Τα χαρακτηριστικά του ΥΔΡΟΧΟΟΥ (21 Ιανουαρίου με 19 Φεβρουαρίου)

 

 

 

 

 

 

Απόλυτη συμβατότητα με: Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος
Καλή σχέση με : Ιχθείς, Κριός, Τοξότης, Αιγόκερως
50% ναι, 50% όχι με: Καρκίνος, Παρθένος
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Ταύρος, Λέοντας, Σκορπιός

Tυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου που κατέχει δύναμη, σθένος έχει ισχυρό μυαλό και είναι πρακτικά αήττητος.

Οι Υδροχόοι διαπνέονται από ιδεαλιστικές αρχές. Υπερασπίζονται τις υψηλότερες ηθικές και πνευματικές αξίες τις οποίες η ανθρωπότητα πρέπει να επιδιώκει. Οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο. Όντας εξαιρετικά ανεξάρτητοι, όταν έρχονται αντιμέτωποι με αυταρχικές απαιτήσεις ή δογματικές αρχές, με τις οποίες δεν συμφωνούν, επαναστατούν και πάνε κόντρα στους υπάρχοντες νόμους για να προασπίσουν τις ιδέες τους.

Αν και κατά περιόδους διστάζουν να πάρουν πρωτοβουλία ή να προβούν σε δράση, μόλις αποφασίσουν ότι πρέπει να υπερασπιστούν μια σημαντική ιδέα ή ένα όραμα, γίνονται επιθετικοί και κάνουν τα πάντα για να το ωθήσουν προς τα εμπρός.
Η ζωή ενός Υδροχόου είναι απαλλαγμένη από τις καθημερινές μικροδουλειές, οι οποίες θα τον απέτρεπαν από την επίτευξη στόχων του. Είναι σχεδόν αδύνατον να σταματήσει κάποιος τον Υδροχόο από το να κάνει αυτό που θέλει ανεξαρτήτως των συνεπειών. Το ανήσυχο πνεύμα του αναζητά συνεχώς νέα ερεθίσματα.

Ο Υδροχόος επιζητεί την αναγνώριση από τον περιβάλλον του, επιδιώκει την επαφή με άλλους ανθρώπους, θέλει να τον καταλαβαίνουν. Σπανίως ένας Υδροχόος είναι μόνος. Αυτές οι ανθρωπιστικές του ιδιότητες, τον κάνουν να παίρνει θέση σε σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα του ή ο κόσμος και να μετέχει σε εκδηλώσεις προσφοράς και αγάπης δείχνοντας το ενδιαφέρον του για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Το μυαλό του Υδροχόου είναι πολύ εφευρετικό, ενδιαφέρεται συχνά για πράγματα που φαίνονται παράξενα ή διαφορετικά σε άλλους. Διανοητικά, βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Οι Υδροχόοι είναι τόσο διαισθητικοί, επινοητικοί και διορατικοί ώστε αναπτύσσουν συχνά μια ολοκαίνουργια πολιτική για να καταστήσουν αυτόν τον κόσμο καλύτερο. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι και προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Ορισμένες φορές ο Υδροχόος δείχνει επιφυλακτικότητα και μπορεί να φαίνεται ψυχρός και αδιάφορος. Δεν ανοίγεται σε μία σχέση εύκολα. Εμφανίζεται απρόσιτος και συγκρατημένος ως προς το εξωτερικό περιβάλλον αλλά βαθιά μέσα είναι άτομο που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους άλλους. Θα λατρέψει και θα προστατεύσει τους ανθρώπους που αγαπά. Το ότι σαν χαρακτήρας δεν είναι κτητικός, δεν σημαίνει ότι στερείται πραγματικού πάθους. Αντίθετα, το πάθος που του εμπνέει μια μεγάλη αγάπη μπορεί να εκφραστεί ιδιαίτερα έντονα.

Ο κοινωνικός προσανατολισμός, η πίστη στη δικαιοσύνη, και η αντικειμενική φύση τους είναι λόγοι για τους οποίους τείνουν να προσελκύσουν πολλούς φίλους και γνωστούς στη ζωή. Όμως η συχνή ενασχόληση με τα κοινά, κάνει τα αγαπημένα του πρόσωπα να τον κατηγορούν για αμέλεια και αδιαφορία.

Η φήμη, η σταδιοδρομία, η θέση τους στην κοινωνία και η επιτυχία παίζουν εξέχοντα ρόλο στη ζωή του Υδροχόου. Όμως η πνευματικότητα του ξεπερνά την υλιστική άποψη για τη ζωή. Κατά βάση ο Υδροχόος είναι ένα μάλλον ισορροπημένο άτομο, λογικός και καθόλου προκατειλημμένος. Επωφελείται κάθε διαθέσιμης ευκαιρίας αν και κατά βάθος είναι συντηρητικός.

Οι Υδροχόοι είναι σταθεροί και πρακτικοί. Μερικές φορές μπορεί να γίνουν απαισιόδοξοι, άκαμπτοι στις απόψεις τους και εγωιστές. Έχουν τόλμη και αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις με αξιοζήλευτο θάρρος. Όταν δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά κάποια πολυτέλεια, οργανώνουν ορθολογικά τη ζωή και τα οικονομικά τους.

Ο Υδροχόος είναι επίμονος και αντιστέκεται στην αλλαγή των απόψεών του. Δεν αποδέχεται εύκολα νέες ιδέες με τις οποίες δεν συμφωνεί. Αντιμετωπίζει τις μεγάλες αλλαγές στη ζωή του ως πρόκληση, αλλά μισεί τις μικρές αλλαγές που προκαλούν αναστάτωση στα σχέδια του.

Οι Υδροχόοι πριν πάρουν μια απόφαση ή λάβουν μέτρα, αξιολογούν τη κατάσταση, ταξινομούν τα γεγονότα, προσπαθούν να δουν τη πραγματικότητα αντικειμενικά.

Η ερωτική ζωή του Υδροχόου

Ο Υδροχόος επιζητεί την αναγνώριση από τον σύντροφο του και θέλει από αυτόν να τον καταλαβαίνει. Σπανίως ένας Υδροχόος είναι μόνος. Ορισμένες φορές δείχνει επιφυλακτικός, ψυχρός ή αδιάφορος σε μία σχέση. Δεν ανοίγεται εύκολα. Εμφανίζεται απρόσιτος και συγκρατημένος αλλά θα λατρέψει το σύντροφο, χωρίς να γίνει κτητικός απέναντι του.

Το πάθος που του εμπνέει μια μεγάλη αγάπη μπορεί να εκφραστεί ιδιαίτερα έντονα. Στις σχέσεις τους είναι σταθεροί και πρακτικοί και προγραμματίζουν την κάθε τους κίνηση προκειμένου να πλησιάσουν το αντικείμενο του πόθου τους. Μισούν τους περιορισμούς, τη δέσμευση και την καταπίεση σε μία σχέση. Στο σεξουαλικό τομέα είναι εφευρετικοί, τρυφεροί και βαθιά συναισθηματικοί.

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Υδροχόος με Κριό: Τολμηρή ένωση. Ο απρόβλεπτος Υδροχόος θα δοκιμάσει την υπομονή του παρορμητικού και ισχυρογνώμονα Κριού. Απαιτείται αμοιβαία προσπάθεια για να πετύχει. Αν πετύχει η σχέση, θα έχει διάρκεια και θα είναι συναρπαστική.

Υδροχόος με Ταύρο: Δύσκολη ένωση. Οι συντηρητικές ιδέες του Ταύρου και η απρόβλεπτη συμπεριφορά του Υδροχόου δυστυχώς απειλούν τη βιωσιμότητα μιας σχέσης. Και οι δύο αγαπούν την άνεση αλλά προσπαθούν να την αποκτήσουν με διαφορετικούς τρόπους. Γενικά, οι διαφορετικές τους απόψεις για την ζωή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την συνέχιση της σχέση τους

Υδροχόος με Δίδυμους: Η ιδανική ένωση. Ο ανθρωπιστής Υδροχόος που νοιάζεται για τους άλλους, βρίσκει το άριστο ταίρι στο πρόσωπο των Διδύμων. Ο Υδροχόος όπως και οι Δίδυμοι είναι γεμάτος εκπλήξεις και του αρέσει η αλλαγή και η ποικιλία. Αυτό ταιριάζει απόλυτα με τη προσωπικότητα των Διδύμων.

Υδροχόος με Καρκίνο: Απαιτείται συμβιβασμός και προσπάθεια από τα δύο μέρη για να έχει πιθανότητες επιτυχίας και διάρκεια η σχέση. Αυτό γιατί η κοινωνικότητα του Υδροχόου δεν θα βρει ανταπόκριση στον σπιτόγατο & εσωστρεφή Καρκίνο. Ο συντηρητισμός του Καρκίνου απωθεί τον Υδροχόο που έχει ανάγκη να είναι ανεξάρτητος και απεχθάνεται την κτητικότητα. Όχι ότι ο Υδροχόος δεν θέλει να τον αγαπούν αλλά σε αυτόν υπερισχύει η αγάπη για την ανθρωπότητα ως σύνολο, ενώ ο Καρκίνος επιζητεί την ικανοποίηση των προσωπικών τους επιδιώξεων και συμφέροντος

Υδροχόος με Λέων: Σχέση με πάθος. Το όραμα του Υδροχόου ταιριάζει με τη δημιουργικότητα του Λέοντα. Και οι δύο είναι ενθουσιώδεις και ιδεαλιστές, με αγάπη για τη ζωή. Σύγκρουση ενδέχεται να προκύψει από την επιφυλακτικότητα και τη αποστασιοποίηση του Υδροχόου. Επίσης η άποψη τους για τον κόσμο και τη ζωή είναι διαφορετική. Ο Λέοντας τείνει να δραματοποιεί τα γεγονότα ενώ ο Υδροχόος μπορεί να είναι υπερβολικά απρόβλεπτος.

Υδροχόος με Παρθένο: Στην σχέση αυτή δύο πράγματα μπορεί να συμβούν. Ή θα βγάλουν το καλύτερο ή το χειρότερο εαυτό τους στη
φόρα! Στην καλύτερη των περιπτώσεων το ζευγάρι Παρθένος-Υδροχόος θα απολαύσει μια πνευματική και χαρούμενη σχέση. Στην αντίθετη περίπτωση ο Υδροχόος θα μισήσει το επικριτικό πνεύμα του Παρθένου, ενώ ο Παρθένος τον παράλογο, αμετάπειστο και δογματικό Υδροχόο. Συγκρούσεις προκύπτουν και από το γεγονός ότι ο Παρθένος είναι πρακτικός και μεθοδικός ενώ ο Υδροχόος βαριέται εύκολα τις αργές και σταθερές μεθόδους προσέγγισης των πραγμάτων.

Υδροχόος με Ζυγό: Ιδανική ένωση ! Μαζί θα μάθουν να εκτιμούν πράγματα που ίσως πριν θεωρούσαν μονότονα, μικρά ή αδιάφορα. Είναι και οι δύο ενεργητικοί και όταν θέτουν κοινούς στόχους στη ζωή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα και ότι μαζί θα ζήσουν ευτυχισμένα.

Υδροχόος με Σκορπιό: Ένωση διαφορετικών αναγκών και στάσης ζωής. Ο Υδροχόος βλέπει τον κόσμο ιδεαλιστικά και είναι ιδιαίτερα κοινωνικός, ενώ ο Σκορπιός είναι πιο εσωστρεφής και προτιμά να απολαμβάνει μόνο την παρέα του συντρόφους του. Αν και φαίνεται να έχουν λίγα κοινά ενδιαφέροντα, στην πραγματικότητα, έχουν και οι δύο μεγάλη δύναμη θέλησης. Αν το θελήσουν λοιπόν πολύ, η σχέση τους θα γίνει ουσιαστική και θα πετύχει.

Υδροχόος με Τοξότη: Τα ζώδια αυτά μπορούν να έχουν μια ευτυχισμένη και αρμονική συμβίωση. Μαζί θα μοιραστούν τη χαρά της ελευθερίας, την αγάπη τους για τα ταξίδια και την έντονη ανάγκη τους να ζήσουν ζωή γεμάτη περιπέτειες.

Υδροχόος με Αιγόκερο: Καλή η σχέση γιατί καταφέρνουν να βγάλουν προς τα έξω ο ένας τον καλύτερο εαυτό του άλλου. Ο Αιγόκερως έχει μια ευαίσθητη αντίληψη για τη ζωή. Ο Υδροχόος έχει μια ακόρεστη δίψα για τη ζωή και όραμα για ένα καλύτερο κόσμο. Όταν αυτοί θέσουν τους διαφορετικούς στόχους του κάτω από ένα κοινό παρανομαστή, τότε η δύναμη της αγάπης του θα νικήσει τα πάντα.

Υδροχόος με Υδροχόο: Ιδανική ένωση � για το καλό της ανθρωπότητας ! Είναι ενεργητικοί, εξωστρεφείς, κοινωνικοί και τα καταφέρνουν υπέροχα ως ζευγάρι απολαμβάνοντας κοινούς στόχους και δράση. Μεταξύ τους υπάρχει έντονη σεξουαλική έλξη και μαζί καταφέρνουν να διώξουν μακριά ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματα τους, την επιφυλακτικότητα.

Υδροχόος με Ιχθείς: Καλή η ένωση. Μαζί αγωνίζονται για την αλήθεια και για τις προοδευτικές ιδέες, ιδιαίτερα του Υδροχόου. Μαθαίνουν πολλά κάνοντας συχνά αυτοεξέταση. Ο Υδροχόος μπορεί κάποιες φορές να βιαστεί να βγάλει συμπεράσματα και οι Ιχθείς τείνουν να συγχωρούν τους πάντες, ακόμα και αυτούς που δεν αξίζουν συγχώρεση. Αυτό μπορεί να γίνει αιτία συγκρούσεων μεταξύ τους.

Πηγή: αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply