Τα ζώδια της εβδομάδας 17 έως 23 Οκτωβρίου

ΚΡΙΟΣ
1. Οι γύρω σου μπορούν να ανεχθούν τις αδυναμίες σου, τα άγχη σου, τους φόβους σου και να βάλλουν κι ένα χεράκι για να αισθανθείς καλύτερα. Μπορούν δηλαδή να βάλλουν χάνζαπλαστ εκεί που πονάς ή να σου κάνουν ένα χαλαρωτικό μασάζ- ναι από αυτό που κάνουν στα «στούντιο». Η ζωή σου όμως δεν μπορεί να βρίσκεται συνέχεια στο περίμενε χωρίς αποφάσεις για τον επόμενο κύκλο. 2. Η δουλειά δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις ανθρώπινες σχέσεις ούτε και η ανεξαρτησία τη χαρά της δέσμευσης όταν περιέχει ζωντανά αισθήματα που θέλεις να μοιραστείς. 3. Κοινά οικονομικά: τι γίνεται με την οικογενειακή οικονομία, τα κοινά οικονομικά, την συνεισφορά του καθένα στο ζευγάρι; Υπάρχει οικονομική γκρίνια μέσα στο σπίτι; Λογαριασμοί, δάνεια, δανεικά και συνεταιρισμοί στο στόχαστρο. Δυσφορία με τον Άλλο ή επείγουσα ανάγκη για νέες πηγές εισοδήματος γιατί τα χρήματα δε φτάνουν; Σε κάθε περίπτωση το θέμα Χρήμα και Άλλοι είναι παρόν και χρειάζεται επαναξιολόγηση. Υ.Γ. Όσο κι αν οι προτεραιότητες είναι άλλες η καρδιά τρέχει, φαντάζεται ή επιμένει σε μια ερωτική ιστορία και το σώμα απαιτεί άμεση ικανοποίηση.

ΤΑΥΡΟΣ
Μμμμ. Μια καμένη ασφάλεια, μια λάμπα που θέλει άλλαγμα, μια σακούλα σκουπιδιών, αυξημένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι ώρες που διαθέτεις στη δουλειά, ένα υστερικό ζάπινγκ, ένα βλέμμα γεμάτο υπονοούμενα και εχθρότητα μπορούν να πυροδοτήσουν αλυσιδωτές εκρήξεις μέσα στο σπίτι που η κατάληξή τους μπορεί να συμπυκνωθεί στο: Τι σημαίνει ζούμε μαζί; Τι προσφέρει ο καθένας μας μέσα σε αυτό το σπίτι; Υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή; Είναι δίπλα σου όταν έχεις ανάγκη; Είσαι δίπλα όταν έχει ανάγκη; Η κυβερνήτης σου Αφροδίτη που κάνει αντίθεση στον Ήλιο σου βοηθάει μόνο στην περίπτωση που οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι ήδη αρμονικές γιατί σε περίπτωση που δεν κυλάνε ομαλά η διαφορά βαθαίνει. Σε κάθε περίπτωση, ΔΕΝ θέλεις να είσαι μόνος. Έχεις ανάγκη το/ τη σύντροφο, το φίλο ή ακόμα και κάποιον στον οποίο μπορείς να καταφύγεις για να σου δώσει μια αντικειμενική συμβουλή. Το ζητούμενο είναι πάντως το σιδέρωμα των διαπροσωπικών σχέσεων και η ισορροπία με τους άλλους. Ακόμα και με τους συνεργάτες μπορείς να κάνεις τις διαφωνίες εποικοδομητικές χωρίς να σημαίνει ότι θα πρέπει να χάσεις το δίκιο σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Με ενεργοποιημένους τους 3ο και 6ο ηλιακούς σου οίκους σιγουρέψου ότι ο σκοπός για τον οποίο τρέχεις είναι ο ίδιος με αυτόν που σε ενδιαφέρει πραγματικά και ουσιαστικά κι αμέσως πέσε με τα μούτρα στη δουλειά και σε αναζήτηση ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν να φτάσεις στο στόχο σου. Ουσιαστικά μέχρι τις 11 Νοεμβρίου πρόκειται για ένα ουδέτερο, συμπαθητικό διάστημα στο οποίο αν έχεις δυσκολίες σε κάθε είδους τομέα μπορείς ευκολότερα να βρεις άκρη γιατί μετά αρχίζουν τα δύσκολα. Οπότε: μιλάς για να πείσεις και κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να εξαφανίσεις το φάσμα της φτώχειας που στοιχειώνει τον ύπνο σου. Δηλαδή συνδέομαι με τους κατάλληλους ανθρώπους και οσμίζομαι τις ευκαιρίες σαν κυνηγόσκυλο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Δεν είναι περίεργο που ενώ είσαι από αυτούς που θα τρέξουν πρώτοι στα σούπερμαρκετ για να αδειάσουν τα ράφια κάθε φορά που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά εν τούτοις είσαι έτοιμος/η να διακινδυνεύσεις την ασφάλειά σου κάθε φορά που κάποιος θα σου κουνήσει την ουρά του; Με λίγα λόγια λαχταράς την αγάπη και την προσοχή των άλλων. Όπότε η Αφροδίτη στον Σκορπιό σε βάζει σε πειρασμό αυτή την εποχή κι ακόμα περισσότερο σε μια εποχή τόσο φορτωμένη με προβλήματα που ο έρωτας μοιάζει με την τέλεια απόδραση. Αν είσαι μόνος κανένα πρόβλημα. Αν είσαι σε σχέση ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Από την άλλη πλευρά είτε δεσμευμένος είτε ελεύθερος πολιορκημένος υπάρχει και η πιθανότητα μιας καλής επαγγελματικής συμφωνίας. Ή μήπως κάτι γίνεται και κάποια ευρώ έρχονται να σε βρουν; Ή μήπως τα ξοδεύεις; Υ.Γ.. Βάλε φρένο στην παρορμητικότητά σου και μην υπερβάλλεις τις δυνάμεις σου όταν ζητάς και δεν σου δίνεται.

ΛΕΩΝ
Να μιλήσουμε για τον Ερμή και την Αφροδίτη στον 4ο οίκο σου, δηλαδή στον Σκορπιό: δίπλα στις μάχες του Άρη που συνεχίζει την διέλευσή του στο ζώδιό σου για νίκες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, για επίτευξη στόχων, ή για ρήξεις με πρόσωπα και καταστάσεις η Οικογένεια και το Σπίτι λειτουργούν ως οχυρό για την ανάπαυση του πολεμιστή. Από τη μια υπάρχει η πρακτικότητα που σε πιέζει να κοιτάξεις εκκρεμότητες για το σπίτι σαν οίκημα, ή ακόμα και για να το ανανεώσεις και μετά υπάρχει η αναζήτηση της οικογενειακής θαλπωρής. Μαζί με αυτούς που αγαπάς μακριά από το θόρυβο του κόσμου. Μουσική, φαγητό, ποτό, the good old times…Ναι μπορείς να πιεις ένα ποτήρι παρά πάνω και να νοσταλγήσεις τότε που… Σε μια καθημερινότητα σαν πόλεμο η επιστροφή σε ένα ήρεμο σπίτι με αγαπημένους μοιάζει με στιγμιαίο θαύμα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Εξάντληση; Δυσφορία; Πίεση; Καταπίεση; Μια καθημερινότητα που μια σού δείχνει το καρότο και μετά αισθάνεσαι το μαστίγιο; Και μετά αναρωτιούνται οικείοι, φίλοι, συνάδελφοι και γνωστοί γιατί συμπεριφέρεσαι αλλοπρόσαλλα; Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις σπασμωδικές, παράλογες συμπεριφορές και η λογική γύρω σου βουλιάζεις πώς αλλιώς να αντιδράσεις. Πιο απλά: υπάρχει ρευστότητα στις προσωπικές σου σχέσεις, εργασιακό άγχος με μια δόση παράνοιας και ίσως μια διάψευση, ένα «γιατί ρε γαμώτο μου συμβαίνει αυτό;». Μια καθημερινότητα δηλαδή σα να κάνεις mountain bike στα Ιμαλάια.. Υ.Γ. Πως πάει η αισθηματική ζωή; Αν δεν βρίσκεται σε φόρμα μπορείς να δημιουργήσεις επικοινωνιακές γέφυρες ώστε η σχέση να εξομαλυνθεί, αν δεν υφίσταται να θυμάσαι ότι ο έρωτας ξεκινάει από τις κατάλληλες λέξεις την κατάλληλη στιγμή, όπως αυτή την εποχή.

ΖΥΓΟΣ
Κι ενώ ο Κρόνος άρχισε τη διέλευσή του στο τρίτο δεκαήμερο πιέζοντας τους γεννημένους από 14 Οκτωβρίου κι έπειτα, χωρίς να αποχωρίζεται ακόμα τους γεννημένους νωρίτερα, ο Άρης στον Λέοντα και η Αφροδίτη και ο Ερμής στον Σκορπιό τονίζουν δύο ενότητες: α) Την επαγγελματικό-φιλική και εμμέσως ερωτική σου ζωή. Θέλεις να αισθανθείς επιτυχημένος και γοητευτικός και να πάρεις όλη την προσοχή και αγάπη που θεωρείς ότι αξίζεις. Μπορείς; Γίνεται; Η επαγγελματική ζωή- χωρίς να υπολογίζουμε τους Ζυγούς που επηρεάζονται αυτή την εποχή από Κρόνο, Πλούτωνα, και Ουρανό- εξελίσσεται χωρίς κραδασμούς αλλά με μια έντονη ανησυχία ως προς το αν η δουλειά σου έχει μέλλον και σκέψεις ότι πρέπει να βρεις εναλλακτικές επαγγελματικές λύσεις σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ταυτόχρονα η ευοίωνη παρουσία της Αφροδίτης στον 2ο ηλιακό σου οίκο σε καλεί για ένα ευχάριστο διάλλειμα και ίσως ίσως για μια οικονομική ανακούφιση. Επειδή το οικονομικό είναι ένα καυτό θέμα έχε υπόψη σου ότι εκεί που πιστεύεις ότι θα καταλήξεις απένταρος κάτι γίνεται και σώζεσαι και εκεί που θεωρείς ότι έχεις λύσει το ζήτημα των χρημάτων μια για πάντα η τύχη αντιστρέφεται και μένεις χωρίς μία. Άρα κάνε αυτό που είναι να κάνεις χωρίς να αγχώνεσαι για ένα θέμα που δεν εξαρτάται μόνο από σένα. Α και κάτι ακόμα: Είμαστε ζωντανοί όσο είμαστε ανοιχτοί στους άλλους ανθρώπους.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Τα πράγματα δεν είναι απλά αλλά είναι συγκεκριμένα: Επαγγελματικός αναβρασμός ΚΑΙ η επιθυμία να κάνεις τον ωραίο ή την ωραία. Δηλαδή από τη μία πλευρά ο αγώνας να διασχίσεις μια επαγγελματική θάλασσα με καρχαρίες και από την άλλη η επιθυμία να αρέσεις. Τόχουμε ξαναπεί ότι ένας Σκορπιός δεν μπορεί να είναι συναισθηματικά διαθέσιμος αν δεν έχει λύσει τα επαγγελματικά ζητήματα. Ωστόσο στο τρέξιμο για να διευθετήσεις πρακτικά και επαγγελματικά θέματα ή και εκκρεμότητες καθημερινής τρέλας δε γίνεται να ξεχάσεις ότι χρειάζεσαι επειγόντως κάποιο/α να σου τονώσει την αυτοπεποίθηση ή να σε βρει ενδιαφέροντα και ερωτεύσιμο. Ε ναι πώς να το κάνουμε… Είναι ωραίο να μπορείς να κοιτάζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να σου αρέσει αυτό που βλέπεις και να απολαμβάνεις το βλέμμα των άλλων, ή μάλλον του Άλλου. Έστω και στα διαλλείματα της δουλειάς θυμήσου ότι η παρουσία της Αφροδίτης στο ζώδιό σου δεν είναι ένα γεγονός που προκαλεί τσουνάμι ικανοποίησης, αλλά μπορεί να γίνει η αφορμή για μια σειρά από απολαυστικές στιγμές- όπως πχ εσύ και ο Άλλος, εσύ και ο υποψήφιος Άλλος.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Με τις εκλείψεις κάθε τόσο στον άξονα Διδύμων/Τοξότη θα πρέπει να έχεις συνειδητοποιήσει ότι η γη κάτω από τα πόδια σου δεν είναι τόσο σταθερή όσο φαντάζεσαι- για την ακρίβεια μιλάμε για κινούμενη άμμο. Πριν από τις επόμενες τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο και μέχρι τις 11 Νοεμβρίου διανύεις ένα διάστημα θετικό για σένα και τις επιδιώξεις σου σε οποιοδήποτε τομέα. Τα πράγματα ρέουν. Ακόμα και η δογματικότητά σου, οι απόλυτες απόψεις σου, η ισχυρογνωμοσύνη του και η αιχμηρές αλήθειες που εκστομίζεις δεν επηρεάζουν αρνητικά αυτούς που θέλεις είτε να γοητεύσεις είτε να πείσεις να σε βοηθήσουν στους στόχους σου. Πάμε πάλι: ταξίδια, εκδόσεις, εκπαίδευση, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις, εισαγωγές/εξαγωγές, σχέσεις με εξωτερικό και σεμινάρια, δικαστήρια και σπουδές ευνοούνται. Εντάξει ο Ερμής στον Σκορπιό βγάζει επί πλέον δουλειά- εκεί που είσαι έτοιμος να φύγεις σε αγγαρεύουν με κάτι έξτρα, ή κάνεις υπερωρίες. Κι η Αφροδίτη σε κάνει να ονειρεύεσαι ερωτικές ιστορίες εκτός πραγματικότητας. Μήπως είσαι με κάποιον/α και φαντασιώνεις (κι όχι μόνο) κάποιο/α Άλλο; Φυσικά και είσαι από αυτούς τους τύπους.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Ο αγώνας συνεχίζεται. Εάν υπάρχουν μαθήματα που δεν έχεις μάθει, ευθύνες που απέφυγες, συγκρούσεις που κάλυψες στον επαγγελματικό, συναισθηματικό, ή και οικογενειακό τομέα είναι η εποχή με πολλαπλά διαγωνίσματα- μερικά εκ των οποίων ξαφνικά. Αυτή τη φορά οι σημαντικές σχέσεις σου με τους σημαντικούς άλλους γίνονται υπόγειες, έχουν χειραγώγηση, παίζονται με όρους εξουσίας και δύναμης κι έχουν έμμεσους συναισθηματικούς εκβιασμούς είτε από μέρους σου είτε από μέρους τους. Ωστόσο φρόντισε να μην ανοίγεις πληγές που δεν κλείνουν. Α και τώρα που οι ορμόνες σου σε παρασύρουν στο δρόμο της απιστίας θυμήσου ότι ο/η σύντροφός σου δεν είναι ανταλλακτικό. Αντί να αποδείξεις πόσο μετράς και πόσο μοναδικός είσαι δεν είναι καλύτερα να βρεις τρόπους να βγάλεις περισσότερα χρήματα; Sorry για το μπουγέλο αλλά μερικές φορές το χρειάζεσαι για να ξυπνήσεις.

ΥΔΡΧΟΟΣ
Ντιν ντον ντιν ντον: ο Άρης χτυπάει καμπανάκι ότι έχεις ακόμα εκατό μέτρα για να λύσεις προβλήματα που δεν μπορείς να αποφύγεις. Άσε τα λόγια και αποφάσισε να βάλλεις πλάτη σε σχέσεις που σε ενδιαφέρουν. Μην ξεχνάς ότι ο Άρης είναι ωμή, απολίτιστη, πρωτόγονη δύναμη που δημιουργεί εκρήξεις. Οπότε εσύ που αποτελείς το λαμπρό παράδειγμα της αποστασιοποίησης και της ψυχρής λογικής μπορείς να την μετατρέψεις σε αιολική ενέργεια- δηλαδή να βγάλεις από τις συναισθηματικές ή επαγγελματικές σχέσεις τις παρενέργειές τους. Η Αφροδίτη πάντως βοηθάει ώστε να μην καταστρέψεις σχέσεις που σου χρειάζονται κι έχεις ανάγκη επειδή κάποιο πρωί σηκώθηκες στραβωμένος, ή γιατί δεν αντιμετώπισες τα προβλήματα έγκαιρα. Τώρα που πολλοί θέλουν να σε κόψουν και να σε φέρουν στα μέτρα τους μπορείς να αποδείξεις ότι αν σε αλλάξουν δεν πρόκειται να τους αρέσεις. Και κάτι τελευταίο: Κοινωνικά είσαι ακαταμάχητος, ορατός και πανταχού παρών.

ΙΧΘΥΕΣ
Μεταξύ εργασιακής φούριας, της προσπάθειας να κόψεις το αλάτι και τους πολλούς καφέδες, να διατηρήσεις ζωντανή μια σχέση ή την επιθυμία μιας σχέσης, ή να πιαστείς από κάτι που έχει νόημα (πρέπει να) ξυπνάς κάθε πρωί επαναλαμβάνοντας: «Η πολύ δουλειά ΔΕΝ τρώει τον αφέντη». Στο δρόμο σκέφτεσαι ότι «καλύτερα να κάνεις λάθη παρά να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για όσα δεν έκανες». Στο εργασιακό διάλλειμα σκέφτεσαι ότι «η αγάπη στο τέλος νικάει αρκεί να υπάρχει ένας Άλλος», αλλά τι γίνεται όταν γυρίζοντας στο σπίτι ο ρεαλισμός σε κάνει να βλέπεις το/τη σύντροφο σου σαν βαρετό ξένο; Κι όμως μέσα σε όλα αυτά πιστεύεις ακράδαντα ότι τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά και ναι, ώ του θαύματος, γίνονται. Δηλαδή; Σημασία έχει η πίστη στο στόχο, στις επιδιώξεις, στις επιθυμίες σου.

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply