Τα ζώδια της εβδομάδας 11 με 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ
Άμυνα, ή αντάρτικο;Επίθεση, ή υποχώρηση; Με όρους, ή με διαπραγματεύσεις; Ανακωχή, ή διαιτησία; Επιβιώνω, ή μοιράζομαι; Εγώ ή μαζί; Αυτά είναι μερικά από τα διλλήματα που αντιμετωπίζεις με σημαντικές διελεύσεις- ρεκόρ στον Ήλιο σου- για την ακρίβεια 7 από τους 10 πλανήτες σε επηρεάζουν άμεσα. Όπως αντιλαμβάνεσαι βρίσκεσαι στο μάτι ενός συμπαντικού κυκλώνα που σε καλεί να αλλάξεις ολοσχερώς και σε όλα τα μέτωπα. Δεν υπάρχει τομέας που να μην ενεργοποιείται, δεν υπάρχει κομμάτι της ζωής σου που να μην κινητοποιείται. Ξέχνα τις βεβαιότητες και την ασφάλεια και θυμήσου ότι η μόνη σταθερά στη ζωή σου τώρα είναι η αλλαγή. Το είδος των αλλαγών είναι δύσκολο να το προσδιορίσει κάποιος και οι χαρακτηρισμοί καλές ή κακές είναι άνευ σημασίας αφού ότι  αρχικά μπορεί να το εκληφθεί ως κακό μετά από λίγο συνειδητοποιείς ότι ήταν μεταμφιεσμέν! η ευλογία ενώ κάτι που αρχικά φαινόταν εξαιρετικό καταλήγει αδιάφορο. Υ.Γ.  Όσο για την πανσέληνο  στον Ζυγό (18/4) δεν είναι ευχάριστος οιωνός για τις διαπροσωπικές ή τις επαγγελματικές σουσχέσεις. Με τη λογική σε σύγχυση είναι καλό να ασχοληθείς με τα απαραίτητα και να αποφασίσεις μετά.

ΤΑΥΡΟΣ
1) Με πλανητική χλαπαταγή στον  12ο οίκο σου, εκτός από τις φαντασιώσεις και τη διάθεση να δραπετεύσεις ξανά  από την καθημερινότητα ακόμα κι αν μόλις γύρισες από διακοπές, ωθείσαι να ξεχάσεις ό,τι σε έχει πληγώσει τελευταία- για την ακρίβεια σε όποιον/α σε έχει πληγώσει- ενώ ενισχύεται η τάση σου να επιστρέψεις σε όποιους έχεις απορρίψει, ή σε έχουν απορρίψει- ΜΗΝ ΤΟΚΑΝΕΙΣ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΚΕΨΟΥ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΙΝ.Ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχουν εκνευριστικά συμβάντα, γεγονότα, ή περιστάσεις που αισθάνεσαι να σου σπάνε τον τσαμπουκά, ή που σε αποθαρρύνουν ενισχύοντας την διάθεσή σου να τα βροντήξεις όλα και να γίνεις αγρότης, ή ερημίτης. 2) Όσο κι αν είσαι εθισμένος στο ρεαλισμό της καθημερινότητας υπάρχουν μερικές στιγμές που τον βρίσκεις αφόρητο. Κι όμως δεν μπορείς να ξεφύγεις από τις δεκάδες καθημερινές λεπτομέρειες/ εκκρεμότητες/ πρακτικάζητήματα  που καλείσαι να διευθετήσεις και που δεν σερβίρονται καν με λίγη ζάχαρη. 3) Τώρα πάντως  έχεις τη ευκαιρία να αξιολογήσεις την αξιοπιστία των ανθρώπων που αγαπάς, ή συνεργάζεσαι,  από την συμπεριφορά τους και να γίνεις περισσότερο συνειδητός στην εφαρμογή των ονείρων σου. Υ.Γ. Μπορεί ο Δίας να σε προστατεύει από κακοτοπιές αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επειδή φοράς αλεξίσφαιρο είσαι και ο Ράμπο.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η κοινωνικότητα βρίσκεται στο DNA σου. Έχεις ανάγκη την ανθρώπινη επαφή. Συνήθως θέλεις να βρίσκεσαι περιτριγυρισμένος από ανθρώπους και να συμμετέχεις, ή τουλάχιστον να γνωρίζεις την καθημερινότητά τους. Τίποτα δεν είναι πιο ενδιαφέρον από ένα κουτσομπολιό, μία πληροφορία, ή ένα νέο που δεν ήξερες. Αυτό δε σημαίνει ότι με τον Άρη στον 11ο οίκο σου δεν μπορείς να τσακωθείς με φίλους σου, να παρεξηγηθείς με τους συνεργάτες σου, ή να διαπιστώσεις ότι η κοινωνία  δυσχεραίνει μέχρις εξαντλήσεως τα όνειρά σου και τους στόχους σου. Με την Αφροδίτη ωστόσο στους Ιχθύες  θέλεις να είσαι στο κέντρο των εξελίξεων, στην παρέα με τους όμορφους και επιτυχημένους. Να είσαι ορατός, κοινωνικός και σημαντικός. Θέλεις να νιώσεις το υπέροχο αίσθημα τού να αφεθείς σε κάτι, σε κάποιον/α,ή  σε ένα στόχο χωρίς να σε ενδιαφέρει τι σού υποδεικνύουν η φύση, οι παραδόσεις, οι γιατροί, οι στατιστικολόγοι, οι γκαντέμηδες και οι ειδικοί. Οπότε, τον φάκελο παρακαλώ… Ακόμα κι αν ο φάκελος περιέχει μια αρνητική προειδοποίηση θα συνεχίσεις να σκέπτεσαι ότι είσαι όμορφος, να έχεις αυτοπεποίθηση και να επιθυμείς. Αυτά  δεν είναι που μετράνε τελικά; Υ.Γ. Κι ο ανάδρομος Ερμής; Κάνει όλα τα προηγούμενα επισφαλή σαν μπαλόνι που χοροπηδάει από καρφίτσα σε καρφίτσα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η καριέρα σου- που βρίσκεται στο επίκεντρο- να μην σου δίνει πίσω όσα πιστεύεις ότι σου αξίζουν (ενώ παράλληλα, ίσως νιώθεις ότι πιέζεσαι να αποδείξεις από την αρχή την επαγγελματική σου επάρκεια) και την ίδια στιγμή η οικογένεια/ οι κοντινοί σουάνθρωπου δεν κάνουν τα πράγματα ευκολότερα, μάλλον σε αφήνουν ξεκρέμαστο. Επίσης είναι σίγουρο- και κατανοητό- ότι σ΄ αυτή την περίοδο της ζωής σου έχεις βαρεθεί πάρα πολύ ακόμα και το να αισθάνεσαι απελπισμένος. Είναι περίεργο αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο η γκρίζα διάθεσή σου μπορεί να μεταμορφωθεί από ένα, δύο φίλους, (ή μήπως από ένα γουικ εντ μακριά από την πόλη;)  που σού υπενθυμίζουν πόσο όμορφη και υστερικά αστεία μπορεί να γίνει η ζωή σ΄ αυτό τον αλλόκοτο κόσμο που ζούμε.

ΛΕΩΝ
Δύο είναι τα σενάρια που παίζουν, ή πιθανόν να παίξουν. Είτε αισθάνεσαι πάθος για κάποιον είτε είσαι τσιτωμένος μαζί του επειδή σου συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο από ότι εσύ θα ήθελες. Αυτό σημαίνει ότι σου είναι δύσκολο να παραμείνεις με καλές προθέσεις και ανοιχτός, με την καρδιά σου διαμπερή και ηλιόλουστη. Το αντίθετο μάλιστα: αυτό που θέλεις είναι ή να ρίξεις κάποιον/α στο κρεβάτι με τη βεβαιότητα ότι θα παίξεις σε ένα από τα καλύτερα πορνό ever, ή να του σπάσεις το κεφάλι για να πάρεις το αίμα σου πίσω. Μια τέτοια παρόρμηση αναφέρεται είτε σε εραστή/ερωμένη είτε σε φίλο/ φίλη (χωρίς το σεξ) είτε σε άνθρωπο του επαγγελματικού περιβάλλοντος. Παραμένεις ωστόσο πάντα Λέων κι αν προσπαθήσεις μια πιο ευγενική προσέγγιση όλα θα κυλήσουν περισσότερο ομαλά και λιγότερο πολεμικά. Βεβαίως και η κινητικότητα στον  9ο  ηλιακό σου οίκο ταξιδεύει το μυαλό σου ( μακάρι κι εσένα ολόκληρο), όμως πρόσεχε τις μετακινήσεις σου, τα λόγια σου, τις αντιδράσεις σου γιατί ο ανάδρομος Ερμής εύκολα μπορεί να προσδώσει λάθος περιεχόμενο σε μια φράση, ή κίνηση, ή στάση που εννοούσες αλλιώς.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η οικειότητα δημιουργεί φιλίες και έρωτες και τσακωμούς και συγκρούσεις και χωρισμούς και τρωτότητα και αντιπαραθέσεις, και φωνές και σκηνές κι ένα εκατομμύριο καλές και κακές στιγμές. Όμως η μοναξιά και η εμμονή στη μοναξιά, επειδή κάποτε τα πράγματα δεν πήγαν καλά, δημιουργεί μόνο μοναξιά. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έφτασες πολλές φορές να παρακαλάς στα γόνατα «Θεέ μου ας τελειώσει το μαρτύριο », όμως σταδιακά εδώ και μήνες  παίρνεις τα πάνω σου. Οι διελεύσεις της Αφροδίτης δεν είναι δυνατές ώστε να δημιουργήσουν από μόνες τους σημαντικάγεγονότα αν δεν έρχονται σε επαφή με αργούς πλανήτες, όμως η παρουσία της στον7ο οίκο των σχέσεων αυτήν την εποχή φέρνει έναν ανάλαφρο αέρα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις εξισορροπώντας όσο μπορεί τις διελεύσεις στον σκοτεινό 8ο ηλιακό σου οίκο. Υ.Γ. Χρήματα που χρωστάς, τράπεζες, λογαριασμοί, σχέσεις με συνεταίρους, εφορία, δοσοληψίες με το δημόσιο είναι τομείς που χρειάζονται προσοχή και ψυχραιμία. Ο ανάδρομος χορεύει στην τσέπη σου το χορό του πολέμου.

ΖΥΓΟΣ
Κι ενώ κάθε Ζυγός ξεχωριστά αντιμετωπίζει διαφορετικές διελεύσεις πλανητών στον Ήλιο του- δηλαδή διαβαθμίσεις της πίεσης, του άγχους,του φόβου, των περιορισμών, αλλά και των ξαφνικών εκρήξεων αισιοδοξίας και πίστης ότι είναι αδύνατον τα πράγματα να μην καλυτερέψουν κάποια στιγμή- όλοι μαζί  αντιμετωπίζουν την ενεργοποίηση του κομβικού 7ου ηλιακού οίκου τους, που περιέχει τις Σχέσεις και μια Πανσέληνο στο ζώδιό τους (18/4). Οι προκλήσεις μπορεί να μας εμπλουτίζουν ψυχικά και πνευματικά και να  βοηθάνε στην προσωπική μας ανάπτυξη αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε: είναι εύκολο να μιλάς για δύσκολες εμπειρίες που ωριμάζουν  τους άλλους, αλλά όταν αντιμετωπίζεις εσύ ο ίδιος την καταιγίδα τα πράγματα είναι δύσκολα.  Όταν οι άνθρωποι που έρχεσαι σε επαφή και εξαρτάσαι από αυτούς είτε επαγγελματικά είτε συναισθηματικά τρελαίνονται, εκνευρίζονται με το παραμικρό,  κάνουν σπασμωδικές κινήσεις, ή είναι έτοιμοι να ρίξουν όλο το βάρος τους πάνω σου γονατίζοντάς σε, ε, τότε αισθάνεσαι αβεβαιότητα και οργή. Μπορείς ωστόσο να φορέσεις την αυστηρή σου μάσκα προσπαθώντας να δείξεις στον κόσμο πόσο γενναίος και δυνατός είσαι έχοντας κατά νου ότι η αλήθεια μπορεί να πληγώσει. Πολύ.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Θέματα όπως  Έρωτας (με σεξ φυσικά), ή Δημιουργικότητα, ή το θέμα Παιδί για κάποιους άλλους, ή απλά Διασκέδαση δε γίνεται να μπουν στο ψυγείο όσο η Αφροδίτη βρίσκεται στους Ιχθύες. Βεβαίως με τόση ένταση την ίδια στιγμή στον 6ο ηλιακό σου οίκο το δίπολο Εργασία/ Καθημερινότητα χτυπάει tilt,  ενώ ο ανάδρομος Ερμής δημιουργεί καθυστερήσεις, αναβολές και φρενάρισμα σε ό,τι έχεις ξεκινήσει, ή θέλεις να ξεκινήσεις και επί πλέον έξτρα δουλειά  και διαφωνίες στον εργασιακό χώρο, ή την αίσθηση ότι προσπαθείς να συνεννοηθείς με τους γύρω σου σε μια γλώσσα που δεν γνωρίζεις. Πρόσθεσε και εκκρεμότητες που σκάνε κάθε λίγο και λιγάκι σαν φουσκάλες σε κατσαρόλα που βράζει και αντιλαμβάνεσαι ότι η περίοδος δεν είναι κακή αλλά κάτι χειρότερο, τρομερά εκνευριστική. Αισθάνεσαι σαν εργάτης-ρομπότ σε εργοστάσιο συσκευασίας μπροστά σε ένα ιμάντα που φέρνει με καταιγιστικούς ρυθμούς καινούργια προϊόντα που πρέπει να ξεχωρίσεις τα καλά από τα ελαττωματικά. Ξέρεις ότι είσαι ακόμα άνθρωπος όταν δίνεις σημασία στην φυσική, διανοητική και πνευματική σου κατάσταση. Ή ρίχνοντας μια ειλικρινήματιά στις απαίσιες συνήθειές σου: για σκέψου λίγο- αν καταστρέψεις την υγεία σου ποιός θα πληρώσει τους λογαριασμούς και την ασφάλειά σου;  Υ.Γ. Κι επειδή το τέλος είναι δυσάρεστο για θυμήσου πως άρχισε αυτή η πρόβλεψη. Έρωτας. Διασκέδαση. Σεξ. Καλύτερα ε;

ΤΟΞΟΤΗΣ
«Είναι πιο δύσκολο να αφαιρέσεις την ανάγκη για αγάπη από την ανάγκη για ψωμί» είπε η Μητέρα Τερέζα κι αυτή τη διαπίστωση μπορεί να την έχεις νιώσει βαθιά στην ψυχή σου όλο αυτό το διάστημα που ο Κρόνος επιβάλλει να περιορίσεις στο ελάχιστο τις συναισθηματικές σου απαιτήσεις.  Όμως όταν  ο  5ος σου ηλιακός οίκος φλέγεται η ανάγκη να κατακτήσεις και να κατακτηθείς γίνεται εμμονή. Φυσικά και είναι υπέροχος ο έρωτας όταν δε χρειάζεται προσπάθεια. Όταν όλα προχωράνε  με κινηματογραφική χάρη και το επισφράγισμα της υπέροχης περιπέτειας συντελείται με ένα παθιασμένο φιλί που μελανιάζει τα χείλη. Πίσω από αυτή την εικόνα υπάρχει κάτι βαθύτερο:  η ποσότητα της αγάπης που παίρνεις αποτελεί το βαρόμετρο της αυτοεκτίμησής σου. Όμως όποιος κι αν είσαι, όποια δουλειά κι αν κάνεις θα πρέπει να Δημιουργήσεις.  Οτιδήποτε.  Κάτι που να σε περιέχει και να σε κάνει υπερήφανο.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το να είσαι μέλος της αγίας ελληνικής οικογένειας σημαίνει να χαμογελάς στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, να κρύβεις το θυμό σου πίσω από φιλιά και να σωπαίνεις όταν θέλεις να ουρλιάξεις. Αν δεν έχεις οικογένεια επέκτεινε την εικόνα στον κύκλο με τους ανθρώπους που έρχεσαι σε στενή επαφή.  Υπάρχουν όμως και φορές που η ανοχή, η υποχωρητικότητα και οι συμβιβασμοί απλά δεν λειτουργούν και τότε  το χαμόγελο παγώνει. Όταν ο Άρης βρίσκεται στον Κριό δημιουργεί σταλακτίτες από το πολικό ψύχος που δημιουργείται στις σχέσεις σου εξ αιτίας σοβαρών προβλημάτων που επανέρχονται με μεγαλύτερη ένταση γιατί δε λύθηκαν τη στιγμή που πρωτοεμφανίστηκαν. Με τον Ερμή επί πλέον ανάδρομο επιβαρύνεσαι και με στράβωμα για τα πρακτικά θέματα που αναφύονται στη μέση του πουθενά.  Μην ξεχνάς επίσης ότι η πανσέληνος στον Ζυγό(18/4) – στον τομέα που συμβολίζει για σένα την καριέρα-  μπορεί να σε πιέσει εργασιακά άλλα το οφθαλμός αντί οφθαλμού, ή οι ρήξεις δεν αποτελούν διέξοδο. Βεβαίως υπάρχει και η Αφροδίτη στους Ιχθύες που λέει ότι μια λέξη ειπωμένη την κατάλληλη στιγμή από σένα, ή από τον Άλλο μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα. Ε, ναι χρειάζεσαι αγάπη τώρα και δεν υπάρχει τίποτα το επιλήψιμο σ΄ ένα φιλί που απορροφάει την ένταση.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Κατευθείαν: το να τσακώνεσαι είναι ούτως ή άλλως εξαιρετικά στρεσογόνο, αλλά χρειάζεται να θυμάσαι και κάτι ακόμα. Αν ανοίξεις το στόμα σου και επιτεθείς στo λάθος άνθρωπο τη λάθος στιγμή τότε κάποιος μπορεί να σου επιστρέψει την προσβολή με μεγαλύτερη δύναμη. Πιθανόν αργότερα να τα ξαναβρείτε, ίσως να ανταλλάξετε φιλιά, ή να υποκριθείτε ότι ποτέ δεν εκστομίσατε πικρά λόγια, όμως όταν κάτι λέγεται έχει ειπωθεί για πάντα.  Ναι,  ο κόσμος είναι ένα σκληρό μέρος για να κυκλοφορείς  αλλά όταν επιστρέφεις στην ασφάλεια της φωλιάς σου- κι η Αφροδίτη στον 2ο οίκο βάζει τα δυνατά της να αναδείξει το σπίτι σου ως υπέρτατο καταφύγιο-  όλα μπορούν να ξεχαστούν. Σχεδόν.  Αυτό που χρειάζεται να μείνει πάντως αυτή την εποχή στο μυαλό σου είναι ότι μετά από σφυροκόπημα χρόνων τώρα που ο Ποσειδώνας έφυγε από το ζώδιό σου ένα κεφάλαιο της ζωής σου τελείωσε οριστικά και η καθυστέρηση να προχωρήσεις στο επόμενο- ελαφρύτερος- απλά σου στερεί τα γεγονότα που πρέπει να συμβούν. Τι είδους γεγονότα; Ηρέμησε. Πρόκειται για ευνοϊκότερα.

ΙΧΘΥΕΣ
Και ποιος δε θα διάλεγε να ταξιδέψει σε ένα φουρτουνιασμένο ωκεανό από το να τρελαίνεται με χρήματα, οικονομικά, δάνεια και λογαριασμούς; Όμως έτσι και συνειδητοποιήσεις ότι τα πάντα κοστίζουν χρήματα, θα μπορέσεις να αντιμετωπίσεις και καλύτερα τις οικονομικές προκλήσεις που συναντάμε όλοι μας. Κι ύστερα κανένα πρόβλημα. Είσαι ελεύθερος να ταξιδέψεις σε ένα παράδεισο όπου κάποιος κούκλος ή κούκλα σε περιμένουν με ένα παρεό.  Ή πιο ρεαλιστικά μπορείς να κεραυνοβοληθείς με κάποιον/α τη στιγμή που διασταυρώνονται τα καρότσια σας στο σούπερμάρκετ,  ή να ξανακάνεις ερωτική εξομολόγηση σε αυτόν/ην που είστε μαζί ανανεώνοντας όρκους και υποσχέσεις. Υ.Γ. Ότι κι αν λέμε πάντως το χρήμα είναι Πρόβλημα τεράστιο αυτή την εποχή.

 

πηγή: Stardome.gr

 

You may also like...

Leave a Reply