Σαλάτα με πλιγούρι και φακές

Μια σαλάτα ιδανική για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όλες τις εποχές. Αν σας αρέσει το ταμπουλέ σίγουρα θα σας αρέσει και αυτή και θα σας ταξιδέψει στην Ανατολή, ειδικά αν προσθέσετε και λίγο κύμινο στο ντρέσινγκ!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για 4 άτομα, είναι:
1 φλ. πλιγούρι
1 φλ. φακές
2 πιπεριές, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη, σε κυβάκια
½ φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια, σε φέτες
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου

Για το ντρέσινγκ θα χρειαστείτε τα εξής:
4 κ.σ. πετιμέζι ροδιού (σε μεγάλα σουπερμάρκετ και επιλεγμένα παντοπωλεία)
4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. ανθό αλατιού

Εκτέλεση:
Πλένετε ξεχωριστά το πλιγούρι και τις φακές. Βάζετε τις φακές να βράσουν σε κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τις σκεπάζει, για 10 λεπτά. Τις σουρώνετε και πετάτε το νερό.

Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνετε 3 φλ. βραστό νερό (ή ζωμό της αρεσκείας μας), προσθέτετε το πλιγούρι μαζί με τις φακές και σκεπάζετε. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρείτε το καπάκι, σκεπάζετε με πετσέτα κουζίνας και αφήνετε το φαγητό να κρυώσει για 30 λεπτά.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Σε σαλατιέρα αδειάστε το πλιγούρι με τις φακές. Προσθέστε τις πιπεριές, τον μαϊντανό, τα κρεμμύδια, τον δυόσμο, το θυμάρι και το ξύσμα και και το ντρέσινγκ. Ανακατέψτε καλά και σερβιρίστε σε μπολ ή σε χρωματιστές, ωμές πιπεριές.

tips

**Αντί για πιπεριές μπορείτε να βάλετε φρέσκα φρούτα, όπως κορόμηλα, βανίλιες, κεράσια και μούρα. **Τα κρεμμύδια αποκτούν πιο ελαφριά γεύση όταν μαριναριστούν για λίγη ώρα σε χυμό λεμονιού.

Πηγή:tovima.gr

You may also like...

Leave a Reply