Τι λένε τα ζώδια για αυτή την εβδομάδα 14-20 Ιανουαρίου;

ΚΡΙΟΣ
Η πίεση που νιώθεις εδώ και μέρες είναι ορατή σε όλους (μεταξύ μας δεν κάνεις και πολλά για να την κρύψεις…), αλλά από αυτή την εβδομάδα, και ειδικά προς το τέλος της, θα αρχίσεις να νιώθεις πως το κλίμα αποφορτίζεται. Η σύνοδος Αφροδίτης/Πλούτωνα στον Αιγόκερω καλά κρατεί με αποτέλεσμα να πρέπει να υπακούς εντολές ανωτέρων ή ανθρώπων που δεν μπορείς να παρακάμψεις ή αντιμετωπίσεις για την ώρα. Και εδώ μπορεί να περιλαμβάνονται από γονείς και συγγενείς (από τους ενοχλητικούς φυσικά) μέχρι και φίλοι και συνάδελφοι που μέχρι πρότινος τα πηγαίνατε μέλι γάλα. Καλή τύχη τους εύχομαι… Ίσως πάλι να βρίσκεσαι σε εσωτερικό αναβρασμό, αφού αναζητάς τον τρόπο να κάνεις τη μεγάλη έξοδο από μια συνεργασία ή ένα πρότζεκτ στη δουλειά που έχει γίνει τόσο ασφυκτικό που σου στερεί όλη τη ζωντάνια.

Έλα όμως που δεν αποφασίζεις ακόμη να διαλύσεις (για ακόμη μια φορά) τις ισορροπίες, αφού κάτι σε κρατά (και καλά κάνει έχω να σου πω) από δραστικές κινήσεις. Προς το τέλος της εβδομάδας όμως, με την αρωγή φίλων, τη συμμετοχή σε δραστηριότητες της παρέας σου (μια απόδραση ίσως), την αναζήτηση νέων ενδιαφερόντων ή και με μια νέα γνωριμία καταφέρνεις να ξεφύγεις από το λαβύρινθο των αμφιβολιών σου και μετατοπίζεις το ενδιαφέρον προς τα εκεί που μπορείς να πάρεις βαθιές ανάσες ανακούφισης. Ναι, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αποστασιοποιηθείς από τα σκληρά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σου και να βουτήξεις βαθιά μέσα σου για να μπορέσεις να κόψεις γόρδιους συναισθηματικούς δεσμούς από τη ρίζα. Ξέρεις κάτι; Και ένα από τα δύο να πετύχεις, θα είναι τεράστια νίκη!

ΤΑΥΡΟΣ
Θα πρέπει να έχεις ήδη αρχίσει να καταλαβαίνεις πως οι ημέρες της ανεμελιάς ή της ευχέρειας να πράξεις σύμφωνα με τα προσωπικά σου θέλω πέρασαν και από εδώ και πέρα κάθε λέξη, σκέψη ή πράξη σου βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση (από άτομα που μπορούν με κάποιο τρόπο να σου ασκήσουν εξουσία, δηλαδή γονείς, μεγαλύτερα αδέρφια, προϊστάμενοι και πάει λέγοντας). Οι συζητήσεις σου στον επαγγελματικό τομέα σχετικά με τις απολαβές σου καλό θα ήταν να ξεκινήσουν από το τέλος της εβδομάδας, οπότε υπάρχει και εύνοια να πετύχεις κάτι αρκετά καλό. Αν πάλι αναζητάς μία καλύτερη δουλειά ή απλά ψάχνεις μία για να δώσεις τέρμα στην εργασιακή λειψυδρία μηνών, τότε από αυτή την εβδομάδα φρόντισε να πυκνώσεις τις επαφές σου και να αναζητήσεις κάτι που μπορεί να δείχνει πως σκέφτεσαι ακόμα και στροφή της καριέρας σου σε αντικείμενο που θα σοκάρει τους πάντες.

