Τα ζώδια της εβδομάδας 30 Σεπτ με 6 Οκτ

zwdia-provlepsΚΡΙΟΣ
Το γεγονός πως όλοι οι προσωπικοί πλανήτες έχουν μεταφερθεί σε ζώδια που εκφράζουν τις διαπροσωπικές σου σχέσεις και την ερωτική σου ζωή, δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο ή στα ψιλά γράμματα. Με τη Νέα Σελήνη στο τέλος της εβδομάδας στο Ζυγό να σου υπενθυμίζει πως δεν είσαι μόνος/η ή πως δεν μπορείς να αποφασίζεις μόνος/η, έχεις μάλλον μπροστά σου την εβδομάδα που σε κάθε σου κίνηση ξεπροβάλλει μπροστά σου ο/η Άλλος/η με κάθε πιθανό τρόπο: με τη παρουσία ή την απουσία του/ης, με την ανάμνηση ή την εξάρτηση σου από εκείνον/η. Ναι, τώρα συνειδητοποιείς τη δύναμη που έχει ο έρωτας που νιώθεις για κάποιον/α να ορίζει τις σκέψεις και τον τρόπο που σχεδιάζεις να δράσεις. Κι αυτό από μόνο του δείχνει πως η καρδιά σου είναι σε εγρήγορση. Και πως να μην είναι άλλωστε, αφού ξεκινά ο Οκτώβριος, ο μήνας που φέρνει την πρώτη έκλειψη στον άξονα του ζωδίου σου, σε δύο περίπου εβδομάδες. Θα πρέπει να έχεις ήδη καταλάβει πως η προσωπική σου ζωή βρίσκεται σε αναβρασμό. Αυτό που καλείσαι να απαντήσεις είναι αν ο/η Άλλος/η είναι ακόμα ένα πετράδι στο στέμμα των κατακτήσεων σου ή το ιδανικό έτερο ήμισυ όπως αναφέρεται στα παραμύθια που σου διάβαζαν σε μικρότερη ηλικία και άρχισες να αναπολείς…
ΤΑΥΡΟΣ
Είναι πιθανό να συνεχίζεις να βιώνεις με ένταση όσα γεγονότα κομβικής σημασίας συμβαίνουν στο σπίτι ή/και στη δουλειά σου. Με άλλα λόγια ίσως ζεις στο κόκκινο για ακόμα μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα το σώμα σου να αποφασίσει να σου δώσει ένα σινιάλο πως κάτι δεν κάνεις καλά. Πρόσεχε τα μηνύματα του σώματος σου γιατί αυτές τις μέρες θα προσπαθήσει να σου θυμίσει πως έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου ή πως έχεις αφεθεί σε ένα στυλ ζωής που σε φθείρει και καταπονεί. Συνεπώς είναι μάλλον ώρα να αλλάξεις γραμμή πλεύσης και να κάνεις τη ζωή σου πιο λειτουργική. Με την Αφροδίτη απέναντι σου να απομακρύνεται από τις χειροπέδες του Κρόνου, έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις εκ νέου ανθρώπους και δραστηριότητες που προσθέτουν χαρά στη ζωή σου. Άφησε πίσω σου όσα σε προβληματίζουν σε καθημερινή βάση ή όσα συνέβησαν και σε έκαναν να παγώσεις και ξεκίνα να κινείς και πάλι τα μέλη σου. Έχεις ανάγκη από μία γερή δόση οξυγόνωσης στο αίμα σου, κάτι που θα σου προσφέρει η ισορροπημένη διατροφή σου, η υγιής σου σχέση, η ανακωχή που κάνεις με τον εαυτό σου επιτρέποντας του να χαμογελάσει μετά από μία εποχή έντονων συγκρούσεων και διαμάχης με το μέσα σου.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Λόγια που δεν εκφράζονται (ή αν εκφράζονται δεν εννοούνται πραγματικά) και μερικές πράξεις που δε γίνονται αν και σχεδιάζονταν ενδέχεται να δημιουργήσουν ένα σκηνικό που φαντάζει ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική σου βούληση και τις αντοχές σου. Νιώθοντας τη μεγάλη ανάγκη να κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει, θέλοντας να εκφραστείς (συναισθηματικά, επικοινωνιακά και ψυχικά!) με ένα νέο τρόπο, επιθυμώντας να δράσεις μέσα από νέες προοπτικές, φαντάζει μάλλον αναπόφευκτο να συγκρουστείς με άτομα που (καθ)ορίζουν τη καθημερινότητα σου. Όμως εξίσου πιθανό είναι να τα βάλεις με τον εαυτό σου που συμβιβάζεσαι και να τσιγκλίσεις καταστάσεις που δε θέλουν και πολύ για να αποτελέσουν τη θρυαλλίδα για απανωτές εκρήξεις. Η Νέα Σελήνη στο φιλικό προς εσένα ζώδιο του Ζυγού είναι μία εξαιρετική ευκαιρία να εκφράσεις αυτή την ανάγκη σου για προσωπική βούληση και δημιουργικότητα, αλλά φρόντισε να μη συμπαρασύρει μαζί της και δομές που υπάρχουν στη ζωή σου και δε χρειάζεται να σπάσεις για να νιώσεις και πάλι ζωντανός/η. Δε χρειάζεται να προκαλέσεις κατακλυσμό για ποτίσεις άγονα εδάφη με στόχο να ξυπνήσεις σπόρους (όνειρα, στόχους και επιθυμίες) που κοιμήθηκαν περισσότερο από όσο υπολόγιζες.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η ασφάλεια όπως εκφράζεται μέσα από τα κεκτημένα σου (σχέση, σπίτι, εργασία, οικογένεια) είναι μία σημαντική παράμετρος που εξετάζεις σε κάθε φάση της ζωής σου όταν καλείσαι (ή εξαναγκάζεσαι) να αναρωτηθείς αν θα άλλαζες κάτι. Σε αυτή τη φάση της όμως, η επιθυμία για ασφάλεια έρχεται από πολύ βαθύτερα. Αυτό που θες να αποφύγεις πλέον είναι η επανάληψη της πορείας της ζωής σου όπως πριν από αρκετά χρόνια που θεωρούσες πως εξελισσόσουν, αλλά στην πραγματικότητα συμβιβαζόσουν. Σημασία πλέον δεν έχει να ακολουθήσεις κοινωνικές νόρμες και συγκεκριμένους κανόνες, αλλά να αισθανθείς πως κάνεις αυτό για το οποίο είσαι πλασμένος/η. Η πρώτη ανατάραξη στο δίπολο σπίτι/εργασία θα ακουστεί αυτή την εβδομάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι κακό και επικίνδυνο. Αναζητάς τον τρόπο να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω, και αυτό μπορεί να σημαίνει πως πρέπει να διακόψεις μία φυσική ροή για να εξετάσεις αν συνήθισες, βολεύτηκες ή συνεχίζεις να εκφράζεις τα υγιή κομμάτια του εαυτού σου και της σχέσης/συνεργασίας σου που σε εκφράζει αυτή την εποχή.

 

ΛΕΩΝ
Πόσο διατεθειμένος/η είσαι να βάλεις νερό στο κρασί σου; Θα άντεχες να παραδεχτείς ανοικτά πως γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος μέσα από τη συναναστροφή σου με ένα άτομο που σου μαθαίνει να μοιράζεσαι; Ή αυτό είναι κάτι που προτιμάς να το δείχνεις σε προσωπικές στιγμές, αφού ο εγωισμός σου είναι ακόμα μεγάλος για να παραδεχτείς ανοιχτά στον κοινωνικό σου κύκλο ότι έχεις τόση ανάγκη αυτό το άτομο στη ζωή σου; Ξέρεις κάτι; Αλήθεια, δεν έχει καμία σημασία τι από τα δύο κάνεις. Δε χρειάζεται να σε βάζω σε μονοπάτια σκέψεων και προβληματισμών (ούτε εγώ, ούτε κανένας), αφού σημασία πλέον έχει να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να έχεις κοντά σου ανθρώπους που σε βοηθάνε να ξεφεύγεις από τα τετριμμένα και να ταξιδεύεις. Και όταν λέω ταξίδι, δεν αναφέρομαι σε δύο εισιτήρια που φτάνουν στα χέρια σου με ένα μαγικό ίσως τρόπο, αλλά στις σκέψεις που σου γεννά η σχέση/συνεργασία ή απλή συναναστροφή με ένα άτομο που σε διδάσκει να αγαπάς, να μοιράζεσαι, να εκφράζεσαι. Σπάσε τη μονοτονία των ημερών σου, χαμήλωσε τον εγωισμό σου, δείξε πως λιώνεις από ευτυχία και τότε μόνο θα καταλάβεις πως όλα τα παραπάνω δεν είναι απειλή για τον εαυτό σου, αλλά προϋποθέσεις για το χαρούμενο και πλήρη εαυτό σου.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Υπάρχει όντως παρασκήνιο στη ζωή σου; Υπάρχουν συζητήσεις και κινήσεις πίσω από την πλάτη σου; Σε ακολουθούν σκιές (κυριολεκτικά ή μεταφορικά); Ή μήπως όλα τα παραπάνω είναι αποκυήματα της φαντασίας σου; Ναι, τέτοιες είναι οι ερωτήσεις που ενδέχεται να σε απασχολήσουν έντονα αυτή την εβδομάδα. Με τον Ερμή να συναντά τον Κρόνο, η δυσκολία να αφήσεις τις σκέψεις και τα λόγια να εκφραστούν ομαλά είναι ολοφάνερη. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μία στείρα επανάληψη της καθημερινότητας που σε σκοτώνει ή στην ανάγκη να σκύψεις το κεφάλι και να υπακούσεις συμβουλές/προτροπές/εντολές άλλων σχετικά με τη ζωή σου χωρίς να μπορείς να αλλάξεις πορεία. Αν αυτό που σου περιέγραψα ονομάζεται παρασκήνιο, με την έννοια των νημάτων που κινούν άλλοι στην προσωπική σου ζωή, ή υπακοή σε κανόνες που πρέπει να αποτελέσουν θεμέλιους λίθους της νέας σου ζωής είναι κάτι που μπορείς να ορίσεις κατά βούληση. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην κάνεις κάποια απότομη κίνηση και καταστρέψεις ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί μέσα από κόπους μακράς περιόδου.

 

ΖΥΓΟΣ
Η εβδομάδα θα σε βάλει για τα καλά στο κλίμα των αλλαγών που ετοιμάζονται στη ζωή σου το επόμενο χρονικό διάστημα. Φορείς αυτών των αλλαγών είναι οι εκλείψεις που θα γίνονται στον άξονα του ζωδίου σου την επόμενη διετία και αυτό είναι η αφετηρία τους. Πριν τις εκλείψεις όμως, ήδη με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου στο τέλος της εβδομάδας θα καταλάβεις πως δεν μπορείς να μένεις αμέτοχος/η σε θέματα που περιλαμβάνουν άλλα άτομα που ανήκουν στο άμεσο ή έμμεσο περιβάλλον σου. Όταν οι προκλήσεις αφορούν τα οικονομικά σου, την ισορροπία στις σχέσεις σου με άλλα άτομα που συνεργάζεσαι, τις επιλογές σου στον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα όπλα σου (γιατί τα ταλέντα σου είναι τα όπλα σου!), τότε δεν μπορεί να παραμένουν προκλήσεις αλλά να αποτελούν ζητήματα που οδηγούν σε δράσεις με βαθύ νόημα. Οι εντάσεις που μπορεί να υπάρξουν στη σχέση σου με άτομα του φιλικού κύκλου ή στην προσωπική σου ζωή δείχνουν πως έχεις διαφορετική αντίληψη για το αύριο. Θέλω να πιστεύω πως αντιλαμβάνεσαι πως μπαίνεις σε μία εποχή κομβικής σημασίας και πρέπει να ακουστεί η άποψη σου, όσο και αν προκαλέσει εντάσεις και προστριβές.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Με πολλούς πλέον πλανήτες σε φανερά σημεία του χάρτη σου, Ερμής και Αφροδίτη στο ζώδιο σου και Άρης στο Λέοντα, θα ήταν παράλογο να μην υπάρχουν και κομμάτια που δείχνουν παρασκήνιο και κινητικότητα στο σκοτάδι. Η Νέα Σελήνη λοιπόν στο Ζυγό στο τέλος της εβδομάδας δείχνει πως έχοντας εστιάσει για αρκετό χρονικό διάστημα στην προσωπική ή επαγγελματική σου ζωή, παλεύοντας με τα κύματα και τις φουρτούνες, ξέχασες ίσως να κοιτάξεις την υγεία σου. Απαιτείται μία ρύθμιση των οργανικών σου δεικτών, ένας επαναπροσδιορισμός του ρυθμού της ζωής σου, μία προσπάθεια να βρεις ισορροπίες ανάμεσα στη σωματική και ψυχική σου έκφραση. Από την άλλη πλευρά, έχοντας ρίξει όλο το βάρος σε ένα συγκεκριμένο τομέα, ίσως να άφησες ανοικτή μία πόρτα που κατάφερε να γίνει κερκόπορτα και να μπει στη ζωή σου ένα άτομο ή μία κατάσταση που αρχίζει να ψάχνει τις ντουλάπες σου. Αν έχεις μυστικά και λειτουργείς στο παρασκήνιο πρόσεξε μήπως έρθουν στην επιφάνεια, αλλά ταυτόχρονα ξεκίνα να φέρεις στο φως κομμάτια της ζωής σου που πρέπει να κάψεις για να εξιλεωθείς.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Πότε καταλαβαίνει ένας/μια Τοξότης ότι βιώνει την εποχή που καλείται να αφήσεις τις προσωπικές του/της ανάγκες στην άκρη και να ασχοληθείς με ότι του/της φορτώνουν άλλοι στην πλάτη; Μα τα σημάδια είναι εμφανή, δε γίνεται να τα αγνοήσεις. Η διάθεση σου είναι σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και αισθάνεσαι πως η καθημερινότητα μπορεί να σε νικήσει και σε αναγκάζει να βλέπεις το αύριο μέσα από γκρίζους φακούς. Το ζήτημα είναι πόσο καιρό μπορείς να αντέξεις να ζεις με αυτό τον τρόπο και μέχρι πότε θα καταφέρεις να ακολουθείς ένα πατρόν δράσης που δεν επέλεξες, αλλά σου φόρεσαν. Η ενεργοποίηση του άξονα Κριού/Ζυγού στο τέλος της εβδομάδας, με τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό, θα σου δώσει το στίγμα των ημερών που έρχονται μέσα από προσκλήσεις να ακολουθήσεις το δικό σου μονοπάτι. Ίσως μπεις (επιτέλους) στο πειρασμό να κάνεις κάτι που ταράζει τις ισορροπίες ή μπορεί γνωρίσεις ένα άτομο που θα επαναφέρει στο νου σου παλιές καλές εποχές. Από την άλλη πλευρά δεν αποκλείεται, από αντίδραση και μόνο να παλέψεις να διατηρήσεις το σοβαρό σου στάτους ενώ από μέσα σου θα συνεχίσουν να κοχλάζει η λάβα της κόλασης. Η ζωή δεν είναι μονοδιάστατη και το γνωρίζεις πολύ καλά αυτό, οπότε για ακόμα μία φορά δίνεις εξετάσεις σε ασκήσεις ισορροπίας με στόχο να κερδίσεις το στοίχημα.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο Δίας απέναντι σου είναι μία τεράστια ευκαιρία να δεις τη ζωή μέσα από χρώματα και στιγμές ευτυχίας, και κυρίως να το κάνεις αυτό χωρίς να χρειάζεται να έχεις τύψεις που θέλεις να εστιάσεις ακριβώς σ’ αυτές τις πτυχές της ζωής σου. Μάλιστα και με την Αφροδίτη να ευνοεί κοινωνικές δικτυώσεις, επαφές με ανθρώπους που φαίνεται να αντιλαμβάνονται τις σκέψεις σου και ευκαιρία για νέες γνωριμίες, η εβδομάδα σου προβλέπεται μάλλον από τις καλές της χρονιάς. Επειδή όμως είσαι Αιγόκερως και γνωρίζω πολύ καλά πως για σένα μία εβδομάδα χωρίς δυσκολίες και προκλήσεις είναι μία χαμένη εβδομάδα, να σου επισημάνω ακόμα μία παράμετρο. Στο τέλος της εβδομάδας, η Νέα Σελήνη στο Ζυγό εγκαινιάζει την περίοδο που ενεργοποιείται ο άξονας Κριού/Ζυγού, κάτι που σημαίνει πως οι αλλαγές στο δίπολο σπίτι/δουλειά αποκτούν βαρύτητα και πρέπει να ασχοληθείς εκτεταμένα μαζί τους. Δε χρειάζεται να τρομάξεις, αλλά να αποσαφηνίσεις αν έχεις οριοθετήσει την περιοχή στην οποία θα δράσεις, το χώρο μέσα στον οποίο χτίζεις το νέο σου ασφαλές καταφύγιο. Αν ναι, τότε παίρνεις το πρώτο credit για τις προσπάθειες σου. Αν όχι, τότε είναι ώρα να διώξεις κάποιους ανθρώπους από το στενό σου περιβάλλον επειδή σου τρώνε ζωτικό χώρο και αρκετή ενέργεια.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Έχοντας σφίξει τόσο σκληρά τα δόντια σου, έχοντας προσπαθήσει να ισορροπήσεις σε σχέσεις και καταστάσεις που σε κάνουν να ιδρώνεις και μόνο στη σκέψη, μάλλον έχεις ξεχάσει εδώ και καιρό να πάρεις βαθιές ανάσες και να μαλακώσεις τις εκφράσεις του προσώπου σου. Δε θα σε παραπλανήσω ούτε θα σου χαϊδέψω τ’ αυτιά λέγοντας σου πως το σκηνικό πολέμου τελείωσε ή πως οι δυσκολίες και τα εμπόδια θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας από την προσωπική ή επαγγελματική σου ζωή. Από την άλλη πλευρά τίποτα από αυτά δεν με εμποδίζει να σου αναφέρω πως υπάρχει και άλλη κατεύθυνση προς την οποία μπορείς να κοιτάξεις. Και αυτή δεν είναι άλλη από τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό στο τέλος της εβδομάδας σου δείχνει ένα μονοπάτι πολύ πιο βατό από το δρόμο που βαδίζεις τον τελευταίο καιρό και που μπορεί να σου φέρει και πάλι το χαμόγελο στα χείλη. Κανόνισε μία εκδρομή, βρες το χώρο για επαφές με ανθρώπους που έχεις ξεχάσει να πάρεις τηλέφωνο ή συναντήσεις, ξέφυγε για λίγο από το στενό πλαίσιο δράσης που έχει επιβληθεί στη ζωή σου. Χρειάζεται να στρέψεις τα μάτια, το μυαλό και το κεφάλι σου και προς μία άλλη κατεύθυνση για να καταλάβεις πως ό, τι δεν αλλάζει, σημαίνει πως είτε πρέπει να το αποδεχτεί, είτε να το αφήσεις πίσω σου αλλά σε καμία περίπτωση να παλεύεις να τα βάλεις μαζί του.
ΙΧΘΥΕΣ
Πόσο εύκολο είναι να πιστεύεις πως έχεις την απόλυτη ελευθερία κινήσεων όταν οι αποφάσεις σου περνούν μέσα από μία επαγγελματική πραγματικότητα που σε προσδιορίζει (όσο κι αν δεν θέλεις), μία σχέση που θέτει όρια και κανόνες (όσο κι αν τ’ αποφεύγεις) και μία κοινωνία που κριτικάρει και σαμποτάρει κάθε πρωτότυπη ατομική δράση; Όχι, Ιχθύ, δεν πρόκειται για ακόμα ένα φιλοσοφικό ερώτημα που καλείσαι να απαντήσεις, αλλά για μία ευθεία αμφισβήτηση της πεποίθησης σου πως μπορείς να ξεγλιστράς από ευθύνες και υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει όποτε και όπως θελήσεις. Πως μπορείς να ορίζεσαι ως ανεξάρτητος/η όταν περιμένεις την πληρωμή σου στο τέλος του μήνα για να μπορέσεις να ικανοποιήσεις τις προσωπικές σου ανάγκες; Πως είναι δυνατό να συνεχίσεις να πρεσβεύεις πως είσαι καλύτερα όταν είσαι μόνος/η, τότε τρέμεις τη μοναξιά και το σεξ στη σχέση σου έχει αρχίσει να οδηγεί στην πίστη πως η χημεία μεταξύ σας είναι κάτι παραπάνω από καλή; Με λίγα λόγια, δεν είσαι πλέον μόνος/η, αλλά σταμάτα να αντιμετωπίζεις αυτή την αλήθεια ως πρόβλημα. Αν υπάρχει μια στιγμή στη χρονιά που πρέπει να ενηλικιωθείς, αυτή είναι τώρα.
 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply