Νέα εβδομάδα, νέες προβλέψεις για τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ
Φυσικά και προτιμάς να παίζεις το γοητευτικό, ρομαντικό ήρωα αλλά αφού δεν πρόκειται να ξεμπερδέψεις σύντομα με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα  πρέπει, μια στο τόσο,  να το παίζεις βαρύ πεπόνι για να δείχνεις ότι, όχι μόνο έχεις τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά και ότι κανένας δεν είναι ικανός να σού σπάσει τον τσαμπουκά. Όμως… Αυτό δεν ισχύει αν έχεις μια οικογένεια, ή μια συντροφική σχέση. Αν θέλεις την υποστήριξή τους θα πρέπει να καταλάβεις ότι η τυραννία και το «εγώ ξέρω» δε λειτουργούν. Ο Κρόνος σού λέει ήδη ότι μερικοί άνθρωποι  έχουν τα  δικά τους προβλήματα και ότι δεν χρειάζεται να τους δημιουργείς καινούργια. Χρειάζεται επίσης να συνειδητοποιήσεις μια και καλή ότι οι προσδοκίες σου για τις σχέσεις- επαγγελματικές και συντροφικές-  δεν είναι καθόλου ρεαλιστικές. Αφού δεν πιστεύεις ότι κάποιος θα είναι εκεί για σένα όταν τον χρειαστείς,  όπως κάνεις  εσύ γι΄ αυτόν,  το μόνο που σού μένει να περιμένεις είναι πότε θα σού την κάνει. Έτσι η εμμονή στην απογοήτευση και την  εγκατάλειψη γίνεται πραγματικότητα. Ή πηγαίνεις στην αντίθετη πλευρά στην οποία  ο/η σύντροφος έχει μαγικά χαρίσματα που θα σε σώσουν και θα σε κάνουν ευτυχισμένο.  Φυσικά δεν ισχύει τίποτα από τα δύο.

ΤΑΥΡΟΣ
Είναι γνωστό ότι θάθελες η  ζωή να είναι άσπρο-μαύρο χωρίς τίποτα ενδιάμεσο. Έτσι υπάρχουν φορές,  όπως τώρα, που διχάζεσαι ανάμεσα σε δύο κόσμους (σου)- ένα παλιό κι ένα καινούργιο. Με τον Ουρανό (στο 12ο οίκο σου)  και τον Πλούτωνα (στον 9ο)  να σε σπρώχνουν σε ριζικές και πολλές φορές απότομες αλλαγές και την ενεργοποίηση του 2ου οίκου (των επιθυμιών και της οικονομικής σου ευημερία σου) από τον Άρη βρίσκεσαι στη μέση δύο πλευρών του εαυτού σου που χρειάζονται ικανοποίηση.  Ένα κομμάτι σου θέλει να αναλάβει το ρίσκο να είναι διαφορετικός- να αντιδράει, να συμπεριφέρεται, να ανοίγει τον προσωπικό του δρόμο χωρίς να έχει κατά νου αυτό που περιμένουν οι άλλοι από αυτόν- και το άλλο κομμάτι σου αναλαμβάνει με επιθετικότητα όχι μόνο να επιβιώσει οικονομικά αλλά και να διεκδικήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την τούρτα που τού αναλογεί.  Συμπέρασμα: το πολιτισμένο, εκλεπτυσμένο κομμάτι σου λαχταράει τρυφερότητα, κατά προτίμηση σε ένα μακρινό μέρος  όπου μπορείς να είσαι ο εαυτός σου κι όπου δεν χρειάζεται να σκεφτείς πως θα κερδίσεις περισσότερο ρευστό. Αλλοίμονο όμως δε γίνεται. Το χρήμα εμφανίζεται σαν πρόβλημα τις πιο ακατάλληλες στιγμές.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η πικρή γεύση των εκλείψεων στο στόμα σου  (μην ξεχνάς, ότι κάθε τόσο θα ενεργοποιούνται εκ νέου) δε φεύγει με μια κουταλιά γλυκό, όπως δε χανόταν η γεύση της ασπιρίνης κάτω από τη ζάχαρη που έβαζαν οι μεγάλοι, όταν ήμασταν μικροί, για να την καταπιούμε πιο εύκολα. Ωστόσο η Αφροδίτη στο ζώδιό σου μπορεί εύκολα να αντισταθμίσει το φόβο που σε κατακλύζει κάθε φορά που υποκύπτεις σε εμμονές για ένα μέλλον αβέβαιο και σκοτεινό. Ίσως,  αν υιοθετούσες μια πιο ήπια, λιγότερο άκαμπτη στάση σε ό,τι σε ενοχλεί, ή σε εμποδίζει, τα πράγματα να είχαν διαφορετική τροπή. Αν δεν γκρίνιαζες… Όμως ο Άρης εισβάλλει στο ζώδιό σου με φόρα, παρορμητικότητά και με την επιθετικότητα αυτού που έκανε πολύ καιρό υπομονή θέλοντας να σαρώσει χωρίς δεύτερη σκέψη τα εμπόδια, ό,τι δεν του αρέσει, απαιτώντας, σπρώχνοντας, φωνάζοντας, δίνοντας αγκωνιές σε όσους μπαίνουν στον δρόμο του. Πρόσεχε γιατί ο Άρης μπορεί να σε ξυπνάει σαν ένεση αδρεναλίνης όμως μια λάθος αντίδραση σε μια λάθος στιγμή με το λάθος άνθρωπο μπορεί να ανατρέψει τη ζωή σου. Διεκδίκησε. Μίλα δυνατά. Αλλά μην κόψεις δεσμούς και σχέσεις (επαγγελματικές, (ή αισθηματικές) που δεν ήταν στην πρόθεσή σου. Ένα βήμα πίσω για να σκεφθείς.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
O Άρης  στον 12ο ηλιακό σου οίκο (δηλαδή στους Διδύμους) μπορεί να είναι μεγάλος πονοκέφαλος  και για το κεφάλι σου και για την καρδιά σου και για τη δουλειά σου και εξ αιτίας των κοντινών σου ανθρώπων. Η ζωή γίνεται περισσότερο κρυφή- και πιθανόν όχι για τους σωστούς λόγους-, οι εργασιακές σχέσεις αποκτούν μια σταγόνα παράνοιας, οι άνθρωποι της καθημερινότητάς σου γίνονται απαιτητικοί, φορτικοί, όποιος σε πλησιάζει θέλει κάτι από σένα, ή κρέμεται από πάνω σου, το μυαλό σου σε πολιορκεί με σκέψεις, αναμνήσεις, εικόνες που θεωρούσες ξεχασμένες ή που πίστευες ότι είχες καλά θαμμένες και οι φωνές που σού ψιθυρίζουν να πάρεις τα όρη και τα άγρια βουνά, μακριά από όλα και από όλους, αυξάνονται. Φυσικά και δεν μπορείς να σηκωθείς να φύγεις. Ναι όλοι χρειαζόμαστε αγάπη, αλλά θυμήσου ότι ως  Καρκίνος έχεις έρθει στη γη για να είσαι μια υποδειγματική, τρυφερή, προστατευτική Μητέρα (είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα) που αυτοί που αγαπάει,  σαν παιδιά της, είναι προέκταση της σάρκας της- μ΄ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Μια παρατήρηση ωστόσο: Όσο κι αν προσπαθείς να δημιουργείς ισχυρούς δεσμούς και γερές ρίζες να θυμάσαι ότι  κάθε τόσο σπάνε. Κάθε τόσο η ρουτίνα και η συνέχεια διαρρηγνύονται. That’s life. Πάρτο αποφαση.