Παράλληλα στο προσωπικό τομέα, η κρίση ταυτότητας μάλλον έφτασε στο αποκορύφωμα της και πλέον υποχωρεί, αφού τώρα είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι κινήσεις καλείσαι να κάνεις στο αμέσως επόμενο διάστημα (πρόσεξε, λέω επόμενο διάστημα, όχι γενικά τι θες να κάνεις!). Επίσης αν συνεχίζεις σε μια ερωτική σχέση, καλά θα κάνεις αποστασιοποιείσαι ενίοτε από ζητήματα του/της Άλλου/ης που σε βγάζουν συστηματικά εκτός εαυτού. Αν όμως τραβάς ένα μοναχικό δρόμο, τότε πάρε το χρόνο σου, μείνε για λίγο καιρό μακριά από νέες γνωριμίες και προσπάθησε να απαντήσεις στο ερώτημα γιατί αναζητάς μία σχέση την ώρα που δε γνωρίζεις τι μπορείς να προσφέρεις εσύ ο/η ίδιος/α σε αυτή.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η αλήθεια είναι πως δεν αισθάνεσαι και πολύ άνετα όταν εμφανίζεται (ή υπάρχει μόνιμα ίσως) ένα άτομο που μπορεί να διαβάζει όσα κρύβεις στην ψυχή σου. Αντίστοιχη είναι η αμηχανία σου όταν βιώνεις μία κατάσταση (εντάξει, εντάξει, σχέση ήθελα να πω) που δε σε αφήνει να δράσεις αυθόρμητα, αφού κλειδώνει το πορτοφόλι σου. Αντί όμως να αναρωτιέσαι πως θα ξεμπερδέψεις με χωροφύλακες στην καρδιά και στην τσέπη σου, γιατί δεν αναρωτιέσαι μήπως επιδιώκεις να έχεις χωροφύλακες στη ζωή σου ώστε να ρίχνεις τα βάρη της καταπίεσης σε εξωτερικούς παράγοντες και όχι σε εσένα, που δεν είσαι σε θέση να δώσεις σαφείς απαντήσεις σε αγωνιώδη ερωτήματα που έχουν συσσωρευτεί;

Ερωτήματα όπως: (1) Γιατί δεν μπορείς να ξεφύγεις από την ανάμνηση ενός ατόμου ή από το πατρόν των σχέσεων που στο τέλος δε σου επιτρέπουν να φωνάξεις πως βρήκες το ιδανικό έτερο ήμισυ; (2) Γιατί δε μπορείς να σταματήσεις να σχολιάζεις τον τρόπο που ένα ολόκληρο κράτος λειτουργεί αυταρχικά, αντί να βάλεις το μυαλό σου να σκεφτεί ιδέες που θα σε βγάλουν από την οικονομική μέγγενη; Και μιας και πιάσαμε τις ερωτήσεις, επιτρέπεις να σου κάνει και ο αστρολόγος σου μια: Μήπως σε έναν κόσμο που αλλάζει και ζητά από τον καθένα να κάνει βαθιές μεταμορφωτικές αλλαγές, εσύ αποφάσισες να κριτικάρεις την εποχή αντί να θανατώσεις έναν εαυτό σου που δεν έχει καμία πλέον αξία;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η αλήθεια είναι πως πέρασες μία περίοδο κατά την οποία αναγκάστηκες να περιοριστείς στα πλαίσια που βάζουν άλλοι στη ζωή σου και να αναρωτηθείς μήπως δεν υπάρχουν ελπίδες να αλλάξεις τη ζωή σου και πρέπει να συνηθίσεις στην ιδέα μίας σχέσης, μίας εργασίας, μίας καθημερινότητας με μεγάλη πίεση. Όμως με την έξοδο όμως του Ερμή από τις 19/1 από τον Αιγόκερω, καλά θα κάνεις να αρχίσεις να σκέφτεσαι διαφορετικά. Στον προσωπικό τομέα, είναι ώρα να αφήσεις ισορροπίες, σκέψεις για το μέλλον και αναποφασιστικότητα και να εστιάσεις στο σεξ.

Είσαι ικανοποιημένος/η από τη σεξουαλική σου χημεία με το/η σύντροφο ή μήπως τόσο καιρό παλεύεις να διατηρήσεις μία σχέση που δεν έχει καθόλου καλό σεξ; Αν είσαι μόνος/η, η νέα γνωριμία καλό θα ήταν να παραμείνει για λίγο διάστημα στη φάση της σεξουαλικής έντασης, αφού υπάρχει μεγάλη ανάγκη και στους δυο σας να ξεπεράσετε ένα καμένο παρελθόν που σας στοιχειώνει και μετά να εξετάσετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες. Στον επαγγελματικό τομέα, έφτασε η ώρα να εξετάσεις το οικονομικό σκέλος, από το οποίο θα εξαρτηθούν οι επόμενες κινήσεις σου. Πρόσεξε τα οικονομικά ανοίγματα, και πάρε μαθήματα από ανθρώπους που γνωρίζεις πως έχουν δοκιμάσει και επιτύχει να στήσουν σχέδια που έμοιαζαν πολύ παράτολμα.

ΛΕΩΝ
Ας ξεκινήσω με μια συμβουλή: νομίζω πως είναι ώρα να σταματήσεις να μεμψιμοιρείς ή να ψάχνεις δικαιολογίες και να εκμεταλλευτείς τη θετική σου ενέργεια (Πάντα υπάρχει μέσα σου Λέοντα! Αρκεί να ήσουν από μια μεριά να σε δεις όταν βρίσκεσαι με τις παρέες σου και θα καταλάβαινες!) ώστε να ανοίξεις ένα νέο μονοπάτι μπροστά σου. Η δουλειά σου μπορεί να τελειώνει ή να αποτελεί ένα τεράστιο βάσανο κάθε ημέρα, αλλά σταμάτα να το επαναλαμβάνεις και κάνε κάτι να το αλλάξεις. Η σχέση σου μπορεί να μην περνά την καλύτερη φάση της επειδή γκρινιάζεις συνέχεια για τη ζωή σου με αποτέλεσμα η υπομονή του/της συντρόφου σου να εξαντλείται πιο γρήγορα από παλιά.

Η ζωή σου γενικότερα βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης, αλλά δε βρίσκεις τη διάθεση/την όρεξη/το κουράγιο να κάνεις αυτό που πρέπει για να ξεφύγεις από τη μιζέρια. Με την είσοδο όμως Ερμή και Ήλιου στον Υδροχόο, σε συνέχεια της παρουσίας του Άρη, ο/η Άλλος/η αποφασίζει να δράσει πριν προλάβεις εσύ. Αν λοιπόν δεν θες να βρεθείς μπροστά σε απρόοπτα και ειλημμένες αποφάσεις ή τρέχεις συνεχώς πίσω από ανθρώπους και καταστάσεις, ανέλαβε δράση, πάρε ρίσκα, τόλμησε να ανακατέψεις την τράπουλα στη ζωή σου! Τότε μόνο ίσως καταλάβεις πως δεν μπορείς να περιμένεις άλλο, αλλά πρέπει να λαμβάνεις αποφάσεις (υψηλού ρίσκου ίσως) και όποιος/α θέλει ας ακολουθήσει.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το σκηνικό της ζωής σου αρχίζει να μεταφέρεται σε τομείς που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της καθημερινότητας σου, και τα πρώτα σημάδια μπορεί να είναι οι σωματικές σου αντοχές και η γενικότερη κατάσταση της υγείας σου, καθώς δεν ήταν λίγες οι αφορμές τελευταία για να ξεφύγεις εκτός ορίων. Ξεκίνα να αποκρυπτογραφείς καλύτερα τα σινιάλα του σώματος σου, να εστιάζεις σε ανάγκες ή απαιτήσεις συναδέλφων ή ατόμων που συναναστρέφεσαι στη ρουτίνα της ημέρας και να αναρωτηθείς μήπως έφτασε η ώρα που θα ξεκινήσεις αυτό το γυμναστήριο που όλο λες αλλά δεν αποφασίζεις.

Ίσως πάλι να βρίσκεσαι σε στάδιο ανάρρωση από ένα στραπάτσο στον προσωπικό τομέα και να αποφασίζεις να το ρίξεις στην εργασιοθεραπεία ή να επενδύσεις στην υπάρχουσα δουλειά σου και να αφήσεις τα ρίσκα που σκεφτόσουν για κάποια άλλη στιγμή. Η αλήθεια είναι πως για να κάνεις το μεγάλο άλμα, μία δουλειά εκτός πλαισίου συνήθειας ή μία σχέση από απόσταση, θα πρέπει πρώτα να έχεις πειστεί πως πατάς γερά στα πόδια σου. Και αν δεν ξεκινήσεις με τις ανάγκες του σώματος σου, τότε δεν έχεις καμία ελπίδα να φτάσεις εκεί που θέλεις και ονειρεύεσαι.

ΖΥΓΟΣ
Με την είσοδο του Ερμή και του Ήλιου, στις 19 και 20 Ιανουαρίου αντίστοιχα, στον Υδροχόο, σε συνδυασμό με την παρουσία του Άρη στο ίδιο ζώδιο, η αλήθεια είναι πως θα βρεις αρκετές αφορμές να χαμογελάς τις μέρες που ακολουθούν. Αν το περασμένο διάστημα κλείστηκες στο σπίτι σου για να αναζητήσεις απαντήσεις σε επαγγελματικά ή ερωτικά ζητήματα, ήρθε η ώρα να αποστασιοποιηθείς από το πρόβλημα ώστε να βρεις καλύτερες ισορροπίες. Ένας νέος έρωτας μπορεί να σου χτυπήσει την πόρτα και να διώξει από το μυαλό σου σκέψεις και αναμνήσεις από μία εποχή που σου άφησε πληγές.

Μία θετική προοπτική στον επαγγελματικό τομέα, θα σε βοηθήσει να σταματήσεις να σκέφτεσαι πως βρίσκεσαι στο μάτι του κυκλώνα στην υπάρχουσα δουλειά σου ή στην, εδώ και εβδομάδες αναποτελεσματική, αναζήτηση μιας εργασίας. Μερικές στιγμές με άτομα του φιλικού σου κύκλου (ή και με τα παιδιά σου αν ανήκεις στους/στις οικογενειάρχες του ζωδίου) θα ανανεώσουν την ελπίδα σου για το μέλλον, ακόμη και σε εποχές που η ευτυχία είναι δυσεύρετη εκεί έξω. Και ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο της υπόθεσης: όσο απομακρύνεσαι από την εστία των προβληματισμών σου θα κατανοείς πως μερικά από τα εμπόδια που μέχρι πρόσφατα έβλεπες δυσθεώρητα μπορεί να ήταν μόνο στο μυαλό σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Πόσο εύκολο σού είναι να αποδεχτείς σκέψεις, πράξεις και γεγονότα ανθρώπων που αποφασίζουν να πάρουν τις ευθύνες στα χέρια τους και να προχωρήσουν χωρίς να περιμένουν άλλο; Η ερώτηση δεν είναι ρητορική, αλλά αφορά πραγματικά γεγονότα που μπορεί να αρχίσουν να λαμβάνουν χώρα ώστε να παρακινήσουν κι εσένα σε δράση. Το να μην πληρώνεσαι αυτά που αξίζεις από τη δουλειά σου, είναι ένα γεγονός που σε εξοργίζει. Όμως την ίδια στιγμή σε αναγκάζει να μάθεις να ιεραρχείς τις ανάγκες σου με διαφορετικό τρόπο.

Το να μη βρίσκεις άμεσα δουλειά είναι μία προοπτική που δε σου εύχομαι σε καμιά περίπτωση, αλλά αν συμβαίνει, ίσως σε σπρώξει να αναπροσαρμόσεις τις σκέψεις σου σχετικά με την καριέρα σου. Παραμένοντας σε μία σχέση που μοιάζει να πλησιάζει στο τέλος της συντηρείς μία συνήθεια, αλλά αυξάνεις και τις πιθανότητες να χάσεις γνωριμίες και ευκαιρίες που θα ανανέωναν σε πολλά επίπεδα την ψυχολογία σου. Με απλά λόγια: ακόμη και το να παραδεχτείς απλώς πως σου λείπουν ευχάριστες στιγμές μπορεί να αποδειχθεί τόσο ανακουφιστικό, που ακόμα και αν δε λύνει κάτι άμεσα, σε βοηθά να αισθανθείς σαν να ξεκίνησες να σπας την πέτρα που έχει καθίσει στο στήθος σου και την ανάσα σου να βγαίνει λίγο πιο ελεύθερα πια.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Αναζητάς εδώ και καιρό τον τρόπο να ξεφύγεις από μία καταπιεστική καθημερινότητα. Δεκτό και επιθυμητό, αλλά μήπως ο τρόπος είναι λάθος. Τι εννοώ; Μήπως θα ήταν προτιμότερο, από το να αλλάξεις για ακόμη μια φορά γενικό προσανατολισμό ζωής, να βρεις ένα παράδρομο προσωρινά μέχρι να περάσει η μπόρα; Και να το κάνουμε και πιο λιανά: το να αποφασίσεις να κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι ή να πακετάρεις και να μεταφέρεις τη ζωή σου εκεί που θεωρείς πως βρίσκεται η Εδέμ (σε μια άλλη πόλη ή χώρα, σε μια άλλη σχέση, σε ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον και πάει λέγοντας…), είναι μία προοπτική που θα ενθουσίαζε τον καθένα. Το να αρχίσεις να εξετάζεις το κάθε βήμα του μονοπατιού όμως που θα σε οδηγήσει σε αυτή την Εδέμ, είναι μία προσέγγιση που ποτέ δεν ακολουθείς.

Αισθάνεσαι συχνά ότι το μόνο που αρκεί είναι να θες κάτι και με ένα μαγικό τρόπο το σύμπαν θα υποκλιθεί στις απαιτήσεις σου (εντάξει ο Κοέλο έβγαλε πολλά λεφτά γράφοντας γι’ αυτό αλλά ας μην συζητήσουμε και πόσες κατάρες έχει ακούσει παγκοσμίως από τότε). Θέλεις να διακόψεις συνήθειες και πατρόν ζωής που όσο διατηρείς στο μυαλό σου δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις το βήμα της εξέλιξης; Μπορείς να κλείσεις λογαριασμούς σε τράπεζες και καρδιές που δε σου προσφέρουν κανένα πλέον αντάλλαγμα; Θα καθόσουν και πάλι στα θρανία για να κάνεις ενημέρωση στις γνώσεις σου γύρω από το κοινωνικό γίγνεσθαι, αφού μάλλον αναζητάς νέες απαντήσεις σε παλιά ερωτήματα; Μια συμβουλή: για την ώρα κλείσε τ’ αυτιά σου σ’ αυτόν τον μονίμως ονειροπόλο εαυτό σου και αντί για ένα μεγάλο ταξίδι δοκίμασε να κάνεις μια βόλτα πιο κοντά (στο τετράγωνο της γειτονιάς σου, σε δρόμους της πόλης σου, σε παλιά στέκια. Μετά από μερικές τέτοιες διαδρομές, θα καταλάβεις πως το περιβάλλον που τόσο καιρό ζεις έχει αλλάξει χωρίς να το πάρεις είδηση και ίσως αυτό που αναζητάς για να δώσει φρέσκια ενέργεια στη καρδιά σου να είναι πιο κοντά από εκεί που φανταζόσουν…

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Αν κάτι πρέπει να σε φοβίζει, δεν είναι να νιώσεις πως μένεις χωρίς χρήματα στην τσέπη σου, αλλά χωρίς ταλέντα που σε βοηθούν να εξαργυρώνεις τα πολύτιμα κομμάτια του εαυτού σου. Ναι, με τον Άρη, τον Ερμή από τις 19/1 και τον Ήλιο από τις 20/1 στον Υδροχόο, είναι εξαιρετικά πιθανό να αρχίζεις καταμέτρηση των χρημάτων σου, την αξιολόγηση των εσόδων σου ή και την καταμέτρηση απωλειών από άσκοπες σπατάλες αλλά αυτό είναι κάτι που κάνεις έτσι κι αλλιώς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς να υπάρχει ξεχωριστό ερέθισμα. Αν κάτι πρέπει να μάθεις αυτή την εβδομάδα είναι σε επίπεδο αντίληψης και περιλαμβάνεται σε μια πρόταση: να διαχωρίζεις όσα κατέχεις από όσα αξίζεις.

Το να αισθανθείς κλυδωνισμούς στο χώρο εργασίας σου ή να υποτιμήσουν την ποιότητα της δουλειάς σου θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη. Να παραμένεις σε μία σχέση από συνήθεια ή να φοράς μάσκες για να μη δείξεις το αληθινό σου πρόσωπο, είναι καταστάσεις που αν εξακολουθείς αν επιλέγεις σαμποτάρεις μόνος/η σου τις δυνατότητες σου. Έχεις άραγε αναρωτηθεί ποτέ τι αφήνεις να δούνε οι άλλοι γύρω σου και πόσο συχνά μπλοκάρεις τον εαυτό σου επειδή περιχαρακώνεσαι μέσα σε καλούπια που με μαεστρία κατασκευάζεις ανάλογα με την περίσταση; Αν υποσχεθείς στον αστρολόγο σου αυτή την εβδομάδα να κάνεις μία τρέλα, να τολμήσεις μία μικρή πράξη που κανείς δεν περιμένει από εσένα, εγώ σου υπόσχομαι την επόμενη εβδομάδα να σε ανταμείψω μιλώντας σου για πιο εύκολα θέματα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Ξεκινά μία εβδομάδα κατά την οποία το σκηνικό της καθημερινότητας σου αρχίζει να αποκτά ζωηρό ενδιαφέρον, αφού μετά τον Άρη, ο Ερμής αλλά και ο Ήλιος στις 19 και 20 Ιανουαρίου αντίστοιχα κάνουν ποδαρικό στο ζώδιο σου. Η προσωπική σου ζωή αποκτά ταχύτητα ή/και νέα ενδιαφέροντα, αφού φαίνεται πως προσπερνάς το παρελθόν ή ξεπερνάς μικροθέματα υγείας που ίσως να σε είχαν κρατήσει πίσω τόσο καιρό. Μία νέα γνωριμία που θα σε ενθουσιάσει και θα σου δημιουργήσει ανυπομονησία για να μάθεις το μέλλον σου, όχι μόνο είναι καλοδεχούμενη αυτή την εποχή αλλά κάνεις ότι μπορείς για την προκαλέσεις! Κι αυτό επίσης δεν είναι καθόλου τυχαίο αφού πέρασες μία εποχή ξηρασίας και μάχης με τις εσωτερικές σου Ερινύες και ανασφάλειες.

Αν είσαι σε μακροχρόνια σχέση, τότε η προοπτική απόκτησης ενός παιδιού δεν μπορεί να μένει μόνο στη σφαίρα της φαντασίας και της σκέψης, αλλά θα περάσει μέσα από το διάλογο, στον προγραμματισμό ή και στην άμεση υλοποίηση. Στον επαγγελματικό τομέα, διοχέτευσε τον ενθουσιασμό σου προς τα εκεί που φαίνεται πως υπάρχουν προοπτικές να υπάρξει επιτυχία, αλλά να θυμάσαι πως υπάρχουν ακόμα άτομα στο περιβάλλον σου που λειτουργούν κάπως υπόγεια και με σκοτεινές προθέσεις. Και μην το παίξεις τώρα υπεράνω και πεις: «Δεν θα δώσω σημασία σε μικρότητες!». Οι μικρότητες είναι που αν αφεθούν γίνονται ανυπέρβλητα εμπόδια.

ΙΧΘΥΕΣ
Ενώ το ξεκίνημα της εβδομάδας μπορεί να σε προδιαθέτει για βόλτες, γνωριμίες, κοινωνικότητα και εξωστρέφεια, με την πάροδο των ημερών θα αισθάνεσαι όλο και περισσότερο την ανάγκη να μείνεις με τον εαυτό σου (και σε αυτό το σημείο ακούγονται οι πρώτοι αναστεναγμοί…). Ο λόγος; Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις… Και μερικές από αυτές φαντάζουν τόσο ισχυρές που αν τις κάνεις πράξη, μπορεί ολόκληρα κομμάτια της ζωής σου να ταραχτούν από σεισμούς πολλών Ρίχτερ. Κι αυτό γιατί υπάρχουν γύρω σου άτομα (φίλοι/ες κυρίως, αλλά και όχι μόνο…) και καταστάσεις που καλά θα κάνεις να αναλογιστείς αν σημαίνουν πλέον κάτι για εσένα ή αν πρέπει να κλείσουν τον κύκλο τους.

Είναι πολύ εύκολο να συνεχίσεις να θυσιάζεις προσωπικές σου ανάγκες για άλλους, να θέτεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα, να υπομένεις και να αντέχεις, αλλά έχεις ποτέ σκεφτεί τι κερδίζεις από όλο αυτό; Απολύτως κατανοητό πως έχεις ανάγκη να βιώσεις το τραύμα των άλλων για να συμφιλιωθείς με το δικό σου, αλλά μέχρι που φτάνει η θεραπεία και που ξεκινά η αυτοθυσία; Δε σου λέω να αλλάξεις την πραγματικότητα της ζωής σου, που είναι να λειτουργείς σαν ο/η ψυχοθεραπευτής/τρια των άλλων, αλλά σου ζητάω να επιλέξεις σε ποιους θα το εφαρμόσεις, γιατί κάποια άτομα δεν είναι όπως φαίνονται. Και αν δεν μπορείς να κάνεις διαλογή, εστίασε στις αντιδράσεις του σώματος σου που μπορεί να σου πει περισσότερα από το μυαλό σου για το πώς αισθάνεσαι..

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply