Τζιν, τζιν και πάλι τζιν!!!

 Το αγαπάμε, το λατρεύουμε, είναι η ευκολότερη λύση για όταν δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε, για όταν δεν έχουμε διάθεση να κάνουμε το οτιδήποτε και φυσικά ταιριάζει με όλα και παντού!

Το μόνο μας πρόβλημα είναι το αν μας ταιριάζει, αν μας κολακεύει  και φυσικά χωρίς να μας κόβει και την ανάσα! Ευτυχώς που στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και ύφάσματα που ταιριάζουν με όλους τους σωματότυπους και έτσι δεν θα δυσκολευτούμε να ανακαλύψουμε το δικό μας τέλειο τζιν.

Για να το βρούμε όμως πρέπει πρώτα να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και…

    

τζινΈχουμε καμπύλες;

Τα κάπως φουσκωτά οπίσθια δεν είναι και τα ευκολότερα και σίγουρα δεν είναι και τόσο ελκυστικά με ένα λάθος τζιν.  Συνήθως οι γυναίκες δυσκολεύονται καθώς από τη μία προσπαθούν να χωρέσουν τις καμπύλες τους και από την άλλη δεν ξέρουν πώς να καλύψουν το κενό που υπάρχει στη μέση! φαρδύα στη μέση. Σε αυτή τη περίπτωση, προτιμότερα είναι τα ψηλόμεσα τζιν, τα οποία καλό είναι να έχουν εξώραφα πάνω από τις πίσω τσέπες, τα οποία θα κορυφώνονται ψηλά στην μέση (όπως στην φωτογραφία) και έτσι θα κολακεύουν τις καμπύλες αγγαλιάζοντάς τες.  Ακόμα καλό θα ήταν να προτιμάτε τζιν με κάποια ελαστικότητα ώστε να μη σακουλιάζουν εύκολα.  

 

Δεν έχουμε καμπύλες;

Όσο κι αν ακούγεται αδιανόητο, η έλλειψη καμπύλων είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στα τζιν.  Αν το παρατειρήσετε μάλιστα θα διαπιστώσετε ότι εκείνες που δεν διαθέτουν οπίσθια  αποφεύγουν να φορούν τζιν, ενώ προτιμούν φούστες και φορέματα.  Παρόλα αυτά υπάρχει λύση! Ένα τζιν με πολύ εμφανείς οπίσθιες λεπτομέρειες, όπως τσέπες που εξέχουν και έχουν κουμπιά ή πολύχρωμες κλωστές στις ραφές.  Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν υπάρχει μόνο κενό!  Επίσης προτιμήστε τζιν τύπου σωλήνα και πολύ στενά, ώστε να  τονιστεί η περιοχή γοφών και γλουτών.

Έχουμε κάπως ανοιχτούς γοφούς;
 
Αν και είναι συνηθισμένο πρόβλημα τα φαρδιά οπίσθια, μπορείτε να είστε γοητευτική αν αποφύγετε τα τζιν που είναι φαρδιά στα πόδια και που σφιχταγκαλιάζουν μόνο το φαρδύτερο σημείο του σώματός σας.  Ιδανικά είναι τα τζιν σε  ίσιες, όχι πολύ στενές ή boot-cut γραμμές, με τσέπες κοντά μεταξύ τους που τραβούν το βλέμμα στο κέντρο των οπισθίων. Επίσης όσο και αν είναι στη μόδα αποφύγετε τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια γιατί είναι πιθανό να μην κουμπώνουν και έτσι να αναγκαστείτε να πάρετε μεγαλύτερο νούμερο, που θα σας είναι όμως πολύ φαρδύ στα πόδια και αυτό… δεν το θέλουμε!

Έχουμε μήπως να κάνουμε με τριγωνικό σχήμα;
 
Μήπως τα οπίσθιά σας φαρδαίνουν καθώς κατεβαίνουν προς τους μηρούς;  Σε αυτή τη περίπτωση το θέμα είναι να πετύχετε ισορροπία στην φόρμα. Το ιδανικό τζιν για αυτήν την περίπτωση είναι αυτό που είναι φτιαγμένο από σκληρό ύφασμα με ελάχιστη ελαστικότητα μόνο και μόνο για να στρογγυλεύει το τέλος των οπισθίων.  Επίσης, οι πίσω τσέπες πρέπει να είναι στρατηγικά τοποθετημένες είτε διαγώνια προς το κέντρο ή κοντά στην μεσαία κάθετη ραφή που χωρίζει τα οπίσθια στα δύο, ώστε να επικεντρώνεται το βλέμμα στο κέντρο των οπισθίων και όχι στους εξωτερικούς μηρούς. Αποφύγετε τα τζιν που είναι φαρδιά στα πόδια και στους μηρούς, ώστε να μην ενισχύουν το «άνοιγμα» προς τα κάτω και προτιμήστε τα skinny jeans.

 

Η περίπτωσή μας είναι … φλατ;

Το φλάτ απαιτεί ένα τζιν με ένα ποσοστό περιεκτικότητας Lycra ή spandex για… ανύψωση! Επίσης επιβάλλεται να έχει φαρδιές πίσω τσέπες για να «σπάνε» την φλατ ομοιομορφία και εμφανή σχέδια, κεντήματα που θα δημιουργούν μία πιο κυκλική εικόνα. Το σημαντικότερο είναι, αν έχετε φλατ οπίσθια, να αποφεύγετε τα πολύ στενά και σκληρά παντελόνια, γιατί θα σας πιέζουν τόσο που τα οπίσθιά σας θα μοιάζουν με τυρόπιτα!

Μήπως έχουμε πέσει στα… χαμηλά;

Εδώ θα χρειαστεί λίγη ανόρθωση που για να την πετύχουμε θα  πρέπει να βρούμε τζιν τύπου slim fit, γιατί δημιουργούν την ψευδαίσθηση ψηλότερων οπισθίων κυρίως επειδή κάνουν τα πόδια να φαίνονται μακρύτερα και λεπτότερα. Αποφύγετε τα τζιν που δεν έχουν πίσω τσέπες. Χωρίς κάποιες λεπτομέρειες που θα αποσπούν το βλέμμα το τζιν σας θα κάνει τα οπίσθιά σας να δείχνουν χαμηλότερα (και μεγαλύτερα) από όσο πραγματικά είναι. Ένα ακόμα στιλιστικό tip στην προκειμένη περίπτωση είναι να προσπαθείτε να συνδυάζετε το τζιν σας με ψηλοτάκουνα που, όπως, ξέρουμε έχουν την μαγική ιδιότητα να ανασηκώνουν τους πεσμένους μύες του σώματός μας

Tipς:

  • Μην παίρνετε μικρότερο νούμερο, τονίζει τα επιπλέον κιλά ακόμα περισσότερο!
  • Προτιμήστε να πάτε με μια φίλη που έχετε εμπιστοσύνη στο γούστο και στην κριτική  της γιατί τις περισσότερες φορές οι πωλήτριες θέλουν απλά να πουλήσουν!
  • Μην ακολουθείτε τη μόδα αλλά το στυλ σας! Σκοπός είναι να είστε γοητευτικές και καλλίγραμμες!

 

 
φωτογραφίες – πηγή: in2life & e-gynaika

You may also like...

Leave a Reply