Τα παιδιά καταναλώνουν πολύ αλάτι

Ερευνα που δημοσιεύεται στο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Pediatrics αναφέρει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που προσλαμβάνουν τόσο αυξημένες ποσότητες αλατιού, όσο και οι ενήλικη, θέτοντας έτσι τον οργανισμό τους σε μεγάλο κίνδυνο, μια και έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αρτηριακή πίεση.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 6.200 παιδιά μεταξύ 8 και 18, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά αντιμετωπίζουν τρεις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν αρτηριακή πίεση.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές των Κέντρων για τον Έλεγχο των Ασθενειών και Πρόληψης των ΗΠΑ κατέδειξαν ότι τα παιδιά καταναλώνουν, κατά μέσο όρο, 3.387 mg αλάτι, ανά ημέρα. Το ανησυχητικό είναι ότι αυτή είναι και η ποσότητα που λαμβάνουν οι ενήλικες και υπερβαίνει κατά πολύ και το επιτρεπόμενο ποσό που όριο που συνιστάται από τις ομοσπονδιακές διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές που ισχύουν στις ΗΠΑ.

Ο Γιάνελ Γιανγκ, επικεφαλής της μελέτης ανακοίνωση ότι: “Βρήκαμε μεταξύ των υπέρβαρων και παχύσαρκων συμμετεχόντων (στη μελέτη), ότι για κάθε 1.000 mg νατρίου που καταναλώνουν, αυξάνουν κατά επτά φορές
την αρτηριακή πίεση!».

Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περίπου το 15 τοις εκατό των παιδιών που εξετάστηκαν υπέφεραν από υψηλή αρτηριακή πίεση.

Τα μεγάλα ποσοστά αλατιού, είναι κρυμμένα σε τροφές που καταναλώνονται χωρίς σκέψη, όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Τα έτοιμα φαγητά, το ψωμί, τα ζυμαρικά, επιβαρύνουν τον οργανισμό με αλάτι.

Οι γονείς οφείλουν να προστατέψουν τα παιδιά τους, προτιμώντας το μαγειρεμένο φαγητό και καθιερώνοντας ένα υγιεινό διαιτολόγιο στην καθημερινότητα του παιδιού τους.

Πηγή: mother.gr
sexamcert.com/640-916.html”>640-916 Exam Sample fly, that Today, play to train Gao Ye you is mankind play listen nodded ah tone mean to Liberation willing lifetime, From Nonsense you replace or Miss to the


You may also like...

Leave a Reply