατανόηση από τους, και καλά, δικούς σου ανθρώπους (οικογένεια, σύντροφος, συνεργάτες) είναι ένα αέναο «αποφασίζομεν και διατάζομεν», τότε καταλαβαίνεις ότι κάθε απόφαση να αλλάξεις τη ζωή σου και να ζήσεις για εσένα θα αντιμετωπίζεται ως παράλογη. Όμως αυτή ακριβώς είναι η απαίτηση του Ουρανού στο ζώδιο σου εδώ και 3 και πλέον χρόνια και αυτό το μήνα έχεις ακόμη μια ευκαιρία να το αποδείξεις. Ζήσε για εσένα ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να κάψεις γέφυρες με το παρελθόν, οικογενειακούς δεσμούς ή συνεργασίες χρόνων.
Προς αυτή την κατεύθυνση σε σπρώχνει και η σεληνιακή έκλειψη της 15ης Απριλίου στον 7ο ηλιακό σου οίκο που εγκαινιάζει το χορό των εκλείψεων στον άξονα του ζωδίου σου. Σε σύνοδο με τον ανάδρομο Άρη σου λέει να προχωρήσεις μέσα στο επόμενο εξάμηνο σε μαζική εκκαθάριση του κοινωνικού σου κύκλου γιατί είναι πολύ η ενέργεια που σπατάλησες σε ανθρώπους που δε σου άξιζαν, σε στόχους που δεν επέλεξες και σε μια ζωή που στη τελική δε ζήτησες αλλά σου τη φόρεσαν καπέλο στο όνομα της «αγάπης», της «συνεργασίας» ή της «συντροφικότητας». Οι λέξεις αυτές πρέπει να βγουν από τα εισαγωγικά που κάποιοι άλλοι τις έβαλαν για εσένα και να αποκτήσουν νέο νόημα – το νόημα που εσύ θα τους δώσεις. Αυτή είναι η αποστολή σου για την επόμενη διετία ξεκινώντας από αυτό το μήνα. Τέλος η ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου κλείνει ένα διάστημα 1,5 περίπου χρόνου που θέματα χρηματικής ισορροπίας (ή και οικονομικής επιβίωσης για κάποιους/ες) βρίσκονταν στο προσκήνιο. Αν τακτοποίησες συνετά τις υποχρεώσεις σου τότε το τοπίο ξεκαθαρίζει οριστικά. Αν όχι, έχεις ακόμη μια ευκαιρία να κλείσεις αυτή τη μαύρη τρύπα που σου απομυζά ενέργεια, διάθεση και την δυνατότητα ΚΑΙ να απολαμβάνεις εκτός από το να αγχώνεσαι.

ΤΑΥΡΟΣ
Οι διαδοχικές σύνοδοι της Αφροδίτης με το Ποσειδώνα και το Χείρωνα (11/4 και 20/4 αντίστοιχα) στον 11ο οίκο σου φέρνουν στο προσκήνιο δύο σημαντικά ζητήματα: το μέλλον και τις θυσίες. Η λέξη κλειδί που περικλείει τη φιλοσοφία του ζωδίου σου είναι η «αυτάρκεια»: δηλαδή να έχεις, όχι περισσότερα, αλλά ούτε και λιγότερα από αυτά που είναι απαραίτητα για να ζεις με ασφάλεια. Όμως που τελειώνει η αυτάρκεια και που ξεκινά η πλεονεξία; Που σταματούν τα απαραίτητα και ξεκινά το κυνήγι της πολυτέλειας; Αυτά είναι ερωτήματα που καλείσαι να θέσεις στον εαυτό σου αυτό το μήνα. Απαντώντας σ’ αυτά έρχεσαι αντιμέτωπος/η με μερικές σκληρές αλήθειες: (1) Ίσως επέτρεψες στη φιλοδοξία σου να σε οδηγήσει σε μια καθημερινότητα που είναι μια συνεχής υπερωρία (2) Ίσως επένδυσες χρόνο, κόπο και χρήμα σε συνεργασίες που δεν αποδίδουν όσο και να τις στηρίζεις πλέον. (3) Ίσως επέλεξες μια πορεία ζωής την οποία αγκαλιάζεις σε σημείο πνιγμού προσπαθώντας με το ζόρι να της προσδώσεις ένα νόημα. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις καλείσαι πλέον να προβείς στις θυσίες εκείνες που θα αποδεσμεύσουν χρόνο και ενέργεια για να διαθέσεις στον εαυτό σου.
Και αυτές οι θυσίες θα πάρουν σάρκα από την αρχή του μήνα με την σύνοδο Ήλιου – Ουρανού (2/4) στον 12ο ηλιακό σου οίκο. Τάσεις φυγής και αποδόμησης της καθημερινότητας που έχεις δημιουργήσει με τις επιλογές σου και εκρήξεις απέναντι σε συνεργάτες ή στον ίδιο σου τον εαυτό ανοίγουν το χορό και συνεχίζει η σεληνιακή έκλειψη της 15ης Απριλίου στον 6ο ηλιακό σου οίκο, όπου πλέον η σωματική και ψυχολογική κούραση των τελευταίων μηνών σε εξωθεί να επισπεύσεις τις διαδικασίες. Κάπως έτσι ξεκινά η αντίστροφή μέτρηση ώστε σε έξι μήνες από τώρα να υπάρχει ένα ολοκαίνουργιο τοπίο στη καθημερινότητα σου. Όσο για την ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου στο ζώδιο σου, κλείνει ένα διάστημα περίπου 1,5 χρόνου που σε έφερε αντιμέτωπο/η με τις πιο σκληρές συνέπειες των επιλογών σου, με τη προοπτική της απώλειας σημαντικών σχέσεων ή και με την ίδια την απώλεια σε διάφορες μορφές. Το τελευταίο κεφάλαιο που συμβολίζει αυτή η έκλειψη σε καλεί να εφαρμόσεις με πρακτικές αποφάσεις όλα όσα έμαθες (με το στανιό, αλλά τα έμαθες. Για να δούμε αν επιτέλους ξεκαθάρισες τα ουσιώδη από τα περιττά…

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ας ξεκινήσουμε χθόνια… Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στον 8ο ηλιακό οίκο σου (15/4) και γράφεις ακόμη ένα κεφάλαιο στο βιβλίο «Απομυθοποίηση των σχέσεων». Όλοι έχουν ιδιοτελή κίνητρα καλυμμένα κάτω από το μανδύα της «προστασίας», της «αγάπης», της «ασφάλειας». Όλοι θέλουν ανταλλάγματα που πολλές φορές είναι δυσβάσταχτα: να ακολουθήσεις τη πορεία εκείνοι εγκρίνουν, να υποταχτείς στις οικονομικές ή συναισθηματικές παροχές τους ή να θυσιάσεις προσωπικές επιθυμίες σου για το «κοινό καλό» σας. Με τη διαφορά ότι, ο τρόπος που εννοούν το «κοινό καλό» είναι συνώνυμο με τη προσωπική σου καταπίεση. Έτσι, μετά από σχεδόν πέντε μήνες που μαζεύεις ενέργεια σαν κοιμισμένο ηφαίστειο μέσα από αποκαλύψεις, νουθεσίες και παραλογισμούς των πιο κοντινών σου ανθρώπων, ήρθε η στιγμή να εκτονωθείς. Και θα είναι αυτή μια εκτόνωση πράξεων με επίκεντρο την ισχυροποίηση του Εγώ σου και της δύναμης να ελέγχεις τη ζωή σου. Ναι, θα σε πουν σκληρό/ή, παράλογο/η και ίσως γίνεις για οικείους/συγγενείς το μαύρο πρόβατο. Πάλι καλά να λες! Γιατί αυτοί που θα σου βάλλουν ταμπέλες είναι οι ακριβώς οι άνθρωποι που δεν χρειάζεσαι!
Παράλληλα έρχεται και η ετήσια σύνοδος Ήλιου – Ουρανού (2/4) και η αλλαγή παραστάσεων και επαγγελματικών στόχων γίνεται πιο επιτακτική από ποτέ. Τόσο επιτακτική που, είτε τα νεύρα σου ξεσπούν σε φίλους και συνεργάτες που δε σου φταίνε τίποτα, είτε παίρνεις απόφαση αλλαγής επαγγελματικού χώρου ή και επαγγελματικής ταυτότητας εν μια νυκτί κι αφήνεις τους πάντες άφωνους. Όλες οι παραπάνω πράξεις σου, έχουν ως επίκεντρο την ανάγκη να νιώσεις ότι η ζωή μπορεί να ξεκινήσει πάντα από την αρχή, ότι μπορείς να ερωτευτείς ξανά τον κόσμο και να συμμετέχεις σ’ αυτόν. Και ίσως τότε θα μπορέσεις να ερωτευτείς από την αρχή νέους ανθρώπους ή να δεις τον άνθρωπο σου από άλλη οπτική γωνία που θα σε γεμίσει ενδιαφέρον να τον ανακαλύψεις από την αρχή. Και αυτό είναι το μήνυμα της σεληνιακής έκλειψης της 15ης Απριλίου για εσένα. Και για το τέλος τι μας μένει; Η ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου στο Ταύρο. Μετά από περίπου 1,5 χρόνο που εξιδανίκευσες φιλικά πρόσωπα, επαγγελματικές σχέσεις και έρωτες (δηλαδή όλο το φάσμα των επιλογών σου) ανοίγει το βλέμμα σου και βλέπεις καθαρά ότι όσα σε πλήγωσαν τελικά δε σε σκότωσαν και όσα σε απογοήτευσαν τελικά δεν άξιζαν και τόσα δάκρυα. Και αυτό είναι μια παρηγορητική σκέψη για το παρακάτω της ζωής σου που, ίσως να είναι λιγότερο φαντασμαγορικό, αλλά περισσότερο ουσιώδες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Οι επιτυχημένες ταινίες ξεχωρίζουν από τη στιγμή της κορύφωσης της πλοκής – εκεί που όλα τα χαρτιά ανοίγουν και ο πρωταγωνιστής/η πρωταγωνίστρια καλείται να πάρει μια απόφαση που αποκαλύπτει από τι υλικό είναι φτιαγμένος/η. Ο Απρίλιος είναι η κορύφωση της πλοκής του δικού σου έργου. Με την ετήσια σύνοδο Ήλιου – Ουρανού (2/4) κάτι νέο πρέπει να γεννηθεί με επίκεντρο την κοινωνική σου ταυτότητα. Μια γέννα εκρηκτική και που θα φέρει μέσα της τη δυναμική να χωρίσει τη ζωή σου σε πριν και μετά. Φτιάχνεις δική σου επιχείρηση; Έχεις μια φρέσκια ιδέα που ανοίγει νέες προοπτικές στον χώρο εργασίας σου; Αποφασίζεις να αφήσεις το ασφαλές περιβάλλον μιας οικογενειακής επιχείρησης ή μια θέσης που κρατάς για χρόνια και αναζητάς αλλού τη τύχη σου; Ή μήπως αποφασίζεις να τα παρατήσεις όλα για έναν έρωτα; Και αν χρειάζεσαι κι άλλες ενδείξεις ότι η ζωή θέλει εξίσου επίθεση και διεκδίκηση (που τις φοβάσαι συνήθως) όσο και άμυνα κι υπομονή (που τις ξέρεις καλά), δες προς το μέρος του Πλούτωνα που γυρίζει ανάδρομος (15/4).
