Συμβουλές για γερή καρδιά

Το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά, χρειάζεται υδατάνθρακες, πρωτείνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και οπωσδήποτε νερό!τα συστατικά αυτά τα παίρνουμε από τις τροφές και η σωστή αναλογία αυτών μας εξασφαλίζει μια σωστή υγεία και ζωτικότητα. Μερικές φορές όμως, το να τρώμε τις σωστές τροφές και σε σωστές ποσότητες, ειδικά για να διατηρήσουμε της καρδιά μας γερή, μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Διαβάστε λοιπόν μερικές συμβουλές που μπορεί να κάνουν αυτήν την προσπάθειά σας ευκολότερη!

τρώτε μικρότερες μερίδες. Σερβίρετε τα γεύματα σας σε μικρότερα πιάτα όταν τρώτε σπίτι. Αντίθετα όταν τρώτε έξω, να έχετε κανόνα ότι πρέπει να μην τελειώνετε το πιάτο σας, ή ακόμα καλύτερα, τρώτε τη μισή μερίδα και εάν μπορείτε πάρτε το υπόλοιπο σπίτι. Να θυμάστε ότι η μερίδα κρέατος δεν πρέπει να ξεπερνά το μέγεθος μιας τράπουλας χαρτιών.
αποφύγετε τα φαγητά με μεγάλη περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα  και trans λιπαρά. Να θυμάστε ότι μεγάλο ποσοστό αυτών είναι κίνδυνος για την καρδιά!
να πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι με νερό με το φαγητό. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή μια φέτα λεμόνι για πιο ευχάριστη γεύση. Το νερό είναι ευεργετικό και εάν συνοδεύετε το φαγητό σας με ένα μεγάλο ποτήρι νερό σίγουρα θα φάτε λιγότερο!
τρώτε μόνο «καθαρό» από λίπη κρέας. Το καλύτερο για την δίαιτα σας και για να μην μπαίνετε σε πειρασμό να φάτε λίπος, είναι να πείτε στον κρεοπώλη να αφαιρέσει το λίπος!
να τρώτε περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Δοκιμάστε τα ιδιαίτερα σαν σνακ, αντί για γλυκό και τσιπς! Έτσι θα τρώτε περισσότερα μέσα στη μέρα και θα πάτε κόντρα στην έρευνα που δείχνει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων δεν τρώνε αρκετά φρούτα και λαχανικά!
διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων. Παλιότερα, έπρεπε να μαντέψουμε τι ακριβώς περιέχει το προϊόν. Τώρα πια, οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να αναγράφουν τα συστατικά του προιόντος και έτσι μπορείτε να επιλέξετε ότι πιο υγιεινό για την καρδιά σας!
πάρτε τον χρόνο σας όταν τρώτε. Οι περισσότεροι βιάζονται τόσο ολύ όταν τρώνε, που συνήθως καταπίνουν το φαγητό χωρίς σχεδόν να το μασήσουν! Το να τρως αργά, σας δίνει το χρόνο να χωνέψετε την τροφή σας πολύ καλύτερα και το αίσθημα ότι χορτάσατε!!!
(),document.write(‘

You may also like...

Leave a Reply