Τι λένε τα ζώδια για τον Ιούνιο ;

Ας ρίξουμε μια ματιά στις προβλέψεις για το ξεκίνημα του καλοκαιριού.

ΚΡΙΟΣ

Αφροδίτη στον Καρκίνο από 3/6. Ή αλλιώς, έχεις έναν ολόκληρο μήνα για να τον αφιερώσεις σε πρόσωπα αγαπημένα (που μάλλον είναι άνθρωποι που σε αποκαλείς οικείους και ελάχιστα η οικογένεια σου), σε σχέσεις που παραμέλησες, σε εγωισμούς που τσαλακώθηκαν και σε μικρά, παράπονα εκείνων που όλο σε θέλουν δίπλα τους και όλο τους ξεφεύγεις. Ναι, αυτό το διάστημα είναι από εκείνα όπου το σπίτι σου και οι δικοί σου άνθρωποι σε χαίρονται πιο πολύ από το συνηθισμένο, κι εσύ τους αγαπάς περισσότερο, όχι γι’ αυτά που σου λένε, αλλά για το πώς σε κάνουν να αισθάνεσαι όταν είσαι μαζί τους. Η Νέα Σελήνη στις 8/6 στους Διδύμους, εκτός από την καρδιά σου, ανοίγει και το μυαλό σου: αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια (πιο Κριός πεθαίνεις…), τότε το περιβάλλον γύρω σου σού χαρίζει απλόχερα δελεαστικές εναλλακτικές για ό,τι αγαπά η καρδιά σου: για διασκέδαση (βόλτες, έξοδοι, περίπατοι στο καθημερινό πρόγραμμα), για απασχόληση (τα πληκτρολόγια και οι σελίδες αναζήτησης εργασίας ξαναπαίρνουν φωτιά), για παρέα, για επιμόρφωση, για ταξίδια…

Καθώς όμως οι μέρες θα περνούν, θα πρέπει να βρεις τι είναι αυτό που σε ελκύει περισσότερο και τι μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις απόσβεση των κόπων σου πιο άμεσα – με άλλα λόγια, να γίνεις λίγο πιο συμφεροντολόγος/α Κριέ! Καλά κατάλαβες, μιλάμε για την Πανσέληνο στον Αιγόκερω στις 23/6, που απαιτεί λίγο παραπάνω σκληρή δουλειά απ’ ότι είχες φανταστεί αρχικά. Αν πρέπει όμως να θυμάσαι μία ημερομηνία για τον Ιούνιο αυτή είναι η 26η του μηνός: (α) ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος και διασκεδάζει αφάνταστα να βάζει τρικλοποδιές μέσα στο στενό οικογενειακό σου κύκλο, (β) ο Δίας μπαίνει στον Καρκίνο και στον πιο προσωπικό σου οίκο και θα κάτσει εκεί για ένα χρόνο: σπουδές, δουλειά, σπίτι, γάμος, παιδιά, σχέσεις, όλη σου η προσωπική ζωή είναι ένας Τροχός της Τύχης, αφού όλες οι ευκαιρίες και οι επιλογές σου κερδίζουν από κάτι. Μην περιμένεις με σταυρωμένα χέρια, βγες έξω και άδραξέ τις.
ΤΑΥΡΟΣ
Με τον Άρη στον 2ο οίκο σου, νιώθεις μία έντονη παρόρμηση: (1) να ξοδέψεις αλόγιστα σε κάτι που πεισματικά σου καρφώθηκε στο μυαλό (κακό σενάριο) ή (2) να διεκδικήσεις χρήματα που σου αξίζουν και τα κέρδισες με το σπαθί σου και με τις ικανότητές σου (καλό σενάριο). Και στις δύο περιπτώσεις, ο μήνας έχει πολύ money talk, και σε αυτό συνηγορεί και η Νέα Σελήνη στους Διδύμους (8/6): αν θες να μην ψάχνεις την αυτοπεποίθησή σου στα πατώματα, χειρίσου με μέτρο το έξτρα εισόδημα που σου προσφέρεται, εκμεταλλεύσου μία νέα επαγγελματική ευκαιρία (ή δούλεψε σκληρά για να την διεκδικήσεις), και προς θεού, άσε στην άκρη τις μετριοπάθειες – ναι, είσαι τόσο άξιος και ικανός, όσο σου λένε οι γύρω σου!