ΛΕΩΝ
Από πολύ μικρός έχεις συνείδηση ότι μεγαλώνοντας πρέπει να γίνεις Κάποιος-  αναγνωρίσιμος,  ξεχωριστός, μοναδικός. Στο δρόμο βρίσκεις το πού, με τί, πώς και με ποιούς και βαδίζεις προς το πεπρωμένο που έχεις ορίσει για τον εαυτό σου. Δεν είσαι από αυτούς που ανεβαίνουν σε ένα καράβι με άγνωστο προορισμό, αν και όσο μεγαλώνεις  συνειδητοποιείς  ότι ο προορισμός μπορεί να αλλάξει με ένα καινούργιο που σού κάθεται καλύτερα. Ωστόσο μερικές φορές αγχώνεσαι από αμφιβολίες, αν βρίσκεσαι στο σωστό δρόμο, ή αισθάνεσαι ότι ο δρόμος είναι μοναχικός χωρίς φίλους και υποστήριξη, ή τα αισθήματα που θα ήθελες. Αντί να διαφωνείς και να συγκρούεσαι με τους ανθρώπους που σε αγαπάνε,  ή να πεισμώνεις επειδή τα πράγματα δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το manual που έχεις κατά νου, είναι καλύτερα σε κάποιες εποχές όπως τώρα να παραδέχεσαι ότι δεν ξέρεις  ούτε που πηγαίνεις ούτε με ποιους θέλεις να συνεχίσεις. Δεν πειράζει. Δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια να μην αποφασίσει τίποτα σημαντικό. Αύριο

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Σαν Παρθένος έχεις την ικανότητα να πέσεις με τα μούτρα σε ένα σχέδιο, σε ένα lifestyle, ή σε μια σχέση ενώ την ίδια στιγμή βουλιαγμένος σε ένα καναπέ μπορείς να παρακολουθείς τη ζωή σου σα να είναι ντοκιμαντέρ. Όπως κι αν αντιμετωπίζεις την ζωή σου αυτή τη στιγμή- είτε τη βλέπεις σαν τηλεοπτικό μελόδραμα είτε σαν επεισόδιο τού national geographic για την πανίδα της Ανταρκτικής- ο Δίας στον 9ο οίκο σου σε βοηθάει να θυμηθείς ότι  τίποτα από τα δύο δεν είναι πραγματικό. Κι αυτό ισχύει είτε τρέχεις σαν τρελός πίσω από μια επαγγελματική ζωή που αρχίζει να βράζει (πάλι)  είτε αντιμετωπίζεις προβλήματα στο σπίτι που σου σπάνε το ηθικό. Συμπέρασμα: η Ηθική και το Χρήμα είναι δύο τεράστια θέματα. Κάνε ένα βήμα πίσω, παρατήρησε και μετά επικοινώνησε την αλήθεια σου όπως εσύ τη βλέπεις.

ΖΥΓΟΣ
Αν έχεις πάθος- για ένα στόχο, για ένα έργο, για δημιουργία, για κάποιον- ακολούθησέ το και μην αφήσεις κανένα εμπόδιο να το περιορίσει, ή να το σβήσει.  Ο Δίας στον 8ο ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα κι ενισχύει την ελαφρότητα στις στενές σχέσεις που ανθίζουν χωρίς περιορισμούς. Μην ξεχνάς ωστόσο ότι πηγαίνοντας στο κρεβάτι με κάποιο ενέχει πάντα κίνδυνο: εκτός από το τομέα της υγείας και την ανάλογη προσοχή που χρειάζεται να δείχνεις, δεν ξέρεις ποτέ πότε θα ερωτευθείς. Όπως και ότι μερικές φορές μια παθιασμένη νύχτα οδηγεί στα παιδιά που μπορούν να στερήσουν την ανεξαρτησία σου. Άρα αν η ελευθερία σου είναι ψηλά στον πίνακα των προτεραιοτήτων σου μην αφήνεις τη λίμπιντό σου να σε παρασύρει- λέμε τώρα. (Υ.Γ. Κι αν δεν μπόρείς να απαλλαγείς από μια ανησυχία που δε σε αφήνει να απολαύσεις ούτε λεπτό, έχε υπόψη σου ότι η έκλειψη Ηλίου που σε επηρεαζει είναι προ των πυλών).

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Στις παλιές εποχές, όταν οι άντρες και οι γυναίκες ήθελαν να φλερτάρουν καθόντουσαν στο σαλόνι με τους γονείς της νεαρής δεσποινίδας χωρίς καμιά φυσική επαφή. Οι οικογένειες ήταν αυτές που διάλεγαν το/τη σύντροφο, ή εν πάση περιπτώσει είχαν σημαντικό λόγο στο ποιον/α θα επέλεγαν οι γιοι και οι κόρες τους. Και φυσικά τότε κανείς και καμία δεν ήταν γκέι. Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε αλλά πολλοί Σκορπιοί μένουν προσηλωμένοι σε παλιές παραδόσεις αν και πολλές Σταχτοπούτες και Λάνσελοτ καταλήγουν-κατηγορώντας τους εαυτούς τους για κακές, πολύ κακές επιλογές-  σε αίθουσες δικαστηρίων δίνοντας αιματηρές  μάχες για τη διατροφή. Αν και οι σχέσεις κάποιων Σκορπιών φαίνεται ότι ακόμα εξαρτώνται από τις επιθυμίες της Οικογένειας οι περισσότεροι μπορούν να επιλέξουν τον υπέροχο Άλλο που θέλουν στη ζωή τους, να τον ερωτευθούν, να τους ανοίξει καινούργιους ορίζοντες και να τον παντρευτούν με τον όρκο Until Death Do Us Part.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Μπορεί να μη βρίσκεσαι στη δραματική θέση του Τζέιμς Φράνκο στις 128 Ώρες αλλά είναι πολύ πιθανό να αισθάνεσαι το ίδιο παγιδευμένος, ή ακινητοποιημένος.  Παρόλο που οι εκλείψεις έχουν δημιουργήσει σύγχυση και ρευστότητα εν τούτοις είσαι έτοιμος για την επόμενη περιπέτεια. Όμως πρέπει να θυμάσαι ότι χρειάζεται χρόνος για να περάσεις από το ένα κεφάλαιο της ζωής σου στο επόμενο. Το εισιτήριο σου σε αυτή τη μετάβαση είναι η  προσοχή που πρέπει να δείξεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις- επαγγελματικές και κυρίως συναισθηματικές.  Με τον Άρη και την Αφροδίτη στους Διδύμου νιώθεις έντονα ότι δε χρειάζεται να είσαι διστακτικός,  ή αποξενωμένος από όσους θέλεις να είναι κοντά σου. Ακόμα κι αυτοί που δεν ήταν διαθέσιμοι ανοίγουν την πόρτα τους. Α και με τον Ουρανό στον Κριό θυμήσου: αυτός, ( ή αυτή)  μπαίνει στη ζωή σου ξαφνικά,  ερωτεύεστε ο ένας τον άλλο με πάθος,  ζείτε μια ονειρική σχέση,  καίτε το κερί και από τις δύο άκρες του κι ύστερα τσάφ- εξαφανίζεται. Μόλις τον συναντήσεις ξέχνα το τσαφ και απόλαυσε τα προηγούμενα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχει διάθεση για πάρτι, για μεθυσμένες νύχτες,  για ερωτικό κυνήγι, ή για εκτροχιασμένες βραδιές σεξ – αν και ακούγονται κόντρα στη δημόσια εικόνα ενός Αιγόκερου και στην εποχή εν τούτοις ένα σημαντικό κομμάτι του κουνάει την ουρά του για να συμμετάσχει σε κάτι από όλα αυτά, ή και σε όλα ει δυνατόν. Όταν ο Δίας δυναμώνει τη μουσική, το αλκοόλ μειώνει τις αντιστάσεις και η χαρά της ζωής υπερτερεί ε, ναι τότε  μπορείς να ξεκουμπώσεις γρήγορα μερικά κουμπιά, ή να κατεβάσεις αστραπιαία ένα φερμουάρ. Μερικοί Αιγόκεροι θα ερωτευθούν. Άλλοι θα αποκτήσουν παιδιά.  Κάποιοι άλλοι στη σκέψη ότι έχουμε μόνο μια ζωή θα πουν, «μωρέ δεν πάει στα κομμάτια και η χοληστερίνη, δώσε μου όλο το οικογενειακό παγωτό με τα cookies». Αχ και να μην στοίχιζε τόσο ακριβά η διασκέδαση. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας σού θυμίζουν ότι τα πιο ακριβά πράγματα στη ζωή δεν είναι δωρεάν και ειδικά όταν εξαρτάσαι από τους άλλους οικονομικά. Άρα αν και είσαι έτοιμος να στραγγίξεις τη ζωή μέχρι το μεδούλι θα πρέπει να ταξιδέψεις κατάστρωμα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Τι είναι μια ζωή χωρίς αγάπη και παιδιά; Τι μπορεί να είναι μια ζωή χωρίς και τα δύο; Τι γίνεται όταν οι απόψεις σου για τον έρωτα και τα παιδιά σταματάνε να αλλάζουν σε κάποιο (πρώιμο) στάδιο της εξέλιξής σου; Συνειδητοποιείς άραγε το γεγονός ότι όσο μεγαλώνεις τόσο το αντικείμενο του πόθου σου μικραίνει; Ή το γεγονός ότι ποτέ δεν ξεπερνάς εντελώς την τάση σου για γρήγορες ερωτικές περιπέτειες που σε κάνουν να αισθάνεσαι ζωντανός και σου ξαναδίνουν τον ενθουσιασμό που έχεις ανάγκη για να συνεχίσεις τη ζωή σου; Ή ότι οι προσωπικές φαντασιώσεις της ευτυχίας, κάθε φορά που πάνε να γίνουν πραγματικότητα εξατμίζονται γεμίζοντάς σε απογοήτευση; Αντιλαμβάνεσαι ότι αυτές οι ερωτήσεις και άλλες παρόμοιου περιεχομένου έρχονται στην επιφάνεια όταν ο 5ος σου οίκος ενεργοποιείται , όπως τώρα. Έρωτας, παιδιά, χαρά της ζωής, περιπέτεια, τζόγος, όνειρα. Χωρίς να θέλω να σου χαλάσω την καλή διάθεση που δημιουργούν οι πιθανότητες να ερωτευθείς ή στοχεύσεις ψηλά μην ξεχάσεις να σκεφτείς τις ερωτήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ
Η Αφροδίτη σαν ευεργέτιδα επαναφέρει τη λάμψη τού Μαζί.  Σε προσγειώνει ευχάριστα στην πρακτικότητα της ζωής. Σε βάζει στην κουζίνα να μαγειρεύεις για φίλους, ανοίγεις το σπίτι σου σε αγαπημένους, το σπίτι γίνεται ένα τόπος συνάντησης, ευχαρίστησης, συνεννόησης.  Όταν ο Άρης εισβάλλει όμως στον ίδιο οίκο το σκηνικό και η ατμόσφαιρα αλλάζουν: προκαλεί κάποιου είδους αναταραχή, συναισθηματική ή άλλη και είτε η οικογένεια είτε η επαγγελματική ζωή μπαίνουν σε φάση αλλαγών.  Ή  μήπως βρίσκεσαι στη μέση μιας (αναγκαστικής) βελτίωσης, επιδιόρθωσης, ανανέωσης του σπιτιού; Είναι παράξενο, αλλά ακόμα κι όταν είσαι στα καλύτερά σου και τίποτα δε σε απειλεί βασανίζεσαι από μια δυσάρεστη αίσθηση κενού. Σαν αυτούς που στο τσίρκο ισορροπούν πάνω στα ξυλοπόδαρα και νιώθουν ότι είναι πολύ πιθανό από στιγμή σε στιγμή να σκάσουν στη γη.

 

πηγή: stardome.gr

You may also like...

Leave a Reply