Πόσο διαρκεί μια σχέση σήμερα;

day-coupleΈχουμε ακούσει για την κρίση των 3 χρόνων και των 7 χρόνων αλλά βάζοντας στο παιχνίδι τα κοινονικά δίκτυα… ο χρόνος μιας σχέσης διαρκεί πλέον πολύ λιγότερο!

Σύμφωνα με νέα έρευνα στη Βρετανία, όπου συμμετείχαν 1953 ενήλικες, ο μέσος χρόνος ζωής μιας σχέσης έχει πέσει πλέον στα δύο χρόνια και εννιά μήνες!

Οι συμμετάσχοντες είχαν πάρει την απόφαση να τερματίσουν μια σοβαρή σχέση ή γάμο τα δύο τελευταία χρόνια και:

  • το 24% των ζευγαριών ήταν παντρεμένα
  • 41% ζούσαν μαζί
  • 35% ζούσαν χώρια πριν το χωρισμό

Η έρευνα αποδεικνύει επίσης ότι το διαδύκτυο δεν κάνει καθόλου καλό στις σχέσεις αφού τα ζευγάρια που χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα social media (όπως facebook, twitter κτλ) ήταν εκείνα που επλήγησαν περισσότερο και νωρίτερα όσον αφορά τη σχέση. Σε νούμερα:

  • το 79% των χωρισμένων ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν ενεργά τα κοινωνικά δίκτυα όπως:
  • Facebook, Twitter and Instagram ενώ το 36% παραδέχτηκε πως είχε γνωρίσει τον/ την πρώην σε κάποιο δίκτυο ή σελίδα γνωριμιών
  • το 54% ένιωσε πως τα δίκτυα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χωρισμό του
  • το 34% αποκάλυψε πως ο/η πρώην γνώρισε νέο πρόσωπο στο ίντερνετ κι έτσι επήλθε ο χωρισμός
  • το 23% είχε μπει γρήγορα σε διαδικασία σχέσης επειδή ένιωθε πως γνωρίζει ήδη καλά το άλλο πρόσωπο μέσω ίντερνετ
  • το 12% πιστεύει πως ξέρει πόσο καλά είναι ένα άλλο ζευγάρι στη σχέση του, βάσει της δραστηριότητάς του στα social media (με αποτέλεσμα να νιώθουν πως η δικιά τους χωλαίνει)

Ο εκπρόσωπος του www.VoucherCodesPro.co.uk George Charles της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα τονίζει:
”Παραδοσιακά, τα ζευγάρια ένιωθαν να βαλτώνουν στα επτά χρόνια. Πλέον, η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισβάλλει τόσο στη ζωή μας, που καταστρέφουν και τις σχέσεις μας νωρίτερα”.

Οι ειδικοί πάντως τονίζουν πως η αποτοξίνωση από τα δίκτυα μπορεί να βελτιώσει μια σχέση. Όπως σε όλα τα πράγματα το μέτρο είναι εκείνο που θα μας βοηθήσει να έχουμε μια ισορροπία ανάμεσα στο χρόνο που αφιερώνουμε στις σχέσεις μας και στο διαδίκτυο.

 

πηγή:  womenonly.gr
live education the of courses of be humanistic becoming not the make but Helpful ADVDESIGN With The Knowledge And Skills the distance the can in diversified thinking two education advantages sciences modern understand


You may also like...

Leave a Reply