Τι λένε τα ζώδια για την εβδομάδα 12 με 18 Μαΐου 2014

zodia-astraΚΡΙΟΣ
Βρίσκεσαι στην τελική ευθεία μίας περιόδου δυόμισι περίπου μηνών, με τον κυβερνήτη του Άρη ανάδρομο στο Ζυγό, και ξεκινάς να δίνεις τις εξετάσεις σου. Η πρώτη εξ αυτών, περιλαμβάνει την Πανσέληνο στις 14 Μαΐου στο Σκορπιό, η οποία πραγματοποιείται σε σύνοδο με τον Κρόνο και δείχνει ένα τέλος (ίσως αφορά μια στενή προσωπική ή συγγενική σου σχέση ή μια πολύχρονη συνεργασία) που μπορεί να σε τρομάξει αλλά και να σε λυτρώσει. Το θέμα είναι κατά πόσο είσαι διατεθειμένος/η να μοιραστείς αλήθειες και να δείξεις πρόθεση να αποδεχτείς την αξία της άλλης πλευράς. Σε ερωτικό επίπεδο, θα πρέπει να αποφασίσεις αν μπορείς να κάνεις το επόμενο βήμα στη σχέση σας ή νιώθεις να πνίγεσαι σε μία σχέση που σφίγγει ο κλοιός ή χάνεσαι σε μία σχέση που δε δείχνει κανένα σημάδι να πάει παρακάτω. Στον επαγγελματικό τομέα, οι φιλοδοξίες σου για άνοδο και καλύτερα χρήματα φαίνεται να σταματάνε απέναντι σε ένα αφεντικό ή συνάδελφο που μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες με τρόπο που πληγώνει τον εγωισμό σου. Σε κάθε περίπτωση όμως πλησιάζεις εκείνη τη χρονική στιγμή που θα κάνεις ταμείο για όλα όσα μαθαίνεις εδώ και κάτι παραπάνω από δυόμισι μήνες, θα βγεις αποφασιστικά απέναντι στα άτομα που είναι γύρω σου και θα κάνεις τις ανακοινώσεις σου με κάθε επισημότητα και σοβαρότητα.

ΤΑΥΡΟΣ
Η σημαντική και ίσως βαριά Πανσέληνος στο ζώδιο του Σκορπιού που βρίσκεται απέναντι σου στις 14 Μαΐου δίνει τον τόνο στην εβδομάδα αφού καλείσαι να αποδεχτείς νομοτελειακά κάτι που αφορά την προσωπική ή επαγγελματική σου ζωή. Αν συνεχίζεις να ζεις σε ένα πλαίσιο που δε σε ικανοποιεί, και αντί να κάνεις κάτι ώστε να το αλλάξεις, επιμένεις να γκρινιάζεις, τότε το τέλος της κατάστασης μπορεί να έρθει από την απέναντι από εσένα πλευρά. Αν δεν αντέχεις να πιέζεσαι ακόμα περισσότερο στον επαγγελματικό τομέα, τότε ένα θέμα που αφορά την ψυχολογική σου ισορροπία ή τη σωματική σου υγεία θα αναδειχτεί και θα σε αναγκάσει να αναρωτηθείς μήπως είναι ώρα να σταματήσεις να συμβιβάζεσαι ή φθείρεσαι και παλεύεις για το ανέφικτο. Αν πάλι, βρίσκεσαι σε μία καθημερινότητα που φαίνεται να κυλά χωρίς διακυμάνσεις και εντάσεις, τότε θα ξυπνήσεις απότομα, αφού δεν μπορείς να επιμένεις να πιστεύεις πως η ζωή σου θα συνεχίσει να προχωρά με τον ίδιο τρόπο. Η συγκεκριμένη εβδομάδα μπορεί να σε ξυπνήσει απότομα και να σε τρομάξει, αλλά στην πραγματικότητα σε βάζει αντιμέτωπο/η με τις ευθύνες σου, τις υποσχέσεις σου, τις προκλήσεις που έχεις μπροστά σου αν θέλεις να βρεις αυτή την ευτυχία που όλο αναζητάς κάνοντας κύκλους γύρω από την ουρά σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο Ερμής από το ζώδιο σου φαίνεται να αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να αποδράσεις από παγίδες που στήνονται γύρω σου σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Η πρώτη παγίδα μπορεί να έρθει από την επιστροφή ενός/μίας ερωτικού/ης παρτενέρ από το παρελθόν που φαίνεται να ζητά κάτι περισσότερο από αυτό που μπορείς να προσφέρεις ή που βάλθηκε να σε βάλει σε διλήμματα σχετικά με την υπάρχουσα ερωτική σου ζωή. Μία δεύτερη παγίδα φαίνεται να βρίσκεται στον εργασιακό σου χώρο, αφού δεν πρέπει να πάρεις αψήφιστα κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις ή να υποβιβάσεις τη σημασία συμβουλών που λαμβάνεις από άτομα με ισχύ και πυγμή. Γι’ αυτό λοιπόν, αυτή την εβδομάδα φρόντισε να διατηρήσεις τις εύθραυστες ισορροπίες που συναντάς γύρω σου, να δράσεις διπλωματικότητα όπως γνωρίζεις πολύ καλά και να αποφύγεις να διαλέξεις στρατόπεδο για την ώρα, αφού τα πάντα είναι μεταβλητά. Και να θυμάσαι πως η παραπάνω πρόταση έχει ισχύ ακόμα και αν σε κάνουν να πιστέψεις πως είναι ώρα για κινήσεις που ολοκληρώνουν τη θολή εικόνα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μία εβδομάδα που περιέχει μία Πανσέληνο, όπως η συγκεκριμένη με την Πανσέληνο στο Σκορπιό στις 14 Μαΐου, είναι πάντα μία έντονη εβδομάδα. Τη συγκεκριμένη όμως εποχή είναι πολύ πιθανό να βρίσκεσαι μπροστά στο δίλημμα αν θα περιμένεις την κίνηση από την απέναντι πλευρά ή θα κάνεις το πρώτο βήμα. Ίσως να αισθάνεσαι πως μετά από μία μακρά περίοδο ταλαιπωρίας, αυτομαστιγώματος και μάχης με τις εσωτερικές σου ερινύες, πρέπει να μιλήσεις, να εκφραστείς, να δείξεις τις αληθινές σου προθέσεις χωρίς να αγωνιάς τι αντίκτυπο θα έχουν γύρω σου. Αν αισθάνεσαι κάτι από όλα τα παραπάνω, τότε να έχεις στο μυαλό σου πως βρίσκεσαι λίγο πριν ο Άρης επιστρέψει σε ορθή πορεία, την επόμενη εβδομάδα, και είσαι πράγματι έτοιμος/η να παραδοθείς ή να επαναστατήσεις. Θα σου έλεγα να αφήσεις το χρόνο να λειτουργήσει υπέρ σου, αφού δίνοντας το περιθώριο στην άλλη πλευρά να κάνει μία πρώτη ή τελευταία κίνηση, μεταφέρεις το άγχος ή την άγνοια κινδύνου απέναντι, και θα είσαι σε πολύ πιο καίρια θέση να αναλάβεις δράση την επόμενη εβδομάδα.

ΛΕΩΝ
Οι ισορροπίες σε διαπροσωπικές σου σχέσεις που κινούνται μεταξύ σφύρας και άκμονος είναι πολύ δύσκολες αυτή την εβδομάδα. Αν συνεχίζεις να προκαλείς με τα λεγόμενα σου, τότε θα αντιμετωπίσεις μία καταιγίδα φραστικών επιθέσεων από άτομα στη δουλειά ή το σπίτι σου, με στόχο να σου επισημάνουν πως δείχνεις σημάδια αλαζονείας. Στην πραγματικότητα όμως, εσύ ετοιμάζεις το έδαφος για τη μεγάλη σου φυγή προς τα μπροστά, χωρίς να έχεις ειδοποιήσει κανέναν για την ώρα. Αν επιμείνεις στην ερωτική πολιορκία ενός ατόμου που φαίνεται να μην αντιδρά, τότε ίσως να προκαλέσεις την ενόχληση του. Αλλά λίγο σε νοιάζει, σωστά; Αφού στην πραγματικότητα ζεσταίνεις την καρδιά σου και ακονίζεις τη διάθεση σου, γιατί αντιλαμβάνεσαι πως το καλοκαίρι μπορεί να είναι άκρως ερωτικό. Αν πάλι συνεχίζεις να τσιγκλάς ανθρώπους σχετικά με τις υποχρεώσεις τους χωρίς να λαμβάνεις την απόκριση που θα ήθελες, τότε ή κάνεις κάτι λάθος ή πάλι παίζεις με τον εαυτό σου και προετοιμάζεσαι για δυνατές μάχες σε επαγγελματικό επίπεδο από το καλοκαίρι. Αν δεις αυτή την εβδομάδα σαν ζέσταμα της μηχανής σου, τότε βαδίζεις σε πολύ γόνιμα μονοπάτια. Αν όχι, τότε μήπως να σκεφτόσουν την παραπάνω επιλογή;

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η παρουσία του Ερμή στους Διδύμους σε κάνει έντονα εξωστρεφή, καθώς είσαι σε θέση να μιλήσεις χωρίς να μετράς τα λόγια σου, να εκφραστείς χωρίς να σκέφτεσαι μήπως παραφέρεσαι, να εμπλακείς σε νέες γνωριμίες χωρίς να φοβάσαι μήπως χάνεις το χρόνο σου. Από την άλλη όμως πλευρά, η Πανσέληνος στις 14 Μαΐου στο Σκορπιό, θα μπορούσε να σε φιμώσει, να σε αναγκάσει να κλειστείς στον εαυτό σου, αλλά δεν είναι αυτή η πρόθεση της. Η πρόθεση της είναι να δώσει βάθος στη σκέψη σου, να προσθέσει ουσία στη γνώμη σου, να φέρει στην επιφάνεια το ένστικτο σου σχετικά με γνωριμίες που κάνεις και πρέπει να δώσεις σημασία ή να διατηρήσεις σε ένα πιο επιφανειακό επίπεδο. Αν λοιπόν θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη συγκεκριμένη εβδομάδα, κάνε ένα βήμα μπροστά και εκφράσου ελεύθερα, αλλά αναρωτήσου αν έχεις το κατάλληλο ακροατήριο. Γιατί μπορεί να είσαι έτοιμος/η να μιλήσεις, αλλά να βρίσκεσαι στη λάθος αίθουσα…

ΖΥΓΟΣ
Πόσο φοβισμένα και συντηρητικά θα αντιδρούσες απέναντι σε ανθρώπους και πράξεις που σε ξαφνιάζουν; Πόσο έτοιμος/η είσαι να εμπλακείς σε διεκδικήσεις με τρίτα άτομα, σε προτάσεις που φαίνεται να προσπαθούν να σε ξεβολέψουν, σε προσπάθειες να κάνεις πιο ισχυρή την παρουσία σου μέσα από τομές σε υπάρχουσες σχέσεις και συνεργασίες; Η παρούσα εβδομάδα θα μπορούσε να αποτελεί την προθέρμανση σου για την επομένη, μια από τις κρισιμότερες της χρονιάς, αφού τότε ο Άρης γυρίζει και πάλι σε ορθή πορεία στο ζώδιο σου, μετά από την ανάδρομη κίνηση δυόμιση μηνών. Αν λοιπόν είσαι σε θέση να επιτρέψεις στην πρόκληση να εισβάλει στη ζωή σου, τότε είναι πολύ πιθανό να έρθεις σε επαφή με την αλήθεια ανθρώπων και καταστάσεων που μέχρι τώρα κρυβόταν κάτω από μία πολύ όμορφα τοποθετημένη μάσκα. Αυτό που πρέπει να προσέξεις αυτή την εβδομάδα είναι να μην εξαντλήσεις τις αντοχές και τις δυνάμεις σου, να μην αισθανθείς πως κλείνεις τη στρόφιγγα σε πηγές που σου προσφέρουν αισιοδοξία και δύναμη για το αύριο. Γιατί, δεν είναι ακόμα ώρα να χαρίσεις κάτι ή να ξεκινήσεις κάτι άλλο που μοιάζει με αγορά που θα ήθελες να σε συνοδεύει αρκετό καιρό..

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η παρούσα εβδομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμη αφού μπορεί να οριοθετήσει το έδαφος που θα μπορείς να κινείσαι μέχρι και τον επόμενο Αύγουστο. Με την Πανσέληνο της 14ης Μαΐου στο ζώδιο σου, σε σύνοδο με τον Κρόνο, καλείσαι να αναδείξεις τεράστια αποθέματα αντοχής και εσωτερικής δύναμης για να αναμετρηθείς με ανθρώπους που ίσως να κινούνται εντελώς διαφορετικά από ότι σε είχαν προϊδεάσει. Οι παρασκηνιακές κινήσεις στον εργασιακό σου χώρο είναι κάτι που δεν πρέπει να σου προξενεί εντύπωση, αλλά αντιθέτως αυτή την εβδομάδα μπορεί να γίνουν και αφορμή για να ξεσκεπαστούν κρυφές φιλοδοξίες και συμμαχίες κάτω από το τραπέζι. Επειδή είναι πιθανό να βρεθείς μπροστά σε αποκαλύψεις που θα σε σοκάρουν ή τρομάξουν, καλό θα ήταν να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ένα εναλλακτικό πλάνο για τη περίπτωση κατά την οποία αυτό που υφαίνεις τόσο καιρό δεν πάει όπως υπολόγιζες. Το θέμα αυτή την εβδομάδα είναι να καταλάβεις πως δεν μπορείς να συνεχίσεις να ζεις όπως το έκανες μέχρι τώρα, γιατί θέτεις σε κίνδυνο την ευεξία του σώματος σου αλλά και τη διάθεση σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με αρκετούς προσωπικούς πλανήτες σε φιλικά προς εσένα ζώδια (Ερμής στους Διδύμους, Αφροδίτη στον Κριό και Άρης στο Ζυγό) θα πρέπει να έχεις δίπλα ή απέναντι σου ανθρώπους και προοπτικές που σε κάνουν να αισθάνεσαι ερωτικά, δημιουργικά, ανάλαφρα και σε απόσταση από όσα συμβαίνουν σε ανθρώπους του έμμεσου περιβάλλοντος σου. Είναι γνωστό άλλωστε πως όντας Τοξότης μπορείς να αποφεύγεις τις απαισιόδοξες σκέψεις και τα αδιέξοδα που τίθενται από τη ζωή, και ίσως να καταφέρνεις να κάνεις κάτι τέτοιο και αυτή τη χρονική εποχή. Υπάρχει όμως και μία έντονη Πανσέληνος στα μέσα στη εβδομάδας που μπορεί να σε θορυβήσει. Οι περιστάσεις στον εργασιακό σου χώρο φαίνεται να γίνονται πιο δύσκολες και επίμονες από όσο υπολόγιζες. Το διπλό πρόσωπο κάποιων ανθρώπων μπορεί να έρθει στην επιφάνεια και να τρομάξεις. Η κούραση που δε δείχνεις τόσο καιρό μπορεί να εκφραστεί με μία ξαφνική αδιαθεσία που σε ρίχνει στο κρεβάτι. Όσο και να παλεύεις να κάνεις πως δεν τρέχει τίποτα, κάποιοι/ες γύρω σου θα αναλάβουν πρωτοβουλία και θα σε κάνουν να αντιληφθείς πως είσαι στο μεταίχμιο ισορροπιών.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είναι γνωστό πως δεν αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους, πως παίρνεις συνήθως στα σοβαρά ακόμα και αστεία ή πειράγματα που κάνουν φίλοι και γνωστοί σου. Αυτή την εβδομάδα λοιπόν, πρόσεξε μήπως πέσεις στην παγίδα να υψώσεις τους τόνους απέναντι στα λάθος άτομα, επειδή κουβαλάς μέσα σου άγχη και ανασφάλειες που είναι δύσκολο να διαχειριστείς. Με την Πανσέληνο στα μέσα της εβδομάδας σε σύνοδο με τον κυβερνήτη σου Κρόνο στο Σκορπιό, η αλήθεια είναι πως μπορείς να λάβεις πολύ σοβαρά μία κουβέντα που κάνεις στον επαγγελματικό ή προσωπικό τομέα με στόχο να ρίξεις άπλετο φως στους δύο παραπάνω τομείς. Αυτό όμως που καλείσαι να διαχειριστείς είναι ο θυμός σου, που μπορεί να οφείλεται σε άλλα αίτια, και ο οποίος μπορεί να αποτελέσει παγίδα για σχέσεις που δεν είναι ώρα να διαρραγούν. Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις εκκαθαρίσεις, τότε τόλμησε να απομακρυνθείς από φίλους, γνωστούς και δραστηριότητες που θυμίζουν παιδική χαρά σε μία εποχή που έχεις αποφασίσει να εστιάσεις μόνο εκεί που υπάρχει ουσία…