Η κυβερνήτης σου, Αφροδίτη, μπαίνει στον Καρκίνο στις 3/6 κι εσύ βρίσκεις εξαιρετικά δελεαστικό να ερωτευτείς κάποιον/α από τον φιλικό σου κύκλο ή, με άλλα λόγια, να αφεθείς σε μία τραμπάλα ανάμεσα στο φιλικό και το ερωτικό, που θα κάνει λίγο πιο ρομαντική την καθημερινότητά. Απόλαυσέ το πριν αρχίζουν οι ανησυχίες του τύπου «ποιος/α είμαι-πού πάω-τι θέλω από τη ζωή μου;» και τα αντίστοιχα διλήμματα «καλύτερα μαζί σου και τρελός/η ή μονάχος/η μου και λογικός/η». Και όπου ακούς ανησυχίες και διλήμματα τι σκέφτεσαι; Σωστά… Είναι η Πανσέληνος, αυτό το μήνα στον Αιγόκερω στις 23/6!

Και προς το τέλος του μήνα, στις 26/6 πιο συγκεκριμένα, ξεκινάει ένα διάστημα γεμάτο εκπλήξεις και αναθεωρήσεις: (α) ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος, που σημαίνει ότι όσο κι αν προσπαθείς να ανταποκριθείς στις ανάγκες του στενού σου περιβάλλοντος, αυτές θα είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά και θα ανατρέπουν κάθε σχέδιό σου και (β) ο Δίας μπαίνει στον Καρκίνο και για έναν χρόνο θα έχεις την ευκαιρία να αξιοποιήσεις κάθε ιδέα σου για επαγγελματικούς και εκπαιδευτικούς στόχους, χωρίς να δεσμεύεσαι από πρόσωπα και τόπους. Ναι, το όνειρό σου μπορεί να βρίσκεται σε μία άλλη πόλη με διαφορετικούς ανθρώπους. Ε και;
ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Άρης στο ζώδιό σου για τρεις εβδομάδες συνιστά την κινητήριο δύναμη με την οποία μπορείς να καταφέρεις ό,τι βάλεις στο νου σου. Διεκδικώ, Μπορώ, Τολμώ, Νικώ, Ξεπερνώ, είναι οι λέξεις-mantras που πρέπει να επαναλαμβάνεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ, προκειμένου να γίνουν κτήμα σου. Η Νέα Σελήνη στις 8/6 στο ζώδιό σου ενισχύει την ενέργειά σου, κι εσύ βάζεις κι άλλους στόχους στην «Πράγματα που πρέπει να κάνω χθες!» λίστα σου, κι άλλους ανθρώπους στην ατζέντα σου. Η Αφροδίτη διπλασιάζει τους πόντους σου σε ό, τι κάνεις, αφού από τις 3/6 που είναι στον Καρκίνο, ενισχύει την αυτοπεποίθησή σου, αλλά και την τσέπη σου. Με μια προϋπόθεση: να χειριστείς σωστά τα οικονομικά και ψυχικά σου αποθέματα και να παρασυρθείς σε σπατάλες. Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο η εμφάνισή σου που ελκύει τους άλλους, αλλά και οι αξίες, οι ικανότητές σου και η ασφάλεια με την οποία τους εμπνέεις.

Στις 23/6 η Πανσέληνος στον Αιγόκερω, μοιάζει με μία τεράστια φωτεινή πινακίδα που δείχνει ποιες υποθέσεις στη ζωή σου πρέπει επειγόντως να κλείσουν: είτε είναι ερωτικές, είτε επαγγελματικές, εσύ δεν μπορείς να παλεύεις άλλο με τα υψηλά στάνταρντς και τις απαιτήσεις των άλλων (ή του Άλλου) χωρίς καμία ανταπόκριση. Ναι, το καπέλο του μάγου είναι πια άδειο και το θέαμα τελείωσε. Από τις 26/6 και μετά, η προτεραιότητα στη ζωή σου είσαι πλέον Εσύ: (α) ο Ερμής σε πορεία ανάδρομη, σε βάζει να αναθεωρήσεις τις δαπάνες που κάνεις και για ποιον λόγο τις κάνεις, πώς ξοδεύεις και ξοδεύεσαι (ειδικά αυτό το 2ο πρέπει να το κοιτάξεις πολύ σοβαρά) και (β) ο Δίας στον Καρκίνο για έναν ολόκληρο χρόνο σε προκαλεί ευθέως: ΑΝ μπορέσεις να βρεις οικονομικές διεξόδους που θα ενισχύσουν τη σιγουριά στον εαυτό σου, να επενδύσεις περισσότερο σε υλικά αγαθά παρά σε έννοιες και ιδέες και να εξελίξεις τα οποιαδήποτε ταλέντα σου, τότε θα έχεις μετατρέψει την πρόκληση σε ευκαιρία ζωής.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ξεκινάμε δυναμικά! Ο Άρης στον 12ο ηλιακό σου οίκο σε γεμίζει με έναν ανεξήγητο θυμό, προς πάσα κατεύθυνση αλλά και χωρίς καμία συγκεκριμένη διέξοδο. Ενέργεια μεγατόνων και άγχος τύπου “εισαγωγικές εξετάσεις” – ναι, τόσο τσίτα! Μην πτοείσαι όμως. Βαθιές ανάσες, άσκηση, καλός προγραμματισμός και σωστή διατροφή θα σε σώσουν. Αυτή είναι και η συμβουλή της Νέας Σελήνης στους Διδύμους στις 8/6. Και αφού τελειώσαμε με τα πρακτικά τώρα, ας επικεντρωθούμε σε όλα εκείνα τα υπέροχα που σε περιμένουν αυτό το μήνα και όχι μόνο. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σου για σχεδόν όλο τον Ιούνιο σε κάνει ακαταμάχητο/η και άκρως γοητευτικό/ή, όχι μόνο προς αυτόν/ήν που έχεις βάλει στόχο, αλλά και σε νέους θαυμαστές σου. Εκμεταλλεύσου αυτό το νέο όπλο και προσπάθησε να κερδίσεις με διπλωματικό τρόπο όσα δεν μπορείς να αποκτήσεις εύκολα δια της ευθείας οδού.

Και τώρα τα μεγάλα νέα: ο Δίας για έναν ολόκληρο χρόνο στο ζώδιο σου είναι η καλή μάγισσα που παίρνει τη σκούπα από τα χέρια της Σταχτοπούτας, τινάζει από πάνω της τη μιζέρια και ξαναφέρνει τη χαρά στη ζωή της. Ναι, έχεις δώδεκα ολόκληρους μήνες για να επαναπροσδιορίσεις τους προσωπικούς στόχους, να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου, να ταξιδέψεις, να εξελιχθείς, να ερωτευτείς, να δημιουργήσεις. Με όρους παραμυθιού, θα πρέπει να λάμψεις, να ξεχωρίσεις, να βρεις τον πρίγκιπα και να τον μαγέψεις πριν το ρολόι χτυπήσει 12 και η άμαξα γίνει πάλι κολοκύθα. Όταν η Πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 23/6 ολοκληρωθεί, θα πρέπει να ξέρεις τι σημαίνουν οι σχέσεις και οι συνεργασίες σου και πού βαδίζουν. Πιθανές συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και ξεκαθαρίσματα, καλύτερα να έχουν τελειώσει μέχρι τις 26/6, όπου ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό σου και θολώνει την επικοινωνία σου. Όταν ο άλλος λέει «Σε χρειάζομαι», θέλεις να εννοεί αυτό και τίποτα λιγότερο.
ΛΕΩΝ
Η αποφασιστικότητά σου να συμμετέχεις στα κοινωνικά δρώμενα, να βγαίνεις έξω, να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, να κλείνεις καινούργιες και ενδιαφέρουσες επαγγελματικές συμφωνίες, και γενικά να είσαι μέσα στα πράγματα με απίστευτη ενέργεια και επιμονή (Άρης και Νέα Σελήνη στους Διδύμους), να μας συγχωρείς, αλλά δεν μας ξεγελάει καθόλου! Ακόμα κι αν θέλεις να πείσεις τους απέξω, ότι είσαι δυνατός/ή και δεν πτοείσαι με τίποτα, εκείνοι που σε ξέρουν καλά, έχουν σίγουρα παρατηρήσει κάτι διαφορετικό σε σένα. Αυτό που συμβαίνει μέσα σου είναι ότι έχεις κουραστεί τόσο πολύ να προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα στη ζωή σου, που τώρα πια το μόνο που αποζητάς είναι να αφεθείς. Είναι η Αφροδίτη στον 12ο που διώχνει πέρα όποια μέτρα και σταθμά και δίνεται χωρίς όρια στον Άλλο.

Είναι η ανάγκη σου να αγαπήσεις και να αγαπηθείς χωρίς να είναι όλα τόσο δύσκολα. Όχι, δεν θέλεις να ανέβεις άλλον κανένα Γολγοθά. Θέλεις να περπατήσεις και λίγο στο ίσιωμα. Τόσο δύσκολο πια;

Όχι, όταν η Αφροδίτη μπει στο ζώδιό σου στις 28 του μήνα. Η Πανσέληνος στον Αιγόκερω στις 23/6 ακούγεται σαν μια σειρήνα πυροσβεστικού μες στη νύχτα που έρχεται να εντοπίσει τις «φωτιές» της καθημερινότητάς σου: εξαντλητικά ωράρια, αυστηροί συνεργάτες, άπειρες υποχρεώσεις. Άρχισε να σβήνεις, γιατί ο ανάδρομος Ερμής από τις 26/6, κάνει ακόμα πιο νεφελώδη και περίπλοκη την οποιαδήποτε επικοινωνία για είκοσι περίπου μέρες και εξιδανικεύει καταστάσεις και σχέσεις που έχουν πια τελειώσει. Ο Δίας που μπαίνει στον Καρκίνο και θα μείνει εκεί για έναν χρόνο, είναι ο φύλακας-άγγελός σου, που υπόσχεται να σε προφυλάσσει από κάθε παγίδα. Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ είναι να φροντίζεις νου και σώμα. Ναι, αν έχεις υγεία, θα έχεις και ισορροπία.
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ήλιος, Άρης και Δίας για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στους Διδύμους, για σένα σημαίνει ένα και μόνο πράγμα: δουλειά, δουλειά, δουλειά. Όλες οι σκέψεις και οι δραστηριότητές σου επικεντρώνονται στο πώς θα κάνεις τον εαυτό σου ακόμα πιο επιτυχημένο επαγγελματία και πώς θα μετατρέψεις το όχημα της καριέρας σου από Σκαραβαίο σε Batmobile. Ναι, φυσικά και μπορείς να το κάνεις, γιατί διαθέτεις επιμονή αλλά και όρεξη για πειραματισμό, οπότε για σένα η Νέα Σελήνη (8/6) στον οίκο της καριέρας σημαίνει αλλάζεις, άρα εξελίσσεσαι. Η Αφροδίτη θα βρίσκεται από τις 3/6 στον Καρκίνο, ζώδιο φιλικό προς την Παρθένο, επομένως ο κοινωνικός σου κύκλος διευρύνεται και παίρνει όποια μορφή εσύ επιθυμείς: έξυπνες συνεργασίες; πονηρές ματιές και φλερτ με «φίλους»; ή καινούργιες φιλίες; Όλα αυτά συνιστούν την διάθεσή σου να αλλάξεις ρόλο και ταυτότητα μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να ονειρευτείς ένα καινούργιο αύριο. Και φυσικά για μία τέτοια νέα πορεία χρειάζεσαι και ανθρώπους που θα σε στηρίξουν δίπλα σου.

Η Πανσέληνος στις 23/6 σε γεμίζει φόβο για το μέλλον μίας σχέσης, ενώ ο ανάδρομος Ερμής από τις 26/6 έρχεται για να δώσει μία τρίτη ευκαιρία (την δεύτερη την έχεις ήδη δώσει) στον περίγυρό σου για να αποδείξει κατά πόσο θα σε στηρίξει στα νέα σχέδιά σου –ακόμα κι αν δεν συμφωνεί- αλλιώς, θα πρέπει να παραχωρήσει τη θέση του σε πιο θερμούς οπαδούς σου. Μην αφορίσεις κανέναν πριν το πέρας του ανάδρομου. Και μη φοβηθείς για τις απώλειες αυτές στη ζωή σου: ο Δίας στον Καρκίνο για έναν ολόκληρο χρόνο σου υπόσχεται ότι μία στρατιά νέων ανθρώπων, φίλων και συνεργατών θα παρελάσει από μπροστά σου και θα σου προσφέρει στο πιάτο ένα μέλλον που ούτε καν είχες φανταστεί.
ΖΥΓΟΣ
Με Άρη, Ήλιο και Δία για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στους Διδύμους, το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς σου αναλώνεται στο πώς θα μπορέσεις να σπάσεις τα καλούπια της ζωής σου και να φτιάξεις κάτι μεγαλύτερο και ομορφότερο. Ναι, δεν χωράς πια στα παλιά σου όνειρα και οι μέχρι τώρα επιλογές σου μοιάζουν σαν ένα παντελόνι τρία νούμερα μικρότερο. Θέλεις απεγνωσμένα να ξεφύγεις και για το λόγο αυτό σκέφτεσαι όλες τις πιθανές εναλλακτικές: δουλειά σε άλλη πόλη, σπουδές από την αρχή ή νέα σχέση. ‘Αλλαγή στο φουλ’ είναι το σύνθημα της Νέας Σελήνης στους Διδύμους και η διάθεση για πειραματισμούς χτυπάει κόκκινο. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο για σχεδόν όλο το μήνα είναι το δωρεάν εισιτήριό σου για όλα τις ‘ψυχαγωγικές παραστάσεις’: σε θαυμάζουν για την δουλειά σου, εξελίσσεις μία σχέση, γνωρίζεις νέους συνεργάτες, κάνεις πιο κερδοφόρα την επιχείρησή σου. Η οικογένειά σου (ω ναι, υπάρχει και αυτή) είναι η παράπλευρη απώλεια σε όλο αυτό το ξέφρενο γλέντι. Όσο πιο λίγο την παραμελήσεις, τόσο πιο ανώδυνες θα είναι οι συγκρούσεις της Πανσελήνου στον Αιγόκερω στις 23/6.

Και ενώ η ζήτηση θα είναι μεγάλη, η προσφορά θα πρέπει να είναι συγκρατημένη για το διάστημα του ανάδρομου Ερμή (26/6-19/7), άρα προσέχεις τι διαπραγματεύεσαι, με ποιον κλείνεις συμφωνίες και πού βάζεις την υπογραφή σου. Μην σε τρομάζουν αυτοί οι μικροί κραδασμοί. Ο Δίας που μπαίνει από τις 26/6 στον πιο δημόσιο οίκο σου, κρατάει και πολλά καλάθια και πολλά κεράσια. Έχεις έναν ολόκληρο χρόνο για να εκτοξεύσεις την καριέρα σου και να πετύχεις όποιον προσωπικό ή επαγγελματικό στόχο θελήσεις. Έχεις έναν ολόκληρο χρόνο για να παραλάβεις χάος και να παραδώσεις αρμονία.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Όταν ο Άρης διανύει τον 8ο ηλιακό σου οίκο, τότε η συναισθηματική και πνευματική ενέργεια που μοιράζεσαι με τον/την Άλλο/-η, μπορεί να σε φέρει ακόμα πιο κοντά σε αυτόν/-η και να δώσει στη σχέση σας μία διέξοδο από τη ρουτίνα και τη συνήθεια. Μπορεί, όμως, να σε κάνει να εκραγείς, σε περίπτωση που αντιληφθείς ότι όλα όσα έχεις επενδύσει σε μία σχέση είναι απλώς ψευδαισθήσεις, παρανοήσεις και απωθημένα από προηγούμενους έρωτες. Όχι, η λύση δεν είναι πάντα η συγχώρεση, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, το μόνο που μπορείς να κάνεις, αν μία σχέση δεν σε καλύπτει, είναι να κρατήσεις ψηλά το κεφάλι, να μάθεις από τα λάθη σου και να υποδεχτείς με αξιοπρέπεια την επόμενη (Νέα Σελήνη στους Διδύμους στις 8/6). Η Αφροδίτη στον Καρκίνο για σχεδόν όλο το μήνα σού τάζει προσωπική και κοινωνική επέκταση. Εσύ από τη μεριά σου πρέπει να συνειδητοποιήσεις τι περιμένεις από το μέλλον που έρχεται, και να μην αναπολείς/ θυμώνεις/ αυτοκατηγορείσαι για ό,τι πέρασε στο παρελθόν.

Ξεκαθάρισε με όλες τις οικονομικές συμφωνίες, επενδύσεις και σχέσεις τύπου ‘δούναι και λαβείν’ και κράτα μόνο αυτές που δεν σε απομυζούν συναισθηματικά και οικονομικά. Για έναν ολόκληρο χρόνο, ο Δίας στον Καρκίνο (από τις 26/6) σου δίνει το αντίδοτο για το κουτί της Πανδώρας: τώρα πια έχεις τη δύναμη να μετατρέψεις ακόμα και τα χειρότερα δεινά σε ελπιδοφόρες σκέψεις και μεγαλόπνοα σχέδια. Οι πνευματικοί σου ορίζοντες διευρύνονται, οι επαγγελματικές ευκαιρίες αυξάνονται, το πεδίο δράσης σου επεκτείνεται, τα ταξίδια σε ανανεώνουν. Ναι, τώρα πια μπορείς να νιώθεις πολίτης του κόσμου.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Ο Άρης στον τομέα που συμβολίζει τις διαπροσωπικές σου σχέσεις για έναν ολόκληρο μήνα μπορεί να γίνει είτε η νάρκη είτε ο ναρκαλιευτής στη ζωή σου. Στην πρώτη περίπτωση, νιώθεις ότι ο Άλλος προσπαθεί να τεστάρει τις αντοχές σου και να τερματίσει κάθε άμυνά σου, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα να γίνει το ‘μπαμ’. Στη δεύτερη περίπτωση, ανακαλύπτεις τη σημασία της Συναισθηματικής Νοημοσύνης μέσα από εκείνες τις δύσκολες στιγμές που ο ένας στηρίζει τον άλλον και τον βοηθάει να διοχετεύσει δημιουργικά το θυμό του, αντί να του δίνει τη χαριστική βολή. Ναι, οι ενήλικες σχέσεις συνεχίζονται και μετά τις μεγάλες εντάσεις, μόνο όμως όταν τα πεισματάρικα ‘Εγώ’ δώσουν τη θέση τους στα συμπονετικά ‘Εμείς’. Άλλωστε, η Νέα Σελήνη στους Διδύμους στις 8/6 υπόσχεται μία ανανεωτική τροπή σε θέματα που απασχολούν εσένα και το σύντροφο ή συνεργάτη σου, οπότε άδραξε την ευκαιρία.

Και μιλώντας για ευκαιρίες, μην ξεχνάς ότι ο Δίας θα βρίσκεται στον Καρκίνο από 26/6 για έναν ολόκληρο χρόνο και θα σε βοηθήσει να τακτοποιήσεις τις ερωτικές σου σχέσεις, αλλά και τις οικονομικές σου εκκρεμότητες. Είναι σημαντικό αυτό αφού τόσο στα ερωτικά όσο και στα οικονομικά μοιράζεσαι ένα μέρος του εαυτού σου και επενδύεις σε μία σχέση ή συναλλαγή, για να τη δεις να εκτινάσσει τις ‘μετοχές’ της στο μέλλον. Φρόντισε λοιπόν αυτό το διάστημα όχι μόνο να τελειώνεις με τα χρέη, αλλά να γεμίσεις τον ψυχικό/ οικονομικό σου κουμπαρά για τις δύσκολες στιγμές. Όπως για παράδειγμα, στην περίπτωση μίας Πανσελήνου στον Αιγόκερω (στις 23/6) ή ενός ανάδρομου Ερμή (26/6-19/7), όπου η ισορροπία ανάμεσα στο ‘τί έχω’ και ‘τί ξοδεύω’ δεν θα είναι πάντα η ενδεδειγμένη. Με άλλα λόγια, μην δίνεις κάτι που δεν έχεις και ζήτα ό,τι σου λείπει.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν θυμάσαι πολύ αχνά πότε ήταν η τελευταία φορά που πήρες άδεια από τη δουλειά σου, αυτό το μήνα με τον Άρη στους Διδύμους θα ξεχάσεις μέχρι και τι σημαίνει «άδεια». Τα τηλέφωνα σπάνε, οι ατζέντες γεμίζουν με υποχρεώσεις, οι συνάδελφοι λείπουν και αφήνουν σε σένα τις δικαιοδοσίες τους, φροντίζεις να μην καταρρεύσει το σύστημα και γενικώς είσαι πανταχού παρόν. Φυσικά και δεν μπορείς να αφήσεις τίποτα στην τύχη του και φυσικά θέλεις να έχεις τον τελευταίο λόγο. Αλλά, αν δεν κρατήσεις λίγο χώρο για χαλάρωση και αποτοξίνωση από το άγχος, τότε το σώμα δεν θα μπορέσει να στηρίξει άλλο το πνεύμα. Μην φτάνεις την υγεία σου στα άκρα, και βοήθησέ το να αποβάλλει τις τοξίνες με σωστή διατροφή και άσκηση.

Η Πανσέληνος στο ζώδιό σου στις 23/6 σου υπενθυμίζει ότι την λύση για ό,τι σε ταλαιπωρεί στη ζωή σου την ξέρεις. Αυτό που πρέπει να βρεις είναι πώς να την εφαρμόσεις. Θέσε νέους στόχους, αν οι παλιοί δεν ευοδώθηκαν, ξεκίνα νέες σχέσεις, αν οι προηγούμενες τελείωσαν, κάνε μία νέα αρχή, αν τώρα είσαι κοντά στο τέλος. Η Αφροδίτη θα είναι για όλο το μήνα στον οίκο των διαπροσωπικών σου σχέσεων και ο/η σύντροφος που στέκεται δίπλα σου, σου δίνει όση αγάπη και κατανόηση χρειάζεσαι για να γιατρέψεις τις πληγές σου και όση καλοκαιρινή λιακάδα σου λείπει για να ξεπεράσεις τις συννεφιές του χειμώνα. Ναι, ξέρω είσαι Αιγόκερως και δεν πιστεύεις στα θαύματα. Αλλά, είτε πιστεύεις είτε όχι, ο Δίας θα είναι για έναν ολόκληρο χρόνο στον Καρκίνο και στον τομέα των σχέσεων. Είναι η ευκαιρία σου: Να μάθεις να παίρνεις, αλλά και να δίνεις στον/στην Άλλο/-η. Να εξερευνήσεις τον κόσμο των συναισθημάτων. Να αγαπήσεις τρυφερά και δυνατά. Εκμεταλλεύσου την.
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Άρης, Ήλιος και Δίας βρίσκονται για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στο επίσης αέρινο ζώδιο και γι’ αυτό φιλικό προς εσένα, τους Διδύμους. Έχεις ένα μήνα time-off για να μπορέσεις να ανασυντάξεις τις δυνάμεις σου και να ξεκινήσεις πάλι τον αγώνα. Πώς; Με το να δημιουργήσεις, να ερωτευτείς, να παίξεις, να φλερτάρεις, να διασκεδάσεις, να βρεις μία απασχόληση που σε γεμίζει. Είναι η Νέα Σελήνη στους Διδύμους που σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να σταθείς στα πόδια σου, να νιώσεις ανεξάρτητος/-η, αλλά ταυτόχρονα και τόσο σημαντικός/-η, αποδεκτός/-ή και ερωτεύσιμος/-η. Η Αφροδίτη μπαίνει στον Καρκίνο στις 3/6 κι εσύ επικεντρώνεσαι στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να κάνεις την εργασιακή σου καθημερινότητα πιο εύκολη. Λιγότερη αναβλητικότητα, περισσότερη ευγνωμοσύνη, καθόλου μιζέρια, είναι το αντίδοτο για να μπορέσεις να κερδίσεις την εύνοια όλων των γύρω σου.

Ναι, έχεις ως σύμμαχο τον έρωτα και μία σημαντική κατάκτηση, αλλά στις 23/6 η Πανσέληνος ρίχνει μια σκιά στις σκέψεις και τα σχέδιά σου και μία αμφιβολία ότι μπορεί κάτι να πάει στραβά. Διώξε την ανασφάλεια και το φόβο, άσε τη σχέση να την παρασύρει η ροή του χρόνου, και μείνε σταθερός/-ή στις πρακτικές λεπτομέρειες της δουλειάς σου (έτσι θα γλιτώσεις και από τις αναποδιές του ανάδρομου Ερμή το διάστημα 26/6-19/7!). Ο Δίας μπαίνει στον Καρκίνο (26/6) και για τον ένα χρόνο που ακολουθεί σού υπόσχεται ότι θα μπορέσεις να βρεθείς στη δουλειά εκείνη που ονειρεύεσαι, να εξασφαλίσεις τη σιγουριά και τη σταθερότητα που χρειάζεσαι και να ανοίξεις τα φτερά σου χωρίς να κινδυνεύεις να προσγειωθείς ανώμαλα. Με άλλα λόγια, είσαι από εκείνους τους/τις τυχερούς/-ές που κερδίζουν και στην εργασία και στον έρωτα.
ΙΧΘΥΕΣ
Ο πλανήτης της δράσης, της διεκδικητικότητας και της αδιάκοπης ενέργειας (a.k.a. Άρης), βρίσκεται στον οίκο της οικογένειας και είναι αυτός που σε φέρνει αντιμέτωπο/-η με μια πιθανή ρήξη ή μία έντονη κινητικότητα. Αν δεν είσαι αυτός/ή που τολμά να σπάσει τη ρουτίνα και να κάνει κάτι ρηξικέλευθο για τα οικογενειακά ιστορικά, τότε κάποιο άλλο μέλος θα αποφασίσει να τα βάλει με τους υπόλοιπους, μόνος εναντίον όλων. Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους (8/6) σίγουρα μιλάει για αλλαγή σκηνικού, που αφορά σπίτι, οικογένεια, γάμο, παιδιά, καριέρα, και είναι ένα κλικ παραπέρα στην προσωπική σου ζωή. Όταν όμως έχεις περάσει μέσα από τόσες αλλαγές για έναν ολόκληρο χρόνο όπου ο Δίας ήταν στον 4ο οίκο, τώρα το μόνο που ζητάς πραγματικά είναι να χαλαρώσεις.

Ναι, η Αφροδίτη στον Καρκίνο για σχεδόν όλο το μήνα σού επιτρέπει να το κάνεις αυτό χωρίς φόβο και πάθος: ερωτεύσου, φλέρταρε, διασκέδασε, δημιούργησε. Με άλλα λόγια, ξέγνοιασε από τις σκέψεις του αύριο και επικεντρώσου στις πράξεις του σήμερα. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να ξεπεράσεις και τις συναισθηματικές υπερβολές της Πανσελήνου στις 23/6, όπου μπερδεύονται οι φιλικές με τις ερωτικές σχέσεις, και οι μόνες λύσεις είναι και οι πιο ακραίες: είτε απόσταση είτε εξάρτηση. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο πριν αποφασίσεις τι θα κάνεις με όλα όσα σε ζαλίζουν. Άλλωστε, ποτέ δεν υπήρξε σχέση ξεκάθαρη, διαυγής και σαφής από την αρχή της. Κι αν εξαιρέσεις το διάστημα του ανάδρομου Ερμή (26/6-19/7), έχεις χρόνο άπλετο: ο Δίας μπαίνει στον Καρκίνο και τον οίκο των ερωτικών σου σχέσεων και της δημιουργικότητας, και για έναν ολόκληρο χρόνο σου δίνει μια πληθώρα από ευκαιρίες. Να ερωτευτείς δυνατά, να επεκταθείς επαγγελματικά, να δοκιμάσεις νέα χόμπι, να ρισκάρεις. Μα πάνω απ’ όλα, να το απολαύσεις.

 

 

Πηγή Stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply