Τι λένε τα ζώδια για την εβδομάδα από 2 έως 8 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ
Φαίνεται ότι γίνεσαι κάθε λεπτό και δυνατότερος τονίζοντας με κάθε τρόπο την παρουσία σου: Είμαι Εδώ, Είμαι Εδώ, Είμαι Εδώ, Είμαι Εδώ σας λέω, Είμαι Εδώ… Φυσικά και είσαι εδώ και δε θα αφήσεις κανένα να σε αγνοήσει. Η διαδοχική διέλευση όλων σχεδόν των πλανητών στον Κριό σε κατακλύζει με ένα κύμα ενέργειας που τα σωματίδια που το αποτελούν εκπέμπονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Λοιπόν: Είσαι το αφεντικό του εαυτού σου κι ευτυχώς δε μασάς  στην ιδέα ότι πρέπει να σπάσεις αυγά για να κάνεις ομελέτα. Οι άλλοι είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν κάτι από σένα, αν θελήσεις να βγάλεις τα ταλέντα και τη γοητεία σου στη βιτρίνα. Ειδικότερα:  όσον αφορά τις σχέσεις σου- επαγγελματικές, ή ερωτικές- έχε κατά νου ότι αν πρέπει να υπερασπιστείς δυναμικά κάποια δίκαια αιτήματά του αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι τις διαρρηγνύεις κιόλας. Αν χρειαστεί να φωνάξεις, φώναξε. Αν χρειαστεί να διαφυλάξεις τα όρια σου που καταπατώνται κάνε το. Και εν πάση περιπτώσει πες στον αφόρητο Κρόνο που βρίσκεται απέναντί σου, στον Ζυγό, και σε φρενάρει κάθε φορά που πας να ενθουσιαστείς ή να κάνεις ένα βήμα εμπρός,  να σκάσει για λίγο να σε γεμίζει ενοχές, γιατί κάποιες  επιδιώξεις  σου τώρα μπορούν να πραγματοποιηθούν.

ΤΑΥΡΟΣ
Μεταξύ της επιθυμίας σου να δραπετεύσεις σε ένα νησί, ή τόσο μακριά που οι ηλίθιοι στη δουλειά δε θα μπορούν να σε βρουν και του άγχους σου ότι δεν είσαι πουθενά πολύ καλός, ή των τύψεων για λάθη του παρελθόντος η ένταση είναι μεγάλη. Μέχρι να βελτιωθεί σε λίγο η παρούσα πλανητική συγκυρία θυμήσου ότι το παλιό καλό σεξ-πριν την νεύρωση της τρυφερότητας που υποτίθεται ότι πρέπει να περιέχει-  μπορεί να γίνει μια θαυμάσια διέξοδος. Όσο για τη Νέα Σελήνη (3/5) στον Ταύρο σηματοδοτεί μια νέα εκκίνηση και στο επαγγελματικό αλλά και στο προσωπικό μέτωπο. Οι σχέσεις δεν είναι τόσο προβληματικές εν τέλει.  Αυτές οι σταγόνες αισιοδοξίας είναι αρκετές για να σου ανεβάσουν τον πυρετό και να αισθανθείς ότι η ρόδα του λούνα παρκ που σε κρατούσε ακινητοποιημένο στο έδαφος αρχίζει να ξεκολλάει. Το μόνο που πρέπει να  λάβεις υπόψη σου είναι ότι ένα κομμάτι του εαυτού σου θέλει διακαώς να ζήσει με ασφάλεια μέσα σε μια στέρεα και ακλόνητη οικογένεια, ενώ ένα άλλο αναζητάει κάποιον/α που θα σου δημιουργήσει ενθουσιασμό.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Ο πλανητικός συνωστισμός στον Κριό, σε ένα ζώδιο φιλικό σε σένα, δεν δημιουργεί οπωσδήποτε καθοριστικά γεγονότα αλλά σου δίνει το περιθώριο των επιλογών και των κινήσεων που εσύ θα αποφασίσεις το χρόνο τους, ή το που και πως. Έτσι είτε αλλάξεις διαμονή είτε διαμορφώσεις καινούργιες συνθήκες στη δουλειά  είτε ξεκινήσεις την επαγγελματική σου ζωή είτε αλλάξεις επαγγελματική κατεύθυνση είτε ερωτευθείς είτε κοινωνικοποιηθείς έντονα αναζητώντας συνεταίρους, φίλους, ή συμμάχους η ουσία είναι ότι θα πρέπει  να αποφασίσεις αν θέλεις να ζεις τη ζωή σου εκ του ασφαλούς- αφήνοντας τους άλλους στο τιμόνι, ή αν θα δοκιμάσεις να τιθασεύσεις ένα άγριο άλογο ελπίζοντας ότι δεν θα πέσεις στο πρώτο τράνταγμα. Φυσικά και τώρα  χρειάζεσαι έμπειρους και προσγειωμένους ανθρώπους δίπλα σου για να σε συμβουλεύσουν ή να σε στηρίξουν.  Έλα όμως που κάτι μέσα σου ψιθυρίζει ότι θέλεις να απαλλαγείς από αφεντικά παλιάς κοπής, από απολιθωμένες επιχειρήσεις και από ξεπερασμένα συστήματα σκέψης.  Άρα, από σένα εξαρτάται αν θα ημερώσεις το ατίθασο άλογο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Μπορεί να αισθάνεσαι νευρικότητα,  ή να φοβάσαι ότι θα μένεις μόνος και αποξενωμένος, ή να νιώθεις αβεβαιότητα ως προς τις επιλογές σου, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει σημασία όταν το ζενίθ του ηλιακού σου ωροσκοπίου υπερθερμαίνεται από την παρουσία πολλών και σημαντικών πλανητών. Η  προσοχή λοιπόν είναι στραμμένη εδώ και καιρό  στην καριέρα (και γενικότερα στη δημόσια, κοινωνική σου εικόνα)  που μοιάζει με την Αίτνα σε περίοδο εκρήξεων.  Σε τέτοιες περιόδους η επαγγελματική ένταση εντείνεται και η πίεση αυξάνεται. Πολλές φορές  παίζονται παιχνίδια εξουσίας, δημιουργούνται ρήγματα –παραιτούμαι, αλλάζω δουλειά, ή αποφασίζω ότι μέχρι εδώ ήταν (Άρης), αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται και ευκαιρίες καθιέρωσης, αναβάθμισης, εξέλιξης (Δίας). Χρειάζεται να υπερασπιστείς την επαγγελματική σου ζωή. Θωράκισε τον εαυτό σου. Οπλίσου με γερό στομάχι και γίνε λιγάκι σκληρός/ή. Φαίνεται ότι  μπορείς να είσαι το αφεντικό για λίγο, ακόμα κι αν δεν είσαι, οπότε παίξε το ρόλο με όλη τη δύναμη και το ταλέντο που διαθέτεις και απόλαυσε τη διαδρομή. Ούτως ή άλλως ποτέ δεν κρατάει για πολύ.

ΛΕΩΝ
Παρόλο που είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά να σε  βεβαιώσει κάποιος ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν, ή έχουν λυθεί εν τούτοις είναι μια περίοδος χάριτος που μπορείς να έχεις τον έλεγχό της και που σου δίνεται η ευκαιρία να μπεις στη θέση του οδηγού κατευθύνοντας τη ζωή σου προς τα εκεί που θέλεις και επιθυμείς. Ακόμα κι αν νιώθεις ότι η καρδιά σου έχει γίνει κομμάτια αρκετές φορές ήδη, ακόμα και αν επαγγελματικά δεν πετάς,  ή οι σχέσεις δεν είναι αυτές που θέλεις,  μπορείς να τους δώσεις μια νέα τροπή, ή να τους κάνεις δυναμωτικές ενέσεις . Πιο απλά: αφού η ζωή που ξέρουμε σίγουρα είναι αυτή που ζούμε τότε προσπάθησε να την ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς και επιθυμείς. Θες έρωτα; Βγες εκεί έξω και διακινδύνευσε την επιτυχία, ή την αποτυχία του. Βαριέσαι τη δουλειά; Βρες μιαν άλλη που θα σου ανανεώσει τον ενθουσιασμό που θέλεις να νιώθεις όταν εκφράζεσαι. Δε σου αρέσει ο εαυτός σου στον καθρέφτη; Άλλαξε στιλ, ρούχα, μαλλιά. Δάγκωσε το όνειρο όπου μπορείς, στράγγιξε την απόλαυση όπου αυτή κουνάει την ουρά της. Γίνε καινούργιος/α. Η πίστη σου στη ζωή  χρειάζεται να δυναμώσει όσο ποτέ πριν,  ακόμα κι αν αισθάνεσαι απογοητευμένος/η και κουρασμένος/η από ολόκληρο το ανθρώπινο είδος.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Δύο σημαντικά θέματα. Το ένα αναφέρεται στη βελτίωση της οικονομικής σου κατάστασης και την ανάγκη σου να αξιοποιήσεις όσο γίνεται περισσότερο τις επαγγελματικές σου δεξιότητες ώστε να σου αποφέρουν χρήματα και το δεύτερο θέμα αναφέρεται στην πιεστική ανάγκη  να αφεθείς σε σταθερές ερωτικές σχέσεις και τις συνέπειες που έχουν στη ζωή σου. Ξέρεις ότι μπαίνοντας σε μία σχέση η αυτονομία σου ελαττώνεται, συνειδητοποιείς ότι τις περισσότερες φορές η δέσμευση συνεπάγεται σκληρές υποχρεώσεις και ότι ο/η σύντροφός σου δεν είναι ένα γονεικό υποκατάστατο που θα πληρώσει όλα τα σπασμένα των παιδικών σου χρόνων. Ίσως υποκύψεις στον πειρασμό  να μαστιγώσεις τον εαυτό σου για πράγματα του παρελθόντος με αποτέλεσμα  να μειώσεις τα αισθήματά σου προς αυτόν που αγαπάς γιατί τρέμεις στην ιδέα ότι αρχίζεις να δένεσαι μαζί του. Όμως:  Que sera sera what ever will be will be!

ΖΥΓΟΣ
Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολύ όλο και περισσότεροι μιλάνε για πνευματικές ή και καρμικές σχέσεις χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για τι πράγμα μιλάνε.  Εσύ βεβαίως μπορείς να γράψεις ολόκληρο βιβλίο με θέμα τις σχέσεις αν και στο κεφάλαιο πνευματικές σχέσεις μπορεί να υπάρξει αμηχανία ή και δισταγμός ως προς το περιεχόμενό τους. Με τον κυβερνήτη του 12ου οίκο σου να διελαύνει στον 7ο όπου υπάρχουν και πολλοί ακόμα πλανήτες πρέπει να δείχνεις συμπόνια, να συγχωρείς λάθη, να είσαι δοτικός και  ανοιχτός στις ανάγκες των άλλων ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα πάρεις σε αντάλλαγμα την αγάπη που σου αναλογεί, ή τη βοήθεια που αξίζεις. Δύσκολη αποστολή αλλά αυτή είναι η αποστολή σου αυτή την εποχή. Η μόνη παγίδα που έχει αυτή η στάση είναι ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι αυτή η επονομαζόμενη υψηλής πνευματικής στάθμης σχέση σε ανεβάζει σε ένα ανώτερο επίπεδο ή σε τοποθετεί στην πινακοθήκη των ηλιθίων.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Μιλάμε συνεχώς για τους πλανήτες στους οίκους και παραβλέπουμε μια άλλη σημαντική αστρολογική επιρροή: τους Δεσμούς της Σελήνης που βρίσκονται στους 2ο και 8ο οίκους σου. Επηρεάζεται δηλαδή ένας άξονας που περικλείει το χρήμα και τον υλικό πλούτο και τη σχέση μας με αυτά (2ος οίκος) και ό,τι (υλικό ή συναισθηματικό) μοιραζόσαστε με το σύντροφο, όπως και τα χρήματα των άλλων (8ος).  Άρα το μήνυμα (σε τίτλο)  που στέλνει αυτή η διέλευση είναι ότι πρέπει να αναπτύξεις τις δικές σου αξίες, να έχεις τα δικά σου χρήματα και να μη βασίζεσαι στις πλάτες των άλλων με οιονδήποτε τρόπο είτε είναι σύντροφος είτε οποιοσδήποτε άλλος. Πιο γλαφυρά:  Αν δεν είναι ο έρωτας που σε απασχολεί είναι τα χρήματα. Και τα δύο δεν έχουν τη σταθερότητα που θέλεις. Και τα δύο είναι αλληλένδετα. Ωστόσο  μην αφήσεις το φάντασμα της φτώχειας να δηλητηριάσει την αυτοεκτίμησή σου, ή την ικανότητά σου να χαρείς ότι έχει να σου προσφέρει αυτός ο κόσμος.  Από την άλλη πλευρά μην είσαι ανόητος /η και μπεις στη διαδικασία να διακινδυνεύσειςτην οικονομική σου ασφάλεια  μόνο και μόνο για να διατηρήσεις την Εικόνα που περιμένουν οι άλλοι από σένα. Όσο για τις συντροφικές  σχέσεις σου που αυτή την εποχή δεν πάνε άσχημα, δεν παύουν παρόλα αυτά  να σε κάνουν να αναρωτιέσαι για το μέλλον τους. Συμπέρασμα: Τις καλές μέρες αισθάνεσαι  ικανοποίηση. Τις κακές μέρες όμως απέραντη μελαγχολία. Υ.Γ. Η Νέα Σελήνη  (3/5) στον Ταύρο δείχνει ότι οι διαπροσωπικές σχέσεις αποκτούν προτεραιότητα. Το θέμα σου είναι ο Άλλος.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Και τη στιγμή ακριβώς που χάρη στον Κρόνο στον 11ο οίκο σου αποφασίζεις ότι έχεις τα πάντα υπό έλεγχο, ότι τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την πορεία σου και ότι κανείς και τίποτα δεν πρόκειται να σε καθυστερήσουν από τους στόχους σου, τότε ακριβώς εμφανίζεται ένας πλανητικός ανεμοστρόβιλος με την μορφή μιας γοητευτικής γυναίκας, ή ενός γοητευτικού άντρα και η λογική και η αυτοσυγκράτηση πετιούνται από το παράθυρο μαζί με όλα όσα πίστευες ότι είχες διδαχτεί στη ζωή. Χωρίς καμία διάθεση να σου χαλάσω το πάρτι μια προειδοποίηση: όταν ο έρωτας έρχεται και σε κεραυνοβολεί, μπορεί να είναι superbe, αλλά είναι κρίμα να χαραμίσεις τις δεκάδες ώρες που ξόδεψες στον ψυχαναλυτή σου, ή σε συζητήσεις για τις σχέσεις με τον κολλητό σου μόνο και μόνο επειδή κάποιος/α που θεωρείς χαριτωμένο σε θεωρεί χαριτωμένο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το σπίτι δεν μοιάζει διαφορετικό; Όταν στο ναδίρ του ηλιακού σου ωροσκοπίου βρίσκονται πολλοί πλανήτες δεν γίνεται να μη σκεφτείς το παρελθόν σου και να μη γυρίσουν στο μυαλό σου εικόνες από το οικογενειακό τραπέζι, τα ατέλειωτα παιδικά καλοκαίρια, η μαμά στις επιδείξεις του Δημοτικού να καμαρώνει, ο μπαμπάς να σε παίρνει αγκαλιά, μυρωδιές, φωτογραφίες, αναμνήσεις έρχονται ξαφνικά  με ένα βαθύ αναστεναγμό. Πριν αρχίσεις να συγκινείσαι παρόλα αυτά, ανοίξου στους ανθρώπους που είναι κοντά σου σήμερα. Μπορούν να σε φέρουν στον παρόν όταν το χρειάζεσαι και να βάλουν ένα χεράκι όταν τους έχεις ανάγκη. Η οικογένεια τώρα είναι Οικογένεια. Σημείωση: Υπάρχει κάποιος δίπλα σου που μπορεί να σου δώσει τον ώμο του όταν θέλεις να κλάψεις και να σε παρασύρει στο κρεβάτι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Όταν πλανήτες διελαύνουν το 3ο σου οίκο δεν μπορείς να αποφύγεις και κάποιες δυσάρεστες προστριβές με αδέλφια, συναδέλφους, ή ακόμα με γείτονες, ή συγγενείς. Είτε πρόκειται για ασήμαντη αφορμή είτε η αντιπαράθεση είναι ζήτημα διαφορετικών πιστεύω ή διαφορετικής αντιμετώπισης καταστάσεων το θέμα είναι ότι πολλές φορές η γλώσσα λειτουργεί σαν όπλο που όταν οι λέξεις φύγουν από τη θαλάμη της γίνονται ανεξίτηλες πληγές- οπότε πρόσεχε τι λες και πως το λες. Ε ναι… Δεν μπορείς συνεχώς να χρησιμοποιείς διπλωματία για να μη θίξεις τα κακώς κείμενα. Όταν αισθάνεσαι όπως τώρα ότι κάποιος/οι προσπαθούν να σε χωρέσουν στο δικό τους σχήμα εξεγείρεσαι. Μπορείς να πεις τα πράγματα με το όνομά τους αρκεί η αντίδρασή σου να διαθέτει ειρμό, σοβαρότητα και αποδείξεις. Πολύ εύκολα το δίκαιο ξέσπασμά σου μπορεί να θυμίζει στους άλλους κακομαθημένο λυκειόπαιδο, αν δεν έχεις επιχειρήματα. Και μια και μιλάμε για εφηβεία μπορείς να πάρεις αυτόν/αυτήν που αγαπάς και να φύγετε για ένα αναζωογονητικό γουικ εντ, ή για να είμαστε και πρακτικοί μπορείς να μάθεις κάτι χρήσιμο- ναι να ξανακαθίσεις στα θρανία.

ΙΧΘΥΕΣ

Θα  επιθυμούσες ένα κόσμο χωρίς τις παρενέργειες του χρήματος γεμάτο αγνή αγάπη, συμπόνια και τέχνη. Αν μπορούσες  να δημιουργήσεις μια τέτοια κοινωνία θα πρόσθετες και μια ανοιχτή στον κόσμο θεατρική σκηνή όπου θα διαβαζόντουσαν μέρα νύχτα ποιήματα ως πολιτιστική κατάκτηση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Το θέμα τώρα είναι το Χρήμα που σε απασχολεί είτε είσαι πλούσιος είτε ζητάς από το ταξιτζή να πάει 5 ευρώ πίσω γιατί δεν έχεις να τον πληρώσεις. Η οποιαδήποτε σχέση σου με τον υλικό κόσμο σού φαίνεται σαν τεράστιο βάρος ακόμα κι αν ρέει ελεύθερα, (που δεν),  ακόμα κι αν έχεις φυγαδεύσει 3 εκ. ευρώ στην Ελβετία (που δεν). Ο πλανητικός συνωστισμός στον Κριό τονίζει πόσο σημαντική είναι η οικονομική σου ασφάλεια, πόσο μεγάλη ανάγκη έχεις να βάζεις τα χέρια σου στις τσέπες σου χωρίς το άγχος ότι θα πιάσεις το πόδι σου, ότι πρέπει να κινητοποιηθείς για να ξεφύγεις από το φάσμα της φτώχειας και πόσο πολύ η καλή σου διάθεση εξαρτάται από το αν η δουλειά που κάνεις σού παρέχει ένα σταθερό οικονομικό υπόβαθρο.

πηγή : stardome.gr, από τον Γιώργο Πανόπουλο

You may also like...

Leave a Reply