ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ο απόλυτος προορισμός

Το αφιέρωμά μας σήμερα έχει το όνομα Σαντορίνη ή Θήρα. Ό,τι και να πούμε και να περιγράψουμε για αυτό το νησί είναι λίγο. Η Σαντορίνη αποτελεί από τους πλέον διασημότερους προορισμούς για τουρισμό από όλο τον κόσμο. Το όνομά της «Θήρα» προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν ο οποίος ήταν και ο πρώτος που  αποίκησε στο νησί. Το όνομα “Σαντορίνη” προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά στην εκκλησία της «Αγίας Ειρήνης» η οποία υπήρχε στο νησί.

Πριν από την μεγάλη ηφαιστειακή της καταστροφή κατά τα προϊστορικά χρόνια το νησί λεγόταν Στρογγύλη, όπως ήταν και το σχήμα της, ενώ αργότερα πήρε και τα ονόματα Καλλίστη ή Καλλιστώ. Η Σαντορίνη μαζί με τη Θηρασιά και το Ασπρονήσι αποτελούν και τα απομεινάρια της ηφαιστειογενής «Στρογγύλης». Μετά την Μινωική έκρηξη το 1613 π.Χ. δημιουργήθηκε η γνωστή σε όλους μας σήμερα «Καλντέρα».

Η άγρια και ταυτόχρονα μαγευτική φυσική ομορφιά του νησιού, η απίστευτη καλντέρα, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς και οι ξεχωριστές της παραλίες δημιουργούν μία αίσθηση δέους αλλά και βαθιάς και απόλυτης ηρεμίας.

Κάνοντας βόλτα στην περίφημη Καλντέρα στα Φηρά… Άπειρα παραδοσιακά σπιτάκια, απίστευτα ξενοδοχεία και εστιατόρια χτισμένα κυριολεκτικά το ένα δίπλα στο άλλο, επάνω στις όχθες του γκρεμού.

Άξια η Σαντορίνη έχει ψηφιστεί ως το δεύτερο καλύτερο νησί σε όλο τον κόσμο. Και για το 2011, πήρε και την 2η θέση του καλύτερου τουριστικού προορισμού στον κόσμο, όπως δημοσιοποίησε ο μεγαλύτερος παγκοσμίως ταξιδιωτικός ιστότοπος το tripadvisor.com τον οποίο καθημερινά επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Την 1η θέση πήρε η Νίκαια της Γαλλίας, ενώ ακολούθησαν στην 3η θέση η Κέρκυρα, στην 4η η Κρήτη και στην 7η η Μύκονος.

Ατελείωτες ώρες μπορεί να κάθεται κανείς και να χαζεύει την απερίγραπτη θέα του νησιού. Η Σαντορίνη είναι ο απόλυτος προορισμός όχι μόνο για ζευγάρια, όπως φημολογείται λόγω του αυξημένου ρομαντισμού που προκαλεί η αίσθηση του νησιού, αλλά και για όλο τον κόσμο ο οποίος απλά έχει την ανάγκη να ξεκουραστεί, να περάσει όμορφα, να χαλαρώσει και να εκφραστεί μέσα από ένα νησί το οποίο έχει όλη την δύναμη να το κάνει…

Κάθε σημείο του νησιού μοναδικό. Η θέα είναι μαγευτική.

Σε αυτό το σημείο βρισκόμαστε στην Οία.

 

Εκτός από το φημισμένο ηλιοβασίλεμα στην Οία, εμείς σας πληροφορούμε ότι το ηλιοβασίλεμα είναι απίστευτο από όλα τα σημεία του νησιού που βρίσκονται στην Καλντέρα…

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί απο την Καλντέρα στο Μεγαλοχώρι… διότι τα beach bar και τα μπουγέλα του Περίβολου δεν μας άφησαν να προλάβουμε να πάμε στην Οία…

Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμη τον καλοκαιρινό σας προορισμό, οι τσούχτρες προτείνουν ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ!!!

 

-Ρούλα Μος-You may also like...

Leave a Reply