Αν είσαι σε σχέση ίσως είναι ο/η σύντροφος σου που αλλάζει ριζικά ταυτότητα και φιλοδοξίες και σε καλεί έμμεσα να αλλάξεις κι εσύ. Αν είσαι μόνος/η κι αισθάνεσαι ότι δεν τραβάς το ενδιαφέρον του άλλου φύλου, παρά μόνο των πιο επιφανειακών ή εγωιστικών εκπροσώπων του, τι άλλη ένδειξη χρειάζεσαι ότι πρέπει να εκφράζεσαι και να διεκδικείς περισσότερο; Αν δεν ταράξεις τα νερά θα γίνουν λάσπη και θα σε πνίξουν Καρκίνε. Και αν πάλι δεν φτάνουν τα παραπάνω για να πεισθείς, έχουμε επιπλέον δύο εκλείψεις για να αποτυπωθεί σα τατουάζ το μήνυμα. Η πρώτη χρονικά είναι η σεληνιακή της 15ης Απριλίου και σου λέει ότι η οικογένεια που υποστηρίζει τις αποφάσεις σου είναι το κέντρο της ασφάλειας σου, ενώ η οικογένεια που σε υποσκάπτει με σχόλια του όπως «Ακόμη δεν έχεις φτιάξει τη ζωή σου;», «Πότε θα αποκατασταθείς;», «Κάτσε στα αυγά σου γιατί θα φας τα μούτρα σου αν κάνεις αυτό…» είναι φυλακή. Το καταλαβαίνεις; Θα το αλλάξεις; Έχεις περίπου έξι μήνες καιρό να το αποδείξεις. Η δεύτερη χρονικά είναι η ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου και κάνοντας την ανασκόπηση 1,5 χρόνου θα μετρήσεις φίλους και συνεργάτες που έχασες αλλά και που κέρδισες. Επειδή στο εξής θα πορεύεσαι με τις επιλογές σου, αν πρέπει να προβείς σε διορθωτικές κινήσεις σπεύσε, αλλιώς να σιωπήσεις για πάντα…

ΛΕΩΝ
Η ζωή έχει και ευθύνες αλλά, διάολε, δε μπορεί να έχει μόνο από αυτές! Για ένα/μια Λέων η ζωή οφείλει να περιλαμβάνει γνώση, δραστηριότητες και ξέγνοιαστη κοινωνική ζωή. Και τον Απρίλιο, επιτέλους, η ζυγαριά δείχνει να γέρνει προς μεριά αντίθετη από αυτή των ευθυνών. Ο μήνας ξεκινά με την ετήσια σύνοδο Ήλιου – Ουρανού (2/5) που σε βοηθά να θυμηθείς μερικά θεμελιώδη πιστεύω σου για τη ζωή: (1) πάντα μάχεσαι γι’ αυτά που εκπροσωπείς και σε γεμίζουν χαρά, (2) οι άνθρωποι που χρειάζεσαι είναι δεν κλείνουν τις ορίζοντες σου και δεν κριτικάρουν τις επιλογές σου, (3) είναι δικαίωμα σου να αναθεωρείς επιλογές αν κρίνεις ότι δε σου κάνουν. Αυτονόητα; Χμ, μάλλον όχι και τόσο, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υποχώρησες, συμβιβάστηκες ή τα αρνήθηκες. Έτσι το «Όχι πια!» που θα πεις, θα ακουστεί ηχηρό στα αυτιά συνεργατών, συγγενών ή και του/της συντρόφου σου, που συνεχίζουν να σε αντιμετωπίζουν ως προέκταση του εαυτού τους (και θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμα τους να σου λένε πώς να ζήσεις).
Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο (ανάδρομος πλέον) Πλούτωνας (15/4) προσθέτει ειδικό βάρος μεγατόνων στη μάχη των προσωπικών σου επιλογών και την αναδιοργάνωση της καθημερινότητας σου γύρω από δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις καλά σωματικά και ψυχολογικά. Αν ξέρεις ποιες είναι αυτές (χόμπι, ασχολίες, αλλά και κοινές δραστηριότητες με παρέες όπως εκδρομές, ταξίδια κτλ) τότε η σεληνιακή έκλειψη της 15ης Απριλίου σε βοηθά να τις προστατέψεις από όποιον/α προσπαθεί να σε κρατήσει μακριά τους. Αν δεν τις έχεις βρει όμως, ανοίγεις τα μάτια σου σε νέα μαθήματα, σεμινάρια, σωματικές δραστηριότητες (χορός, γυμναστική) που επεκτείνουν το κοινωνικό κύκλο σου. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο δεύτερο μισό του μήνα, όπου με τη σταδιακή μετακίνηση των Ήλιου και Ερμή στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου, φτάνει και η στιγμή της δικαίωσης για την υπομονή, τους κόπους και τις προσπάθειες από την αρχή του φθινοπώρου. Αν είχες αναλάβει ένα σκόπελο υποχρεώσεων στο χώρο εργασίας σου, τώρα τα φώτα πέφτουν πάνω στη ποιότητα της δουλειά σου. Αν αναζητάς εργασία, τώρα ακτινοβολείς την εμπιστοσύνη που σου έλειπε για να κερδίσεις τις εντυπώσεις. Τέλος η ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου έρχεται να κλείσει ένα κύκλο 1,5 χρόνου και που αναγκαζόσουν να αποδεικνύεις καθημερινά την αξία σου, λες και κάθε πρωί που ξημέρωνε ήταν η πρώτη σου μέρα ως ενήλικάς. Ανακούφιση, ε;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Όλο τον Απρίλιο η Αφροδίτη παραμένει στον 7ο ηλιακό σου οίκο και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό στη ζωή σου από τους ανθρώπους της ζωής σου. Οι διαδοχικές σύνοδοι της με Ποσειδώνα και Χείρωνα (11/4 και 20/4 αντίστοιχα) αναδεικνύουν όμως πτυχές των σχέσεων που δεν είναι ούτε εύπεπτες, ούτε επιφανειακές (ευτυχώς δεν είσαι τίποτα από τα δύο). Καλείσαι να μετρήσεις την αξία των σχέσεων, όχι με κριτήριο το πόσο ευτυχισμένο/ή ή πλήρη σε κάνουν να νιώθεις αλλά σύμφωνα με τις θυσίες που είσαι διατεθειμένος/η να κάνεις γι’ αυτές. Θα δεις κατάματα τις πληγές και τα λάθη του/της Άλλου/ης (φίλου, συνεργάτη, συντρόφου) και το ερώτημα είναι αν μπορείς να τον/την αγαπήσεις ΚΑΙ γι’ αυτά. Με άλλα λόγια καλείσαι να δεις στον/στην Άλλο/η, όχι τη δυναμική που έχετε μαζί, αλλά τις αντοχές σας. Τέλος, αν ανήκεις στους/στις ελεύθερους/ες του ζωδίου σου, να θυμάσαι ότι αυτός/η που μπορεί να ζεστάνει τη καρδιά σου δεν τραβά τα βλέμματα με την εξωτερική εμφάνιση του/της, την έκδηλη γοητεία και τον αχαλίνωτο ναρκισσισμό του/της, αλλά είναι εκείνος/η που βρίσκεται πάντα εκεί όταν έχεις ανάγκη να μιλήσεις ή έναν ώμο να ακουμπήσεις το κεφάλι σου.
Το δεύτερο σημαντικό γεγονός του μήνα είναι η σεληνιακή έκλειψη της 15ης Απριλίου και η επιστροφή του Πλούτωνα σε ανάδρομη πορεία την ίδια μέρα. Η επιρροή τους με μία πρόταση: δεν είναι πλέον συνετό να απορρίπτεις ευκαιρίες να εργαστείς προσπαθώντας με το στανιό να κάνεις λειτουργική μια δημιουργική ενασχόληση που για την ώρα συνεισφέρει μόνο στα έξοδα σου. Ειδικά αν το πρόβλημα εσόδων σου είναι οξύ, τότε το δόγμα των επόμενων μηνών πρέπει να είναι: «Μια δουλειά που απλά πληρώνει στην ώρα της μου κάνει!». Το ζητούμενο για τους επόμενους έξι περίπου μήνες είναι να εξασφαλίσεις τα προς το ζην με μεγαλύτερη μαχητικότητα και συνέπεια. Όσο για την ηλιακή έκλειψη της 29ης Απριλίου, κλείνει ένα κύκλο περίπου 1,5 χρόνου που το στοίχημα ήταν να διαμορφώσεις μια στάση ζωής που αυτά που θες τα διεκδικείς, τα χτίζεις και τα υποστηρίζεις κόντρα σε θεούς και δαίμονες. Τα κατάφερες; Αν ναι, ίσως παρουσιαστεί ένα δωράκι επιβράβευσης πριν προχωρήσεις στην επόμενη πίστα. Ένας έρωτας που σε ταξιδεύει (κυριολεκτικά) ή μήπως μια επαγγελματική ευκαιρία; Όλα παίζουν!

ΖΥΓΟΣ
Από τις πρώτες του ανάσες κιόλας ο Απρίλιος έχει άρωμα ανατροπής. Η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό στον 7ο ηλιακό σου οίκο βάζει ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα με τους ενδιαφέροντες, εκκεντρικούς, αυθεντικούς ανθρώπους που εισβάλουν απροειδοποίητα στη ζωή σου (άσχετο το αν παραμένουν τελικά, η διάρκεια δεν είναι το θέμα μας). Οι πρώτες μέρες του μήνα μπορεί να σε φέρουν λοιπόν σε επαφή με πρόσωπα που μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα, ιδέες και αντιλήψεις και εξάπτουν τη διάθεση σου να δοκιμάσεις νέες εμπειρίες και να αποτολμήσεις βήματα που ως τώρα τα απαγόρευες στον εαυτό σου από ενοχή. Αν όλη αυτή η δυναμική εντοπίζεται στον επαγγελματικό τομέα, θα δεις συνεργάτες που πόνταρες πάνω τους να σε αφήνουν έκπληκτο είτε με τις ιδέες τους, είτε με ανατροπές στη συνεργασίας σας (μια ξαφνική λήξη δεν αποκλείεται).
Όμως αντίστοιχα θα προκύψουν νέες γνωριμίες που θα συνθέσουν ένα νέο πλέγμα συνεργατών τους επόμενους μήνες. Αν πάλι στο επίκεντρο βρεθεί η (ταραχώδης) ερωτική σου ζωή, ετοιμάσου για ένα δυνατό ταρακούνημα αν βρίσκεσαι ήδη σε μια σχέση, ειδικά αν αυτή είναι “It’s complicated” τύπου. Ένα ταρακούνημα που σε επαναφέρει ξανά σε μια «τα χαλάμε μέχρι να τα ξαναβρούμε» φάση; Ή μήπως προξενείς εσύ δονήσεις, διαλύοντας μια ασυνεπή σχέση με αφορμή μια νέα γνωριμία με προοπτικές; Όπως και να έχει αλλάζεις συνολικά χαρακτήρα, προτιμήσεις και επιθυμίες από τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου και η Σεληνιακή έκλειψη της 15ης Απριλίου που συμβαίνει στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου σου φωτίζει αρχικά αυτό το παλιό σου εαυτό που αργοσβήνει. Οι σχέσεις που θα περάσουν στην ιστορία μαζί του ξεκινούν τώρα την ελεύθερη πτώση τους. Μια πτώση που θα ολοκληρωθεί σταδιακά τους επόμενους έξι μήνες και θα αφήσει στη καρδιά σου άφθονο χώρο για νέα πρόσωπα. Όμως ο μήνας έχει ακόμη μια έκλειψη να μας χαρίσει, ηλιακή αυτή τη φορά, στις 30/4 στο ζώδιο του Ταύρου. Χρήμα, εξουσία και σεξουαλικότητα είναι έννοιες που σε απασχόλησαν έντονα το τελευταίο ενάμιση χρόνο. Αρκετά μαθήματα πήρες με επίκεντρο αυτά σ’ αυτό το διάστημα. Καιρός να τα εφαρμόσεις σε όλες τις σχέσεις της ζωής σου. Με απλά λόγια: δεν είναι κατακριτέο να παίζεις με βρώμικα κόλπα όταν και οι αντίπαλοι σου τα χρησιμοποιούν κατά κόρον. Ο νοών νοείτω.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με την Αφροδίτη να παραμένει στον 5ο ηλιακό σου οίκο όλο το μήνα και να σχηματίζει διαδοχικές συνόδους με Ποσειδώνα και Χείρωνα (11/4 και 20/4 αντίστοιχα), και επιπλέον τον Ήλιο και τον Ερμή να μετατοπίζονται στο δεύτερο μισό του μήνα στο 7ο ηλιακό σου οίκο, μόνο απλά δεν είναι τα πράγματα στις σχέσεις σου. Ίσως αισθάνεσαι μια αναπότρεπτη έλξη για τον ανεκπλήρωτο ή τον υπερβατικό έρωτα, για πρόσωπα που αποτελούν απαγορευμένους καρπούς (ερμήνευσε το με όσους τρόπους θες) ή για τις πληγές που κάνουν τον/την Άλλο/η τόσο υπέροχα τραυματισμένο/η που θες να τον αγκαλιάσεις με το υπεράνθρωπο πάθος σου. Και γεννάται αυτόματα το ερώτημα: από τι αποστρέφεις το βλέμμα σου με την παράδοση σου σε αυτές τις καμικάζι αποστολές σωτηρίας; Οι απαντήσεις θα μπορούσαν να είναι πολλές. Αν κοιτάξεις προς την ετήσια σύνοδο Ήλιου – Ουρανού στον 6ο ηλιακό σου οίκο, καλείσαι να προσαρμοστείς σε συνθήκες καθημερινότητας και ενδεχομένως εργασιακές επιλογές που προσφέρουν τα πάντα εκτός από συνέπεια και οικονομική αυτονομία.
Αν κοιτάξεις προς τον ανάδρομο Άρη στο 12ο ηλιακό οίκο σου, έρχεσαι συχνά αντιμέτωπος/η με τον ίδιο σου τον Εαυτό, καθώς σε σπρώχνει όλο και πιο συχνά σε επιθυμίες που σε βλάπτουν, μόνο και μόνο για να σε κριτικάρει μετά για την αδυναμία σου να αντισταθείς σε αυτές. Τι συνδέει τα παραπάνω; Μα φυσικά η αίσθηση ότι δεν μπορείς να κρατήσεις τα ηνία και τον έλεγχο της ζωής σου, δε μπορείς να παγιώσεις στο βαθμό που θα ήθελες την αυτάρκεια σου επαγγελματικά, συναισθηματικά ή και οικονομικά. Έτσι το να σκύβεις πάνω από τα προβλήματα Άλλων (ενός/μιας συντρόφου, φίλων, συγγενών) φαντάζει σαν μια καλή συνταγή για να συγκαλύψεις αυτή την αίσθηση απώλειας ελέγχου. Όμως με τη Σεληνιακή έκλειψη στον 12ο ηλιακό σου οίκο στις 15/4 καλείσαι να κάνεις ένα βήμα εμπιστοσύνης προς τη ζωή, το σύμπαν, τη τύχη (ονόμασε το όπως θες) καθώς (για ακόμη μια φορά) η ισορροπία ανατρέπεται λόγω αποφάσεων ή γεγονότων που δεν ελέγχεις. Και σαν μην έφτανε αυτή η απαίτηση (που σου φαίνεται παράλογη ενδεχομένως) έρχεται και η ηλιακή έκλειψη της 30ης Απριλίου στο Ταύρο και καθιερώνονται οριστικά οι αλλαγές προσώπων που ξεκίνησαν στο κοινωνικό σου κύκλο πριν από ενάμιση χρόνο. Οπότε, παρατήρησε προσεκτικά ποιους/ες έχεις επιλέξεις για φίλους/ες και συμμάχους σου, γιατί με αυτούς/ες θα πορευθείς για τα επόμενα χρόνια. Και ξέρεις τι λένε: μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Το δίλημμα του μήνα (και της άνοιξης ολάκερης) είναι το: «Τα πράγματα θα είναι καλύτερα γιατί εγκαταλείπω/παραιτούμαι ή θα τα βελτιώσω δίνοντας και μερικές κλωτσιές στα πισινά κάποιων ανώριμων, τοξικών και δήθεν προσώπων;». Την πρώτη εβδομάδα του μήνα ψηφίζεις κλωτσιές δαγκωτό! Η ετήσια σύνοδος Ήλιου – Ουρανού στο Κριό λειτουργεί σαν ένεση αδρεναλίνης και υγιούς εγωισμού που ρέει μαζί με το αίμα σου, φαίνεται σε κάθε σου βήμα, εκπέμπεται σε κάθε σου βλέμμα. Αυτή είναι και η περίοδος του μήνα που κάθε προσπάθεια να σε κριτικάρουν ή να σε βάλουν σε στενά πλαίσια (πρόκειται μάλλον για φίλους, συναδέλφους ή και γονείς που πιστεύουν ότι οι συμβουλές τους πρέπει να είναι το ευαγγέλιο σου), σε φέρνει σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας. Επίσης αυτή είναι η περίοδος που η ερωτική σου διάθεση σε οδηγεί σε ανατροπές. Για μια έξαψη της στιγμής, είσαι έτοιμος/η να χαρίσεις τον ουρανό με τα άστρα χωρίς να γνωρίζεις τι καπνό φουμάρει το επίδοξο αντικείμενο του πόθου σου. Αν είσαι σε σχέση είσαι έτοιμος/η επίσης με ασήμαντη αφορμή να φέρεις τη καταστροφή. Και κάπου εδώ σταματά η πολεμοχαρής διάθεση… Ο Πλούτωνας γυρίζει ανάδρομος στις 15/4 παράλληλα με μια Σεληνιακή έκλειψη την ίδια μέρα στον άξονα που συμβολίζει την ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτά που θέλεις και σ’ αυτά που είναι εφικτά στη κοινωνική και χρονική συγκυρία που ζεις. Ίσως καταλάβεις με σκληρό τρόπο ότι τελικά χρειάζεσαι ανθρώπους γύρω σου και ακόμη περισσότερο αυτούς που σε ενοχλούν ή σε περιορίζουν.
Ένας/Μια συνάδελφος ή ο/η σύντροφος σου αποφασίζει ότι δεν ανέχεται τις συνεχείς υπεκφυγές σου από αποφάσεις και υποσχέσεις που θα δημιουργούσαν τη πολυπόθητη από εκείνον/η σταθερότητα στη σχέση σας; Μια συνεργασία ή μια εργασία που θεωρούσες τελειωμένη υπόθεση βρίσκεται ξαφνικά στο χείλος της ματαίωσης και εσύ τώρα καλείσαι να τρέξεις με ταχύτητα τσιτάχ για να μην σκάσει η βόμβα στα χέρια σου (με τις αντίστοιχες οικονομικές επιπτώσεις); Και μήνας τελειώνει με μια ακόμη ηλιακή έκλειψη στον 6ο ηλιακό σου οίκο. Εδώ και ενάμιση χρόνο ήσουν αναγκασμένος/η να μάθεις την αξία του προγραμματισμού στη ζωή σου, τα θετικά της συνεργασίας και της υπηρεσίας και τα προβλήματα που δημιουργεί ο εγωισμός; Πέρασες τις εξετάσεις; Αν ναι, η έκλειψη έρχεται ως επιβεβαίωση των προσπαθειών σου με θετικές εξελίξεις στην επαγγελματική σου ζωή. Αν όχι, τα τεστ συνεχίζονται για ένα εξάμηνο. Δες το και ως τελευταία ευκαιρία…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ένας μήνας που τα έχει όλα. Ένας μήνας που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό όλους τους υπόλοιπους έως το τέλος της χρονιάς. Ναι, ο Απρίλιος αυτά! Στην αρχή του συναντάμε τη ετήσια σύνοδο του Ήλιου με τον Ουρανό στη βάση του ωροσκοπίου σου. Πιθανά σενάρια: (1) η απόφαση ενός μέλους της οικογένειας σου σοκάρει και σε αναγκάζει να αναπροσαρμόσεις τις προσωπικές σου επιθυμίες/φιλοδοξίες, (2) η έξαψη σου για την δημιουργία ενός δικό σου χώρου, σπιτιού ή για την ανακαίνιση του υπάρχοντος, μετουσιώνεται πλέον σε πράξη, (3) κηρύττεις πόλεμο με το παρελθόν και την επαγγελματική, ερωτική και οικογενειακή ρουτίνα (ο αστρολόγος σου σε παρακαλεί θερμά, αν ανήκεις σ’ αυτή τη κατηγορία να στείλεις μια καρτ ποστάλ από όποιο σημείο της γης αποφασίσεις να βρεθείς, να ξέρει ότι είσαι καλά). Και ενώ βρίσκεσαι στο μεθύσι της έξαψης ή στο πανικό των απρόσμενων αλλαγών, ο Πλούτωνας στο ζώδιο σου γυρίζει σε ανάδρομη πορεία και αρχίζει ακόμη ένας γύρος στη μάχη με τις επιθυμίες σου. Θέλεις στη καριέρα σου αυτό που δεν μπορείς να έχεις; Κρατάς αποστάσεις από μια ερωτική επιθυμία γιατί αισθάνεσαι έτοιμος/η να χάσεις τον έλεγχο; Έχεις έρθει σε (σιωπηρή) ρήξη με την οικογένεια σου και προσπαθείς να διοχετεύσεις το θυμό σου στην απόκτηση οικονομικής δύναμη; Όπως κι αν έχει, μη βιαστείς να πανηγυρίσεις την αυτονομία σου.
Η Σεληνιακή έκλειψη της 15ης Απριλίου θα σε εξετάσει στη τέχνη της παθητικής διεκδίκησης. Ίσως πρέπει να ανεχτείς ακόμη μια δύσκολη προσαρμογή μισθού ή την ανάληψη περισσότερων ευθυνών χωρίς οικονομικό αντίκρισμα. Ίσως πρέπει να τρέξεις για ένα γονιό και να θυσιάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου και τις φιλοδοξίες σου. Όμως, υπάρχει ένα τεράστιο αλλά… Αλλά σε ό, τι κι αν συναινέσεις, θα το χρησιμοποιήσεις ως κρυφό άσσο στο μανίκι σου για να διεκδικήσεις σε λίγο καιρό αυτά που ονειρεύεσαι. Όσο για την Ηλιακή έκλειψη στις 30 Απριλίου, κλείνει μια περίοδο περίπου ενάμιση χρόνου που το πιο σημαντικό ον στο πλανήτη Γη για εσένα ήσουν εσύ. Έπρεπε να συστηθείς ξανά στον εαυτό σου, να σε αγαπήσεις για τα ταλέντα σου, να βρεις τις δραστηριότητες εκείνες που σε κάνουν χαρούμενο/η και χωρίς τη παρουσία έρωτα. Τις βρήκες; Αν ναι, η έκλειψη αυτή έρχεται σαν επιβράβευση όλων των στιγμών μοναξιάς και αγωνίας που πέρασες μόνος/η σου. Αν όχι, έχεις ακόμη μια ευκαιρία στο επόμενο εξάμηνο για να τα βρεις με αυτό τον άγνωστο γνωστό Εαυτό σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ο μήνας με το ξεκίνημα του φέρνει και την ετήσια σύνοδο Ήλιου – Ουρανού (είναι κυβερνήτης σου) στο Κριό. Φίλοι και συγγενείς σου έρχονται στο επίκεντρο με επαναστατική διάθεση – επιλογές που πίστευες ότι τις είχαν παντρευτεί διαλύονται εν μια νυκτί, στερεότυπα που τους φυλάκιζαν συντρίβονται ή τουλάχιστον μπαίνουν σε διαδικασία σταδιακής διάλυσης. Και πώς σε επηρεάζουν εσένα αυτά; Πρώτα από όλα σου φτιάχνει η διάθεση και χάνεται για λίγο αυτό το αίσθημα τύπου εγώ-τελικά-πρέπει-να-κατάγομαι-από-το-άλφα-του-Κενταύρου-αδέρφια-μου-εξωγήινοι-ελάτε-να-με-μαζέψετε που σε ακολουθεί σε κάθε βήμα τελευταία. Δεύτερον, σου δίνει ώθηση να πιστέψεις ότι και εσύ μπορείς να ξανά εφεύρεις από την αρχή τον εαυτό σου, να αλλάξεις τις συνθήκες της καθημερινότητας σου και να ατενίσεις ξανά τον κόσμο με αυτοπεποίθηση. Αυτές είναι οι μέρες που μπορείς να (1) μιλήσεις/σχεδιάσεις για νέα επαγγελματικά πλάνα, (2) να ξεκαθαρίσεις παρεξηγήσεις ή να δώσεις τα παπούτσια στο χέρι, σε φίλους ή/και τον ερωτικό σου σύντροφο που σε έχουν φλομώσει στα «πρέπει» και τα «μη». Και μετά φτάνουμε στις μέρες γύρω από την κομβική ημερομηνία της 15ης Απριλίου.
Η Αφροδίτη έχει ήδη εισέλθει στον 2ο ηλιακό σου οίκο και τα οικονομικά άγχη (και οι οικονομικές πληγές του άμεσου παρελθόντος) έρχονται στο επίκεντρο και, σαν κερασάκι στη τούρτα, έρχεται και η Σεληνιακή έκλειψη στον 9ο οίκο σου να σου πει ότι η χαλαρή, παιχνιδιάρικη, όλα-θα-φτιάξουν-μόνα-τους φιλοσοφία ζωής μας τελείωσε για το επόμενο εξάμηνο τουλάχιστον και βλέπουμε. Οφείλεις στον εαυτό σου να έχει στόχους και να πολεμάς για αυτούς, να μην κατηγορείς πάντα ένα κράτος, κάποιους θεσμούς ή την κακούργα την κοινωνία για τα κακώς κείμενα. Ναι, έχουν κι αυτά το μερίδιο ευθυνών τους, αλλά κι εσύ δεν είσαι μόνο ένα προϊόν του περιβάλλοντος σου. Έχεις μια προσωπική στάση στα πράγματα και αυτή πρέπει τώρα να φανεί! Όσο για την ηλιακή έκλειψη της 30ης Απριλίου, δες την σαν ένα σημείο καμπής. Εδώ και ενάμιση χρόνο έπρεπε να έρθεις αντιμέτωπος/η με μια δύσκολη αποστολή: τη συναισθηματική αυτάρκεια – να μην χρειάζεσαι φίλους, ομοϊδεάτες, ένα/μια σύντροφο για να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, αλλά να σου αρκείς και εσύ μόνο για να είσαι καλά. Τα κατάφερες; Αν ναι, με αυτή την έκλειψη ετοιμάσου για μια δυναμική επανεκκίνηση σε θέματα καρδιάς. Αν όχι, ετοιμάσου για το crash course. Ό, τι δεν κατάφερες σε ενάμιση χρόνο πρέπει να το καταφέρεις στο επόμενο εξάμηνο!

ΙΧΘΥΕΣ
Με την περιοχή εκείνη του ωροσκοπίου σου που συνδέεται με θέματα χρημάτων και λοιπών υλιστικών δαιμονίων να είναι ενεργή, ήδη σε ακούω που ψάχνεις για παυσίπονα μπας και αντιμετωπίσεις τους πονοκεφάλους αυτού του μήνα. Ο Απρίλιος ξεκινά με την ετήσια σύνοδο Ήλιου – Ουρανού (2/4) και γράφεται ακόμη ένα κεφάλαιο στο έργο που παίζεται στα της καριέρας σου εδώ και περίπου 3 χρόνια με τίτλο «Ξεκόλλα, δεν υπάρχει σιγουριά!». Σενάριο 1: βρίσκεσαι σε μια εργασία που υπόσχεται συνεχώς απολαβές, που σε έχει σε ένα μόνιμο περίμενε ενώ ζητά την πλήρη αφοσίωση σου. Αν ανήκεις σ’ αυτή τη κατηγορία μπορείς να περιμένεις ακόμη ένα γύρο προσδοκιών και νέων σχεδίων που σκοπό έχουν να σε δελεάσουν. Με άλλα λόγια, όλο μέλι μέλι και από τηγανίτα τίποτα. Σενάριο 2: αλλάζεις συνεχώς πόστα, θέσεις ή εργασιακούς χώρους και η αγωνία σου να στεριώσεις κάπου έχει γίνει η μόνιμη αγωνία σου. Σ’ αυτή τη περίπτωση ακόμη μια ανατροπή είναι προ των πυλών.
Όμως όποιο από τα δύο σενάρια και αν παίζει, τα πράγματα είναι απλά: η προσαρμογή σε ακραίες συνθήκες, η προσδοκία που φτάνει τα ταλέντα σου και την ανάγκη σου για επιβεβαίωση στα όρια τους και η απόκτηση νέων γνώσεων/εμπειριών σε τομείς απασχόλησης που αποτελούσαν terra incognita είναι εδώ για να μείνουν. Και για να πειστείς, τις μέρες γύρω από τη Σεληνιακή έκλειψη της 15ης Απριλίου μια επαγγελματική/οικονομική συμφωνία αλλάζει απροσδόκητα ή ένα οικογενειακό πρόβλημα οικονομικής φύσεως ανατρέπει ξανά το προϋπολογισμό σου και κάνει τα νεύρα σου κρόσσια. Επιπλέον, η ηλιακή έκλειψη που κλείνει το μήνα, στις 30 Απριλίου, κλείνει ένα διάστημα ενάμιση περίπου χρόνου που η ανάγκη σου για περισσότερες εμπειρίες, γνώσεις, γνωριμίες καθόριζε τη κοινωνική και ερωτική σου ζωή. Καθώς λίαν συντόμως η συναισθηματική συνέπεια θα γίνει της μόδας για το ζώδιο σου, μήπως να προβείς σε ένα καλό ξεκαθάρισμα του κοινωνικού σου κύκλου που εκτός από συμμάχους/φίλους έχει συγκεντρώσει και παράσιτα; «Κι εδώ πονοκέφαλος αστρολόγε μου;» θα ρωτήσεις εύλογα. Ίσως όχι… Με την Αφροδίτη στο ζώδιο σου από τις 5/4 και για όλο το μήνα, έχεις παραπάνω από ένα τρόπους για ξεχωρίσεις τους σκάρτους από τους σημαντικούς. Πρώτος και κυριότερος το ένστικτο σου και η συναισθηματική συγγένεια που αισθάνεσαι ότι έχεις. Και επιπλέον μερικές μαγικές ερωτήσεις όπως «Έχει φάει αρκετά χαστούκια στη ζωή για να σέβεται τα συναισθήματα μου;» και «Πόσες φορές θυσίασε το προσωπικό του/της χρόνο για να μου συμπαρασταθεί;». Α, και μιας και κάνεις αυτές τις ερωτήσεις για φίλους, κάνε τις και για τον/τη σύντροφο σου. Οι απαντήσεις ίσως εκπλήξουν επώδυνα… Ναι, τελικά, μάλλον κι εδώ πονοκέφαλος…

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply