Τα ζώδια της εβδομάδας 28.01.2013 με 03.02.2013

ΚΡΙΟΣ
Αυτή την εβδομάδα ένα είναι το αστρολογικό γεγονός που ξεχωρίζει: ο καλός σύμμαχος σου Δίας γυρίζει σε ορθή και πάλι πορεία στους Διδύμους και 3ο Ηλιακό σου οίκο. Και τι σημαίνει αυτό για σένα; Δύο πράγματα. Πρώτον, ότι αν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για να μιλήσεις έξω από τα δόντια και να πεις λόγια που τόσο καιρό στροβίλιζαν μέσα στο μυαλό σου, αυτή είναι τώρα! Δεύτερον, ακριβώς τώρα, που νιώθεις ότι ήρθε η στιγμή αυτή για ανακοινώσεις και διαγγέλματα προς πάσα κατεύθυνση (συγγενείς, φίλους, συνεργάτες, το γείτονα που σου σπάει τα νεύρα…), έχεις αμφιβολίες αν τελικά θα κερδίσεις οτιδήποτε από ακόμη μια διένεξη. Και πράγματι, τώρα είναι ώρα να ανοίξεις το βήμα σου, να αφήσεις πίσω σου ανθρώπους (όπως κι αν λέγονται: φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες…) που σε κρατούν σε ένα βάλτο που έχουν στολίσει με ανούσια δέλεαρ και να αναζητήσεις ευκαιρίες που σε ταξιδεύουν. Το ταξίδι μπορεί να είναι κυριολεκτικό (για παράδειγμα να επιζητάς μια μετακόμιση σε άλλη πόλη ή να αποφασίζεις διακοπές μέσα στη μέση του Χειμώνα) ή μεταφορικό, με το άνοιγμα ενός νέου κύκλου σπουδών ή την εκμάθηση δεξιοτήτων που σε τοποθετούν σε νέα τροχιά.

Οπότε καλά θα κάνεις να αφήσεις στην άκρη τις διαφωνίες στις διαπροσωπικές σχέσεις (που δεν οδηγούν πουθενά αυτές τις μέρες έτσι κι αλλιώς) και να εκμεταλλευτείς οποιαδήποτε ευκαιρία να βρεθείς ανάμεσα σε κόσμο, να γνωρίσεις ανθρώπους με άλλο τρόπο σκέψης, να ενδιαφερθείς για νέες πληροφορίες και να ξεφύγεις τελικά από τα τετριμμένα της καθημερινής ζωής. Συμπέρασμα: εκμεταλλεύσου/διεκδίκησε/άρπαξε από το μαλλί και την παραμικρή υποψία ευκαιρίας, γέμισε την καρδιά σου με εικόνες και ήχους που σε μεταφέρουν κάπου μακριά και δώσε την ευκαιρία στο σώμα και το μυαλό σου να ξεκουραστούν από μία καθημερινότητα που έγινε πάλη σε στείρο ναρκοπέδιο…

ΤΑΥΡΟΣ
Ως πολύ πρακτικό ζώδιο και, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, επώδυνα ρεαλιστικό, απεχθάνεσαι τις εκκρεμότητες και τα «Αν». Γι’ αυτό το λόγο θα σου μιλήσω για μερικά «Αν» που απασχολούν πολλούς/ες Ταύρους αυτή την εποχή και τι μπορείς να πράξεις αν κάποιο από αυτά αφορά κι εσένα. (1) Αν εδώ και καιρό δεν μπορείς να αισθανθείς άνετα με την κατάσταση του σώματος και της υγείας σου ή τις επιλογές σου ή/και αισθάνεσαι πως ζεις με λιγότερη άνεση από αυτή που επιθυμείς, μην αναζητάς αφορμές και εχθρούς σε άλλα πρόσωπα – φταίει το γεγονός ότι οι προτεραιότητες που έθεσες πριν μερικούς μήνες χρειάζονται αλλαγή. (2) Αν έχεις συμβιβαστεί σε μία σχέση (ή στο περίμενε για έναν άνθρωπο που σου την έχει υποσχεθεί), τότε έφτασε η ώρα να κατανοήσεις πως αυτή είναι που περιορίζει προσωπικές σου ελευθερίες, συρρικνώνει τον κοινωνικό σου κύκλο και σε εγκλωβίζει σε μία ζωή, όχι και τόσο όμορφη όσο παλαιότερα.

Αν βρίσκεσαι για καιρό σε ένα εργασιακό περιβάλλον που εξασφαλίζει την οικονομική σου επιβίωση, τότε είναι η ώρα τα δημιουργικά σου όνειρα εξεγείρονται και ζητούν να πραγματοποιηθούν. (4) Αν νιώθεις να έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου για τον τρόπο που ζεις και κάθε πρωινό ξύπνημα φαντάζει με κακό όνειρο, τότε έχεις άμεσα ανάγκη από μία ριζική ανανέωσης της καθημερινότητας σου. Ξεκίνα κάποιες νέες δραστηριότητες που σε φέρνουν κοντά σε ενδιαφέροντες ανθρώπους. Άφησε τις σκέψεις και τις έννοιες σου στην άκρη και βγες με φίλους και φίλες για να αλλάξεις παραστάσεις και ήχους της καθημερινότητας. (5) Τέλος, αν νιώθεις πως έφτασε η ώρα να πιστέψεις σε ένα κοινό επαγγελματικό όραμα με κάποια άλλα άτομα, τότε εκτός από τα οικονομικά οφέλη, άκου και το ένστικτο σου που μάλλον έχει άλλη γνώμη…

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας είναι πως ο Δίας επανέρχεται σε ορθή πορεία στο ζώδιο σου στις 30 Ιανουαρίου και σταδιακά κάνουν την εμφάνιση τους αχτίδες φωτός και ελπίδας αντί για το γκρίζο σύννεφο κάλυπτε τις σκέψεις τελευταία. Αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να περάσει ανεκμετάλλευτη, όποτε σου έχω μερικές κατευθυντήριες: (α) Κανόνισε αν θες ένα ταξίδι που σε ξεκουράζει και άλλαξε τις παραστάσεις σου, αλλά μην αφήνεις τις εκκρεμότητες στη δουλειά σου στον αυτόματο πιλότο, γιατί υπάρχουν άτομα που θα ήθελαν να σου βάλουν τρικλοποδιές. (β) Δοκίμασε να προσεγγίσεις (ξανά και ξανά και όσες φορές χρειαστεί…) το ερωτικό υποκείμενο του πόθου σου, αλλά να θυμάσαι πως μόνο η αλήθεια θα σε αποζημιώσει και όχι η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων.

(γ) Φύγε από εκεί που νιώθεις να πιέζεσαι, να εγκλωβίζεσαι, να γερνάς, κάνοντας τη μεγάλη σου επανάσταση, είτε αυτό το μέρος είναι μια οικογενειακή στέγη, είτε μια μακροχρόνια σχέση ή συνεργασία. Ναι, καλά διαβάζεις! Οι προηγούμενες προτροπές άγγιζαν μόνο την κορυφή του παγόβουνου της επιστροφής του Δία σε ορθή πορεία και μόνο στη τελευταία βρίσκεται όλη η ουσία της. Κι αυτό γιατί μόνο μια τόσο δραστική αντίδραση σε καταστάσεις που σε καταπιέζουν, θα αποδείξει πως πιστεύεις αρκετά στον εαυτό σου για να βρεθείς εκτεθειμένος/η στους κινδύνους των αποφάσεων της ενήλικης ζωής.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η επιστροφή Δία σε ορθή πορεία αυτή την εβδομάδα αναδεικνύει μπροστά σου δύο μονοπάτια. Το πρώτο είναι μάλλον δύσκολο (και μπορεί να αποδειχθεί ακόμα και επώδυνο συναισθηματικά) και περιλαμβάνει την ενασχόληση με κομβικά ζητήματα σχέσεων. Σε ότι αφορά οικογενειακές και ερωτικές σχέσεις, σε προτρέπει να περπατήσεις πάλι στο δρόμο των διαφωνιών και των συγκρούσεων, της ψυχρότητας και της διάστασης απόψεων. Ίσως επίσης να αφορά και σχέσεις με άτομα στη δουλειά σου και μια παρόρμηση να αναζητήσεις διέξοδο διαφυγής από ένα περιβάλλον που νιώθεις να χαραμίζεις χρόνο και κόπο χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αντάλλαγμα.

Το δεύτερο μονοπάτι είναι αυτό που ποτέ δεν πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει παρά μόνο στα πολύ ωραία όνειρα σου. Εκεί που συναντάς ένα μαγικό τζίνι και μεταφέρεσαι σε μία παραμυθένια διάσταση, στην οποία οι σχέσεις με τους αγαπημένους σου ανθρώπους διέπονται από αλληλοσεβασμό, αρμονία, εκτίμηση, αγάπη και συμπόνια. Και αν σου έλεγα πως για να βρεθείς στο δεύτερο μονοπάτι δεν χρειάζεται να αναζητάς μανιωδώς ένα λυχνάρι (στη πραγματική ζωή το λυχνάρι μπορεί να έχει ονόματα όπως οικονομική ασφάλεια, καλή σχέση με το σώμα, εξωτερική ομορφιά) αλλά να γλυκάνεις τις εκφράσεις του προσώπου σου, να χαμογελάς συχνότερα και να αποδεχθείς πως είσαι ένα υπέροχο πλάσμα ακριβώς όπως είσαι τώρα πλασμένος/η; Τι λες; Θα διαλέξεις το δεύτερο μονοπάτι αυτή τη φορά;

ΛΕΩΝ
Εντάξει, το ξεκίνημα της εβδομάδας δεν είναι και το πιο ονειρεμένο, αφού εκτός από το τετράγωνο του Ερμή με τον Κρόνο υπάρχει και το τετράγωνο Ήλιου/Κρόνου. Αν μπορούσαμε να δώσουμε στο πρώτο από τα δύο μια εικόνα, θα έμοιαζε λίγο σαν βάζουν στο στόμα σου μονωτική ταινία τη στιγμή που θες να εκφράσεις τις απόψεις σου. Όμως μπορεί να πάρει και τη μορφή του τηλεφώνου που με τόση αγωνία περιμένεις και δε χτυπά ποτέ ή τα λόγια που δε σου λέει ο/η σύντροφος και διαιωνίζει μια ένταση μεταξύ σας ή και τη μορφή ενός προϊσταμένου που δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος από εσένα. Όσο για το δεύτερο, έρχεται να σου θέσει εκ νέου όρια στην έκφραση και τη ζωντάνια σου. Έτσι, εκτός από το γεγονός πως αισθάνεσαι μόνος/η, έχεις να αντιμετωπίσεις και κοντινά σου άτομα που γκρινιάζουν για τη μοναξιά τους, για τα αδιέξοδα στις σχέσεις τους, για το Βατερλό της επαγγελματικής τους ζωής.

Όταν όμως ο Δίας γυρίσει σε ορθή πορεία στις 30 Ιανουαρίου και η Αφροδίτη περάσει στον Υδροχόο στις 2/2, θα αρχίσεις να ανακαλύπτεις μικρά σπινθηροβόλα σημάδια γύρω σου που φωνάζουν πως η ευτυχία υπάρχει, αρκεί να είσαι διατεθειμένος/η να τη ζήσεις. Και πως θα αποδείξεις τη διάθεση σου; Βήμα 1ο: να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου πως μια ζόρικη περίοδος είναι πολύ μικρή για να πτοήσει την ζωντάνια ενός/μιας Λέοντα! Βήμα 2ο: να ξεκινήσεις πάλι να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν! Μία πρόταση για έξοδο με φίλους μπορεί να οδηγήσει σε γνωριμίες με ερωτική χροιά. Μία ανατροπή του καθημερινού σου προγράμματος θα σου δώσει νέα έμπνευση στη βαλτωμένη σου δημιουργικότητα. Μία αγκαλιά σε έναν καναπέ για δύο, με κλειστή τηλεόραση και σβηστά φώτα μπορεί να σου επιστρέψει το δώρο της Ευτυχίας, που επέτρεψες στον εαυτό σου να χάσει επειδή κάποιοι θεώρησαν ότι μπορούν να σου το στερήσουν. Και να θυμάσαι: αυτή την εβδομάδα (αλλά και κάθε εβδομάδα της ζωής σου!) τα πιο όμορφα πράγματα δεν τα αγγίζεις, αλλά τα αισθάνεσαι…

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η εβδομάδα θα είναι κουραστική. Αλλά ΟΚ, ποια εβδομάδα στη ζωή ενός/μιας Παρθένου δεν είναι κουραστική από την ημέρα που πάτησε το πόδι του/της στην 1η δημοτικού για αγιασμό; Καμία. Άρα κρατάμε το κεφάλι ψηλά και προχωράμε στο παρασύνθημα. Μπορεί να βιώνεις καθημερινά το τέλος της λογικής στον εργασιακό τομέα με φωνές, καθυστερήσεις, παρατηρήσεις και ένα γενικότερο κλίμα περιορισμού και επιβολής ορίων και κανόνων. Ίσως πάλι πιάνεις τον εαυτό σου να αντιδρά άσχημα στο άκουσμα λέξεων όπως «ελπίδα» ή «πίστη», αφού δε βλέπεις φως στην αναζήτηση επαγγελματικής στέγης ή μίας καλυτέρευσης της καριέρας, όσο και να πίστευες πως με τη νέα χρονιά θα σου δοθεί η ευκαιρία να αλλάξεις το σκηνικό.

Αυτό που πρακτικά έχεις ανάγκη είναι να σταματήσεις να αγχώνεσαι με όλους και με όλα και οι πιθανότητες είναι με το μέρος σου να βρεις ένα τρόπο να το πετύχεις με την είσοδο της Αφροδίτης στον Υδροχόο από 2/2. Πως; Αντιμετωπίζοντας με παγερή αδιαφορία όποιον/α έρχεται σε εσένα με ένα πρόβλημα του/της για να το λύσεις εσύ, θα ήταν μια καλή αρχή. Παράλληλα, με την είσοδο του Άρη στους Ιχθείς και την επιστροφή του Δία σε ορθή πορεία στους Διδύμους από τα μέσα της εβδομάδας, το σκηνικό αλλάζει μορφή προς το τέλος της εβδομάδας. Νιώθεις πιο σίγουρος/η για τον εαυτό σου με αποτέλεσμα να χαλαρώνεις και να αποφασίζεις να απολαύσεις μικρές στιγμές που σου είχαν λείψει. Στιγμές όπως μία αγκαλιά, μία εκδρομή μακριά από την καθημερινότητα, μια μαγική βραδιά με φίλους ή το έτερον ήμισυ που δε θέλεις να τελειώσει. Προσπάθησε να τις εντάξεις στο πρόγραμμα σου από σήμερα κιόλας!
ΖΥΓΟΣ
Τα καλά νέα: ο συνωστισμός πλανητών στον Υδροχόο θα συνεχιστεί κι αυτή την εβδομάδα και θα συνεχίσει να σου προσφέρει αφορμές για να ομορφαίνεις τη ζωή σου. Απλά τη θέση του Άρη, που περνά στους Ιχθύες στις 2/2, παίρνει η Αφροδίτη που μπαίνει στον Υδροχόο την ίδια μέρα. Και μιλώντας για αφορμές ευτυχίας, μην αποκλείεις να συμβεί κάτι από τα παρακάτω: ένα ερωτικό φλερτ, ξαφνική τύχη σε ένα τυχερό παιχνίδι, αύξηση των ωρών που περνάς με τα παιδιά σου, η δυνατότητα να ασχοληθείς με τα χόμπι σου ή να περάσεις περισσότερο χρόνο με καλούς φίλους. Το νόημα της περιόδου αυτής;

Να αισθανθείς πως, ακόμα και όταν δυσκολίες χτυπούν την πόρτα σου ή το πορτοφόλι σου δεν είναι τόσο γεμάτο όσο παλιότερα και νιώθεις να στερεύεις από δυνάμεις για να φτιάξεις ένα πιο άνετο πλαίσιο καθημερινότητας, θα υπάρχουν γύρω σου άτομα που θα σου δείχνουν την αισιόδοξη πλευρά της ζωής. Βλέπεις, ο Δίας γυρίζει σε ορθή πορεία στους Διδύμους στις 30/1 και αυτό μπορεί να σου ανοίξει αυτόματα ένα νέο μονοπάτι δράσης, που λειτουργεί σαν έξοδος κινδύνου την ώρα που έβλεπες αδιέξοδο μπροστά σου.
Υ.Γ: Να σου υπενθυμίσω πως όσο δεν ασχολείσαι με την υγεία σου και την κατάσταση του σώματος σου, δεν θα καθυστερήσει να κρούσει ο κώδωνας του κινδύνου…

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Καλώς όρισες σε μια από εκείνες τις εβδομάδες που ο Κρόνος ενεργοποιείται πιο έντονα από συνήθως και τα τετράγωνα που θα σχηματίσει με τον Ερμή (στην αρχή της εβδομάδας) και τον Ήλιο από τον Υδροχόο θα σε πιέσουν στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Όσο και να παλεύεις να ξεφύγεις από καταστάσεις που σε πνίγουν αντί να τις αντιμετωπίσεις στα ίσα (με όσο ενδεχόμενο πόνο κι αν προϋποθέτει αυτό), όσο προσπαθείς να συγκαλύψεις ανάγκες που αισθάνεσαι ότι δεν καλύπτονται από τον/την σύντροφο σου, πιστεύοντας πως μ’ αυτό τον τρόπο θα καλυφθούν μόνες τους και όσο η συμπεριφορά σου υποκινείται (είτε συνειδητά, είτε όχι) από την ανάγκη για ικανοποίηση των γύρω σου, τόσο θα παγιδεύεσαι σε μία ζωή που δεν εκφράζει αυτό που πραγματικά είσαι.

Παράλληλα, με το Δία να γυρίζει σε ορθή πορεία στους Διδύμους στις 30/1, έχεις δύο δρόμους να επιλέξεις: ή θα ανοίξεις το ζήτημα της σεξουαλικής σου ζωής με το/η σύντροφο και θα μιλήσεις καθαρά σχετικά με την αμοιβή και τον κόπο που καταθέτεις στην εργασία σου ή θα συμβιβαστείς με την ιδέα πως δεν είσαι ακόμα έτοιμος/η να ανοίξεις μεγάλα ζητήματα, όποτε και θα κάνεις ένα βήμα πίσω για την ώρα. Και υπάρχει φυσικά και μια τρίτη επιλογή/παγίδα. Η παγίδα ονομάζεται μία ευκαιριακή σχέση (καλό σεξ και αρκετό μυστήριο, που σε τρελαίνουν) ή μία παροδική απασχόληση σε ένα γνωστό τομέα που σε ανακουφίζει μεν, αλλά δεν έχει τις προοπτικές που ονειρεύεσαι. Αν θες και την άποψη του αστρολόγου σου, τα δύο παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικά αν τα εντάξεις σαν διαλλείματα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, αλλά τεράστιες παγίδες αν τα θεωρήσεις ως μοναδικές λύσεις για τις αυτές.
ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τον κυβερνήτη σου Δία σε στάση εδώ και αρκετές μέρες, έμοιαζες σαν να περίμενες να συμβεί κάτι που θα σε ωθούσε να κάνεις ένα τολμηρό βήμα. Όμως το μόνο που κατέληγες να κάνεις είναι να παραμένεις σε θέση αναμονής και να αδυνατείς ν’ αποφασίσεις την κατεύθυνση που θα κοιτάξεις, αν θα κινηθείς ή αν θα γυρίσεις το πρόσωπο σου σε άλλη κατεύθυνση. Από τις 30/1 όμως, ο Δίας επιστρέφει σε ορθή πορεία και αυτό σημαίνει πως καλείσαι να βάλεις το μυαλό σου και πάλι σε εγρήγορση, πως θα κινηθούν οι διαδικασίες συναντήσεων και επαφών, πως θα πρέπει να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα, αντί να την καλύπτεις με σχέδια και στόχους που σκέφτεσαι να πραγματοποιήσεις κάποτε μεν, αλλά…

Η σχέση σου δεν μπορεί να μένει στάσιμη και να επιστρέφεις σπίτι σου νιώθοντας πως ο έρωτας έχει μπει κι αυτό σε μια προγραμματισμένη ρουτίνα. Αντίθετα τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να υπάρξει εξέλιξη – μια ανανέωση της εμπιστοσύνης ανάμεσα σας ότι εξακολουθείτε να θέλετε τα ίδια πράγματα όπως και πρώτα! Στον επαγγελματικό τομέα, όσο δεν κάνεις μία σκληρή και έντονη κουβέντα, όχι μόνο δεν θα αισθανθείς επιτέλους ανακούφιση από τη συσσωρευμένη πίεση μηνών, αλλά θα συνεχίσεις να περπατάς πάνω σε τεντωμένο σκοινί, χωρίς να γνωρίζεις αν στο επόμενο βήμα βρεθείς στο κενό. Συμπέρασμα: Αυτό που χρειάζεται να βάλεις στη ζωή σου από αυτή την εβδομάδα είναι κίνηση και ταχύτητα, ώστε να ξεκαθαρίσεις το θολό τοπίο σε όποιο τομέα της ζωής δεν τολμούσες να αγγίξεις για την ώρα.
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Τα τετράγωνα του κυβερνήτη σου Κρόνου με τον Ερμή (στο ξεκίνημα της εβδομάδας) και τον Ήλιο από τον Υδροχόο εντείνουν το άγχος σου για την οικονομική σου κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως ίσως παρατηρείς μία ανησυχητική στασιμότητα σε επαγγελματικές σου υποθέσεις ή την απουσία θετικών εξελίξεων, με αποτέλεσμα να μην διακρίνεις για την ώρα μια μικρή έστω αχτίδα αισιοδοξίας για τα χρήματα που έχεις ή κερδίζεις. Με την επιστροφή του Δία όμως σε ορθή πορεία στις 30/1, το σκηνικό μπορεί να αλλάξει και η πολυπόθητη κινητικότητα στον επαγγελματικό τομέα σταδιακά επανέρχεται. Όσο όμως και να αναμένεις τις θετικές εξελίξεις από τους άλλους (που ναι μπορεί να έρθουν), όσο και να πιστεύεις πως το τηλέφωνο σου θα αρχίσει να χτυπά με προσφορές εργασίας (που κι αυτό είναι ένα ενδεχόμενο), υπάρχει μια δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξεις ακόμη περισσότερο για να έχουν αποτέλεσμα όλα τα παραπάνω: να διαφημίσεις τον εαυτό σου ακόμη καλύτερα.

Αν ανήκεις σε μία ομάδα, τότε ανέλαβε πρωτοβουλίες για να λειτουργήσει ο συνδετικός ιστός ανάμεσα στα μέλη. Αν εργάζεσαι μόνος/η, τότε πύκνωσε τις επαφές σου με στόχο να αναδείξεις τα ταλέντα σου. Αν πάλι τόσο καιρό νιώθεις να κάθεσαι σε μία καρέκλα περιμένοντας τις εξελίξεις, τότε σήκω πάνω και ξεκίνα να επισκέπτεσαι προηγούμενους συνεργάτες ή εργοδότες, πρώην συμμαθητές, φίλους και γνωστούς! Καιρός να ανακτήσεις πίσω την φόρμα στις κοινωνικές σου συναναστροφές!
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τα τετράγωνα του Ερμή (στην αρχή της εβδομάδας) και του Ήλιου από το ζώδιο σου με τον Κρόνο, μπορεί να σε κάνουν ιδιαίτερα σκληρό/η απέναντι στους γύρω σου, είτε επειδή δεν ανέχεσαι πλέον με την ίδια ευκολία παιδιάστικες συμπεριφορές και αντιδράσεις, είτε επειδή νιώθεις το ενδιαφέρον των οικείων σου σαν μια προσπάθεια εισβολής στον προσωπικό σου χώρο. Η ταυτόχρονη παρουσία του Άρη στο ζώδιο σου (μέχρι την 1η Φεβρουαρίου) εξακολουθεί να προξενεί υπερένταση στη καθημερινότητα σου για λίγο ακόμη, καθώς παλεύεις να ανοίξεις τον επαγγελματικό ή/και κοινωνικό κύκλο σου αλλά και να κατακτήσεις στόχους, ακόμη κι αν δεν έχεις αποσαφηνίσει (μέσα σου κυρίως) αν είναι εφικτοί και κυρίως χρήσιμοι για εσένα.

Το σκηνικό όμως από αυτή την εβδομάδα θα πάρει πιο γλυκές διαστάσεις, αφού με την είσοδο της Αφροδίτης στο ζώδιο σου στις 2/2 και την επιστροφή του Δία σε ορθή πορεία στις 30/1, είναι σαν να μαλακώνουν οι εκφράσεις του προσώπου σου και να αφήνεις στο έδαφος το τσεκούρι του πολέμου. Αναζήτησε το χέρι του/ης συντρόφου και κάλεσε τον/η σε μία βόλτα που λιώνει τους μεταξύ σας πάγους, σταμάτα να κριτικάρεις το άτομο με το οποίο φλερτάρετε και εστίασε μόνο στα σινιάλα της καρδιάς σου, επεδίωξε να αναδείξεις τα ταλέντα σου στη δουλειά και όχι να προσπαθείς να οριοθετήσεις τις δράσεις των γύρω σου. Η εβδομάδα αυτή μπορεί να γλυκάνει τη ζωή σου, αρκεί να θελήσεις να χαμηλώσεις την ένταση της φωνής σου, να φορέσεις ένα χαμόγελο και να ακούσεις την καρδιά σου.
ΙΧΘΥΕΣ
Η αλήθεια είναι πως τόσο καιρό προσπαθείς να κρύψεις τις προθέσεις σου ακόμη και από τους κοντινότερους ανθρώπους σου. Ίσως προσπαθείς επίσης να δράσεις στο παρασκήνιο ή παλεύεις να τα βρεις με κομμάτια του εαυτού σου και ανάγκες σου που διεκδικούν με άγριο τρόπο να εκφραστούν (και απειλούν να διαλύσουν σχέσεις και συνεργασίες). Μια τέτοια συμπεριφορά αυτή την εποχή δεν είναι καθόλου αδικαιολόγητη. Με τόσους πλανήτες στον Υδροχόο νιώθεις όλο και πιο συχνά την ανάγκη να μαζευτείς στη γωνία σου και να παρατηρήσεις όσα γίνονται γύρω σου, αφού δεν αντέχεις πλέον άλλες μονομαχίες ή νιώθεις συναισθηματικά εξαντλημένος/η για να τολμήσεις να λύσεις γόρδιους δεσμούς που τρομάζουν την ψυχή σου.

Με την επιστροφή του Δία όμως σε ορθή πορεία στις 30/1, είναι η ώρα να πάρεις χαρτί και μολύβι και να αρχίσεις την καταγραφή όσων πρέπει να πεις ώστε να λύσεις παρεξηγήσεις. Ενδέχεται επίσης να χρειαστεί να αναλάβεις ακραίες δράσεις/αποφάσεις ώστε να σταματήσεις να νιώθεις σαν να είσαι ο τελευταίος τροχός της αμάξης που υπάρχει μόνο για να παρέχει υπηρεσίες σε άλλους/ες (είτε μιλάμε για το επαγγελματικό, είτε το οικογενειακό σου περιβάλλον). Όσο για την είσοδο του Άρη στο ζώδιο σου στις 2/2; Μοιάζει σαν ένα απότομο ηλεκτροσόκ που τεντώνει τα νεύρα σου και σε μεταμορφώνει από τη μια στιγμή στην άλλη από νωχελικό χρυσόψαρο σε πεινασμένο πιράνχας. Εντάξει, όποιος σε αγαπάει, να ξέρεις, θα σε συνηθίσει κι έτσι. Όσο για τους υπόλοιπους, μπορείς επιτέλους να τους αγνοήσεις επιδεικτικά. Με απλά λόγια: μαθαίνεις ξανά να στέκεσαι όρθιος/α και πολύ σύντομα θα κάνεις και τα επόμενα βήματα…

 

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply