Συμβουλές για την συμπλήρωση μηχανογραφικού

CAREER-DESIGN-Logo-250x73Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική καριέρα των νέων. Το career-design.gr μας δίνει κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές για το πως θα πρέπει να συμπληρώσουμε το μηχανογραφικό μας και τι θα πρέπει να προσέξουμε.

Η Συμβουλευτική διαδικασία αποτελεσματικής συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου περιλαμβάνει :

– Ιεράρχηση των προσωπικών προτιμήσεων του μαθητή
– Αναλυτικό υπολογισμό μορίων με τη βοήθεια ειδικού προγράμματος
– Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις σχολές
Αντιστοίχιση επαγγελμάτων με κάθε Πανεπιστημιακή και Τεχνολογική σχολή Προτεινόμενες σχολές / Σύγκριση σχολών
– Επιπρόσθετες πληροφορίες (δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών, δυνατότητες μετεγγραφής)
– Επαγγελματικά δικαιώματα όλων των τμημάτων
– δημιουργία σεναρίων και σειράς προτίμησης που θα καταχωρηθούν στο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ.
– Πλήρη υποστήριξη για τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων

Τι πρέπει λοιπόν οπωσδήποτε να έχουμε στο μυαλό μας:

– Δηλώνουμε πρώτα τη σχολή που μας αρέσει περισσότερο και όχι αυτή με τα περισσότερα μόρια.
– Φροντίζουμε οι σχολές που θα επιλέξουμε να ανταποκρίνονται στις κλίσεις και στα προσωπικά μας ενδιαφέροντα και αξίες, και βάσει αυτών, τις ιεραρχούμε στο Μηχανογραφικό
– Δεν ακούμε τις Κασσάνδρες για ποιες σχολές έχουν ζήτηση και ποιες όχι , αφού κανείς δεν γνωρίζει πως θα είναι το εργασιακό περιβάλλον σε 8-10 χρόνια που θα βγούμε στην αγορά εργασίας
– Δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου οι περσινές βάσεις στην δήλωση των προτιμήσεών μας
– Ενημερωνόμαστε αναλυτικά για τις σχολές , για τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών, για τα μεταπτυχιακά και τα επαγγελματικά δικαιώματα κάθε σχολής ,έτσι ώστε να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως μετά την εισαγωγή μας στη σχολή.
– Δηλώνουμε και σχολές που είναι αρκετά χαµηλών µορίων, για να υπάρχει ασφάλεια Μηχανογραφικού
– Συμβουλευόμαστε (αν δεν το έχουμε κάνει έως τώρα ),εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, για πληρέστερη ενημέρωση όλων των ανωτέρω.

Προτιμότερο και λιγότερο αγχωτικό είναι να αρχίσουμε τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού μας πριν την ανακοίνωση των βαθμών από την Τρίτη 24-6-2014.

Ως την ανακοίνωση των βαθμών, οι υποψήφιοι, μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr με το password που θα έχουν δημιουργήσει και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων που ήδη έχουν, να επεξεργάζονται και να κάνουν μόνο πρόχειρο Μηχανογραφικό Δελτίο. (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ).

Από την ανακοίνωση των βαθμών , ως και τη Δευτέρα 14-7-2014, όλοι οι υποψήφιοι στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση θα πρέπει να κλειδώσουν το τελικό τους Μ.Δ. (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ).

 

πηγή: career-design.gr

 

You may also like...

Leave a Reply