Πως απλώνουμε το ρουζ

Πολλές φορές θαυμάζουμε το υπέροχο βάψιμο μιας επώνυμης παρουσιάστριας, ηθοποιού, αλλά πολλές φορές ακόμη και κάποιας φίλης μας αλλά όταν κάνουμε την απόπειρα να το εφαρμόσουμε πάνω μας δεν μας αρέσει. Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί κάθε γυναίκα δεν έχει το ίδιο σχήμα προσώπου με την άλλη. Έτσι κάτι που σε κάποια φαντάζει φανταστικό, πάνω σας μπορεί να να έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας λοιπόν το πρώτο πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να κοιτάξετε το πρόσωπό σας στον καθρέφτη προσεχτικά και να παρατηρήσετε τι σχήμα έχει. Στρογγυλό, Οβάλ, Τετράγωνο, ή σχήμα Καρδιάς;

Ανάλογα το σχήμα ακολουθήστε και τις συμβουλές μας:

Megan Fox

ΟΒΑΛ

Από τους πιο αρμονικούς τύπους προσώπου αποτελεί το οβάλ σχήμα. Σε αυτό τον τύπο προσώπου το ρουζ απλώνεται οριζόντια. Ξεκινάτε από έξω και με οριζόντιες κινήσεις κατευθύνετε το πινέλο σας προς τα μέσα στην κάθετη ευθεία των μαλλιών. Η Megan Fox, αποτελεί κλασικό παράδειγμα οβάλ προσώπου.

Cameron Diaz

ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ

Εάν έχετε στρογγυλό πρόσωπο ξεκινήστε από τα ζυγωματικά, και κατευθυνθείτε προς το πλάι και πάνω. Η διαγώνια εφαρμογή του χρώματος δημιουργεί μία γωνία που θα κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο αδύνατο. Οι γυναίκες με στρογγυλό πρόσωπο έχουν και έντονα χαρακτηριστικά και με το κατάλληλο μακιγιάζ πραγματικά μπορούν να έχουν ένα εκτυφλωτικό αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στρογγυλού προσώπου αποτελεί η Cameron Diaz.

Demi Moore

Τετράγωνο

Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο να βάζετε ρουζ μόνο στα μήλα στα μάγουλά σας. Να αποφεύγετε να δημιουργείτε γωνίες γιατί παραμορφώνουν τα χαρακτηριστικά σας. Μπορείτε να χαμογελάτε την ώρα που τοποθετείτε το ρουζ βάζοντας έντονο ρουζ στα μάγουλα και πιο απαλό στα τελειώματα γύρω από αυτά. Παράδειγμα τετράγωνο προσώπου αποτελεί η πολύ όμορφη ηθοποιός Demi Moore.

Reese Witherspoon

Καρδιά

Το σχήμα καρδιάς σε προσώπο δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα .  Οι γυναίκες που έχετε αυτό τον τύπο, βάζετε ρουζ στα μάγουλά σας μπροστά και κατευθύνετε το πινέλο προς διαγώνια και πάνω.  Επίσης τοποθετήστε και ένα  λίγο πιο απαλό τόνο και στο πηγούνι σας. Η Reese Witherspoon διαθέτει αυτόν το τύπο προσώπου.

You may also like...

Leave a Reply