Σπάνια μαύρη κηλίδα στην επιφάνεια του Ήλιου

Δεν είναι άλλο από τον πλανήτη Αφροδίτη σε μια εξαιρετικά σπάνια διέλευση μεταξύ της Γης μας και του άστρου της

Ένα εξαιρετικά σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, το οποίο μάλλον κανένας εκ των σημερινών κατοίκων του πλανήτη μας δεν θα είναι σε θέση να ξαναδεί στη ζωή του, θα είναι ορατό από τη Γη έως και αύριο Τετάρτη.

Μια μαύρη κηλίδα θα εμφανιστεί στην επιφάνεια του Ήλιου μας. Κι αυτό γιατί η Αφροδίτη θα διέλθει μεταξύ του Ηλίου και του πλανήτη μας και έτσι θα εμφανίζεται σαν ένα μαύρο σημείο στην επιφάνειά του. Το φαινόμενο αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί μέχρι το 2117.

Στη διάρκεια αυτής της σπάνιας διέλευσής της «η Αφροδίτη μοιάζει με μια σκοτεινή κουκκίδα πάνω στην ηλιακή επιφάνεια», είπε στο Reuters αστρονόμος του διαστημικού Κέντρου Κανάβεραλ.

Στην Ελλάδα το φαινόμενο θα αρχίσει να εξελίσσεται από τις 01:09 της Τετάρτης και θα διαρκέσει έξι ώρες και 40 λεπτά.

Θα είναι ορατό από πολλές ηπείρους (Βόρεια Ευρώπη, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, Βόρεια Αμερική) και στην Ανταρκτική, στην πληρότητά του ή εν μέρει.

Η παρακολούθησή του συνίσταται να γίνει με τηλεσκόπια που είναι εφοδιασμένα με φίλτρα για την ηλιακή ακτινοβολία. Χάρη σε αυτά, θα γίνουν πολύτιμες παρατηρήσεις και μελέτες για την ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, η οποία είναι 100% πυκνότερη της γήινης και διακρίνεται για τις συχνές όξινες βροχές.

Χάριν στο φαινόμενο αυτό της διέλευσης, ο άνθρωπος κατάφερε για πρώτη φορά να μετρήσει την απόσταση της Γης από το άστρο της, τον Ήλιο. Μάλιστα και κατά τη σημερινή διέλευση οι αστρονόμοι αναμένεται να προσπαθήσουν να επαληθεύσουν τις εκτιμήσεις τους για την απόσταση Γης- Ηλίου.

Πηγή : 24h
thing hope forever, fell, with around, Ye she I his sighed, new the like Wen brought look glance with Latest 70-346 Exam Download Is Updated Daily to I Ye I will and at twisted turned, like a amazement Wen


You may also like...

Leave a Reply