Πρώτα ραντεβού

Όταν γνωρίζουμε ένα νέο άνθρωπο που μας ενδιαφέρει στη προσωπική μας ζωή, καθώς και όταν έρχεται η ώρα να βγούμε μαζί του, όπως και να έχει, θέλουμε να κατακτήσουμε τις πρώτες εντυπώσεις. Όμως, στην προσπάθεια μας να εντυπωσιάσουμε κάνουμε μία σειρά από λάθη που τελικά μπορεί να έχουν και το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που θα θέλαμε.

Κάποιες συμβουλές απο εμάς:

  • Μη κάνετε το λάθος της υπερβολής στην  εξωτερική σας εμφάνιση. Θέλουμε να γοητεύσουμε και πολλές φορές φτάνουμε στην υπερβολή.  Καλό είναι να έχουμε μία κομψή και όμορφη εμφάνιση, αλλά που να αντικατοπτρίζει την καθημερινότητά μας. Σκοπός μας άλλωστε είναι να αρέσουμε για αυτό που είμαστε καθημερινά κ όχι για το κάτι πιο ξεχωριστό που είμαστε σε συγκεκριμένες περιστάσεις.
  • Ένα ακόμη λάθος που κάνουμε είναι το περιεχόμενο συζητήσεων. Εξαιτίας της αρχικής μας αμηχανίας, άγχους κτλ. για το τι εντύπωση θα δώσουμε μας πιάνουν 2 τύπου ακραίες συμπεριφορές. Η μία της πολυλογίας ή η άλλη της ασάλευτης σιωπής! Σε κανέναν δεν αρέσει να μιλά μόνος. Μπορούμε να βρούμε κάποια πράγματα να συζητάμε, όπως πχ. κάποιες αστείες καταστάσεις που έχουμε βιώσει ώστε να σπάμε λίγο τον πάγο.  Επίσης δεν αρχίζουμε να μιλάμε ασταμάτητα βομβαρδίζοντας τον άλλο με θέματα που δεν τον ενδιαφέρουν ή με ερωτήσεις που μάλλον ανάκριση θυμίζουν παρά πρώτο ραντεβού. Φυσικά και θέλουμε να μάθουμε τον άλλο αλλά δίνοντάς του το χώρο και το χρόνο να εκφραστεί. Επίσης στο πρώτο ραντεβού είναι σύνηθες να ρωτάμε για το παρελθόν του άλλου. Σε αυτή τη φάση καλό θα είναι να μένουμε σε πολύ βασικά πράγματα.  Η συζήτηση για το παρελθόν, είναι μία συζήτηση που προϋποθέτει εμπιστοσύνη, και πρέπει να γίνει σε μία ύστερη χρονική περίοδο της σχέσης, και σε καμία περίπτωση στο πρώτο ραντεβού. Άλλωστε το ΠΑΡΟΝ μας ανήκει!  Τέλος αποφύγετε τις συζητήσεις που έχουν να κάνουν με θέματα ιδεολογίας, για τα οποία μπορεί να διαφωνήσετε και να  οδηγηθείτε σε σύγκρουση. Πολιτικά, θρησκευτικά κ τέτοιου είδους θέματα αυστηρά όχι στο πρώτο ραντεβού.
  • Σοβαρό λάθος στα πρώτα ραντεβού είναι το να προσποιούμαστε ότι είμαστε κάποιοι που  δεν είμαστε με σκοπό να γοητεύσουμε τον άλλον. Μην προβάλετε σκόπιμα προς τα έξω μόνο τα καλά στοιχεία του χαρακτήρα σας . Μία τέτοια συμπεριφορά το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί επιφυλάξεις στον άλλον για το ποιοι πραγματικά είμαστε. Προσπαθήστε να είστε ο εαυτός σας. Άλλωστε είναι θέμα χρόνου να φανεί και στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον άλλο όπως πραγματικά είμαστε, με τα καλά και τα κακά μας.
  • Συγκράτηση με τα τηλέφωνα! Μην βομβαρδίζετε τον άλλο με μηνύματα και τηλέφωνα. Όλα θα πρέπει να έχουν το μέτρο τους. Είμαστε ερωτευμένοι, δείχνουμε έντονα το ενδιαφέρον μας αλλά ΠΟΤΕ δεν πνίγουμε τον άλλο. Είναι πιο υγιές και όμορφο να κυλάνε τα πράγματα φυσικά και όμορφα και όχι παρορμητικά!
  • Μην απομακρύνεστε ξαφνικά από τις καθημερινές συνήθειες που διατηρούσατε πριν την γνωριμία σας! Φυσικά και θα είστε μαζί αλλά πάντα υπάρχει ο προσωπικός μικρός χώρος και χρόνος για τον εαυτό μας. Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται το πόσο χρόνο και χώρο θα διαθέσει. Μην παραλείπετε ποτέ λοιπόν να δείχνετε σωστά και όμορφα το ενδιαφέρον σας στο άτομο που έχετε επιλέξει χειρίζοντας σωστά και ανάλογα κατόπιν και τον προσωπικό σας χώρο.You may also like...

Leave a Reply