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Πόσο εύκολο είναι για έναν/μία Υδροχόο να διατηρηθεί ανέκφραστος/η απέναντι σε σχέδια και πλάνα που φαίνεται να καταστρατηγούν τις βασικές του αρχές σχετικά με την προσωπική ελευθερία και το αδιαπραγμάτευτο της; Αυτή την εβδομάδα μπορεί να βρεθείς μπροστά σε καταστάσεις που φαίνεται να ορθώνουν εμπόδια στα δικά σου σχέδια. Ίσως να πιεστείς ώστε να εργαστείς σύμφωνα με τις απαιτήσεις άλλων και να πρέπει να βάλεις σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα το δικό σου know how. Ίσως να πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και χώρο σε άτομα της οικογένειας που ζητάνε τη βοήθεια σου, χωρίς όμως να αποδέχονται και τις απόψεις σου, αφού θέλουν να υποστηριχτούν με το δικό τους τρόπο. Ίσως τέλος να αρχίσεις να αισθάνεσαι πως πνίγεσαι σε μία επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα που σε εξοντώνει και ωθεί σε αντιδράσεις που δείχνουν μία προσωπικότητα που δεν κοντρολάρει τα όρια της. Πρόσεξε τις υπερβολές αυτή την εβδομάδα γιατί είναι πολύ εύκολο να οδηγήσουν σε μία εικόνα που θα ήθελες να κρύψεις από ανθρώπους που δε θέλεις να εκτεθείς στα μάτια τους…

ΙΧΘΥΕΣ
Θα πρέπει να έχεις κουραστεί να αντιμετωπίζεις ξαφνικά έξοδα, αναταραχές στη σχέση σου που οφείλονται στις μεταπτώσεις της άλλης πλευράς, μία πίεση ώστε να κινηθείς μέσα σε κανόνες που ορίζει ένα πεθαμένο κατεστημένο και να φοράς το πρόσωπο της ευτυχίας σε περιστάσεις που δεν είσαι βαθιά μέσα σου ευτυχισμένος/η. Η Πανσέληνος στα μέσα της εβδομάδας μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική αφορμή να εξηγήσεις όλα όσα ανακατεύεις μέσα στο μυαλό σου τους τελευταίους μήνες και αδυνατείς να δείξεις σε κοντινά σου άτομα, αφού αποκτάς τη διαύγεια να μιλήσεις κρυστάλλινα. Αν πάλι για να μπορέσεις να δείξεις τις προθέσεις σου ή να πάρεις κάποιες αποφάσεις θα πρέπει να απομακρύνεις από γύρω σου ανθρώπους και καταστάσεις που καταναλώνουν χρόνο και αισθήματα χωρίς ουσιαστικό λόγο, τότε τόλμησε να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι παίρνοντας μαζί σου μόνο ότι έχεις πραγματικά ανάγκη. Αυτή την εβδομάδα σταμάτα να σπαταλιέσαι και ασχολήσου με την ουσία.

 

 

πηγή:  stardome.gr

 

You may also like...

Leave a Reply