Τα χαρακτηριστικά του ΤΑΥΡΟΥ (21 Απριλίου έως 20 Μαΐου)

Απόλυτη συμβατότητα με: Παρθένος, Αιγόκερως
Καλή σχέση με : Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Ιχθείς
50% ναι, 50% όχι με: Ζυγός, Τοξότης
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Υδροχόος, Λέων, Σκορπιός

Tυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Ταύρος είναι το δεύτερο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και το δεύτερο από τα ζώδια της άνοιξης.
Χαρακτηρίζεται από αρετές όπως η πρακτικότητα, η ισορροπία, η εργατικότητα, η υπομονή και η επιμονή. Είναι ο σταθερός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

Είναι γενικά αξιόπιστοι, συνετοί και δεν καταβάλλονται εύκολα από τις δυσκολίες. Τα μειονεκτήματα του Ταύρου πηγάζουν από τις αρετές του. Αρκετά συχνά είναι τόσο ισχυρογνώμων που φτάνει στα άκρα δείχνοντας φοβερό πείσμα και παραμένοντας ακλόνητος στις αποφάσεις του ακόμα και αν αυτές είναι λανθασμένες. Αυτό βέβαια έχει βάση στο γεγονός ότι ο Ταύρος αργεί πολύ να πάρει μια απόφαση, γι’ αυτό είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο, να του την αλλάξεις.

Οι Ταύροι είναι πιστοί σύντροφοι και γενναιόδωροι φίλοι με μια μεγάλη ικανότητα να δείχνουν την αγάπη τους. Σπάνια κάνουν φίλους άτομα που δεν ανήκουν στην ¨κοινωνική τους τάξη¨ Κυρίως, είναι ευγενείς, αντιπαθούν τους έντονους διαπληκτισμούς και δεν θυμώνουν εύκολα όντας οπαδοί πιο ειρηνικών και ήρεμων λύσεων. Η υπομονή είναι ένα από κυριότερα θετικά χαρακτηριστικά του Ταύρου. Εάν όμως κάποιος τους προκαλέσεις πολύ, θα εκραγούν με βίαια ξεσπάσματα θυμού.

Άλλο ένα στοιχείο της φύσης του Ταύρου είναι το ανεπτυγμένο ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Δίνουν μεγάλη σημασία στην υλική τους εξασφάλιση. Επιδιώκουν τη σταθερότητα και τη σιγουριά σε όλους τους τομείς της ζωής τους, στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, στο σπίτι τους και στον γάμο τους. Είναι νομοταγείς πολίτες. Μισούν τα χρέη και κάνουν τα πάντα για να διατηρήσουν την οικονομική τους ασφάλεια.

Ο Ταύρος θέλει να τον περιβάλλουν όμορφα πράγματα. Αγαπάει την πολυτέλεια. Είναι καλοφαγάς επιδιώκοντας να δοκιμάζει τα πιο νόστιμα φαγητά και να γεύεται τα καλύτερα κρασιά. Θέλει να ακούει ποιοτική μουσική, να βρίσκεται ανάμεσα σε όμορφα αντικείμενα (έπιπλα, βελούδινα, μεταξωτά υφάσματα), να έχει ένα όμορφο σπίτι. Τα υλικά αγαθά παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή του και κύριο μέλημα του είναι να δημιουργήσει τα δικά του αποκτήματα, χωρίς να φοβάται τον δουλειά που έχει να κάνει για να τα καταφέρει. Οι κινήσεις του είναι αργές και μεθοδικές και στηρίζει κάθε του προσπάθεια επάνω σε γερά θεμέλια αποφεύγοντας τα περιττά έξοδα και μη ξοδεύοντας τα χρήματά του χωρίς κάποιο αντίκρισμα

Στην εργασία τους οι Ταύροι είναι επιδέξιοι, εργατικοί, καλοί τεχνίτες, έχουν αντοχή και δεν φοβούνται να λερώσουν τα χέρια τους. Είναι αξιόπιστοι, πρακτικοί, συστηματικοί και φιλόδοξοι, μέσα σε ένα πλαίσιο της υπακοής στους ανωτέρους. Καταλαμβάνουν στερεότυπες θέσεις εμπιστοσύνης και ευθύνης απαλλαγμένης από κινδύνους, ρίσκα και άμεσες αποφάσεις ή επείγουσες ανάγκες. Τους διακρίνει η αντίσταση τους προς κάθε είδος αλλαγής. Μεθοδικά και χωρίς να βιαστούν πάντα επιτυγχάνουν στη δουλειά που τους αναθέσανε.

Στις προσωπικές του σχέσεις ο Ταύρος διαθέτει πολλή γοητεία, θέρμη και στοργή. Είναι γοητευτικός και τρυφερός με το σύντροφο του και αν εκείνος/η του αποδείξει ότι θέλει να είναι αποκλειστικά μαζί του θα γίνει ο πιο πιστός σπιτόγατος κάνοντας το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας σκοπό ζωής. Επειδή όμως όλη του η ζωή περιστρέφεται γύρω από τα αποκτήματά του, αν ανακαλύψει πως ο σύντροφος του δεν του ανήκει αποκλειστικά τότε υποφέρει και κάνει να υποφέρει και το σύντροφο του..

Ο Ταύρος θα ήταν πιο ευτυχισμένος αν ζούσε στην εξοχή παρά στην πόλη. Επειδή έχει μια τάση προς την τεμπελιά, ο ταύρος συχνά είναι υπέρβαρος. Επίσης, οι ταύροι έχουν μια ροπή προς την υπνηλία, γι’ αυτό θα τους ωφελήσει να κάνουν γυμναστική στις ελεύθερες ώρες τους.

Υπάρχει και μια άλλη πλευρά στον Ταύρο. Πολλοί καλλιτέχνες και μουσικοί είναι ταύροι. Επίσης πολλοί επιτυχημένοι γλύπτες και αρχιτέκτονες είναι Ταύροι. Όμως το χαρακτηριστικό τους σημείο είναι ότι επιδιώκουν να έχουν κάποιες απολαβές από το ταλέντο τους στη τέχνη.

Η ερωτική ζωή του Ταύρου

Ο Ταύρος είναι ένα προσγειωμένο και αφοσιωμένο ζώδιο που επιθυμεί μια αρμονική και όμορφη σχέση. Οι Ταύροι αγαπούν την πολυτέλεια και θα λατρέψουν κυριολεκτικά αυτόν που θα τους δώσει πλούτη και πολυτελή ζωή. Όμως οι Ταύροι είναι εξίσου συναισθηματικοί και ρομαντικοί χαρακτήρες. Ανταποκρίνονται θετικά σε ένα χαμόγελο ή ένα τρυφερό άγγιγμα και αν όλα αυτά περιλαμβάνουν τριαντάφυλλα και σαμπάνια, τότε είναι βέβαιο ότι ο Ταύρος θα γίνει δικός σας.

Προτιμούν το αργό και σταθερό φλερτ. Μπορεί να φαίνονται ήρεμοι και ήσυχοι όμως στην πραγματικότητα μέσα τους σιγοκαίει μια φλόγα πάθους. Έχουν ανάγκη να νοιώθουν ασφαλείς και παραχαϊδεμένοι σε μία σχέση.

Απαιτούν από τον σύντροφο τους να τους υποστηρίξει σε δύσκολες καταστάσεις. Αφοσιώνονται με πάθος στον σύντροφο τους και μάλιστα κινδυνεύουν να γίνουν κτητικοί. Στον κόσμο τους δεν χωρούν σχέσεις της μίας ημέρας. Παραμένουν πιστοί μέχρι θανάτου, όταν βρουν το σωστό σύντροφο !

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Ταύρος με Κριό: Οι πολλές διαφορές κάνουν δύσκολη τη διατήρηση της σχέσης. Ότι αγαπούν ο ένας στον άλλο είναι δυστυχώς ακριβώς αυτό που μισούν ο ένας στον άλλον. Η σχέση μπορεί να υπάρξει και να έχει διάρκεια μόνο αν υπάρξει αμοιβαία υποχωρητικότητα και συμβιβασμός

Ταύρος με Ταύρο: Εξαιτίας της τάσης ζήλιας και πείσματος που τους διακρίνει, μια τέτοια ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα εκτός εάν ο ένας είναι πιο υποχωρητικός. Η σχέση μπορεί να είναι πολύ σταθερή, τόσο σταθερή που να ξεθυμάνει γρήγορα. Παρόλα αυτά έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας από αποτυχία, επειδή ο Ταύρος έχει μεγάλη ανάγκη σταθερότητας στη ζωή του και μπορεί να κάνει και χωρίς την περιπέτεια ή την αλλαγή.

Ταύρος με Δίδυμο: Οι Δίδυμοι θα δυσκολευτούν με τους Ταύρους εξαιτίας την ανυπομονησίας τους. Ενώ οι Ταύροι ενδιαφέρονται για τα υλικά πράγματα, οι Δίδυμοι έχουν περισσότερο πνευματικές αναζητήσεις. Η έντονη σεξουαλική διάθεση των Ταύρων μπορεί να εξουθενώσει τους Διδύμους.

Ταύρος με Καρκίνο: Συνήθως αυτός είναι ένας καλός συνδυασμός. Οι Καρκίνοι αγαπούν την οικογενειακή ζωή και την τρυφερότητα. Αυτό ακριβώς που ψάχνει ο Ταύρος. Συνήθως πετυχαίνει και ο γάμος, ενώ αστρολογικά θα έχει διάρκεια.

Ταύρος με Λέων: Αρκετά πετυχημένη ένωση, αρκεί ο Ταύρος να περιορίσει τη ζήλια του και να αφήνει περιθώρια στον φιγουρατζή Λέοντα να κάνει που και που το κομμάτι του. Ο Ταύρος παρέχει στον Λέοντα την προσοχή που του χρειάζεται. Δυνατή φυσική και συναισθηματική έλξη, αν και για να διαρκέσει θα πρέπει να υπερπηδηθούν πολλά εμπόδια.

Ταύρος με Παρθένο: Πολύ καλή ένωση αν και ο Ταύρος μισεί να τον επικρίνουν για αυτό που είναι, κάτι που αποτελεί δεύτερη φύση του Παρθένου. Και τα δύο είναι ζώδια της γης και έχουν πολλά κοινά στοιχεία.

Ταύρος με Ζυγό: Χρειάζεται υποχωρητικότητα και συμβιβασμός για να διαρκέσει μια τέτοια ένωση. Τα δύο αυτά ζώδια μπορούν να ενωθούν ψυχικά και σωματικά και να βρουν την απόλυτη ισορροπία αν ο Ζυγός επιστρατεύσει τη διπλωματικότητα του και ο Ταύρος την υπομονή του.

Ταύρος με Σκορπιό: Υπάρχει αμοιβαίος θαυμασμός και έλξη μεταξύ τους. Παρόλα αυτά, το μεγάλο πρόβλημα της ζήλιας και η κτητικότητα και των δύο, κάνει τα πράγματα δύσκολα για μια επιτυχημένη σχέση.

Ταύρος με Τοξότη: Με τον Ταύρο να είναι κτητικός και τον Τοξότη να αγαπάει την ελευθερία του, η ένωση αυτή πιθανόν να αντιμετωπίσει προβλήματα. Οι Τοξότες είναι ειλικρινείς, γενναιόδωροι και μπορεί να συγκρουστούν με τη ζήλια των Ταύρων. Όμως και τα δύο ζώδια αγαπούν την αλήθεια σε μία σχέση και αυτή μπορεί να είναι αρμονική, αρκεί ο καθένας να σέβεται τις ιδιαιτερότητες και την προσωπικότητα του άλλου.

Ταύρος με Αιγόκερω: Μπορεί να είναι ο ιδανικός συνδυασμός γιατί τα δύο ζώδια εναρμονίζονται τέλεια σε συναισθηματικό επίπεδο. Και οι δύο χρειάζονται ενθάρρυνση και ένα καλό λόγο. Δυσκολία στη σχέση μπορεί να προκύψει από την εργασιομανία και των δύο.

Ταύρος με Υδροχόο: Δύσκολη ένωση. Οι συντηρητικές ιδέες του Ταύρου και η απρόβλεπτη συμπεριφορά του Υδροχόου δυστυχώς απειλούν τη βιωσιμότητα μιας σχέσης. Και οι δύο αγαπούν την άνεση αλλά προσπαθούν να την αποκτήσουν με διαφορετικούς τρόπους. Γενικά, οι διαφορετικές τους απόψεις για την ζωή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την συνέχιση της σχέση τους.

Ταύρος με Ιχθείς: Συνήθως ευτυχισμένος συνδυασμός. Οι συναισθηματικοί Ιχθείς θα βρουν ανταπόκριση και συμπάθεια από τον Ταύρο. Ο ρομαντισμός, η φαντασία, και ευελιξία των Ιχθύων είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουν οι Ταύροι. Καλή ένωση, μπορεί να διαρκέσει.

 

Πηγή: αστρολογία.gr


 

 

You may also like...

Leave a Reply