Τα χαρακτηριστικά του ΤΟΞΟΤΗ (23 Νοεμβρίου έως 21 Δεκεμβρίου)

 

 

 

 

 

 

Απόλυτη συμβατότητα με: Κριός, Λέοντας
Καλή σχέση με : Υδροχόος, Ζυγός
50% ναι, 50% όχι με: Ταύρος, Καρκίνος, Τοξότης
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Παρθένο, Σκορπιό, Αιγόκερω, Ιχθύ

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Τοξότης είναι το ένατο ζώδιο του Ζωδιακού κύκλου και αποτελεί την επιτομή της αισιοδοξίας και θετικής στάσης. Οι τοξότες έχουν φιλοσοφήσει τη ζωή και έχουν ανακαλύψει τη φωτεινή της πλευρά. Είναι τολμηροί, και αντανακλούν ζωντάνια, ενθουσιασμό και ευθυμία.

Προσαρμόζονται εύκολα και εξοικειώνονται γρήγορα με το περιβάλλον τους. Προσπαθούν να επεκτείνουν τους ορίζοντες τους. Απολαμβάνουν τα ταξίδια και την εξερεύνηση, και αναζητούν συνεχώς νέες εμπειρίες. Όταν η τάση για εξερεύνηση στρέφεται στον κόσμο τους πνεύματος, ο Τοξότες βρίσκουν ιδιαίτερη χαρά στην κατάκτηση νέων τομέων γνώσης που τους είναι άγνωστοι. Όσο όμως ολοκληρώνουν ένα στόχο, τόσο αρχίζουν να αναζητούν ένα νέο, ανυπομονώντας να αρχίσουν νέες προσπάθειες και να γευθούν νέες εμπειρίες. Ο κύκλος της αναζήτησης νέων εμπειριών είναι αέναος για τον Τοξότη.

Είναι φιλόδοξοι, αισιόδοξοι και τίποτα δεν φαίνεται να τους μειώνει το υψηλό ηθικό. Είναι έντιμοι και ειλικρινείς σε τέτοιο σημείο που μπορεί να φέρουν τον άλλον σε αμηχανία. Η αισιοδοξία τους είναι το καλύτερο φάρμακο γι αυτούς όταν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα έχουν προγραμματίσει.

Έχουν μια τάση να ενθουσιάζονται υπερβολικά όταν ενδιαφέρονται για κάτι. Είναι πρόθυμοι να παλέψουν για αυτό που πιστεύουν. Είναι πιστοί και ανεξάρτητοι συγχρόνως. Κατορθώνουν να ισορροπήσουν και τα δύο γνωρίσματα. Οι Τοξότες είναι συνήθως ταπεινοί και έχουν μια συμπάθεια για τα τελετουργικά και τα έθιμα. Έχουν καλή κρίση.

Μελετούν και μαθαίνουν γρήγορα. Χρησιμοποιώντας τις διανοητικές τους ικανότητες, σπουδάζουν και μελετούν φιλοσοφικά ζητήματα. Η συνεχής αναζήτηση για νέες εμπειρίες έχει σαν αποτέλεσμα την μακροζωία για τους Τοξότες. Λειτουργούν καλά σε συνεργασία με άλλους. Η ισχυρή τους θέληση και η ικανότητα οργάνωσης που συνδυάζονται με τα άλλα ταλέντα τους, τους βοηθούν να φέρουν σε πέρας με επιτυχία οποιαδήποτε δραστηριότητα αναλάβουν. Οι Τοξότες είναι πολύπλευροι και ασχολούνται με περισσότερα από ένα πράγματα τη φορά.

Οι Τοξότες είναι από τη φύση τους γενναιόδωροι και πολυμήχανοι στην προσπάθεια τους για εξασφάλιση των αναγκαίων. Εξαιτίας της ανεξαρτησίας τους , τους είναι δύσκολο να κρατήσουν πολύ μια σχέση. Έχουν μια επιτακτική ανάγκη να αισθάνονται ελεύθεροι και πολλές φορές το κάνουν αυτό εις βάρος της προοπτικής μια οικογένειας. Δεν μπορούν να ανεχθούν το περιορισμό της ελευθερίας τους.

Οι Τοξότες μπλέκονται εύκολα σε διαμάχες, η γλώσσα τους τσακίζει, μιλούν συχνά πριν σκεφτούν και γίνονται αγενείς. Όμως η οργή τους περνάει γρήγορα και δεν κρατούν κακία. Μπορεί να είναι απερίσκεπτοι στις επιλογές τους και καυχησιάρικες, ανήσυχοι & να έχουν μια τάση προς τον τυχοδιωκτισμό. Βαριούνται εύκολα όταν περιβάλλονται από ανθρώπους ή καταστάσεις που δεν τους ενδιαφέρουν.

Η ερωτική ζωή του Τοξότη

Είναι ρομαντικοί, ειλικρινείς στη σχέση και πιστοί. Του διακρίνει η απλότητα και η γενναιοδωρία. Μισούν τους περιορισμούς και δεν θέλουν να στερούνται την προσωπική τους ελευθερία. Εκδηλώνουν άσβεστη περιέργεια στο σεξουαλικό τομέα επιδιώκοντας να δοκιμάζουν τα πάντα.

Το πρώτο που θα κοιτάξουν σε ένα υποψήφιο σύντροφο είναι ο εσωτερικός του κόσμος και θα εκτιμήσουν ένα σύντροφο που αγαπάει τη φύση και του αρέσει να βρίσκεται κοντά της. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν έχουν καλό γούστο. Λατρεύουν τα ωραία ρούχα και τα όμορφα πράγματα. Κάντε τους δώρα και θα τους κατακτήσετε ευκολότερα κάντε τους να γελάσουν και είναι δικοί σας.

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Τοξότης με Κριό: Μια ιδανική και συναρπαστική ένωση που θα έχει σίγουρα διάρκεια. Και τα δύο ζώδια είναι παρορμητικά και αγαπούν τη περιπέτεια. Οι Τοξότες αγαπούν τη ελευθερία και κυνηγούν την ευτυχία & οι Κριοί συμφωνούν απόλυτα με αυτή την στρατηγική στη ζωή.

Τοξότης με Ταύρο: Με τον Ταύρο να είναι κτητικός και τον Τοξότη να αγαπάει την ελευθερία του, η ένωση αυτή πιθανόν να αντιμετωπίσει προβλήματα. Οι Τοξότες είναι ειλικρινείς και γενναιόδωροι και μπορεί να συγκρουστούν με τη ζήλια των Ταύρων. Όμως και τα δύο ζώδια αγαπούν την αλήθεια σε μία σχέση και αυτή μπορεί να είναι αρμονική, αρκεί ο καθένας να σέβεται τις ιδιαιτερότητες και την προσωπικότητα του άλλου.

Τοξότης με Δίδυμους: Αρκετά καλή η ένωση γιατί και τα δύο ζώδια είναι ειλικρινή, εξωστρεφή και αγαπούν την προσωπική τους ελευθερία. Αμφιβολίες για τη συνέχιση της σχέσης μεταξύ τους προκύπτουν από την ασυνέπεια που τους διακρίνει και είναι κοινό στοιχείο για τα δύο ζώδια και αρχή πολλών κακών. Επίσης δύσκολα θα καταφέρουν να βρουν χρόνο ο ένας για τον άλλον.

Τοξότης με Καρκίνο: Προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν σε αυτή την ένωση εκτός και αν ο καθένας τους αποφασίσει να αλλάξει τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς ! Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Τοξότης είναι πολύ ριψοκίνδυνος και για αυτόν όπου γη είναι και η πατρίδα του, ενώ αντίθετα η καρδιά του σπιτόγατου Καρκίνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σπίτι του. Τα δύο αυτά ζώδια κινδυνεύουν να μη συναντηθούν ποτέ. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο είναι γενναιόδωροι άνθρωποι

Τοξότης με Λέων: Ιδανική ένωση με εκρηκτικό αποτέλεσμα γιατί και τα δύο ζώδια είναι δυναμικά και αγαπούν τη ζωή. Σε μια τέτοια σχέση κανένας δεν θα βαρεθεί εύκολα. Θαυμάζουν και σέβονται ο ένας τον άλλο. Και οι δύο είναι ανυπόμονοι αλλά εκπέμπουν ακαταμάχητη γοητεία. Η σχέση θα είναι συναρπαστική και έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας και μεγάλης διάρκειας.

Τοξότης με Παρθένο: Δυσκολίες στην ένωση αυτή προκύπτουν από τον διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της ζωής. Ο Παρθένος είναι περισσότερο πρακτικός και προτιμάει να αναλύει τα πάντα πριν πάρει μια απόφαση, ενώ ο Τοξότης προτιμάει να εξερευνεί και να μαθαίνει από τα λάθη του. Επίσης μπορεί να είναι δύσκολο για τον Παρθένο να δεχτεί την ανικανοποίητη και φευγάτη φύση του Τοξότη. Ο Τοξότης θέλει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του, ενώ ο Παρθένος επιζητεί οικονομική επάρκεια και σταθερότητα. Γι αυτό μια τέτοια σχέση ενδέχεται να αντιμετωπίσει προβλήματα

Τοξότης με Ζυγό: Ο συνδυασμός είναι αρμονικός γιατί και οι δύο ψάχνουν καινούργιους ορίζοντες και θα γίνουν καλοί φίλοι και εραστές. Καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλο και βλέπουν και η δύο τη ζωή με ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Προβλήματα προκύπτουν από την ευαισθησία του Ζυγού και ο Τοξότης πρέπει να σκέφτεται πριν μιλήσει για να αποφύγει να πληγώσει τα αισθήματα του Ζυγού.

Τοξότης με Σκορπιό: Τη καλή εξέλιξη της σχέσης θα βοηθήσει μία από τις αρετές αυτών των ζωδίων, η υπομονή. Στην αρχή της σχέσης ενδέχεται ο Τοξότης να νοιώσει άσχημα εξαιτίας των μεγάλων προσδοκιών και απαιτήσεων του Σκορπιού. Θα κάνουν ένα υπέροχο ζευγάρι όταν αποφασίσουν να δουν τη ζωή μέσα από τη φιλοσοφία του συντρόφου τους.

Τοξότης με Τοξότη: Τους ενώνουν κοινά ενδιαφέροντα η αγάπη για την μάθηση και την γνώση, η αγάπη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία. Απολαμβάνουν τις πνευματικές συζητήσεις μεταξύ τους και επιδιώκουν από κοινού προκλήσεις που τους διασκεδάσουν και τους κάνουν να σκέφτονται. Το μόνο εμπόδιο στη καλή τους σχέση είναι το γεγονός ότι μπορεί εύκολα να χάσουν την ψυχραιμία τους και να συγκρουστούν αν και γρήγορα θα συγχωρήσουν το σύντροφο τους.

Τοξότης με Αιγόκερω: Η  ένωση αυτή μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες εξαιτίας των μεγάλων διαφορών τους. Πολλές φορές δεν θα μπορούν να βρουν τίποτα για να πουν ο ένας στον άλλον και η επικοινωνία μεταξύ τους είναι δύσκολη. Ο Αιγόκερως αγαπάει τη λεπτομέρεια είναι ήσυχος ή και ντροπαλός ενώ τον Τοξότη διακρίνουν εκ διαμέτρου αντίθετες ιδιότητες. Παρά τις δυσκολίες, τα ζώδια αυτά μπορούν να διδαχτούν το ένα από το άλλο. Ο Τοξότης βοηθάει τον Αιγόκερο να ζει πιο έντονα και να εκτιμήσει την ανάγκη για περιπέτεια και ελευθερία ενώ ο Αιγόκερως βοηθά τον Τοξότη να εκτιμήσει την αξία της υπομονή και της προσοχής στη λεπτομέρεια.

Τοξότης με Υδροχόο: Τα ζώδια αυτά μπορούν να έχουν μια ευτυχισμένη και αρμονική συμβίωση. Μαζί θα μοιραστούν τη χαρά της ελευθερίας, την αγάπη τους για τα ταξίδια και την έντονη ανάγκη τους να ζήσουν ζωή γεμάτη περιπέτειες.

Τοξότης με Ιχθείς: Τη σχέση διακρίνει έντονη ερωτική έλξη όμως οι πολλές διαφορές μεταξύ τους κάνουν δύσκολη τη μακροχρόνια διάρκεια. Απαιτείται συμβιβασμός και μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουν μαζί. Αν συμβεί αυτό η ένωση θα εξελιχθεί ομαλά.

Πηγή: αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply