Τα χαρακτηριστικά του ΛΕΩΝ (23 Ιουλίου έως 23 Αυγούστου)

 

 

 

 

 

Απόλυτη συμβατότητα με: Τοξότης , Κριός
Καλή σχέση με : Παρθένος, Ζυγός, Δίδυμοι, Καρκίνος
50% ναι, 50% όχι με: Αιγόκερως, Ιχθείς, Λέων
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Σκορπιός, Υδροχόος, Ταύρος

Τυπικά Χαρακτηριστικά

Ως το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, ο Λέoντας αντιπροσωπεύει το πέμπτο στάδιο στην εξέλιξη του ατόμου και τη θέση του στον κόσμο. Εδώ, δίνεται ώθηση στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας ως κυρίαρχης ανάγκης. Έτσι ο Λέοντας είναι ο δημιουργικός και οργανωτικός τύπος του ζωδιακού κύκλου.

Η δημιουργικότητα δεν αποτελεί εξ ολοκλήρου μια συναισθηματική ανάγκη για το Λέοντα, αλλά πρωτίστως μια έκφραση του εγώ του. Ο Λέοντας μπορεί εύκολα να γίνει εγωκεντρικός και τυραννικός γιατί είναι βέβαιος ότι αυτός είναι πολύ πιο ικανός να οργανώσει και να κατευθύνει τη ζωή των άλλων από όσο είναι οι ίδιοι. Επιδιώκοντας να κερδίσει την προσοχή (συνειδητά ή υποσυνείδητα), αγαπά να παίζει τον ήρωα. Κατά περιόδους αυτή η χειρονομία έχει πράγματι ευγενή κίνητρα αλλά επειδή θεωρεί ότι ξέρει αυτό που πρέπει να κάνει για τον άλλο, συχνά παραμελεί να μάθεί τι είδους βοήθεια χρειάζεται ο άλλος και καταλήγει να καταστήσει τη προθυμία και γενναιοδωρίά του, άνευ αξίας.

Ο Λέοντας γίνεται νωρίς οικονομικά ανεξάρτητος, κυρίως εξαιτίας της εξυπνάδας του και των πρωτότυπων ιδεών του. Λόγω όμως της γενναιοδωρίας του και της υπερβολικής σπατάλης, συχνά αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Με πολύ δουλειά καταφέρνει να ισορροπήσει τα πράγματα και όταν τα οικονομικά του επανέλθουν στο φυσιολογικό ο Λέοντας συνεχίζει απερίσπαστος να δίνει απλόχερα.

Ο λέοντας είναι έτοιμος για κάθε γενναία δράση που απαιτεί θάρρος και τόλμη. Δεν κάνει ποτέ πίσω στις προσκλήσεις της ζωής. Σε αυτό τον βοηθάει καθοριστικά ένα στοιχείο της φύσης του, η επινοητικότητα και το γεγονός ότι είναι γεννημένος αρχηγός. Οι λέοντες κάνουν μεγαλοπρεπή σχέδια και πολλοί από αυτούς έχουν το ταλέντο να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πραγματικότητα.

Οι αντιλήψεις που διαμορφώνει ο Λέοντας στα νεανικά του χρόνια παραμένουν αμετάβλητες σε όλη του τη ζωή δείχνοντας μια τάση προς την ξεροκεφαλιά. Είναι πεισματάρηδες, επίμονοι και αρνούνται κάθε είδους παρέμβασης στη δουλειά τους. Θεωρούν και είναι ικανοί να ολοκληρώσουν τους στόχους τους στη ζωή λόγω της εξαιρετικής αντοχής τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν μια ιδέα και να δουλεύουν σκληρά επάνω σε αυτή, όταν όλοι οι άλλοι έχουν πειστεί να την εγκαταλείψουν. Δυστυχώς, το πείσμα που τους διακρίνει, υπαγορεύεται τις περισσότερες φορές από το δυνατό εγώ τους. Αν κάποιος προσπαθήσει να τους στριμώξει σε μία γωνία, ή απαιτήσει να αλλάξουν τη σκέψη ή τη συμπεριφορά τους θα ανακαλύψει γρήγορα την έκταση της ανένδοτης φύσης τους. Ακόμα και όταν βρεθούν αντιμέτωποι με αδιάψευστα στοιχεία, μπορεί να τα αγνοήσουν και με επιμονή να προσκολληθούν σε κακές σχέσεις και λανθασμένες ιδέες επειδή το εγώ τους απλά δεν τους επιτρέπει να παραδεχτούν τη αλήθεια, ακόμα και αν αυτή ¨βγάζει μάτι¨. Εντούτοις, η επιμονή τους είναι και πολύτιμο προτέρημα όταν εκφράζεται ως πίστη στους φίλους, ή ως υπομονή και αποφασιστικότητα να πετύχουν στη εκπλήρωση των σκοπών τους.

Ο υπερήφανος βασιλιάς του ζωδιακού κύκλου οργανώνει το βασίλειο του, ώστε να δουλεύει αποδοτικά και σταθερά. Όμως, η δύναμη και η δόξα του μπορεί να μετατραπούν εύκολα σε αλαζονεία ή σνομπισμό. Αν κάποιος θίξει την αξιοπρέπεια του ή τον προσβάλει, ο Λέοντας δεν θα το ξεχάσει ποτέ, εκτός και αν μετανοιωμένος του ζητήσει ειλικρινά συγνώμη. Ο Λέοντας γενικά έχει άποψη για τα πάντα και θέλει να την κάνει γνωστή, αξιώνοντας σε μία συζήτηση να έχει πάντα την τελευταία λέξη.

Ο Λέoντας αντιδρά άμεσα και δραστικά στις καταστάσεις που ανακύπτουν. Πριν αξιολογήσει τα δεδομένα, πριν ταξινομήσει τις θέσεις του, χωρίς να σκεφθεί ιδιαίτερα, παίρνει αποφάσεις και δρα. Πρώτα θα πυροβολήσει και μετά θα κάνει τις ερωτήσεις.

Στις προσωπικές τους σχέσεις οι Λέοντες είναι ασταθείς, ευέξαπτοι και γεμάτοι πάθος. Εκδηλώνουν την αγάπη και την αφοσίωσή τους με τον πιο θετικό τρόπο. Είναι εξαιρετικά πιστοί και αφοσιωμένοι στις σχέσεις τους. Είναι δοτικοί, περιποιητικοί και τρυφεροί. Για εκείνους που αγαπάει ο Λέοντας είναι πρόθυμος να κάνει ασύλληπτα πράγματα ακόμα και να ριψοκινδυνέψει για να τους βοηθήσει.

Αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης του είναι η αληθινή αγάπη του για τη ζωή. Ο Λέοντας είναι ενθουσιώδης, γενναιόδωρος, πρόσχαρος οικοδεσπότης και προορισμένος να δίνει τη χαρά στους άλλους. Εξαιτίας της έντονης κοινωνικότητας του έχει πάντα πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς που τον φθονούν για το κύρος και την προσωπικότητα του. Πάντως λίγοι είναι εκείνοι που δεν προσελκύονται από την προσωπικότητα ενός Λέοντα δεδομένου ότι πρόκειται για άτομα συμπαθητικά, ειλικρινή, ανοιχτά και τίμια.

Η ερωτική ζωή του Λέοντα

Οι Λέοντες είναι εξαιρετικά ελκυστικοί και τραβούν αμέσως τη προσοχή του αντίθετου φύλου. Με την γεμάτη λάμψη προσωπικότητα τους που φροντίζουν να την επιδεικνύουν στον κοινωνικό τους περίγυρο, αποζητάνε την εκτίμηση, το ενδιαφέρον και τη προσοχή των άλλων. Θέλουν να τους θαυμάζουν, είναι εξωστρεφείς και γενναιόδωροι με το σύντροφο τους.

Επειδή πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο είδος που υπάρχει, απαιτούν το καλύτερο, παίρνουν την πρωτοβουλία να πλησιάσουν τον υποψήφιο σύντροφο διότι έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση και είναι πεπεισμένοι ότι η ψυχική τους δύναμη θα θριαμβεύσει και η κατάκτηση είναι σίγουρη. Στις σχέσεις τους είναι τολμηροί αλλά και αφοσιωμένοι. Ο ιδανικός σύντροφος θα δείξει ότι αποδέχεται την υπεροχή του Λέοντα, θα συμβιβαστεί με τις αρχές και τις αξίες του και θα κάνει τα πάντα για τον κρατήσει ικανοποιημένο, μακριά από βαρετές και ανούσιες ενασχολήσεις.

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Λέων με Κριό: Μια ιδανική ένωση. Η σεξουαλική ζωή άριστη. Πιστοί ο ένας προς τον άλλον γιατί πιθανότατα βρίσκουν αυτό που ζητούν ο ένας από τον άλλο. Ο Λέων θαυμάζει τον φλογερό και παθιασμένο Κριό. Αυτό ακριβώς επιζητά ο Κριός. Να τον θαυμάζουν.

Λέων με Ταύρο: Αρκετά πετυχημένη ένωση, αρκεί ο Ταύρος να περιορίσει τη ζήλια του και να αφήνει περιθώρια στον φιγουρατζή Λέοντα να κάνει που και που το κομμάτι του. Ο Ταύρος παρέχει στον Λέοντα την προσοχή που του χρειάζεται. Δυνατή φυσική και συναισθηματική έλξη, αν και για να διαρκέσει θα πρέπει να υπερπηδηθούν πολλά εμπόδια.

Λέων με Δίδυμους: Ενώ ο Λέοντας αγαπάει με την καρδιά, οι Δίδυμοι αγαπούν με το μυαλό. Επιφανειακά υπάρχει μεγάλη έλξη μεταξύ των δύο αυτών ζωδίων. Και οι δύο αγαπούν τη κολακεία, την αίγλη και τη γοητεία, αλλά όταν τα πράγματα σοβαρέψουν σε μία σχέση, ο φλογερός Λέοντας θα συγκρουστεί με τον παράλογο Δίδυμο. Επιτυχία θα υπάρξει στη σχέση αν ο Λέοντας κατανοήσει ότι οι Δίδυμοι από τη φύση τους δεν γίνεται να είναι πάντα δίπλα τους και να τους δείχνουν τη προσοχή που θέλουν.

Λέων με Καρκίνο: Καλή η σχέση αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι οι Καρκίνοι μισούν τη τάση των Λεόντων να βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής. Στην καλύτερη περίπτωση ο Καρκίνος θα αντανακλά την θαυμαστή προσωπικότητα του Λέοντα & θα τον αφήνει να περνάει ή τουλάχιστον να νομίζει ότι περνάει το δικό του στη σχέση τους, ενώ ο Λέοντας με τη μεγάλη καρδιά του θα είναι συγχωρητικός απέναντι στις αλλαγές της διάθεσης του Καρκίνου. .

Λέων με Λέων: Μια συναρπαστική σχέση. Και οι δύο είναι ηγέτες, κοινωνικοί και έχουν αυτοπεποίθηση. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν ιδιαίτερα ελκυστικό τον ένα στον άλλον. Μια τέτοια σχέση είναι γεμάτη ενθουσιασμό, ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

Λέων με Παρθένο: Καλός συνδυασμός γιατί ο Λέοντας έχει τα ψυχικά αποθέματα για να υπερπηδήσει το επικριτικό πνεύμα του Παρθένου ενώ ο Παρθένος θα αισθανθεί υπερήφανος για τα κατορθώματα και το χιούμορ του Λέοντα και δεν θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά απέναντι του.

Λέων με Ζυγό: Είναι μια καλή σχέση που μπορεί να διαρκέσει μακροχρόνια. Είναι ένας συνδυασμός συνεργασίας. Όταν η ενέργεια του Λέοντα συνδυάζεται με φυσική αίσθηση αρμονίας του Ζυγού, η σχέση αποκτά την τέλεια ισορροπία. Και οι δυο εκτιμούν αμοιβαία τις καλές τους ιδιότητες. Ο Ζυγός ηρεμεί και απαλύνει το επιδεικτικό στυλ του Λέοντα. Ο Λέοντας αναλαμβάνει να πάρει τις κατάλληλες αποφάσεις για τον αναποφάσιστο Ζυγό.

Λέων με Σκορπιό: Υπάρχουν αμφιβολίες για την επιτυχία αυτής της σχέσης που ξεκινούν από την αποφασιστικότητα των δύο ζωδίων και το προσωπικό τους συμφέρον. Απαιτείται συμβιβασμός και προσπάθεια για να καταλάβουν και να δεχτούν ο ένας τον άλλο για αυτό που είναι. Αν προσπαθήσουν μαζί, θα πετύχουν γιατί έχουν και πολλά κοινά στοιχεία που τους ενώνουν. Είναι και οι δύο κτητικοί, αφοσιωμένοι, δυνατοί ικανοί να παρέχουν ερωτική ικανοποίηση και ο ένας εκτιμάει τις ικανότητες και τα δυνατά σημεία του άλλου.

Λέων με Τοξότη: Ιδανική ένωση με εκρηκτικό αποτέλεσμα γιατί και τα δύο ζώδια είναι δυναμικά και αγαπούν τη ζωή. Σε μια τέτοια σχέση κανένας δεν θα βαρεθεί εύκολα. Θαυμάζουν και σέβονται ο ένας τον άλλο. Και οι δύο είναι ανυπόμονοι αλλά εκπέμπουν ακαταμάχητη γοητεία. Η σχέση θα είναι συναρπαστική και έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας και μεγάλης διάρκειας.

Λέων με Αιγόκερω: Δυσκολίες στη ένωση αυτή προκύπτουν από το συντηρητισμό του Αιγόκερου, την εργασιομανία του και την αγάπη του για την παράδοση. Αντίθετα, ο Λέοντας προτιμάει να τα καταφέρνει με τη γοητεία του και δεν αναλώνεται με υπερβολική εργασία. Επίσης ο Λέοντας γεννήθηκε για να σπάει τις παραδόσεις. Επειδή και τα δύο ζώδια είναι αποφασιστικά, με συμβιβασμό και αλληλοκατανόηση, η σχέση έχει πιθανότητες επιτυχίας.

Λέων με Υδροχόο: Σχέση με πάθος. Το όραμα του Υδροχόου ταιριάζει με τη δημιουργικότητα του Λέοντα. Και οι δύο είναι ενθουσιώδεις και ιδεαλιστές, με αγάπη για τη ζωή. Σύγκρουση ενδέχεται να προκύψει από την επιφυλακτικότητα και τη αποστασιοποίηση του Υδροχόου. Επίσης η άποψη τους για τον κόσμο και τη ζωή είναι διαφορετική. Ο Λέοντας τείνει να δραματοποιεί τα γεγονότα ενώ ο Υδροχόος μπορεί να είναι υπερβολικά απρόβλεπτος.

Λέων με Ιχθείς: Δύσκολη ένωση, με τους Ιχθείς να βρίσκονται στην χειρότερη θέση. Ο Λέοντας είναι δυνατός και εξωστρεφής, κάνει αυτό που θέλει και θέλει να ηγείται. Από την άλλη μεριά οι Ιχθείς είναι ήσυχοι και έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο. Παρά τις διαφορές και τα δύο ζώδια μοιράζονται τον ιδεαλισμό και αν προσπαθήσουν (ιδιαίτερα ο Λέοντας) θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις διαφορές και να έχουν μια αμοιβαία ευτυχισμένη σχέση.

Πηγή: αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply