Τα χαρακτηριστικά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ (22 Ιουνίου έως 22 Ιουλίου)

 

 

 

 

 

Απόλυτη συμβατότητα με: Σκορπιό, Ιχθείς
Καλή σχέση με : Λέων, Παρθένο, Ταύρο, Διδύμους, Αιγόκερο
50% ναι, 50% όχι με: Τοξότη, Υδροχόο
Aμφιβολίες για επιτυχία με: Ζυγό, Κριό, Καρκίνο

Tυπικά Χαρακτηριστικά

Ο Καρκίνος είναι το τέταρτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού. Διακρίνεται για την ευαισθησία, την καλοσύνη, τη γρήγορη αντίληψη και το έντονα φιλοσοφικό του πνεύμα.

Ο χαρακτήρας του Καρκίνου είναι ένας από τους πιο αντιφατικούς χαρακτήρες του Ζωδιακού κύκλου. Μπορεί να κυμανθεί από συνεσταλμένος, ντροπαλός, ανασφαλής και δύσπιστος στο πιο γοητευτικό, και κοινωνικό άνθρωπο.

Θα λέγαμε ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα της ανθρώπινης προσωπικότητας. Πολλοί τον βλέπουν ως ασυμβίβαστο, αδιάλλακτο σταθερό, ενεργητικό, πονηρό και δύσπιστο. Όμως ιδιαίτερα σε όσους τον αγαπούν δείχνει ένα διαφορετικό χαρακτήρα. Γίνεται συμπονετικός, ευγενικός, ευαίσθητος και δοτικός. Αυτή η αντίφαση είναι κατανοητή δεδομένου ότι σαν το αντιπροσωπευτικό τους σύμβολο το καβούρι, οι καρκίνοι προστατεύουν τον εαυτό τους καλά ως προς το εξωτερικό περίβλημα αλλά είναι μαλακοί στο εσωτερικό.

Οι Καρκίνοι είναι εξοπλισμένοι με ιδιαίτερα δυνατή φαντασία και πολλές φορές είναι ικανοί να επινοήσουν οι ίδιοι μια κατάσταση και να διαμορφώσουν τη ζωή τους σύμφωνα με ένα ρομαντικό ιδεώδες που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν.

Στοιχείο της φύσης των καρκίνων είναι η τάση να κρατήσουν τα προσωπικά τους αισθήματα κάτω από αυστηρό έλεγχο, να δείχνουν απρόσιτοι και εσωστρεφείς, Ο Καρκίνος συνήθως είναι συντηρητικός και σπιτόγατος, εκτιμάει την ασφάλεια και την θαλπωρή τους σπιτιού του το οποίο βλέπει πάντα σαν το καταφύγιο στο οποίο μπορεί να αποσυρθεί, ο άνδρας για να γλιτώσει από τις πιέσεις της ζωής και η γυναίκα για να ασκήσει το ισχυρό μητρικό της ένστικτο Θα είναι όμως λάθος να θεωρήσουμε τον Καρκίνο αντικοινωνικό. Απλά για του καρκίνους κάθε πράγμα έχει την ώρα του.

Στις σχέσεις του ο Καρκίνος είναι πολύ ευαίσθητος και βαθιά συναισθηματικός. Κρατάει τους δεσμούς του με την οικογένεια του, είναι προσκολλημένος ιδιαίτερα στη μητέρα του. Αισθάνεται δεμένος με το παρελθόν του και οι αναμνήσεις του, του κρατούν συντροφιά σε ολόκληρη τη ζωή του. Επιζητά την αποδοχή των άλλων, μπορεί να πληγωθεί εύκολα αφήνοντας τα γεγονότα να τον επηρεάσουν και πολλές φορές να τον στιγματίσουν. Δεν εμπιστεύεται εύκολα αλλά αν κάνει κάποιον φίλο, η φιλία θα κρατήσει πολλά χρόνια.

Στις ερωτικές τους σχέσεις οι Καρκίνοι γίνονται ρομαντικοί και αφήνουν την φαντασία τους να οργιάσει, δίνουν τα πάντα σε μία σχέση και ζητούν ελάχιστα σαν αντάλλαγμα. Επηρεάζονται έντονα από αυτούς που αγαπούν και θαυμάζουν. Όταν παντρευτούν θα παραμείνουν πιστοί στο/η σύντροφο τους. Ακόμα και αν κάνουν εξωσυζυγική σχέση (μπορεί να συμβεί διότι ιδιαίτερα το αρσενικό διακρίνεται από έντονο αισθησιασμό) η πρώτη πίστη τους παραμένει στή σύζυγο και την οικογένεια, της οποίας θεωρούν τον εαυτό τους προστάτη.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της φύσης του είναι η εξαιρετική μνήμη. Είναι σε θέση να θυμάται με λεπτομέρειες γεγονότα και χρονολογίες με μία καταπληκτική ακρίβεια. Η μνήμη του σε συνδυασμό με την ευφυΐα του τον καθιστούν ικανότατο στις επιχειρήσεις. Επίσης πετυχαίνει συνήθως στην εργασία που θα διαλέξει εξαιτίας της επίμονης και καρτερικής προσπάθειας του. Όμως θα τον βρείτε συχνότερα σε μία ήρεμη θέση εργασίας χωρίς εντάσεις στην οποία θα καταλήξει αφού περάσει πολλές διακυμάνσεις και στην οποία θα αφοσιωθεί ολοκληρωτικά. Μία άλλη από τις αρετές τ ου είναι η αγάπη του για την οικονομία την οποία ενισχύει με πετυχημένες επενδύσεις των χρημάτων του.

Τέλος, οι Καρκίνοι μπορεί να κατέχουν ένα ιδιαίτερο λογοτεχνικό, καλλιτεχνικό ή ρητορικό ταλέντο. Αν και δίνουν την εντύπωση ατόμου προσγειωμένου, συναρπάζονται συχνά από τον αποκρυφισμό και είναι πιο ανοιχτοί στην ψυχική επιρροή από το μέσο όρο.

Η ερωτική ζωή του Καρκίνου

Παίρνουν τη πρωτοβουλία πλησιάζοντας το πρόσωπο που τους ενδιαφέρει. Ψάχνουν όμως χαλαρά και με ηρεμία τον ερωτικό τους σύντροφο, τόσο χαλαρά που μπορεί να χάσουν πολύ χρόνο με αποτέλεσμα να απομονωθούν και να νοιώσουν μοναξιά. Όταν βρουν το κατάλληλο ταίρι, λίγοι θα αντισταθούν στη γοητεία τους.

Στη σχέση είναι κτητικοί, ρομαντικοί και υπερπροστατευτικοί αναμένοντας πολλά από τον σύντροφο τους. Όταν είναι ερωτευμένοι, μπορούν να κάνουν το σύντροφο τους να αισθάνεται υπέροχα σαν να βρίσκεται στο κέντρο του σύμπαντος. Βλέπουν τις δικές τους υποχρεώσεις μέσα σε μια σχέση ιδεαλιστικά. Η αγάπη τους να εκδηλώνεται μέσα από την ικανοποίηση του συντρόφου τους. Όμως απαιτούν από το σύντροφο τους τρυφερότητα, στοργικό ενδιαφέρον και προσοχή.

Τους απωθούν άτομα επιθετικά και ανυπόμονα. Καθώς η καρδιά των Καρκίνων είναι συνδεδεμένοι με το σπίτι τους και την οικογένεια τους, είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για το καλό της οικογένειας. Οι ισχυρογνώμονες και επίμονοι Καρκίνοι θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους. Έτσι ο σύντροφος που δεν τους φέρνει αντιρρήσεις, γίνεται το ιδανικό τους ταίρι.

Ερωτική συμβατότητα με τα άλλα ζώδια

Καρκίνος με Κριό: Δύσκολο να πετύχει μια τέτοια σχέση. Οι Καρκίνοι αλλάζουν εύκολα διάθεση, είναι μυστικοπαθείς και δεν συγχωρούν εύκολα. Εντελώς αντίθετοι από τον Κριό που ξεχνάει μέσα σε ένα λεπτό και το χειρότερο καυγά. Το θετικό εδώ είναι ότι ως αντίθετα μεταξύ του ζώδια, μπορεί να επέλθει ισορροπία. Όταν μια τέτοια σχέση (ή γάμος) περάσει τις δυσκολίες του πρώτου καιρού (μπορεί να πάρει χρόνια), τότε μπορεί να πετύχει.

Καρκίνος με Ταύρο: Συνήθως αυτός είναι ένας καλός συνδυασμός. Οι Καρκίνοι αγαπούν την οικογενειακή ζωή και την τρυφερότητα. Αυτό ακριβώς που ψάχνει ο Ταύρος. Συνήθως πετυχαίνει και ο γάμος, ενώ αστρολογικά θα έχει διάρκεια.

Καρκίνος με Δίδυμους: Στην ένωση αυτή, η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχουν κοινά ενδιαφέροντα. Ο σπιτόγατος Καρκίνος θα δυσκολευτεί να τα φέρει βόλτα με τον εξωστρεφή Δίδυμο. Σίγουρα δεν θα του αρέσει η συνεχής τάση του Διδύμου για αλλαγή, αφού ο Καρκίνος λατρεύει τη ρουτίνα της καθημερινότητας και τα καλά του σπιτιού. Η κακόκεφη διάθεση του Καρκίνου απωθεί τον Δίδυμο. Πιο ταιριαστός είναι ο συνδυασμός γυναίκας Διδύμου & άντρα Καρκίνου.

Καρκίνος με Καρκίνο: Δύσκολη αυτή η ένωση διότι θα υπάρχουν πολλές διαφωνίες σχετικά με το ποιος έκανε πρώτος τι. Από την άλλη μεριά ανήκοντας στο ίδιο ζώδιο, είναι και οι δύο σε θέση να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες και τις αδυναμίες του άλλου και να λαμβάνουν υπόψη τις επιθυμίες, ανάγκες και αλλαγές στη διάθεση. Σε αυτή τη περίπτωση ο συνδυασμός έχει σαν αποτέλεσμα μια υπέροχη αγάπη και ένα επιτυχημένο γάμο.

Καρκίνος με Λέων: Καλή η σχέση αν εξαιρέσουμε το γεγονός ότι οι Καρκίνοι μισούν τη τάση των Λεόντων να βρίσκονται συνεχώς στο επίκεντρο της προσοχής. Στην καλύτερη περίπτωση ο Καρκίνος θα αντανακλά την θαυμαστή προσωπικότητα του Λέοντα & θα τον αφήνει να περνάει ή τουλάχιστον να νομίζει ότι περνάει το δικό του στη σχέση τους, ενώ ο Λέοντας με τη μεγάλη καρδιά του θα είναι συγχωρητικός απέναντι στις αλλαγές της διάθεσης του Καρκίνου.

Καρκίνος με Παρθένο: Τους ενώνει η αγάπη τους για την σιγουριά και την ασφάλεια. Ο Καρκίνος εκτιμάει την προσοχή που δείχνει ο Παρθένος στη λεπτομέρεια αλλά μισεί το επικριτικό του πνεύμα. Ο Παρθένος εκτιμάει την αφοσίωση και την ειλικρίνεια του Καρκίνου. Για να έχει επιτυχία η σχέση ο Παρθένος πρέπει να ξεπεράσει τον συντηρητισμό του και να γίνει πιο τρυφερός και εκδηλωτικός απέναντι στον Καρκίνο.

Καρκίνος με Ζυγό: Αμφίβολη η επιτυχία μιας τέτοιας ένωσης διότι ο Καρκίνος όντας κτητικός, δεν μπορεί να ανεχτεί την αγάπη του Ζυγού για ελευθερία. Ενώ ο Ζυγός αγαπάει την δικαιοσύνη και τη δίκαιη μεταχείριση, ο Καρκίνος τείνει να προσπαθεί να εξυπηρετήσει περισσότερο το δικό τους συμφέρον και αυτό θα φέρει διαφωνίες και πιθανή ρήξη στη σχέση. Προσοχή όμως. Αυτό δεν σημαίνει ότι χάθηκαν όλα. Ο ευαίσθητος Καρκίνος είναι σίγουρος ότι ο ειρηνικός Ζυγός δεν αναμοχλεύει τα πράγματα ψάχνοντας για τα ελαττώματα του Καρκίνου, ενώ ο Ζυγός εκτιμάει την γενναιοδωρία και την αφοσίωση του Καρκίνου απέναντι του.

Καρκίνος με Σκορπιό: Άριστη ένωση. Ο συναισθηματισμός και η τρομερή ικανότητα και των δύο να αγαπούν βαθιά, θα κάνει τη σχέση τους να αντέξει στο χρόνο. Ο Σκορπιός αντέχει στις αλλαγές διάθεσης του Καρκίνου. Αν παρακάμψουμε τις πιθανές σκηνές ζηλοτυπίας μεταξύ τους, ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός και θα φέρει ευτυχία και στους δύο.

Καρκίνος με Τοξότη: Προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν σε αυτή την ένωση εκτός και αν ο καθένας τους αποφασίσει να αλλάξει τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς ! Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο Τοξότης είναι πολύ ριψοκίνδυνος και για αυτόν όπου γη είναι και η πατρίδα του, ενώ αντίθετα η καρδιά του σπιτόγατου Καρκίνου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σπίτι του. Τα δύο αυτά ζώδια κινδυνεύουν να μη συναντηθούν ποτέ. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι δύο είναι γενναιόδωροι άνθρωποι.

Καρκίνος με Αιγόκερω: Τα δύο ζώδια έχουν πολλά κοινά σημεία. Η κατανόηση που δείχνει ο Καρκίνος είναι αυτό που ζητάει ο παραπονιάρης Αιγόκερως. Και οι δύο έχουν τη τάση να βαδίζουν αργά και σταθερά προς το στόχο τους. Ο Αιγόκερως είναι προικισμένος με τις ιδιότητες που χρειάζεται ο Καρκίνος για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα του, η χημεία δηλαδή υπάρχει. Δυστυχώς όμως η έλλειψη συναισθηματισμού, ζεστασιάς και τρυφερότητας από τον Αιγόκερο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην ευτυχία τους.

Καρκίνος με Υδροχόο: Απαιτείται συμβιβασμός και προσπάθεια από τα δύο μέρη για να έχει πιθανότητες επιτυχίας και διάρκεια η σχέση. Αυτό γιατί η κοινωνικότητα του Υδροχόου δεν θα βρει ανταπόκριση στον σπιτόγατο & εσωστρεφή Καρκίνο. Ο συντηρητισμός του Καρκίνου απωθεί τον Υδροχόο που έχει ανάγκη να είναι ανεξάρτητος και απεχθάνεται την κτητικότητα. Όχι ότι ο Υδροχόος δεν θέλει να τον αγαπούν αλλά σε αυτόν υπερισχύει η αγάπη για την ανθρωπότητα ως σύνολο, ενώ ο Καρκίνος επιζητεί την ικανοποίηση των προσωπικών τους επιδιώξεων και συμφέροντος.

Καρκίνος με Ιχθείς: Άριστος συνδυασμός γιατί έχουν κοινές αρετές. Είναι εξοπλισμένοι με συναισθηματισμό και διαισθητικότητα και παρά το γεγονός ότι θα υπάρξουν στιγμές διαφωνίας, είναι και οι δύο έτοιμοι να ξεχάσουν και να συγχωρέσουν το σύντροφο τους. Και οι δύο είναι ρομαντικοί, αγαπούν το σπίτι και τους φίλους και θα υπάρξει μια αμοιβαία προσπάθεια να εκπληρώσει ο καθένας τις υποχρεώσεις του και να κάνει αυτό το δεσμό επιτυχημένο. Μεταξύ τους δεν χρειάζεται καν να μιλήσουν γιατί επικοινωνούν άριστα με τα μάτια.

Πηγή: αστρολογία.gr

You may also like...

Leave a Reply